Mexicaanse griep (H1N1 griep)

Definitie

Technisch gezien is de term Mexicaanse griep verwijst naar influenza bij varkens. Af en toe, varkens doorgeven influenzavirussen om mensen, vooral werknemers in de landbouw en dierenartsen hog. Minder vaak, iemand arbeidsongeschikt besmet passeert de besmetting aan anderen.

De menselijke respiratoire infectie veroorzaakt door het influenzavirus H1N1 - in de volksmond bekend als Mexicaanse griep - werd voor het eerst erkend in het voorjaar van 2009, in de buurt van het einde van de gebruikelijke noordelijk halfrond griepseizoen.

Een paar maanden na de eerste gevallen van Mexicaanse griep werden gemeld, de tarieven van de bevestigde H1N1-gerelateerde ziekte werden steeds in bijna alle delen van de wereld. Dientengevolge, de Wereldgezondheidsorganisatie verklaarde de infectie een wereldwijde pandemie. Dat de officiële benaming bleef in de plaats voor meer dan een jaar, totdat de pandemie meer dan in augustus 2010 werd uitgeroepen. Momenteel, is H1N1 nog steeds in omloop bij de mens als een seizoensgebonden griepvirus en is opgenomen in de seizoensgebonden griep vaccin.

Een andere stam van de Mexicaanse griep - H3N2-variant - heeft ook zijn weg gevonden naar de mens. Deze griep bevat een gen van het H1N1-virus. Tot dusver is het virus alleen overgedragen door menselijke blootstelling aan varkens, niet van mens op mens.

Zie ook

Symptomen

Varkensgriep symptomen bij de mens vergelijkbaar met die van besmetting met andere griep stammen:

 • Koorts
 • Hoesten
 • Keelpijn
 • Pijn in het lichaam
 • Hoofdpijn
 • Rillingen
 • Vermoeidheid
 • Diarree
 • Braken
Mexicaanse griep (H1N1 griep). Drink veel vloeistoffen.
Mexicaanse griep (H1N1 griep). Drink veel vloeistoffen.

Mexicaanse griep symptomen ontwikkelen ongeveer een tot drie dagen nadat je bent blootgesteld aan het virus en blijven voor ongeveer acht dagen, te beginnen een dag voordat je ziek wordt en zolang totdat u hersteld bent.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Het is niet nodig om een ​​arts te zien als je over het algemeen gezond en je Mexicaanse griep symptomen, zoals koorts, hoesten en pijn in het lichaam te ontwikkelen. Heeft bel uw arts, maar als je griepsymptomen en je bent zwanger of je hebt een chronische ziekte, zoals emfyseem of een hartaandoening.

Zie ook

Oorzaken

Influenza virussen infecteren de epitheelcellen van je neus, keel en longen. Het virus komt je lichaam als je besmette druppeltjes inademt of overdragen levend virus uit een besmette oppervlak om uw ogen, neus of mond.

U kunt varkensgriep niet vangen van het eten van varkensvlees.

Zie ook

Risicofactoren

Lifestyle en huismiddeltjes. Denk aan pijnstillers.
Lifestyle en huismiddeltjes. Denk aan pijnstillers.

Als u een reis naar een gebied waar veel mensen zijn getroffen door Mexicaanse griep H1N1, kunt u zijn blootgesteld aan het virus, vooral als je tijd doorgebracht in grote menigten.

Varkens boeren en dierenartsen hebben het hoogste risico van echte Mexicaanse griep vanwege hun blootstelling aan varkens. Daarnaast heeft blootstelling aan de varkens seizoensgebonden beurzen ook gekoppeld aan menselijke H3N2 variant infectie.

U kunt varkensgriep niet vangen van het eten van varkensvlees.

Zie ook

Complicaties

Influenza complicaties zijn:

 • Verergering van chronische aandoeningen, zoals hart-en vaatziekten, diabetes en astma
 • Longontsteking
 • Neurologische symptomen, variërend van verwardheid tot epileptische aanvallen
 • Ademhalingsinsufficiëntie

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

De meeste gevallen van griep, waaronder H1N1 griep, hoeft geen andere dan symptoomverlichting behandeling. Als u een chronische ziekte, kan uw arts extra medicatie om de ontsteking te verminderen, opent uw luchtwegen en helpen duidelijke long afscheidingen voorschrijven.

De antivirale middelen oseltamivir (Tamiflu) en zanamivir (Relenza) worden soms voorgeschreven om de ernst van de symptomen te verminderen, maar griepvirussen kan resistentie ontwikkelen tegen hen. Sommige onderzoekers adviseren verder onderzoek op beide van deze geneesmiddelen als gevolg van onzekerheid over de effecten na de eerste vermindering van de symptomen.

Om de ontwikkeling van resistentie minder waarschijnlijk te maken en de levering van deze geneesmiddelen te handhaven voor degenen die ze het meest nodig hebben, zijn antivirale middelen gereserveerd voor mensen met een hoog risico op complicaties.

Hoog-risicogroepen zijn mensen die:

 • Zijn in het ziekenhuis
 • Hebben kortademigheid, samen met andere griepverschijnselen
 • Jonger zijn dan 5 jaar, met name kinderen jonger dan 2 jaar
 • Zijn 65 jaar en ouder
 • Zwanger bent of binnen twee weken na de bevalling, met inbegrip van vrouwen die miskramen hebben gehad
 • Jonger zijn dan 19 jaar en zijn die langdurige behandeling met aspirine, vanwege een verhoogd risico op het syndroom van Reye, een zeldzame maar potentieel dodelijke ziekte
 • Hebben bepaalde chronische medische aandoeningen, zoals astma, emfyseem, hart-en vaatziekten, diabetes, neuromusculaire ziekten, obesitas, en nier-, lever-of bloedziekte
 • Worden onderdrukt immuunsysteem als gevolg van medicijnen of HIV

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Als je naar beneden komen met elk type van griep, kunnen deze maatregelen helpen verlichten van de symptomen:

 • Drink veel vloeistoffen. Kies water, sap en warme soepen om uitdroging te voorkomen. Drink voldoende zodat uw urine is helder of lichtgeel.
 • Rust. Haal meer slaap om uw immuunsysteem infecties tegen te gaan.
 • Denk aan pijnstillers. Gebruik een over-the-counter pijnstiller zoals paracetamol (Tylenol, anderen) of ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen), voorzichtig. Ook, wees voorzichtig bij het ​​geven van aspirine aan kinderen of tieners. Hoewel aspirine is goedgekeurd voor gebruik bij kinderen ouder dan 2, moeten kinderen en tieners herstellen van waterpokken of griep-achtige symptomen nooit aspirine nemen. Dit komt omdat aspirine is gekoppeld aan het syndroom van Reye, een zeldzame maar potentieel levensbedreigende toestand, zoals kinderen.

  Vergeet niet, kan pijnstillers u nog comfortabeler te maken, maar ze zullen niet uw symptomen verdwijnen nog sneller en kunnen bijwerkingen hebben. Ibuprofen kan buikpijn, bloedingen en zweren veroorzaken. Indien genomen voor een lange periode of in hogere dan de aanbevolen doses, kan paracetamol zijn giftig voor je lever.

Zie ook

Het voorkomen

De Centers for Disease Control en Prevention nu raden griepvaccinatie voor alle Europeanen ouder dan 6 maanden oud. Het vaccin ontwikkeld om infectie te voorkomen met de 2009 H1N1-virus is een onderdeel van de seizoensgebonden griepprik voor 2012-2013. De griepprik beschermt ook tegen twee andere griepvirussen die naar verwachting het meest voor tijdens het 2012-2013 griepseizoen.

Het vaccin zal beschikbaar als een injectie of een neusspray te zijn. De neusspray is goedgekeurd voor gebruik bij gezonde mensen 2 tot 49 jaar die niet zwanger zijn.

Deze meet ook helpen bij het voorkomen H1N1 varkensgriep en de verspreiding ervan te beperken:

 • Blijf thuis als je ziek bent. Als je wel H1N1 varkensgriep, kan je het aan anderen te beginnen ongeveer 24 uur voordat u symptomen ontwikkelt en eindigt ongeveer zeven dagen later.
 • Grondig en regelmatig je handen wassen. Gebruik water en zeep, of als ze niet beschikbaar zijn, gebruik maken van een alcohol-based hand sanitizer. Griepvirussen kunnen overleven van twee uur of langer op oppervlakken, zoals deurknoppen en werkbladen.
 • Bevatten uw hoesten en niezen. Bedek uw mond en neus als je niest of hoest. Om te voorkomen dat besmetting van je handen, hoesten of niezen in een weefsel of de inwendige holte van je elleboog.
 • Vermijd contact. Blijf weg van alle drukte, indien mogelijk. En als je een hoog risico op complicaties van de griep - bijvoorbeeld jonger dan ben je 5 of 65 jaar of ouder, je zwanger bent, of u een chronische medische aandoening, zoals astma - beschouwen het vermijden van varkens schuren op seizoensgebonden beurzen en elders.
 • Verminder blootstelling binnen uw huishouden. Indien een lid van uw huishouden heeft H1N1 varkensgriep, wijst een ander lid van het huishouden verantwoordelijk te zijn voor de zieke persoon nauwe persoonlijke verzorging.

Zie ook