Miskraam

Zwangerschap verlies: hoe om te gaan

Zwangerschap verlies verandert je familie altijd. Om de emotionele impact van de zwangerschap verlies te overleven, zorg goed voor jezelf en draai aan anderen voor ondersteuning.

Zwangerschap verlies is verwoestende, ongeacht wanneer het gebeurt of wat de omstandigheden. Met de tijd komt echter genezing. Sta jezelf toe om je zwangerschap verlies treuren en te accepteren wat er gebeurd is - en dan kijken naar de toekomst.

Begrijp het rouwproces

Miskraam. Maak je eigen beslissingen.
Miskraam. Maak je eigen beslissingen.

Na een zwangerschap verlies, misschien ervaar je een scala van emoties, inclusief:

 • Ontkenning. Aanvankelijk zou het onmogelijk zijn om te begrijpen wat er gebeurd is. Zou je jezelf in shock of ongeloof.
 • Schuldgevoel. Je kunt je afvragen als je iets om de zwangerschap verlies te vermijden zou kunnen hebben gedaan.
 • Woede. Ongeacht wat de oorzaak van uw verlies, zou je boos zijn op uzelf, uw echtgenoot of partner, uw arts of een hogere macht. Je zou ook het gevoel boos op de oneerlijkheid van je verlies.
 • . Zoals verlies van interesse of plezier in normale activiteiten, veranderingen in eet-of slaapgewoonten, en moeite met concentreren en het nemen van beslissingen - Depressie Je zou symptomen van depressie te ontwikkelen.
 • Benijden. Je zou intens jaloers aanstaande ouders. Het kan plotseling lijken baby's en zwangere vrouwen zijn overal waar je kijkt.
 • Verlangen. Je zou gevoelens van diepe of angstig verlangen en verlangen om met je baby te ervaren. Je zou ook voorstellen wat je zou doen met je baby nu.

Andere dierbaren, inclusief de baby's grootouders, zou kunnen ervaren gelijkaardige emoties - zoals angst, bitterheid en hulpeloosheid.

Rouwende kost tijd. Tijdens het rouwproces sommige emoties misschien snel voorbij, terwijl anderen blijven hangen. Je zou anderen helemaal overslaan.

Je zou ook tegenslagen, zoals gevoelens van boosheid of schuldgevoel kruipend terug nadat je dacht dat je op had bewogen ervaren. Bepaalde situaties - zoals het bijwonen van een baby shower of het zien van een nieuwe baby - is wellicht moeilijk voor u om onder ogen te zien. Dat is OK. Excuseer jezelf van potentieel pijnlijke situaties totdat u klaar bent om te gaan bent.

Zie ook

Zwangerschap verlies: hoe om te gaan

Bewegen in de richting genezing

Hier zijn enkele suggesties om uw genezing een beetje makkelijker te maken. Uitkiezen die u denkt zou kunnen helpen.

 • Maak je eigen beslissingen goed bedoelende vrienden of geliefden zou kunnen suggereren het opruimen van alle herinneringen van uw baby, zoals zwangerschaps-kleding of baby-artikelen -. Maar de beslissing is aan jou. Als je nog niet klaar bent om dingen weg te pakken, neem zoveel tijd als je nodig hebt.
 • Maak herinneringen van je baby. Misschien wilt u uw baby te noemen. Je zou ook troost vinden in bezit is van een herdenking, het personaliseren van een sieraad, het planten van een boom of het creëren van een ander gedenkteken ter ere van uw baby. Indien mogelijk, zou u ook vragen het ziekenhuispersoneel om handafdrukken en voetafdrukken maken, of hebben de baby gedoopt en gezegend. Je zou zelfs inbakeren van de baby of foto's nemen met hem of haar.
 • Doe het traag. Sommige dagen zullen beter zijn dan anderen. Als je overweldigd te denken over de toekomst, gericht op het krijgen door een dag op een moment. Als je kunt, wachten om belangrijke beslissingen, zoals het kopen van een huis of het veranderen van baan te maken.
 • Zorg goed voor jezelf. Get voldoende rust, eet een gezond dieet en omvatten fysieke activiteit in je dagelijkse routine. Draai niet om tabak of alcohol om de pijn te verzachten. Neem medicatie alleen onder begeleiding van uw arts.
 • Praat met je partner. Verwacht niet dat uw echtgenoot of partner om te gaan met verdriet op dezelfde manier je dat doet. Een van jullie zou willen praten over de baby en emoties te uiten, terwijl de ander misschien liever terug te trekken. Wees open en eerlijk met elkaar als je om met je gevoelens.
 • Houd een dagboek. Het opschrijven van je gedachten en gevoelens kunnen een effectieve uitlaatklep voor uw pijn. Je zou ook brieven schrijven, notities of gedichten op de baby of over de baby.
 • Hulp zoeken bij anderen. Vrienden en geliefden zou niet weten wat te zeggen of hoe om te helpen. Vertel hen wanneer je hun steun nodig. Als u wilt praten over de baby of als je wilt helpen bijhouden van het geheugen van de baby's in leven, laat je vrienden en geliefden weten hoe je je voelt.
 • Word lid van een steungroep delen met anderen die hebben ervaren de zwangerschap verlies -. Hetzij in persoon of online - kan een troost. Een geestelijkheidslid of spiritueel adviseur kan een andere goede bron van advies of begeleiding zijn. De baby's grootouders of andere dierbaren kunnen profiteren van dergelijke steun.

Als gevoelens van depressie lijken langdurige of je problemen hebt met het invullen van uw normale dagelijkse activiteiten, raadpleeg dan een verdriet counselor of een andere geestelijke gezondheidszorg provider voor professionele ondersteuning.

Hoop voor de toekomst

Veel vrouwen die last hebben van verlies van zwangerschap gaan om succesvolle zwangerschappen hebben. Zodra de pijn van je verdriet afneemt, kunnen jij en je partner praten over de vraag of aan een andere zwangerschap te proberen en, zo ja, wanneer u wilt opnieuw proberen. Een andere zwangerschap zou kunnen opleveren gevoelens van verdriet voor je eerder verlies - maar het zou ook hoop voor de toekomst te inspireren.

Zie ook