Ooglidcorrectie

Definitie

Ooglidcorrectie (blef-uh-ro-plas-T) is een operatie die bestaat uit het repareren hangende oogleden door het verwijderen van overtollige huid, spier-en vetweefsel. Als je ouder wordt, je oogleden stretch, en de spieren die hen ondersteunen verzwakken. Als gevolg hiervan, kan overtollig vet te verzamelen boven en onder je oogleden, waardoor verzakking wenkbrauwen, hangende bovenste oogleden en wallen onder je ogen. Naast het maken van je er ouder uitzien, ernstig slappe huid rond je ogen kan je perifere of zijde zicht aantasten. Ooglidcorrectie kan verminderen of elimineren dergelijke verminderd gezichtsvermogen.

Ooglidcorrectie wordt meestal gedaan op een poliklinische basis. Om u te helpen beslissen of ooglidcorrectie goed voor u is, erachter te komen wat je realistisch kunt verwachten, en neem de tijd om de voordelen en risico's van ooglidcorrectie verkennen.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Je zou kunnen overwegen ooglidcorrectie als hangende of slappe oogleden houd je ogen van het openen volledig of trek het onderste oogleden naar beneden. Het verwijderen van overtollig weefsel van je bovenste oogleden, onderste oogleden of beide kan het gezichtsvermogen te verbeteren en je ogen jonger en meer alert verschijnen. Ooglidcorrectie kan een optie zijn als u:

 • Baggy of gezwollen bovenoogleden
 • Overtollige huid van het bovenste ooglid dat interfereert met uw visie
 • Droopy onderste oogleden, die wit aan te tonen onder de iris kan veroorzaken (gekleurde deel van het oog)
 • Overtollige huid op onderste oogleden
 • Wallen onder je ogen

Ooglidcorrectie kan tegelijk worden uitgevoerd als een andere procedure, zoals een wenkbrauw lift, face-lift of huidvernieuwing. Als je de operatie alleen om je uiterlijk te verbeteren, de kosten waarschijnlijk niet worden gedekt door de verzekering.

Zie ook

Risico's

Zoals bij elke operatie, blepharoplasty houdt risico's in, zoals infectie of reactie op anesthesie. Andere mogelijke risico's die specifiek zijn voor deze ingreep zijn:

 • Tijdelijke gevoelloosheid huid van het ooglid
 • Droge, geïrriteerde ogen
 • Tijdelijke visie veranderingen, zoals dubbelzien
 • Gestoorde ooglid functie
 • Littekens
 • Letsel aan oogspieren
 • Een zeer klein risico op blindheid als gevolg van bloeden achter het oog

Praat met uw arts over hoe deze risico's op u van toepassing. Begrijpen wat er bij ooglidcorrectie en afwegen van de voordelen en risico's kan helpen beslissen of deze procedure is een goede optie.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Voordat scheduling ooglidcorrectie, moet u bespreken met een plastisch chirurg of de procedure is waarschijnlijk goed voor je werken. Deze bijeenkomst omvat in het algemeen:

 • Uw medische voorgeschiedenis. Uw chirurg stelt vragen over voorwaarden die u heeft of heeft gehad. Gedetailleerde vragen kunnen droge ogen richten, glaucoom, eye-gerelateerde allergieën en andere oogproblemen. Vertel de arts als u problemen met de bloedsomloop, problemen met de schildklier, diabetes of andere ernstige medische aandoeningen hebben. Uw arts zal ook vragen stellen over uw huidige medicijnen, waaronder over-the-counter medicatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vertellen over alle kruiden-supplementen die u neemt, zoals sommigen van hen kunnen bloeden problemen veroorzaken.
 • Een lichamelijk onderzoek. De chirurg voert een lichamelijk onderzoek, die kunnen bestaan ​​uit het testen van uw traanproductie. Speciaal gereedschap kan worden gebruikt om delen van de oogleden te meten.
 • Foto's. Je ogen zullen worden gefotografeerd vanuit verschillende hoeken. Deze foto's helpen bij de planning van de operatie en de beoordeling van de onmiddellijke en lange-termijn effecten.
 • Een bespreking van uw verwachtingen. Een eerlijke discussie zal helpen de weg geëffend voor een bevredigend resultaat. Wees bereid om te praten over je motivatie voor het zoeken naar ooglidcorrectie en wat je hopen dat de resultaten zullen zijn. Uw chirurg kan u vertellen of uw verwachtingen zijn in lijn met de gebruikelijke resultaten.

Voordat ooglidcorrectie, zult u worden gevraagd om:

 • Stoppen met het innemen van aspirine, ibuprofen (Advil, Motrin, anderen), naproxen (Aleve), en eventuele andere medicatie of kruiden-supplement geassocieerd met een verhoogde bloeden. Het is het beste niet om deze medicijnen en supplementen te gebruiken voor twee weken voor en na de operatie. Neem alleen medicijnen goedgekeurd of door uw chirurg voorgeschreven.
 • Stoppen met roken. Roken kan uw vermogen om te genezen na de operatie beïnvloeden.
 • Zorgen voor iemand om u naar en van een operatie als je met ambulante chirurgie. Van plan om iemand bij je blijven voor de eerste nacht na thuiskomst van een operatie.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Ooglidcorrectie. Uw medische geschiedenis.
Ooglidcorrectie. Uw medische geschiedenis.

Ooglidcorrectie wordt meestal gedaan in een ambulante setting na toediening van lokale anesthesie. Uw chirurg injecteert verdovende medicatie in je oogleden en beheert intraveneuze (IV) medicatie om u te helpen ontspannen. Dit kan je suf te maken.

Tijdens de procedure
Als u een operatie aan uw bovenste en onderste oogleden, de chirurg werkt meestal op je bovenste oogleden eerste. De chirurg maakt een incisie langs de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid. Vervolgens overtollige huid en wat spieren en vet onder de huid worden verwijderd. De incisie wordt gesloten met kleine steken die een bijna onzichtbaar litteken. Soms chirurgische tape of de huid lijmen worden gebruikt in plaats.

De incisie op het onderste ooglid wordt gemaakt net onder de wimpers in de natuurlijke plooi van je oog of in het onderste ooglid. De chirurg verwijdert of herverdeelt overtollig vet, spieren en slappe huid. Afhankelijk van waar de oorspronkelijke incisies worden gemaakt, kunnen steken natuurlijke vouw het onderste ooglid te volgen of in het onderste ooglid worden geplaatst.

Als je ooglid neerhangt dicht bij uw leerling, is ooglidcorrectie gedaan in combinatie met een andere procedure om dat probleem, die heet ptosis (TOE-sis) aan te pakken.

Na de procedure
Blepharoplastie duurt gewoonlijk minder dan twee uur, afhankelijk van de hoeveelheid en plaats van weefsel verwijderd. Daarna je tijd doorbrengen in een verkoeverkamer, waar u gecontroleerd wordt complicaties. U kunt later vertrekken die dag om bij te komen thuis.

Na ooglidcorrectie een smerende zalf wordt toegepast op uw ogen om ze te beschermen en uitdroging te voorkomen. De zalf kunnen tijdelijk wazig zien veroorzaken. U kunt ook last overmatig tranen, gevoeligheid voor licht en dubbel zien net na de operatie. Uw incisies wordt rood en zichtbaar zijn op het eerste, en uw oogleden kunnen gezwollen zijn en gevoelloos voor meerdere dagen. Zwelling en blauwe plekken, vergelijkbaar met het hebben "zwarte ogen," zal waarschijnlijk duren een week of meer. Koelelementen of koude kompressen aangebracht op uw ogen kan helpen verminderen zwelling.

Pijn is meestal minimaal. U kan worden gegeven een pijnstiller zoals paracetamol (Tylenol, anderen), voor licht ongemak, maar vergeet niet om aspirine, ibuprofen (Advil, Motrin, anderen), naproxen (Aleve), en eventuele andere medicijnen of kruiden-supplementen die kunnen voorkomen verhogen bloeden.

Als hechtingen werden gebruikt, zullen ze na drie of vier dagen worden verwijderd.

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen voor een week na de operatie, tenzij anders geadviseerd door uw arts:

 • Vermijd inspanning, zwaar tillen en zwemmen.
 • Vermijd zware activiteiten, zoals aerobics en joggen.
 • Draag een zonnebril op de huid van je oogleden te beschermen tegen zon en wind.
 • Slapen met je hoofd opgeheven hoger dan je borst.
 • Volg de instructies van uw arts met betrekking tot het reinigen van uw oogleden en het gebruik van oogdruppels of zalven.
 • Raadpleeg onmiddellijk een arts als u last krijgt kortademigheid, pijn op de borst, een ongewone hartslag, nieuwe pijn, bloedingen of gezichtsstoornissen.

Zie ook

Resultaten

Littekens van de insnijdingen kan zes maanden of langer duren om te vervagen. Verzorgen uw delicate ooglid huid te beschermen tegen te veel blootstelling aan de zon in deze tijd.

Veel mensen uiten tevredenheid met de resultaten van de ooglidcorrectie, zoals een meer uitgerust en jeugdige uitstraling en meer zelfvertrouwen. Voor sommige mensen, kunnen de resultaten van chirurgie een leven lang meegaan, maar voor anderen, ooglid uiteindelijk hangende kunnen terugkeren.

Zie ook