Oogonderzoek

Definitie

Een compleet oogonderzoek omvat een reeks tests ontworpen om uw visie te evalueren en te controleren op oogziekten. Uw oogarts kan een verscheidenheid aan instrumenten te gebruiken, schijnen felle lichten direct op je ogen en vraag of je kijkt door een scala aan lenzen. Elke test tijdens een oogonderzoek evalueert een ander aspect van uw gezichtsvermogen of gezondheid van het oog.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Een oogonderzoek helpt bij het detecteren oogproblemen in hun vroegste stadium - wanneer ze het meest te behandelen. Regelmatig oogonderzoek geef uw oogzorgspecialist een kans om u te helpen corrigeren of aan te passen aan visie veranderingen en u voorzien van tips over de verzorging van uw ogen.

Wanneer moet een oogonderzoek hebben
Verschillende factoren kunnen bepalen hoe vaak u een oogonderzoek, waaronder uw leeftijd, gezondheid en het risico op het ontwikkelen van oogproblemen nodig. Algemene richtlijnen zijn:

 • . Kinderen van 5 jaar en jonger Voor kinderen onder 3, zal uw kinderarts waarschijnlijk op zoek naar de meest voorkomende problemen met de ogen - lui oog, scheelzien of bleek-out ogen. Afhankelijk van de bereidheid van uw kind om samen te werken, moet zijn of haar eerste meer uitgebreide oogonderzoek gedaan worden tussen de leeftijden van 3 en 5.
 • Schoolgaande kinderen en adolescenten. Heb visie van uw kind gecontroleerd voordat hij of zij komt in het eerste leerjaar. Als uw kind geen symptomen van problemen met het gezichtsvermogen en je hoeft niet een familiegeschiedenis van problemen met het gezichtsvermogen hebben, een visie hebben van uw kind elke twee jaar opnieuw gecontroleerd. Als uw kind heeft wel problemen met het gezichtsvermogen of een familiegeschiedenis van problemen met het gezichtsvermogen, een visie hebben van uw kind opnieuw gecontroleerd zoals geadviseerd door uw oogarts.
 • Volwassenen. In het algemeen, als je gezond bent en geen symptomen van problemen met het gezichtsvermogen, moet u uw visie te hebben gecontroleerd om de vijf tot 10 jaar in de jaren '20 en '30. Tussen de leeftijden 40 en 65, heb je zicht gecontroleerd om de twee tot vier jaar. Na de leeftijd van 65, uw ogen gecontroleerd om de een tot twee jaar. Als u een bril draagt, een familiegeschiedenis van oogziekte of een chronische ziekte waarbij er een groter risico op oogziekte, zoals diabetes, uw ogen gecontroleerd vaker.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Drie soorten specialisten oog kan een oogonderzoek uit te voeren:

 • Oogartsen. Oogartsen zijn artsen die volledige oogzorg, zoals het geven van u een compleet oogonderzoek, het voorschrijven van corrigerende lenzen, diagnosticeren en behandelen van complexe oogziekten, en het uitvoeren van oogchirurgie te bieden.
 • Optometristen. Optometristen bieden veel van dezelfde diensten als oogartsen, zoals het evalueren van uw visie, het voorschrijven van corrigerende lenzen, diagnosticeren voorkomende oogaandoeningen en behandelen van geselecteerde oogziekten met drugs. Als je een complex oog probleem of behoefte operatie, kan uw arts u doorverwijzen naar een oogarts.
 • Opticiens. Opticiens vullen recepten voor brillen, waaronder assembleren, monteren en ze te verkopen. Sommige opticiens verkopen ook contactlenzen.

Welke specialist u kiest kan een kwestie van persoonlijke voorkeur of zal afhangen van de aard van uw oog probleem.

Wat te verwachten van uw arts

Als je ziet een nieuwe oogarts of als je met je eerste oogonderzoek, verwachten vragen over uw visie geschiedenis. Uw antwoorden helpen uw oogarts begrijpen uw risico op oogziekte en zichtproblemen. Wees bereid om bepaalde informatie, met inbegrip van geven:

 • Bent u oogproblemen hebben van nu?
 • Hebt u oog in het verleden problemen gehad?
 • Was je te vroeg geboren?
 • Heeft u een bril of contactlenzen dragen nu? Zo ja, bent u tevreden met hen?
 • Welke gezondheidsproblemen heb je gehad in de afgelopen jaren?
 • Gebruikt u medicijnen?
 • Heeft u allergieën voor medicijnen, voedsel of andere stoffen?
 • Hebt u ooit een oogoperatie?
 • Heeft iemand in je familie hebben oogproblemen, zoals maculadegeneratie of glaucoom?
 • Heeft u of is iemand in uw familie hebben diabetes, hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten of andere gezondheidsproblemen die het hele lichaam kunnen beïnvloeden?

Als je draagt ​​contactlenzen of een bril, breng ze naar uw afspraak. Uw oogarts zal willen ervoor zorgen dat uw recept is het beste voor je. Ook bereid zijn om uw contactlenzen of een bril tijdens het examen te verwijderen. Tests die kleurstof (fluoresceïne) gebruiken om uw ogen tijdelijk kleur kan permanent verkleuren uw contactlenzen, dus je zult worden gevraagd om ze te verwijderen voor deze tests.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Oogonderzoek. Kinderen van 5 jaar en jonger.
Oogonderzoek. Kinderen van 5 jaar en jonger.

Een oogonderzoek omvat gewoonlijk de volgende stappen:

 • Ten eerste, zult u worden gevraagd naar uw medische voorgeschiedenis en eventuele problemen met het gezichtsvermogen je zou kunnen worden ervaren.
 • Vervolgens, hoe duidelijk je kunt zien (gezichtsscherpte) wordt gemeten. Dit helpt bij het bepalen van uw recept voor een bril.
 • Uw oogdruk wordt gemeten, waarvoor u druppels die uw leerlingen te vergroten ontvangt.
 • Uw oog arts controleert de gezondheid van de ogen, eventueel met meerdere lampen aan de voorzijde van het oog en de binnenkant van elk oog te evalueren.
 • Tenslotte is uw oogarts bespreekt wat hij of zij vond tijdens het examen en antwoorden vragen die je hebt over je ogen.

Een deel van het onderzoek, zoals het nemen van uw medische voorgeschiedenis en de eerste oogtest, kan worden uitgevoerd door een technicus die uw arts bijstaat.

Verschillende tests kunnen tijdens het oogonderzoek worden uitgevoerd. De tests zijn bedoeld om uw visie te controleren en om het uiterlijk en de functie van alle onderdelen van uw ogen onderzoeken.

Eye spiertesten
Deze test onderzoekt de spieren die de oogbeweging, op zoek naar zwakte, slechte controle of een slechte coördinatie. Uw oogarts let je oogbewegingen als u een bewegend object te volgen, zoals een pen of licht, met je ogen.

Gezichtsscherptetest
Deze test meet hoe goed je te zien. Uw arts zal u vragen om verschillende letters van het alfabet gedrukt op een grafiek (grafiek Snellen) of een scherm geplaatst op enige afstand te identificeren. De lijnen van het type kleiner worden als je naar beneden bewegen van de grafiek. Elk oog wordt afzonderlijk getest. Uw dichtbij zien kan ook getest worden, met behulp van een kaart met letters vergelijkbaar met het verre oog grafiek die wordt gehouden op leesafstand.

Breking beoordeling
Lichtgolven zijn gebogen als ze door het hoornvlies en de lens. Als lichtstralen niet perfect concentreren op de achterkant van je oog, je hebt 'refractieve fout. " Het hebben van refractieve fout kan betekenen dat je nodig hebt enige vorm van correctie, zoals een bril, contactlenzen of refractieve chirurgie, om zo duidelijk te zien als mogelijk. Beoordeling van uw refractieafwijking of breking helpt uw ​​arts bepalen een lens recept dat u de scherpste, meest comfortabele visie zal geven. Breking beoordeling kan ook bepalen dat je niet corrigerende lenzen nodig.

Uw arts kan een geautomatiseerd refractor gebruiken om de kromming van het oppervlak van uw ogen meten en schatten uw recept voor een bril of contactlenzen. Of hij kan een techniek genaamd retinoscopie gebruiken. In deze procedure, de arts schijnt een licht in je oog en meet de refractieve fout door het evalueren van de beweging van het licht gereflecteerd door uw netvlies terug door uw pupil.

Uw oogarts meestal verfijnt deze breking beoordeling door het hebben van je kijkt door een masker-achtig apparaat dat de wielen van de verschillende bevoegdheden van lenzen (phoropter) bevat. U wordt gevraagd om te beoordelen welke combinatie van lenzen u het scherpste zicht geeft. Door het herhalen van deze stap meerdere malen, uw arts vindt de lenzen die je de scherpste gezichtsscherpte geven.

Visuele veldtest (perimetrie)
Je gezichtsveld is de volle omvang van wat je aan de zijkanten kan zien zonder dat je je ogen. Het gezichtsveld test bepaalt of u moeite met het zien op alle gebieden van uw totale gezichtsveld hebben. Er zijn verschillende types van visuele veldproeven:

 • Confrontatie gezichtsveld examen. Uw oogarts zit direct voor u en vraagt ​​u om een oog te dekken. U kijkt direct bij uw oogarts, terwijl hij of zij zijn of haar hand beweegt in en uit je gezichtsveld. Je Vertel uw arts wanneer u zijn of haar hand of vingers en hoeveel vingers zie je kunt zien.
 • Tangent scherm examen. Je zit op korte afstand van een scherm en focus op een doel in het centrum. Je Vertel uw arts wanneer u een object verplaatsen in uw perifere visie en als het verdwijnt kan zien.
 • Geautomatiseerde perimetrie. Uw oogarts of een technicus maakt gebruik van een computerprogramma dat kleine lampjes knippert als u op zoek naar een bijzonder instrument. Je drukt op een knop wanneer u ziet de lichten.

Met behulp van uw antwoorden op een of meer van deze tests, uw oogarts bepaalt de volheid van uw gezichtsveld. Als u niet in staat om te zien in bepaalde gebieden, wijzend op de patroon van uw gezichtsveld verlies kan helpen uw oogarts diagnosticeren uw oogaandoening.

Schoolgaande kinderen en adolescenten. Wat te verwachten van uw arts.
Schoolgaande kinderen en adolescenten. Wat te verwachten van uw arts.

Kleurwaarneming testen
Je kon slechte kleur visie te hebben en niet eens beseffen. Als je moeite onderscheid bepaalde kleuren hebben, kan uw oogarts uw visie te screenen voor een kleur-deficiëntie. Om dit te doen, uw arts geeft u een aantal veelkleurige dot-patroon testen. Als u geen kleur-deficiëntie, zult u in staat om te kiezen uit nummers en vormen vanuit de stip patronen. Echter, als je wel een kleur-deficiëntie, vindt u het moeilijk om bepaalde patronen te zien in de puntjes. Uw arts kan gebruik maken van andere tests, als goed.

Spleetlamponderzoek
Een spleetlamp is een microscoop die vergroot en verlicht de voorkant van je oog met een intense lijn van licht. Uw arts gebruikt deze licht om de oogleden te onderzoeken, wimpers, hoornvlies, iris, lens en fluidumkamer tussen uw hoornvlies en de iris.

Bij de behandeling van uw hoornvlies, kan uw arts een kleurstof te gebruiken, meestal fluoresceïne (flooh-RES-een), om de film van tranen over je oogkleur en zie geen beschadigde cellen aan de voorkant van je oog. Je tranen wassen de kleurstof van het oppervlak van uw oog vrij snel.

Netvliesonderzoek
Een netvliesonderzoek - soms oftalmoscopie of funduscopie - kan uw arts aan de achterkant van je oog te evalueren, met inbegrip van uw netvlies, optische schijf en de onderliggende laag van de bloedvaten die het netvlies (vaatvlies) voeden. Meestal voordat uw arts deze structuren kunnen zien, moet uw pupillen worden verwijd met oogdruppels die de pupil houden van het krijgen kleiner wanneer uw arts schijnt licht in de ogen.

Na het toedienen van oogdruppels en geeft hen tijd om te werken, kan uw oogarts gebruik maken van een of meer van deze technieken aan de achterkant van je oog te bekijken:

 • Rechtstreeks onderzoek. Uw oogarts maakt gebruik van een oftalmoscoop om een lichtstraal schijnen door de pupil en de achterkant van je oog te zien. Soms oogdruppels zijn niet nodig om je ogen verwijden voordat dit examen.
 • Indirect onderzoek (indirecte oftalmoscopie). Tijdens dit examen, zou je gaan liggen, leunen in een stoel of zitten. Uw oogarts onderzoekt de binnenkant van het oog met behulp van een condenserende lens en een helder licht gemonteerd op zijn of haar voorhoofd - een beetje als een mijnwerkerslamp. Dit examen laat uw oogarts het netvlies en andere structuren in het oog in detail en in drie dimensies.
 • Spleetlamp examen. Bij dit examen uw arts schijnt de lichtbundel van een spleetlamp door een speciale lens in uw ogen. De spleetlamp onthult een meer gedetailleerde weergave van de achterkant van je oog.

De netvliesonderzoek duurt meestal minder dan 10 minuten, maar het kan enkele uren duren voor de gevolgen van het verwijden van druppels te slijten. Uw visie zal waarschijnlijk wazig, en je kan moeite hebben gericht op de buurt van objecten. Als licht stoort je, moet u mogelijk donkere bril (of een zonnebril) dragen voor een korte tijd. U kunt ongemakkelijk rijden met verwijde pupillen, dus zorg ervoor dat je vervoer na je examen. Afhankelijk van wat je nodig hebt om aan het werk zien, moet u mogelijk een leesbril dragen of te verwijderen bril die juist voor bijziendheid tot de effecten van de oogdruppels slijten.

Screening op glaucoom
Een test meet je oogdruk (tonometrie) - de vloeistof druk in uw ogen. Het helpt uw ​​oogarts detecteren glaucoom, een ziekte die de oogzenuw beschadigt. Echter, oog drukmeting is slechts een ding uw oogarts oordeel bij het bepalen van uw risico op glaucoom. Het is mogelijk om meer dan gemiddelde oogdruk en glaucoom niet hebben of om glaucoom te hebben als je een normale oogdruk hebben. Uw oogarts zal ook zorgvuldig uw oogzenuw beoordelen op tekenen van schade.

Methoden uw oogarts kan gebruiken om de intra-oculaire druk te meten zijn:

 • Applanatie tonometrie. Deze test meet de hoeveelheid kracht die nodig is om een deel van je hoornvlies tijdelijk plat. Fluoresceïne, dezelfde kleurstof gebruikt in een reguliere spleetlamp examen, wordt meestal in je ogen om je ogen beter zichtbaar te maken. Ook ontvangt u oogdruppels met een verdoving. Met behulp van de spleetlamp, uw arts beweegt de tonometer om uw hoornvlies te raken en vast te stellen van de oogdruk. Omdat je oog wordt verdoofd, zal je niets voelen.
 • Contactloze tonometrie. Deze methode maakt gebruik van een trekje van de lucht om de druk in uw oog te schatten. Geen instrumenten zal uw oog raken, zodat je niet een verdoving nodig. Je zult een kortstondige impuls van de lucht te voelen op je oog, dat kan een verrassende.

Als uw oogdruk hoger is dan gemiddeld of uw oogzenuw er vreemd uitzien, kan je arts gebruiken pachymetrie. Deze test maakt gebruik van geluidsgolven om de dikte van het hoornvlies te meten. De meest gebruikelijke manier om corneale dikte een verdoving daling in het oog gebracht, en plaats een kleine sonde in contact met het voorste oppervlak van het oog. De meting duurt seconden.

U kunt meer-gespecialiseerde tests nodig, afhankelijk van uw leeftijd, medische voorgeschiedenis en het risico op het ontwikkelen van oogziekte.

Zie ook

Resultaten

Aan het einde van uw oogonderzoek, zullen u en uw arts de resultaten van alle tests, inclusief een beoordeling van uw visie, uw risico op oogziekte en preventieve maatregelen die u kunt nemen om uw gezichtsvermogen te beschermen bespreken.

Normaal gevolg is van een oogonderzoek zijn:

 • 20/20 vision
 • Goede perifere visie
 • Mogelijkheid om verschillende kleuren te onderscheiden
 • Normaal-verschijnt structuren van het uitwendige oog
 • Afwezigheid van cataract, glaucoom en retinale aandoeningen, zoals maculaire degeneratie

Uw arts kan u een recept voor corrigerende lenzen. Als uw oogonderzoek levert andere abnormale resultaten, zal uw arts met u bespreken volgende stappen voor verdere testen of voor het behandelen van een onderliggende aandoening.

Zie ook