Open prostatectomie

Definitie

Open eenvoudig prostatectomie is een operatie wordt gebruikt om urine-symptomen veroorzaakt door een vergrote prostaat te verlichten, een aandoening genaamd goedaardige prostaathyperplasie (BPH). Open eenvoudig prostatectomie wordt over het algemeen aanbevolen voor mensen met ernstige urine-symptomen en zeer vergrote prostaat. De operatie verwijdert niet het gehele prostaat, zoals in een prostaatkanker operatie, maar haalt alleen het obstructieve deel van de prostaat blokkeert de stroom van urine.

Tijdens open eenvoudige prostatectomie, wordt het deel van uw prostaat blokkeren urinestroom verwijderd door middel van een snede (incisie) onder je navel. Dit kan worden uitgevoerd door meerdere kleine insnijdingen in de buik door een techniek genaamd laparoscopie of met behulp van een robot om hetzelfde te bereiken.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Open eenvoudig prostatectomie verlicht urine-symptomen en complicaties als gevolg van geblokkeerde urinestroom. Deze kunnen bestaan ​​uit:

 • Een veel voorkomende, dringende behoefte om te urineren
 • Problemen bij het beginnen plassen
 • Langzaam (langdurige) plassen
 • Verhoogde frequentie van het plassen 's nachts (nycturie)
 • Stoppen en opnieuw starten tijdens het urineren
 • Het gevoel dat je niet volledig kan uw blaas te legen
 • Urineweginfecties
 • Onvermogen om te plassen

Open eenvoudige prostatectomie kan ook worden gedaan voor het behandelen of voorkomen complicaties door verstopte urinestroom zoals:

 • Terugkerende of aanhoudende urineweginfecties
 • Nieren of de blaas schade
 • Onvermogen om plassen te controleren (incontinentie)
 • Terugkerende bloed in de urine
 • Blaasstenen

Omdat geopend eenvoudige prostatectomie heeft een hoger risico op complicaties en een langere hersteltijd dan andere procedures, wordt het meestal gereserveerd voor mannen die:

 • Een zeer vergrote prostaat
 • Blaas of andere problemen die ook tijdens de operatie kan worden gerepareerd
 • Blaasstenen
 • Ernstige bloedingen (hemorragie) uit de prostaat

Zie ook

Risico's

Hoewel geopend eenvoudige prostatectomie werkt goed bij het verlichten van urine-symptomen, het heeft een hoger risico op complicaties en een langere hersteltijd dan andere vergrote prostaat procedures. Risico's van open eenvoudige prostatectomie zijn:

 • Zware bloeden. Sommige mannen verliezen genoeg bloed tijdens open eenvoudige prostatectomie een bloedtransfusie nodig. U kunt uw eigen bloed vooruit te slaan van de tijd in het geval dit gebeurt, of u kan worden gegeven donorbloed indien nodig. In sommige gevallen, bloedingen optreden na operatie en vereist verdere behandeling.
 • Urineweginfectie. Urineweginfecties zijn een mogelijke complicatie na een vergrote prostaat procedure. Een infectie wordt steeds waarschijnlijk de meer optreden heb je een catheter op zijn plaats en kan antibiotica of andere behandeling vereisen.
 • Moeilijkheid houden urine. In sommige mannen, geopend eenvoudige prostatectomie veroorzaakt verlies van controle over de blaas en een dringende behoefte om te urineren. In de meeste gevallen wordt beter na enkele weken tot enkele maanden.
 • Droog orgasme. Open eenvoudig prostatectomie veroorzaakt retrograde ejaculatie, wat betekent dat het sperma vrijkomt tijdens seksuele climax (ejaculatie) komt je blaas in plaats van de penis verlaten. Het is niet schadelijk en over het algemeen heeft geen invloed op seksueel genot, maar het kan interfereren met uw vermogen om een ​​kind te verwekken.
 • . Erectiestoornissen In sommige gevallen, geopend eenvoudige prostatectomie veroorzaakt erectiestoornissen - het onvermogen om een erectie hard genoeg te houden om seks te hebben. Erectiele functie kan verbeteren in de tijd, maar bij sommige mannen is het permanent.
 • Vernauwing (vernauwing) van de urethra of blaashals. Soms chirurgie vernauwt de buis die de urine uit de blaas (urethra) of het gebied waar de urethra hecht aan de blaas (blaashals) draagt. Dit kan plassen bemoeilijken en kan aanvullende behandeling nodig te corrigeren.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Voor de operatie, kan uw arts een test die een visuele ruimte te kijken in je plasbuis en blaas (cystoscopie) gebruikt doen. Hierdoor kan de arts om de grootte van uw prostaat controleren en onderzoeken uw urinewegen. Uw arts kan ook aan andere tests, zoals bloedonderzoek of tests specifiek meet je prostaat en urine stroom te meten doen.

Open prostatectomie. Urineweginfectie.
Open prostatectomie. Urineweginfectie.

Volg de instructies van uw arts over wat te doen voordat u uw behandeling. Hier zijn een aantal zaken te bespreken met uw arts:

 • Uw medicijnen. Vertel uw arts over enige recept of over-the-counter medicatie of supplementen die u neemt. Dit is vooral belangrijk als u bloedverdunnende medicijnen, zoals warfarine (Coumadin) of clopidogrel (Plavix), en nonprescription pijnstillers zoals aspirine, ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) of naproxen natrium (Aleve, anderen) te nemen. Uw chirurg kan u vragen te stoppen met het nemen van medicijnen die het risico op bloeden enkele dagen voor de operatie te verhogen.
 • Vasten voor de operatie. Uw arts zal waarschijnlijk vragen dat u niet eten of drinken iets na middernacht. Op de ochtend van uw procedure, neem alleen de medicijnen die uw arts u met een klein slokje water.
 • Darm prep voor de operatie. Je chirurg kan u vragen om een klysma te doen voorafgaand aan de operatie. U kan worden gegeven een kit en instructies voor het geven van jezelf een klysma om uw darmen duidelijk de ochtend van de operatie.
 • Regelingen na de operatie. Vraag uw arts hoe lang te wachten om in het ziekenhuis. En regelen van tevoren voor een lift naar huis. U zult niet in staat zijn om jezelf te rijden naar huis.
 • Activiteit beperkingen. Je mag niet in staat zijn om te werken of te doen inspannende activiteit gedurende enkele weken na de operatie. Vraag uw arts hoeveel herstel tijd die u nodig heeft.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Voor de operatie, zal uw arts u een algemene verdoving, wat betekent dat je bewusteloos tijdens de procedure te geven. Of je kan een spinale anesthesie, wat betekent dat je bewust tijdens de operatie, maar zal geen pijn voelen ontvangen.

Uw arts kan u ook een antibioticum recht voor de operatie om infectie te voorkomen.

Tijdens de procedure
Zodra de verdoving werkt, kan uw arts een cystoscopie uit te voeren. Een lange, flexibele viewing scope (cystoscope) wordt ingebracht via het puntje van je penis te zien in de urethra, blaas en prostaat gebied.

Uw arts zal dan plaatst u een buis (Foley catheter) in het puntje van je penis die zich uitstrekt tot in de blaas. De buis afvoeren urine tijdens de procedure. Uw arts zal een snede (incisie) onder je navel te maken. Afhankelijk van welke techniek uw arts gebruikt, kan hij of zij moet een insnijding door de blaas de prostaat bereikt. In sommige gevallen wordt de procedure gedaan met robot hulp of laparoscopisch. Laparoscopische en robotchirurgie vereist een paar kleinere incisies in plaats van een grote incisie.

Moeilijkheid houden urine. Erectiestoornissen.
Moeilijkheid houden urine. Erectiestoornissen.

Als u ook een hernia of blaas probleem, kan uw arts de operatie te gebruiken als een kans om het te repareren.

Zodra uw arts het deel van uw prostaat veroorzaakt symptomen is verwijderd, mag u wel of niet een tot twee tijdelijke afvoer buisjes ingebracht via gaatjes in de huid in de buurt van de operatie plaats. Een buis gaat direct in uw blaas (suprapubische buis), en de andere buis gaat in het gebied waar de prostaat werd verwijderd (bekken drain).

Na de procedure
Na de operatie moet je verwachten dat:

 • Uw arts kan een ballon in het gebied waar een deel van uw prostaat werd verwijderd blazen. Dit zet druk op de operatie gebied om het bloeden te stoppen. Om bloedstolsels te houden van de vorming, heb je zoutoplossing stroomt door (irrigatie) de blaas.
 • Je krijgt intraveneus (IV) pijnstillers. Uw arts kan u voorschrijven pijnstillers te nemen na de IV wordt verwijderd.
 • Uw arts zal u de dag van of de dag na de operatie lopen. Je zult ook oefeningen doen om je voeten te bewegen terwijl je in bed.
 • De suprapubische buis wordt meestal verwijderd na een paar dagen. Het kan worden ingehouden voordat je naar huis uit het ziekenhuis. Of je kan nodig zijn om deze plaats te houden en terug te keren naar het ziekenhuis of de spreekkamer te hebben verwijderd.
 • Je zult waarschijnlijk naar huis te gaan een paar dagen na de operatie. Wanneer uw arts denkt dat het veilig is voor je naar huis gaat, wordt het bekken drain genomen. U kan nodig zijn om terug te keren naar de dokter in een of twee weken te hebben nietjes genomen.
 • Je mag naar huis terugkeren met een katheter op zijn plaats. De meeste mannen hebben een blaaskatheter voor zeven tot 10 dagen na de operatie.

Zorg ervoor dat u inzicht in de post-operatie stappen die u moet nemen, en eventuele beperkingen.

 • Je nodig hebt om uw activiteitenniveau geleidelijk hervat. Je moet terug naar je normale routine in ongeveer vier tot zes weken.
 • U zult niet in staat om te rijden voor minstens een paar dagen na het naar huis gaan. Rijd niet totdat uw katheter is verwijderd, bent u niet langer het nemen van voorgeschreven pijnstillers en uw arts zegt dat het OK.
 • Je nodig hebt om uw arts te zien een paar keer om te controleren of alles in orde is. De meeste mannen zien hun artsen na ongeveer zes weken en dan weer na een paar maanden. Als u problemen hebt, moet u uw arts vroeg of vaker te zien.
 • Je zult waarschijnlijk in staat zijn om seksuele activiteit te hervatten 6 tot 8 weken na de operatie. Na eenvoudige prostatectomie, kunt u nog steeds een orgasme tijdens de seks, maar je zult ejaculeren zeer weinig of geen sperma.

Zie ook

Resultaten

Open eenvoudig prostatectomie, die lange verlichting van plasproblemen als gevolg van een vergrote prostaat. Hoewel het is de meest invasieve procedure om een ​​vergrote prostaat te behandelen, ernstige complicaties zijn zeldzaam. De meeste mannen die de procedure hebben over het algemeen geen follow-up behandeling voor hun BPH nodig.

Zie ook