Pillar procedure

Definitie

De pijler procedure is kleine ingreep bedoeld om te verlichten gewone snurken en behandeling van een milde tot matige obstructieve slaapapneu, een potentieel ernstige aandoening waarbij de ademhaling herhaaldelijk wordt onderbroken tijdens de slaap. Zowel snurken en obstructief slaap apneu kan het gevolg zijn van een versoepeling van de spieren aan de achterkant van je keel.

De pijler procedure operatief plaatsen van kleine polyester staven in het zachte gehemelte. Elk implantaat van 18 millimeter (mm) in lengte - iets minder dan een centimeter - en 1,5 mm in diameter. De daaropvolgende genezing van weefsel rondom de implantaten verstijft het zachte gehemelte, waardoor ontspanning en vibratie van het weefsel te verminderen. De pilaar procedure wordt meestal gedaan in het kantoor van uw arts met plaatselijke verdoving.

Zie ook

Waarom is het gedaan

De pilaar procedure is bedoeld om:

 • Verlichten snurken
 • Verlichten de symptomen van milde tot matige obstructieve slaapapneu

Als je een lichte tot matige slaapapneu hebt, kan u worden geadviseerd om een ​​minder invasieve, niet-chirurgische behandeling eerst, zoals continuous positive airway pressure (CPAP) te proberen. Een CPAP-apparaat maakt gebruik van een gezichtsmasker om net voldoende luchtdruk te leveren in uw luchtwegen om de blokkering van de luchtstroom te voorkomen. Sommige mensen kan nodig zijn om CPAP gebruiken, zelfs na het ondergaan van een pilaar procedure.

Het is niet aan te raden voor mensen die:

 • Ernstige obstructieve slaapapneu
 • Zijn aanzienlijk overgewicht of obesitas

Snurken en obstructief slaap apneu
Als je slaapt, spieren ontspannen in de vlezige gebied aan de achterkant van je mond (zachte gehemelte), evenals in je tong en keel. Deze weefsels kunnen ontspannen genoeg dat ze trillen, waardoor snurken. Snurken kan vervelend zijn en interfereren met uw slaap of slaap je bed partner. Snurken kan ook een indicatie van obstructieve slaapapneu, een ernstige aandoening.

Wanneer u obstructieve slaapapneu, de spieren in je mond, tong en keel kan zo veel dat ze uw luchtwegen blokkeren ontspannen, waardoor je ademhaling stopt of te ondiep, vele malen ademen een nacht. Dit proces kan plotselinge daling veroorzaken van de hoeveelheid zuurstof in het bloed, en is gekoppeld aan ernstige gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk en hartziekten.

Andere tekenen en symptomen van obstructieve slaapapneu zijn onrustig slapen, vaak wakker worden, 's morgens hoofdpijn, verstikking of hijgen na een pauze in de nachtelijke ademhaling en slaperigheid overdag.

Als je snurkt of andere tekenen of symptomen van obstructieve slaapapneu, zie uw arts. Je zult waarschijnlijk worden doorverwezen naar een specialist slapen of een specialist in het oor, neus en keel aandoeningen (ENT of KNO-arts).

Zie ook

Risico's

Studies hebben weinig complicaties geassocieerd met de pilaar procedure gemeld. De meest gemelde complicatie is een tip van een implantaat uitsteken door het zachte gehemelte weefsel (gedeeltelijke extrusie). In dat geval kan het implantaat ofwel verwijderd of vervangen.

Andere mogelijke complicaties zijn meestal tijdelijk en lossen op hun eigen, vaak binnen een paar weken na de operatie. Zij omvatten:

 • Keelpijn
 • Gevoel van het hebben van een vreemd lichaam in het zachte gehemelte
 • Zwelling
 • Moeite met slikken

Zoals bij elke chirurgische procedure, infectie is een mogelijk risico. Als u een koorts na de procedure te ontwikkelen, contact op met uw arts.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

U hoeft niet voor te bereiden op uw pijler procedure, tenzij uw arts verzoekt u start met antibiotica voordat uw afspraak.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Tijdens de procedure
De pilaar procedure wordt uitgevoerd in het kantoor van de chirurg, waar u zult waarschijnlijk wel zitten leunde achteruit, zo ook aan hoe je zit wanneer je tanden worden gereinigd. Tijdens de procedure, die duurt minder dan 30 minuten, de chirurg:

 • Past een plaatselijke verdoving om uw zachte gehemelte om het gebied voor de injectie verdoven
 • Injecteert het gebied met een plaatselijke verdoving, wat kan steken
 • Positioneert de eerste implantatie
 • Voegt het eerste implantaat, dat een eigen besteedbaar inbrengen apparaat heeft
 • Herhaalt de laatste twee stappen nog twee keer

Na de procedure
Uw arts kan u vragen om te zitten voor een paar minuten om zeker te zijn dat je niet ervaart een enorme bloeding of zwelling. Je moet in staat zijn om de normale activiteiten te hervatten en eet normaal dat dezelfde dag.

Uw arts kan een anti-inflammatoire pijnstillers te houden zwelling en helpen met eventuele pijn die je voelt nadat de verdoving is uitgewerkt voorschrijven. Hij of zij kan u ook vragen om te gebruiken een antiseptische spoelen gedurende enkele dagen en neem een ​​antibioticum om infecties te voorkomen.

Zie ook

Resultaten

Onderzoek heeft aangetoond dat, bij sommige mensen, kan de pijler procedure effectief te behandelen snurken en milde slaapapneu. Echter, het werkt niet voor iedereen, en verder onderzoek is nodig om te bepalen wie de beste kandidaten zijn.

U of uw partner in bed kan een afname van snurken of afleveringen van de ademhaling stoppen aan slaapapneu, zodra de dag na de procedure merken. Echter, omdat je zachte gehemelte stijver kan na verloop van tijd als het weefsel verhardt rondom de implantaten, kan het enkele maanden duren om het volledige effect van de implantaten te krijgen.

Pillar procedure. De pilaar procedure is ontworpen.
Pillar procedure. De pilaar procedure is ontworpen.

Eenmaal geïmplanteerd, de staven algemeen niet verwijderd. Omdat de pijler procedure is relatief nieuw, het is onbekend hoe lang de effecten van de implantaten zal duren na implantatie.

Zie ook