Rimpels

Rimpel crèmes: uw gids voor jonger uitziende huid

Denk over-the-counter rimpel crèmes echt de verschijning van fijne lijntjes en rimpels te verminderen? Het antwoord hangt af van vele factoren.

Veel rimpel crèmes en lotions verkocht in warenhuizen, in drogisterijen en op het internet belofte om rimpels te verminderen en te voorkomen of om te keren schade veroorzaakt door de zon.

Werken ze? Die vaak afhankelijk van de specifieke ingrediënten en hoe lang u ze gebruikt. Omdat deze over-the-counter (receptplichtige) rimpel crèmes niet zijn ingedeeld als drugs, zijn ze niet verplicht om wetenschappelijk onderzoek te ondergaan om hun effectiviteit te bewijzen.

Als u op zoek bent naar een face-lift in een fles, zal je waarschijnlijk niet vinden in over-the-counter-rimpel crèmes. De voordelen van deze producten zijn meestal slechts bescheiden best.

Gemeenschappelijke ingrediënten in anti-rimpel crèmes

De effectiviteit van anti-rimpel crèmes mede afhankelijk van het actieve ingrediënt of ingrediënten. Hier zijn een aantal gemeenschappelijke ingrediënten die kunnen leiden tot lichte tot bescheiden verbetering van de verschijning van rimpels.

 • Retinol. Retinol is een vitamine A verbinding, de eerste anti-oxidant op grote schaal worden gebruikt in nonprescription rimpel crèmes. Antioxidanten zijn stoffen die vrije radicalen neutraliseren - onstabiele zuurstofmoleculen die breken huidcellen en veroorzaken rimpels.
 • Vitamine C. Een andere krachtige antioxidant, kan vitamine C helpen de huid te beschermen tegen beschadiging door de zon. Voor en tussen toepassingen, moet rimpel crèmes met vitamine C worden opgeslagen op een manier die hen beschermt tegen de lucht en zonlicht.
 • . Hydroxyzuren Alpha hydroxy zuren, betahydroxyzuren en poly hydroxy zuren zijn exfoliërende - stoffen die de bovenste laag van oude, dode huidcellen te verwijderen en de groei van gladde, gelijkmatig gepigmenteerde nieuwe huid te stimuleren.
 • Co-enzym Q10. Dit ingrediënt kan helpen verminderen fijne rimpels rond de ogen en de huid te beschermen tegen beschadiging door de zon.
 • Thee-extracten. Groene, zwarte en oolong thee bevatten stoffen met anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen. Groene thee-extracten zijn degenen die het meest vaak gevonden in rimpel crèmes.
 • Druivenpitten extract. Naast zijn anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen, druivenpitten extract bevordert ook de wondgenezing.
 • Niacinamide. Een krachtige antioxidant, wordt deze stof verwant aan vitamine B-3 (niacine). Het helpt verminderen vochtverlies in de huid en kan de huid elasticiteit verbeteren.

Zie ook

Rimpel crèmes: uw gids voor jonger uitziende huid

Geen garanties: het beoordelen van de veiligheid en effectiviteit

De Food and Drug Administration (FDA) classificeert crèmes en lotions als cosmetica, die worden omschreven als het hebben geen medische waarde. Dus de FDA reguleert ze minder streng dan het doet drugs. Dit betekent dat de producten niet ondergaan dezelfde strenge testen op veiligheid en effectiviteit die lokaal toegepaste medicatie ondergaan alvorens goedkeuring te gaan op de markt. Met betrekking tot deze categorie van crèmes en lotions, de belangrijkste zorg van de FDA is de veiligheid, niet effectiviteit.

Omdat de FDA geen cosmetische producten voor de effectiviteit te evalueren, is er geen garantie dat een over-the-counter product je rimpels zullen verminderen.

Overweeg deze punten bij de beoordeling van de verdiensten van het gebruik van een rimpel crème:

 • Gekost. Cost heeft geen relatie tot effectiviteit. Een rimpel crème die is duurder mag niet effectiever zijn dan een minder duur product.
 • Lagere doses. Nonprescription rimpel crèmes bevatten lagere concentraties van actieve ingrediënten dan doe recept crèmes. Zodat de resultaten, indien aanwezig, zijn beperkt en meestal van korte duur.
 • Veelheid van ingrediënten. Er zijn geen gegevens die erop wijzen dat het toevoegen van twee of drie van de ingrediënten hierboven samen effectiever is dan slechts een van hen zal zijn.
 • Dagelijks gebruik. Je zult waarschijnlijk nodig hebt om de rimpel crème of twee keer per dag te gebruiken voor vele weken voordat het opmerken eventuele verbeteringen. En als je eenmaal stoppen met het gebruik van het product, je huid is waarschijnlijk terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm.
 • Bijwerkingen. Sommige producten kunnen huidirritatie, uitslag, brandend of roodheid veroorzaken. Zorg ervoor om te lezen en volg de instructies van het product om mogelijke bijwerkingen te beperken.
 • Individuele verschillen. Gewoon omdat je vriend zweert bij een product betekent niet dat het voor u zal werken. Mensen hebben verschillende huidtypes. Niemand product werkt voor iedereen hetzelfde.

Uw anti-rimpel regime

Rimpels. Veelheid van ingrediënten.
Rimpels. Veelheid van ingrediënten.

Een anti-rimpel crème kan het uiterlijk van uw rimpels te verminderen, afhankelijk van hoe vaak je het, het type en de hoeveelheid van de werkzame stof in de rimpel crème, en de omvang van de rimpels die u wilt behandelen gebruiken.

Maar als je wilt om het giswerk uit uw huidverzorging, probeer dan deze meer betrouwbare manieren om uw huid jeugdig uiterlijk te verbeteren en te onderhouden.

 • Bescherm uw huid tegen de zon. Blootstelling aan UV-licht versnelt het natuurlijke verouderingsproces van uw huid, waardoor rimpels en ruwe, vlekkerige huid. In feite, blootstelling aan de zon is de nummer 1 reden voor tekenen van veroudering van de huid, met inbegrip van pigmentvlekken. Bescherm uw huid - en het voorkomen van toekomstige rimpels - tegen de tijd dat je besteedt te beperken in de zon en altijd het dragen van beschermende kleding en een hoed. Ook, gebruik zonnebrandcrème op de blootgestelde huid het hele jaar door als buitenshuis, zelfs in de winter.
 • Kies producten met ingebouwde zonnebrandcrème. Bij het ​​selecteren van huidverzorgingsproducten, kies dan die met een ingebouwde SPF van minstens 15. Zorg er ook voor om producten die zijn breed spectrum te selecteren, wat betekent dat ze zowel UVA-en UVB-stralen blokkeren.
 • Gebruik moisturizers. Droge huid wordt mollige huidcellen in verschrompelde degenen, het creëren van fijne lijntjes en rimpels. Hoewel moisturizers geen rimpels kunnen voorkomen, kunnen ze tijdelijk maskeren kleine lijnen en plooien.
 • Niet roken. Roken veroorzaakt een vernauwing van de bloedvaten in de buitenste lagen van uw huid. Het beschadigt ook collageen en elastine - vezels die uw huid haar stevigheid en elasticiteit geven. Daardoor begint de huid te vroeg zakken en rimpels.

Een dermatoloog kan u helpen een persoonlijke huidverzorging plan maken door de beoordeling van uw huidtype, het evalueren van de conditie van uw huid en het aanbevelen van producten waarschijnlijk effectief zijn. Als u op zoek bent naar meer dramatische resultaten, kan een dermatoloog medische behandelingen aanraden voor rimpels, inclusief recept crèmes, botulinum toxine (Botox) injecties of huid-resurfacing technieken.

Zie ook