Ritme methode voor natuurlijke geboorteregeling

Definitie

De ritme-methode, ook wel de kalender methode of de kalender ritme methode, is een vorm van natuurlijke gezinsplanning.

Op het ritme methode te gebruiken, u bijhouden van uw menstruele verleden te voorspellen wanneer je ovuleert. Dit helpt u bepalen wanneer je de meeste kans om zwanger te worden.

Als je hoopt zwanger te raken, kunt u het ritme methode gebruiken om te bepalen de beste dagen om seks te hebben. Evenzo, als je hoopt om zwangerschap te voorkomen, kunt u gebruik maken van het ritme methode om te bepalen welke dagen om onbeschermde seks te vermijden.

Met behulp van het ritme methode voor geboortebeperking vereist een zorgvuldige bewaring van bewijsstukken en toewijding. Als u niet wilt dat op te vatten, moet u en uw partner te vermijden seks of gebruik een barrière methode van anticonceptie tijdens je vruchtbare dagen per maand.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Het ritme methode kan worden gebruikt als een manier om de vruchtbaarheid te bevorderen of als anticonceptiemiddel, door u te helpen meten de beste dagen hebben of voorkomen onbeschermd geslacht. Het bijhouden van uw menstruele verleden voor zowel de vruchtbaarheid of contraceptie is goedkoop en heeft geen bijwerkingen. Sommige vrouwen kiezen ervoor om het ritme methode te gebruiken om religieuze redenen.

Zie ook

Risico's

Met behulp van het ritme methode om de vruchtbaarheid te bevorderen zijn er geen risico's opleveren.

Ook met behulp van het ritme methode voor geboortebeperking geen directe risico's opleveren - maar het biedt geen bescherming tegen seksueel overdraagbare infecties te bieden. Bovendien is het risico van onbedoelde zwangerschap met onthouding iets hoger dan bij andere voorbehoedsmiddelen. Hoewel de effectiviteit varieert, in het eerste jaar van normaal gebruik een geschatte 13 tot 25 van de 100 vrouwen beoefenen van het ritme methode voor geboortebeperking zal zwanger worden.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Het bijhouden van uw menstruele verleden geen speciale voorbereiding nodig. Echter, als je wilt om het ritme methode voor geboortebeperking, raadpleeg dan eerst of uw zorgverzekeraar:

  • Je had onlangs uw eerste periode, bevallen, of gestopt met de pil of andere hormonale anticonceptiva
  • Je bent borstvoeding
  • Je bent naderen van de menopauze

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Ritme methode voor natuurlijke gezinsplanning. Noteer de lengte van 6 tot 12 van de menstruatiecyclus.
Ritme methode voor natuurlijke gezinsplanning. Noteer de lengte van 6 tot 12 van de menstruatiecyclus.

Om het ritme methode gebruiken:

  • . Noteer de lengte van 6 tot 12 van uw menstruele cycli Met behulp van een kalender, noteer het aantal dagen in elke menstruele cyclus - te rekenen vanaf de eerste dag van je menstruatie tot de eerste dag van je volgende periode.
  • Bepaal de lengte van uw kortste menstruele cyclus. Trek 18 van het totale aantal dagen in de kortste cyclus. Dit getal staat voor de eerste vruchtbare dag van je cyclus. Bijvoorbeeld, als je kortste cyclus is 26 dagen lang, aftrekken 18 van 26 - die gelijk is aan 8. In dit voorbeeld, waarbij de eerste dag van de cyclus is de eerste dag van de menstruatie, de achtste dag van de cyclus is de eerste vruchtbare dag.
  • Bepaal de lengte van uw langste menstruatiecyclus. Trek 11 van het totale aantal dagen in je langste cyclus. Dit getal staat voor de laatste vruchtbare dag van je cyclus. Bijvoorbeeld, als je langste cyclus is 32 dagen lang, aftrekken 11 van 32 - die 21 gelijken. In dit voorbeeld, waarbij de eerste dag van de cyclus is de eerste dag van de menstruatie, de 21e dag van de cyclus is de laatste vruchtbare dag.
  • Plan sex zorgvuldig tijdens vruchtbare dagen Als je hoopt om zwangerschap te voorkomen, onbeschermde seks is verboden terrein tijdens je vruchtbare dagen -. Elke maand. Aan de andere kant, als je hoopt zwanger te raken, hebben regelmatig seks tijdens je vruchtbare dagen.
  • Update uw berekeningen per maand. Verder opnemen van de lengte van uw menstruele cycli om ervoor te zorgen dat je goed je vruchtbare dagen bepalen.

Houd in gedachten dat vele factoren de exacte timing van de ovulatie, waaronder ziekte en stress kunnen beïnvloeden. Met behulp van het ritme methode om de ovulatie te voorspellen kunnen onnauwkeurig zijn, vooral als je cyclus onregelmatig is.

Zie ook