Seksuele gezondheid

Seksuele gezondheid basics

Seksualiteit is een onderdeel van het mens zijn. Liefde, genegenheid en intimiteit spelen allemaal een rol in gezonde relaties uit de kindertijd tot ouderdom.

Je hoort vaak over het belang van lichamelijke gezondheid, geestelijke gezondheid en geestelijke gezondheid, maar een gerust gevoel over je seksuele gezondheid is ook erg belangrijk. Het bereiken van seksuele gezondheid zorgt voor:

  • Gezonde relaties
  • Geplande zwangerschappen
  • Voorkomen van ziekte

Daarom is het essentieel goed geïnformeerd over alle aspecten van de seksuele gezondheid en wat er nodig is om een ​​bevredigend seksleven te zijn. Ook is het belangrijk om bewust te zijn van factoren die uw seksuele gezondheid kunnen compliceren. Laat geen schaamte u te houden van de opvoeding van problemen of het stellen van vragen van uw arts of andere zorgverleners.

Zie ook

Soa-preventie

Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) zijn infecties die door seksueel contact. U kunt een soa krijgen door het hebben van onbeschermde seks met een partner die besmet is. Je kunt niet altijd zeggen als iemand besmet is, echter, omdat veel soa's veroorzaken geen symptomen, althans op het eerste. In feite kan een persoon een soa hebben zonder het te weten.

Daarom moet je waakzaam zijn over soa-preventie. Als je seksueel actief, uw beste inzet voor soa-preventie is om slechts een sex partner die elke soa en die seks heeft slechts met u niet over hebben. Als je niet in een exclusieve relatie, kunt u nog steeds jezelf te beschermen door te leren over en consequent beoefenen soa-preventie, zoals het gebruik van condooms.

Zie ook

Seksuele gezondheid van vrouwen

Seksuele gezondheid van vrouwen is een belangrijk aspect van de gezondheid van vrouwen, of je probeert om zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen of u zich zorgen over laag libido of andere vrouwen de seksuele gezondheidsproblemen.

Leer hoe je een vervullende seksuele relatie te bereiken, en weet hoe je jezelf kunt beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Als je ouder wordt, begrijpen vaak veranderingen in de seksuele gezondheid van vrouwen - en hoe je een gezond en plezierig seksleven op elke leeftijd te handhaven.

Zie ook

Seksuele gezondheid van mannen

Mannen seksuele gezondheid is een belangrijk aspect van de gezondheid van mannen, of je probeert om zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen of u zich zorgen over erectiestoornissen of andere mannen de seksuele gezondheidsproblemen.

Voor sommige mannen, zorgen over penis grootte bovenaan de lijst van hun seksuele gezondheid betreft. Echter, ben je waarschijnlijk normaler dan je denkt - en penis-uitbreiding producten en procedures zijn waarschijnlijk niet effectief te zijn.

Als je ouder wordt, begrijpen vaak veranderingen in de seksuele gezondheid van mannen - en hoe je een gezond en plezierig seksleven op elke leeftijd te handhaven.

Zie ook

Seks en ouder worden

Zijn seks en ouder worden, zoals olie en water? Nee! Veel oudere volwassenen verlangen en genieten van een actief seksleven. En een actieve interesse in seks, evenals de tevredenheid met de frequentie en de kwaliteit van de seksuele activiteit, is positief geassocieerd met gezondheid in het latere leven. Dus laat niemand je vertellen dat seks alleen voor de jongeren.

Natuurlijk, er zijn een aantal uitdagingen als het gaat om seks en ouder worden. Lichamelijke veranderingen, ziekte, handicap en sommige geneesmiddelen kunnen sex uitdagend of moeilijk te genieten. Toch zijn veel middelen beschikbaar zijn om oudere volwassenen om hen te helpen een bevredigend seksleven. Wees niet bang om te brengen zorgen met uw arts of andere zorgverlener.

En vergeet niet, ongeacht uw leeftijd, neem voorzorgsmaatregelen om jezelf te beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

Zie ook

Praten met kinderen over seks

Kinderen en seksualiteit - die woorden staking angst in de harten van vele ouders. Maar praten met kinderen over seks is een belangrijk onderdeel van het ouderschap. Kinderen en jongeren hebben uw begeleiding om hen te helpen gezond en passende beslissingen over hun seksuele gedrag.

Als het gaat om te praten met kinderen over seks, is er geen set script. En seksuele voorlichting moet een tell-all discussie niet. In plaats daarvan, kijk voor dagelijks kansen en laat uw kind het tempo met zijn of haar vragen. Bieden alleen de informatie die uw kind vraagt ​​en is in staat om te begrijpen. Als je kind volwassen wordt en vraagt ​​meer gedetailleerde vragen, kan u meer gedetailleerde antwoorden.

Het is normaal om ongemakkelijk te voelen bij het praten met kinderen over seks. Maar vergeet niet dat door het verstrekken van accurate en open communicatie, vergroot u de kans dat uw kind uw waarden begrijpen en passende keuzes over seks.

Zie ook