Seksuele gezondheid

Senior seks: tips voor oudere mannen

Wat u kunt doen om een ​​gezond en plezierig seksleven te behouden als je ouder wordt.

Senior seks is niet hetzelfde als het was in je jaren '20 - maar het kan nog steeds bevredigend. In tegenstelling tot de gemeenschappelijke mythen over seksualiteit en oudere volwassenen, seksuele interesse is niet alleen voor de jongeren. Veel senioren blijven om hun seksualiteit te genieten in hun jaren '80 en verder. Een gezond seksleven is niet alleen bevredigend, maar het is ook goed voor andere aspecten van uw leven, met inbegrip van uw lichamelijke gezondheid en gevoel van eigenwaarde.

Senior sex: wat verandert als mannen ouder worden?

Naarmate mannen ouder worden, testosterongehalte dalen en veranderingen in seksueel functioneren zijn gemeenschappelijk. Deze fysiologische veranderingen kunnen omvatten:

  • Een behoefte aan stimulatie om een ​​erectie en orgasme bereiken en handhaven
  • Kortere orgasmes
  • Minder krachtige zaadlozing en minder sperma ejaculatie
  • Langere tijd die nodig is om een ​​andere erectie na de zaadlozing te bereiken

Misschien voel je je wat angst over deze veranderingen, maar vergeet ze niet aan uw plezier van seks te beëindigen. Zich aanpassen aan je veranderende lichaam kan u helpen een gezond en bevredigend seksleven te behouden. Bijvoorbeeld, moet u uw seksuele routine aan te passen om meer stimulatie om te worden gewekt omvatten.

Senior geslacht en gezondheidsproblemen

Uw gezondheid kan ook een grote invloed op je seksleven en seksuele prestaties te hebben. Als u of uw partner is in slechte gezondheid of een chronische aandoening, zoals hart-en vaatziekten of artritis, seks en intimiteit worden uitdagender. Sommige operaties en veel medicijnen, zoals bloeddruk geneesmiddelen, antihistaminica, antidepressiva en zuur-blokkers kunnen seksuele functie beïnvloeden.

Maar geef niet op. U en uw partner kunnen experimenteren met manieren om aan uw beperkingen. Bijvoorbeeld, als u zich zorgen over het hebben van seks na een hartaanval, praten met uw arts over uw zorgen. Als artritis pijn is een probleem, probeer verschillende seksuele posities of proberen met behulp van warmte om gewrichtspijn te verlichten voor of na seksuele activiteit. Blijf positief en zich richten op manieren van zijn seksuele en intieme die werken voor u en uw partner.

Zie ook

Senior seks: tips voor oudere mannen

Senior seks en emotionele problemen

Op elke leeftijd, kan emotionele problemen beïnvloeden je seksualiteit. Veel oudere echtparen rapporteren een grotere tevredenheid over hun seksleven omdat ze minder afleiding, meer tijd en privacy, en geen zorgen over de zwangerschap. Aan de andere kant, sommige oudere volwassenen voelen benadrukt door gezondheidsproblemen, financiële zorgen en andere veranderingen in levensstijl. Depressie kan je verlangen naar en interesse in seks verminderen. Als je voelt dat je misschien wel depressief, raadpleeg dan uw arts of een vertrouwenspersoon.

Senior sex tips

Seks kan niet hetzelfde zijn voor u of uw partner als het was toen je beiden jonger waren. Maar seks en intimiteit kunnen blijven een lonende deel van je leven. Hier zijn enkele tips voor het behoud van een gezond en plezierig seksleven:

  • Praat met je partner. Het kan moeilijk zijn om te praten over seks zijn als je bent opgegroeid bekijkt het als een taboe onderwerp. Maar openlijk praten met uw partner over uw behoeften, wensen en zorgen kunnen u helpen zowel genieten van seks en intimiteit meer.
  • Bezoek uw arts. Uw arts kan u helpen beheren chronische aandoeningen en medicijnen die je seksleven beïnvloeden. Als je problemen hebt behouden van een erectie of een orgasme te bereiken, vraag dan uw arts over medicijnen of andere behandelingen voor deze problemen.
  • Breid uw definitie van seks. Geslachtsgemeenschap is maar een manier om het vervullen seks. Aanraken, kussen en andere intiem seksueel contact kan net zo lonend voor zowel u als uw partner. Realiseer je dat als je ouder wordt, is het normaal dat u en uw partner op verschillende seksuele mogelijkheden en behoeften hebben. Worden geopend om het vinden van nieuwe manieren om seksueel contact en intimiteit te genieten.
  • Pas je routine. Eenvoudige veranderingen kan je seksleven te verbeteren. Wijzig de tijd van de dag wanneer je seks hebt om een ​​moment dat je de meeste energie. Probeer de ochtend - als je verfrist uit een goede nachtrust - in plaats van aan het eind van een lange dag. Omdat het kan langer duren voor u of uw partner te worden gewekt, neem meer tijd om het podium voor romantiek. Probeer een nieuwe seksuele positie of verken andere nieuwe manieren van verbinden romantisch en seksueel.
  • Geef niet op romantiek Als je je partner hebt verloren, kan het moeilijk zijn voor te stellen beginnend andere relatie -. Maar socialiseren is zeker de moeite waard voor veel alleenstaande senioren. Niemand ontgroeit de behoefte aan emotionele nabijheid en intimiteit. Als je een intieme relatie met een nieuwe partner te starten, moet u veilig vrijen. Veel ouderen zijn zich niet bewust dat ze nog steeds het risico van seksueel overdraagbare ziekten, zoals aids.

En een laatste tip voor het behoud van een gezond seksleven: Zorg goed voor jezelf. Eet gezond, actief blijven, drink niet te veel alcohol en niet roken of het gebruik van illegale drugs. En zorg ervoor dat uw arts regelmatig te zien, vooral als u een chronische aandoeningen of neem voorgeschreven medicijnen.

Zie ook