Slapeloosheid

Slapeloosheid behandeling: cognitieve gedragstherapie plaats van slaappillen

Slapeloosheid is een ernstige aandoening, en effectieve slapeloosheid behandeling kan cruciaal voor het krijgen van de slaap je nodig hebt. Tot voor kort waren er weinig veilige, effectieve, nondrug slapeloosheid behandelingen.

Slapeloosheid is een veelvoorkomend probleem gekenmerkt door problemen in slaap vallen, te slapen of het krijgen van een goede nachtrust. Cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid is een effectieve slapeloosheid behandeling voor chronische slaapproblemen.

Cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid is een gestructureerd programma dat u helpt gedachten en gedragingen die slaapproblemen met gewoonten die gezonde slaap te bevorderen veroorzaken of verergeren te identificeren en te vervangen. In tegenstelling tot slaappillen, cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid helpt u de onderliggende oorzaken van uw slaapproblemen te overwinnen.

Hoe werkt cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid werk?

De cognitieve kant van cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid leert je overtuigingen die je vermogen om te slapen beïnvloeden herkennen en te veranderen. De gedragsmatige deel van cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid helpt u het ontwikkelen van goede slaapgewoonten en gedragingen die u te houden van goed slapen te vermijden.

Cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid bevat een of meer van de volgende elementen:

 • . Slapen onderwijs Om effectieve veranderingen aan te brengen, is het belangrijk om de basisprincipes van de slaap te begrijpen - bijvoorbeeld, het begrijpen slaapcyclus en leren hoe overtuigingen, gedragingen en externe factoren kunnen invloed hebben op uw slaap.
 • Cognitieve controle en psychotherapie. Deze vorm van therapie helpt u bepalen of elimineren van negatieve gedachten en zorgen dat je wakker te houden. Het kan ook gaan om het elimineren van onjuiste of zorgelijke opvattingen over slaap, zoals de idee dat een enkele onrustige nacht je ziek zal maken.
 • Slaap beperking. Liggend in bed als je wakker bent u een gewoonte die leidt tot slecht slapen worden. Het beperken van de hoeveelheid tijd die u besteedt in bed kunt u slaperiger als je naar bed gaat. Op die manier heb je meer kans om in slaap te vallen en in slaap blijven.
 • Resterende passief wakker. Dit impliceert het vermijden van elke poging om in slaap te vallen. Paradoxaal genoeg zorgen dat je niet kunt slapen daadwerkelijk kan je wakker houden. Loslaten van deze zorg kan helpen ontspannen en maken het makkelijker om in slaap te vallen.
 • Stimulus controle therapie. Deze methode helpt factoren te verwijderen, dat de toestand van de geest te weerstaan ​​slapen. Bijvoorbeeld, kunt u worden begeleid om het bed alleen voor slapen en seks, en naar de slaapkamer te verlaten als je niet kunt gaan slapen binnen 15 minuten.
 • Slaaphygiëne. Deze methode van therapie gaat veranderen elementaire leefgewoonten die van invloed zijn slaap, zoals roken of het drinken van teveel cafeïne laat op de dag, het drinken van teveel alcohol, al dan niet krijgen van regelmatige lichaamsbeweging. U kan worden verteld om dutten vermijden en geleerd om een ​​consistente slaap schema te handhaven. Het bevat ook tips die je helpen beter te slapen, zoals de manieren om te ontspannen een uur of twee voor het slapen gaan.
 • Ontspanning training. Deze methode helpt u uw lichaam en geest te kalmeren. Benaderingen omvatten meditatie, hypnose en ontspanning van de spieren.
 • Biofeedback. Deze methode stelt u in staat om biologische verschijnselen zoals hartslag en spierspanning te observeren. Uw slaapspecialist kan je een biofeedback-apparaat mee naar huis nemen om je dagelijkse patronen te nemen. Deze informatie kan helpen bij het identificeren patronen die de slaap beïnvloeden.
 • Slaap dagboek. Om te begrijpen hoe het beste te behandelen uw slapeloosheid, kan uw slaaptherapeut hebt u een gedetailleerde slaap dagboek bij te houden gedurende een tot twee weken. In het dagboek, zult u opschrijven wanneer je naar bed gaat, als je opstaat, hoeveel tijd je besteedt in bed niet kunnen slapen, totale slaaptijd en andere details over uw slaappatroon.

De meest effectieve behandeling aanpak kan een combinatie van verschillende van deze werkwijzen.

Cognitieve gedragstherapie versus Pillen

Slapeloosheid. Cognitieve controle en psychotherapie.
Slapeloosheid. Cognitieve controle en psychotherapie.

Sommige nieuwere slapen medicijnen zijn goedgekeurd voor gebruik op lange termijn. Maar ze kunnen het beste op lange termijn slapeloosheid behandeling niet.

Slaap medicatie kan een zeer effectieve behandeling op korte termijn zijn - bijvoorbeeld, kunnen ze onmiddellijk verlichting te bieden tijdens een periode van grote stress of verdriet.

Cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid kan een goede keuze van een behandeling zijn als je langdurige slaapproblemen hebben. Misschien wilt u het proberen als u zich zorgen maakt over het worden afhankelijk van slaapmiddelen, als medicatie niet effectief zijn of als ze vervelende bijwerkingen veroorzaken.

In tegenstelling tot pillen, cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid richt zich op de onderliggende oorzaken van slapeloosheid in plaats van alleen de symptomen te verlichten. Maar het kost tijd - en moeite - te laten werken. In sommige gevallen kan een combinatie van slaapmiddelen en cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid de beste benadering.

Zie ook

Slapeloosheid behandeling: cognitieve gedragstherapie plaats van slaappillen

Slapeloosheid en andere aandoeningen

Slapeloosheid is gekoppeld aan een aantal fysieke en psychische stoornissen en middelenmisbruik. Voortdurende gebrek aan slaap verhoogt het risico van ziekte en infectie, hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, diabetes en chronische pijn. Als u een aandoening heeft die is gekoppeld aan slapeloosheid, het moet samen worden aangepakt met slaapproblemen.

Het vinden van hulp

Er zijn een beperkt aantal gecertificeerde Behavioral Sleep Medicine specialisten, en je mag niet wonen in de buurt van een beoefenaar. Je kan hebben om wat zoeken doen om een ​​getrainde beoefenaar en een behandelingsschema en de soort die uw behoeften te vinden. Hier zijn twee plaatsen om te kijken:

 • De Europese Academy of Sleep Medicine biedt informatie over het vinden van een Behavioral Sleep Medicine specialist op haar website.
 • De National Sleep Foundation website biedt informatie over het vinden van slaapcentra. Veel worden geassocieerd met grote ziekenhuizen.

De aard van de behandeling - zoals de groep versus individuele - en de frequentie van de sessies kunnen variëren, afhankelijk van wie je ziet. U kunt zo weinig als twee sessies of zoveel als acht of meer sessies nodig, afhankelijk van uw slaap expert, het programma en uw vooruitgang.

Bij het bellen om een ​​afspraak te maken, vraag dan de arts over zijn of haar aanpak en wat te verwachten. Het is ook een goed idee om van tevoren of uw zorgverzekering de aard van de behandeling die u nodig hebt zal betrekking controleren.

Ze kunnen niet vergadering vervangen door een slaapspecialist in persoon, maar u kunt profiteren van boeken, cd's of websites op cognitieve gedragstherapie technieken en slapeloosheid.

Ze kunnen niet leveren dezelfde diensten als slaap-specialisten, maar gelicentieerde psychologische hulpverleners (psychotherapeuten) kan bieden cognitieve gedragstherapie technieken om psychologische problemen verbonden met slaapproblemen te verlichten.

Die kunnen profiteren van de cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid?

Cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid kunnen profiteren bijna iedereen met slaapproblemen. De therapie kan helpen oudere volwassenen die al nemen slaap medicatie voor jaren, mensen met lichamelijke problemen zoals chronische pijn en die met primaire slapeloosheid, een aandoening die bestaat in zijn eigen recht. Wat meer is, de effecten lijken te duren. Er is geen bewijs dat de therapie heeft negatieve bijwerkingen.

Cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid vereist constante praktijk, en sommige benaderingen kunnen ertoe leiden dat u in slaap te verliezen op het eerste. Stok met het, en je bent waarschijnlijk om blijvende resultaten te zien.

Zie ook