Spermicide

Definitie

Zaaddodend middel is een stof die chemische stoffen, zoals nonoxynol-9, die sperma te immobiliseren of te doden bevat. Zaaddodend middel wordt in de vagina gebracht voor de seks om sperma te voorkomen dat de baarmoeder. Zaaddodend middel is zonder recept verkrijgbaar en komt in vele vormen, zoals crème, gel, schuim, film, zetpil en tablet.

Zaaddodend is niet een zeer effectieve methode van geboorteregeling bij gebruik alleen. Echter, spermicide ook gebruikt worden met een barrièremiddel - zoals een condoom, diafragma of pessarium - om zwangerschap te voorkomen. Zaaddodend middel biedt geen bescherming tegen seksueel overdraagbare infecties te bieden.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Zaaddodend middel is een anticonceptiemiddel stof die kan helpen voorkomen dat de zwangerschap. Spermicide:

 • Kan alleen of met een barrièremiddel, zoals een condoom, diafragma, anticonceptie spons of pessarium worden gebruikt
 • Heeft partner samenwerking niet nodig
 • Heeft een recept nodig
 • Niet dezelfde bijwerkingen als hormoon-gebaseerde anticonceptie niet
 • Verhoogt smering tijdens de seks

Zaaddodend middel is niet geschikt voor iedereen, echter. Uw zorgverzekeraar kan het gebruik van zaaddodende pasta ontmoedigen indien:

 • Je bent een hoog risico op besmetting met HIV of u HIV of AIDS
 • Je hebt frequente urineweginfecties
 • Je bent een hoog risico op zwangerschap - je jonger dan 30 bent, je seks hebt drie of meer keer per week, of je bent het niet waarschijnlijk dat consequent zaaddodend

Zie ook

Risico's

Naar schatting 28 van de 100 vrouwen die gebruik maken van zaaddodende pasta alleen zal zwanger worden in het eerste jaar van normaal gebruik. Zaaddodend is meer effectief in het voorkomen van zwangerschap bij gebruik in combinatie met een barrière methode van anticonceptie.

Spermicide het risico van urineweginfecties verhogen. Vaginale irritatie - zoals een brandend of jeuk of huiduitslag - is de meest voorkomende bijwerking van zaaddodend middel. Het is ook mogelijk om een ​​allergische reactie op zaaddodend hebben.

Zaaddodend middel biedt geen bescherming tegen seksueel overdraagbare infecties te bieden. In feite kan veelvuldig gebruik van spermicide vaginale irritatie toenemen, hetgeen het risico van HIV of andere seksueel overdraagbare infecties verhogen. Evenzo, spermicide niet rectaal gebruikt omdat het kan irritatie veroorzaken en het risico van seksueel overdraagbare infecties.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Voor het gebruik van zaaddodende pasta, lees de instructies van het product zorgvuldig. Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Voor het gebruik van zaaddodende pasta, lees de instructies van het product zorgvuldig. Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt.

Wat u kunt verwachten

Om spermicide gebruikt:

 • Kies een soort zaaddodend middel. Schuimen, gels en crèmes bieden onmiddellijke bescherming, terwijl zetpillen, films en tablets hebben 10 tot 30 minuten voor de seks in te voegen om op te lossen en actief worden. Als er meer dan een uur passeert tussen de toepassing van zaaddodende pasta en geslacht, opnieuw zaaddodend middel.
 • Toepassing zaaddodende pasta. Vind een comfortabele positie, zoals het liggen. Gebruik een applicator of je vingers om zaaddodend middel in te voegen in je vagina op of in de buurt van de baarmoederhals. Als je een applicator gebruiken, vul de applicator met de aanbevolen hoeveelheid crème, gel of schuim en plaats deze in je vagina zo ver mogelijk naar binnen. Duw de zuiger op de applicator aan de zaaddodende pasta in de buurt van je baarmoedermond los. Om zaaddodend invoegen met de hand, was en droog uw handen en plaats de zetpil, film of tablet op je vingers. Schuif uw vingers langs de achterwand van je vagina zo ver als je kunt, zodat de zaaddodend dekt of de rust op of in de buurt van de baarmoederhals. Als u gebruik maakt zaaddodende pasta met een diafragma of pessarium, volgt u de instructies die bij het apparaat. Als je seks meer dan een keer hebben, gelden verse zaaddodend vóór elke seksuele ontmoeting.
 • Wees voorzichtig na de seks. Voor maximale effectiviteit, zorg ervoor dat het zaaddodend middel blijft in je vagina gedurende ten minste zes uur na de seks. Na zes uur, is er geen noodzaak om alle resterende zaaddodend schoon van je vagina. Douchen is niet aan te raden - maar als je ervoor kiest om douche na de seks, wacht ten minste zes uur.
Zaaddodend middel. Kies een soort zaaddodend middel.
Zaaddodend middel. Kies een soort zaaddodend middel.

Raadpleeg uw arts als u:

 • Hardnekkige vaginale irritatie
 • Terugkerende urineweginfecties

Zie ook