Stress management

Hoe om gelukkig te zijn: tips voor het kweken van tevredenheid

Ben je moe van wachten op geluk om u te vinden? stoppen met wachten en begint zich gelukkig met deze tips.

Weet je hoe om gelukkig te zijn? Of wacht je geluk te vinden?

Ondanks wat de sprookjes uitbeelden, wordt geluk niet weergegeven bij toverslag. Het is zelfs niet iets dat je overkomt. Het is iets wat je kunt cultiveren.

Dus, waar wacht je nog op? Beginnen met het ontdekken hoe om gelukkig te zijn.

Hoe om gelukkig te zijn: wat de wetenschap ons vertelt

Slechts 10 procent of zo van de variatie in de rapporten van het geluk van mensen kan worden verklaard door verschillen in hun omstandigheden. Het blijkt dat het merendeel van wat bepaalt geluk gevolg heeft en - wat nog belangrijker is - gedachten en gedragingen die kunnen worden veranderd.

Dus ja, kunt u leren hoe om gelukkig te zijn - of in ieder geval gelukkiger.

Hoewel je misschien gedacht hebben, zoals veel mensen doen, dat geluk komt van het geboren rijk of mooi of wonen een stress-vrij leven, de realiteit is dat mensen met rijkdom, schoonheid of minder stress zijn niet gelukkiger dan het gemiddelde van die niet genieten van die zegeningen.

Mensen die gelukkig lijken te intuïtief weten dat hun geluk is de som van hun leven keuzes, en hun levens zijn gebouwd op de volgende pijlers:

 • Besteden tijd aan familie en vrienden
 • Waarderen wat ze hebben
 • Het handhaven van een optimistische vooruitzichten
 • Gevoel een gevoel van doel
 • Leven in het moment

Hoe om gelukkig te zijn: oefenen, oefenen, oefenen

Als u zijn op zoek naar geluk, het goede nieuws is dat je keuzes, gedachten en acties van uw niveau van geluk kan beïnvloeden. Het is niet zo eenvoudig als het opgooien van een schakelaar, maar kunt u zich wenden tot uw geluk niveau. Hier is hoe aan de slag op de weg naar het creëren van een gelukkiger je.

Investeren in relaties

Omring jezelf met gelukkige mensen. Het gezelschap van mensen die tevreden zijn boeien uw eigen stemming. En door zich zelf gelukkig, geef je iets terug aan die rond u.

Vrienden en familie helpen om successen van het leven te vieren en u te ondersteunen in moeilijke tijden. Hoewel het gemakkelijk om vrienden en familie voor lief nemen, deze relaties moeten voeden.

Bouw je emotionele rekening met vriendelijke woorden en daden. Wees voorzichtig en genadig met kritiek. Laat mensen weten dat je waardeert wat ze doen voor u of zelfs alleen maar dat je blij dat ze deel uitmaken van je leven bent.

Zie ook

Hoe om gelukkig te zijn: tips voor het kweken van tevredenheid

Dankbaarheid

Dankbaarheid is meer dan een woord van dank. Het is een gevoel van verwondering, waardering en, ja, dankbaarheid voor het leven. Het is gemakkelijk om te gaan door het leven zonder het herkennen van je geluk. Vaak duurt het een ernstige ziekte of andere tragische gebeurtenis om mensen te schokken in het waarderen van de goede dingen in hun leven. Wacht niet op iets dergelijks overkomen.

Maak een verbintenis tot dankbaarheid oefenen. Elke dag te identificeren ten minste een ding dat je leven verrijkt. Wanneer je merkt dat je denkt een ondankbare gedachte, probeer dan vervangen door een dankbare een. Vervang bijvoorbeeld "mijn zus vergat mijn verjaardag" met "mijn zus is er altijd geweest voor mij in moeilijke tijden."

Laat dankbaarheid zijn de laatste gedachte voordat je gaat slapen. Laat dankbaarheid ook uw eerste gedachte zijn als je wakker wordt in de ochtend.

Cultiveren optimisme

Ontwikkel de gewoonte van het zien van de positieve kant van de dingen. Je hebt een Pollyanna niet geworden - immers, er slechte dingen gebeuren. Het zou dom zijn om anders pretenderen te zijn. Maar je hoeft niet te laten de negatieven kleur je hele kijk op het leven. Vergeet niet dat wat gelijk over jou is bijna altijd troeven wat er mis is.

Stress management. Hoe om gelukkig te zijn: tips voor het kweken van tevredenheid.
Stress management. Hoe om gelukkig te zijn: tips voor het kweken van tevredenheid.

Als je niet een optimistisch mens door de natuur, kan het even duren voor u om uw pessimistische denken te veranderen. Begin met het herkennen van negatieve gedachten als je ze hebt. Neem dan een stap terug en vraag jezelf de volgende belangrijke vragen:

 • Is de situatie echt zo slecht als ik denk?
 • Is er een andere manier om te kijken naar de situatie?
 • Wat kan ik leren van deze ervaring die ik kan gebruiken in de toekomst?

Vind uw doel

Mensen die ernaar streven om een ​​doel te bereiken of uitvoering van een missie - of het nu gaat kweken van een tuin, de zorg voor kinderen of het vinden van iemands spiritualiteit - zijn gelukkiger dan mensen die niet zulke aspiraties hebben.

Het hebben van een doel geeft een gevoel van doel, bolsters eigenwaarde en brengt mensen samen. Wat je doel is niet zo veel als de vraag of het proces van het werken in de richting is het zinvol voor u van belang.

Probeer om uw dagelijkse activiteiten af ​​te stemmen op de lange termijn zin en het doel van je leven. Onderzoeken suggereren dat relaties bieden de sterkste betekenis en doel in je leven. Dus cultiveren betekenisvolle relaties.

Bent u bezig met iets wat je liefde? Zo niet, stel jezelf de volgende vragen om te ontdekken hoe u uw doel kunt vinden:

 • Wat boeit en ik energie van?
 • Wat zijn mijn meest trotse prestaties?
 • Hoe wil ik dat anderen mij herinneren?

Leven in het moment

Stel niet uit vreugde te wachten op een dag waarop je leven is minder druk of minder stressvol. Die dag mag nooit komen.

In plaats daarvan zoeken naar mogelijkheden om de kleine genoegens van het dagelijks leven te genieten. Focus op de positieve in het huidige moment, in plaats van stil te staan ​​bij het verleden of zorgen te maken over de toekomst.

Zie ook