Stress management

Verzorger spanning: tips voor het verzorgen van jezelf

Zorg voor een dierbare stammen zelfs de meest veerkrachtige mensen. Als je een verzorger, stappen ondernemen om je eigen gezondheid en welzijn te behouden.

Met een vergrijzende bevolking en de veranderingen in de gezondheidszorg, zoals korter verblijf in het ziekenhuis, wordt meer en meer mantelzorg wordt geleverd door mensen die geen professionals in de gezondheidszorg. Een verzorger is iemand die biedt hulp aan een andere persoon in nood, of dat nu een zieke echtgenoot of partner, een gehandicapt kind, of een ouder familielid. Sterker nog, meer dan 65 miljoen Europeanen bieden zorg aan een geliefde.

Mantelzorg is de moeite waard, maar stressvol

Als je een verzorger, weet je dat het verzorgen van iemand die uw hulp nodig heeft kan zeer lonend zijn. Er zijn voor uw dierbaren wanneer ze je nodig is een kernwaarde voor velen. Maar als een zorgverlener kan exact een hoge tol, en de verzorger stress is gemeenschappelijk.

Verzorger stress is de emotionele en fysieke belasting van de mantelzorg. Personen die de meest verzorger ervaren stress zijn het meest kwetsbaar voor veranderingen in hun eigen gezondheid.

Veel zorgverleners in de val te geloven dat ze moeten alles zelf doen. Heb die fout niet maken. Profiteer van de vele middelen en tools beschikbaar om u te helpen bieden zorg voor uw geliefde. Vergeet niet, als je niet voor jezelf zorgen zult u niet in staat zijn om de zorg voor iemand anders.

Tekenen van verzorger spanning

Als een verzorger, kan je zo gefocust op je geliefde dat je niet beseft dat je eigen gezondheid en welzijn lijdt. Kijk uit voor deze tekenen van verzorger spanning:

 • Moe meeste van de tijd
 • Gevoel overweldigd en prikkelbaar
 • Slapen te veel of te weinig
 • Winnen of verliezen van een veel gewicht
 • Verliezen interesse in activiteiten die u gebruikt om te genieten

Te veel stress, met name over een lange tijd, kan uw gezondheid schaden. Als assistent, heb je meer kans op symptomen van depressie of angst ervaren. Daarnaast mag je niet genoeg lichaamsbeweging krijgen of eten een evenwichtige voeding, die alleen verhoogt het risico op medische problemen, zoals hart-en vaatziekten en diabetes.

Strategieën voor het omgaan met stress-verzorger

De emotionele en fysieke eisen die betrokken zijn bij mantelzorg kan zelfs de meest veerkrachtige persoon stam. Dat is waarom het zo belangrijk is om te profiteren van de beschikbare hulp en ondersteuning. Deze strategieën hebben geholpen anderen beheren van hun verzorger spanning:

 • Accepteer helpen. Wees voorbereid met een lijst van de manieren waarop anderen je kunnen helpen, en laat de helper kiezen wat hij of zij graag zou willen doen. Bijvoorbeeld, zou een persoon bereid zijn om de persoon die u de zorg voor op een wandeling een paar keer per week te nemen. Iemand anders zou kunnen bieden op te halen boodschappen of zelfs voor je koken.
 • Focus op wat je bent in staat om te bieden. Geef niet toe aan schuld. Zich schuldig voelen is normaal, maar begrijp dat niemand een "perfecte" verzorger. Je doet je best op een gegeven moment. Je huis hoeft niet perfect te zijn, en niemand zal schelen als je eet restjes drie dagen op een rij. En je hoeft niet schuldig te voelen over het vragen om hulp.
 • Maak verbinding. Organisaties zoals het Rode Kruis en de Alzheimer's Association aanbod lessen over mantelzorg en lokale ziekenhuizen kunnen specifiek klassen hebben over de ziekte je geliefde wordt geconfronteerd.
 • Word lid van een steungroep. Een praatgroep kan een grote bron van bemoediging en advies van anderen in soortgelijke situaties. Het kan ook een goede plek om nieuwe vrienden te maken.
 • Seek sociale steun. Maak een poging om te blijven emotioneel verbonden met familie en vrienden. Braaklegging tijd elke week voor het socialiseren, zelfs al is het maar een wandeling met een vriend. Waar mogelijk, maken plannen die je uit het huis. Velen hebben aangegeven dat het behoud van een sterke ondersteuning systeem is de sleutel tot het beheren van de stress in verband met mantelzorg.
 • Stel persoonlijke gezondheid doelen. Bijvoorbeeld, een doel gesteld om tijd lichamelijk actief te zijn op de meeste dagen van de week te vinden, of een doelstelling voor het krijgen van een goede nachtrust. Het is ook van cruciaal belang om te eten een gezond dieet.
 • Raadpleeg uw arts. Ontvang aanbevolen vaccinaties en screenings. Zorg ervoor dat u uw arts vertellen dat u een verzorger. Aarzel niet om eventuele problemen of klachten je hebt te vermelden.

Zie ook

Verzorger spanning: tips voor het verzorgen van jezelf

Respijtzorg

Stress management. Focus op wat je bent in staat om te bieden.
Stress management. Focus op wat je bent in staat om te bieden.

Het is misschien moeilijk voor te stellen het verlaten van je geliefde in andermans zorg, maar het nemen van een pauze is een van de beste dingen die je kunt doen voor jezelf als de persoon die je zorg voor. De meeste gemeenten hebben een soort van respijtzorg beschikbaar, zoals:

 • Volwassen zorgcentra. Veel volwassen zorgcentra zijn gevestigd in kerken of buurthuizen. Sommige zorgcentra bieden zorg voor zowel oudere volwassenen en jonge kinderen, en de twee groepen kan samen tijd doorbrengen.
 • Dag ziekenhuizen. Deze ziekenhuizen bieden medische zorg tijdens de dag. In de avond, je geliefde naar huis terugkeert.
 • In-home respijt. Gezondheidszorg hulpmiddelen komen bij u thuis om gezelschap, verpleging diensten of beide bieden.
 • Kortlopende verpleeghuizen. Sommige begeleid wonen woningen, geheugen zorginstellingen en verpleeghuizen accepteren zorgvragers voor korte verblijven terwijl verzorgers zijn weg.

De verzorger die buitenshuis werkt

Tweederde van de zorgverleners te werken buiten het huis. Jongleren verantwoordelijkheden op het werk en mantelzorg is niet gemakkelijk, en in dienst verzorgers ervaren hoge niveaus van verzorger stress. Als je in deze situatie, probeer dan deze strategieën voor het balanceren van uw werk en persoonlijke verantwoordelijkheden:

 • Leer te delegeren Deel je werk -. En thuis - verantwoordelijkheden met anderen. Wees niet bang om hulp te vragen.
 • Onderzoeken ondersteunende diensten. Vraag uw personeelsafdeling over middelen van uw bedrijf biedt, zoals ondersteuning lijnen of verwijzing diensten. Maak dan gebruik van deze hulpprogramma's.
 • Houd informatie stromen. Houd een open lijn van communicatie met uw leidinggevende en collega's.

Je bent niet alleen

Als je net als veel zorgverleners, heb je een harde tijd om hulp te vragen. Helaas kan deze houding leiden tot geïsoleerde voelen, gefrustreerd en zelfs depressief. In plaats van worstelen op uw eigen, kunt u profiteren van lokale middelen voor zorgverleners. Om te beginnen, neem dan contact op met uw lokale Ruimte Agentschap on Aging (AAA) te leren over diensten in uw gemeenschap. U vindt uw lokale AAA online of in de sectie regering van uw telefoonboek.

Zie ook