Suikerziekte

Diabetes voeding: inclusief snoep in uw maaltijd plan

Diabetes voeding is gericht op gezonde voeding, maar snoepjes zijn niet per se verboden terrein. Hier is hoe om snoep in uw maaltijd plan omvatten.

Diabetes voeding is gericht op gezonde voeding. Maar u kunt snoep eens in de zoveel tijd eten zonder je schuldig te voelen of significant interfereren met uw bloedsuikerspiegel. De sleutel tot diabetes voeding is matiging.

De laatste informatie over suiker

Jarenlang werden mensen met diabetes gewaarschuwd om snoep te vermijden. Maar wat de onderzoekers inzicht over diabetes voeding is veranderd.

  • Totaal koolhydraten is wat telt. Het was ooit aangenomen dat honing, snoep en andere zoetigheden uw bloedsuikerspiegel sneller en hoger dan would vruchten, groenten of "zetmeelrijke" voedingsmiddelen, zoals aardappelen, pasta of volkoren brood zou verhogen. Maar dit is niet waar, zolang het snoepgoed worden gegeten met een maaltijd en evenwichtig met andere levensmiddelen in uw maaltijd plan. Hoewel de verschillende soorten koolhydraten kan verschillend invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel, het is de totale hoeveelheid koolhydraten die er echt toe doet.
  • Maar overdrijf lege calorieën. Natuurlijk, het is nog steeds het beste om snoep te beschouwen als slechts een klein deel van uw totale plan voor diabetes voeding. Snoep, koekjes en andere zoetigheden hebben weinig vitamines en mineralen en zijn vaak veel vet en calorieën. Je krijgt meer lege calorieën - calorieën zonder de essentiële voedingsstoffen in gezondere voeding - wanneer je eet snoep.

Heb uw cake en eet het ook

Diabetes. Totaal koolhydraten is wat telt.
Diabetes. Totaal koolhydraten is wat telt.

Snoepjes tellen als koolhydraten in uw maaltijd plan. De truc is het vervangen van kleine porties snoep voor andere koolhydraten - zoals brood, tortilla's, rijst, crackers, ontbijtgranen, fruit, sap, melk, yoghurt of aardappelen - in uw maaltijden. Om ruimte voor snoep als onderdeel van een maaltijd laten, heb je twee opties:

  • Vervangen een deel van de koolhydraten in uw maaltijd met een zoete.
  • Swap een high-carb-bevattend voedsel in uw maaltijd voor iets met minder koolhydraten en eet de resterende koolhydraten in uw maaltijd plan als een zoete.

Laten we zeggen dat je typische diner is een gegrilde kippenborst, een middelgrote aardappel, een plakje volkoren brood, een groente salade en vers fruit. Indien u graag een klein frosted cupcake na de maaltijd, zoeken naar manieren om het totale aantal koolhydraten in de maaltijd hetzelfde te houden. U kunt uw sneetje brood en de verse groenten voor de cupcake ruilen. Of vervang de aardappel met een koolhydraatarm groente zoals broccoli. Het toevoegen van de cupcake na deze maaltijd houdt de totale koolhydraten tellen hetzelfde. Vergeet niet, dessert portiegroottes kan sterk verschillen, dus probeer je koolhydraten tellen schatten zo nauwkeurig mogelijk.

Om ervoor te zorgen dat je maakt zelfs trades, lezen voedseletiketten zorgvuldig, en zorg ervoor dat uw diëtist vragen als u vragen hebt. Kijk voor het totale koolhydraten in elk voedsel, die je vertelt hoeveel koolhydraten in een portie van het voedsel.

Zie ook

Diabetes voeding: inclusief snoep in uw maaltijd plan

Overweeg suikervervangers

Als onderdeel van diabetes voeding, kan kunstmatige zoetstoffen de zoetheid van suiker te bieden zonder de calorieën. Kunstmatige zoetstoffen kan helpen calorieën te verminderen en vasthouden aan een gezonde maaltijd plan - vooral wanneer in plaats van suiker gebruikt in koffie en thee, op granen, of in gebakken goederen. In feite zijn kunstmatige zoetstoffen beschouwd vrij voedsel, omdat ze bevatten heel weinig calorieën en niet als een koolhydraat, een vet of een ander voedsel in uw maaltijd plan.

Voorbeelden van kunstmatige zoetstoffen omvatten:

  • Acesulfaam potassium (Sunett, Sweet One)
  • Aspartaam ​​(Equal, NutraSweet)
  • Sacharine (SugarTwin, Sweet'N Low)
  • Sucralose (Splenda)

Kunstmatige zoetstoffen niet per se een gratis pas voor snoep.

  • Houd een oogje op calorieën en koolhydraten. Veel producten gemaakt met kunstmatige zoetstoffen, zoals gebak en kunstmatig gezoete yoghurt of pudding, nog steeds calorieën en koolhydraten die je bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden bevatten.
  • Suiker alcoholen zijn niet calorie-free. Suiker alcoholen ander type verminderde calorie zoetstof, worden vaak gebruikt in suikervrije snoep, kauwgom en desserts. Controleer etiketten voor woorden zoals "isomalt," "maltitol," "mannitol," "sorbitol" en "xylitol." Suikervrije voedingsmiddelen met suiker alcoholen heb nog steeds calorieën. En bij sommige mensen, kunnen suiker alcoholen diarree veroorzaken.

Twee natuurlijk afgeleide zoetstoffen, stevia (Truvia, Pure Via) en agave nectar, bieden een andere optie als het gaat om zoetstoffen je eten. Houd in gedachten dat de suiker-naar-zoetstof verhouding verschilt per product, dus moet u experimenteren tot je de smaak die je leuk vindt. Ook agave nectar is niet calorie-of koolhydraat-vrij, dus het moet niet worden beschouwd voor gewichtsverlies, maar het heeft een lagere glycemische index dan doet suiker, dus het zal geen invloed op uw bloedsuikerspiegel zo veel.

Heroverweeg uw definitie van zoete

Diabetes voeding hoeft niet te betekenen geen snoep. Als je verlangen hen bent, vraag dan een diëtiste om u te helpen ook uw favoriete lekkernijen in uw maaltijd plan. Een diëtist kan u ook helpen de hoeveelheid suiker en vet in je favoriete recepten te verminderen. En wees niet verbaasd als uw smaak veranderen als je gezondere eetgewoonten te nemen. Voedsel dat je ooit liefhad lijkt misschien te zoet - en gezonde vervangers kan uw nieuwe idee van lekker geworden.

Zie ook