Suikerziekte

Diabetes symptomen: wanneer de diabetes symptomen zijn een punt van zorg

Symptomen van diabetes zijn vaak subtiel. Hier is wat te zoeken - en wanneer u uw arts te raadplegen.

Vroege symptomen van diabetes, vooral type 2 diabetes, kunnen subtiel of schijnbaar onschuldige - als u symptomen helemaal. Na verloop van tijd, maar je kan diabetes complicaties te ontwikkelen, zelfs als u geen symptomen van diabetes had.

In het Europa alleen al bijna 7 miljoen mensen hebben diabetes gediagnosticeerd, volgens de Europese Diabetes Association. Maar je hoeft niet om een ​​statistiek te worden. Inzicht in mogelijke symptomen van diabetes kan leiden tot vroegtijdige diagnose en behandeling - en een levenslange betere gezondheid. Als je ervaart een van de volgende diabetes symptomen, raadpleeg uw arts.

Overmatige dorst en vaak plassen

Overmatige dorst en vaak plassen zijn klassieke symptomen van diabetes.

Als je diabetes hebt, teveel suiker (glucose) bouwt in uw bloed. Uw nieren worden gedwongen om over te werken om te filteren en absorberen het teveel aan suiker. Als uw nieren niet kan bijbenen, wordt de overtollige suiker uitgescheiden in de urine, samen met vloeistoffen getrokken uit je weefsels. Dit leidt tot meer frequent urineren, waar je uitgedroogd mag verlaten. Als je drinkt meer vloeistoffen om uw dorst te lessen, zult u nog meer plassen

Vermoeidheid

Misschien voel je je vermoeid. Vele factoren kunnen bijdragen. Zij omvatten dehydratie uit vaak plassen en het onvermogen van je lichaam om goed te functioneren, want het is minder goed in staat om suiker te gebruiken voor energie behoeften.

Gewichtsverlies

Gewichtsschommelingen vallen ook onder de paraplu van mogelijke diabetes symptomen. Wanneer je suiker verliezen door frequent urineren, u ook calorieën verliest. Op hetzelfde moment, kan diabetes de suiker uit je voeding te houden van het bereiken van uw cellen - leidt tot een constante honger. Het gecombineerde effect is in potentie een snelle gewichtsverlies, vooral als u type 1 diabetes.

Wazig zien

Symptomen van diabetes te betrekken soms uw visie. Hoge niveaus van de bloedsuiker te trekken vocht uit je weefsels, waaronder de lenzen van je ogen. Dit heeft invloed op uw vermogen om te focussen.

Onbehandeld, kan diabetes leiden tot nieuwe bloedvaten te vormen in je netvlies - het achterste deel van je oog - en beschadigingen vastgesteld schepen. Voor de meeste mensen, hebben deze vroege veranderingen geen problemen met het gezichtsvermogen veroorzaken. Echter, als deze veranderingen vooruitgang onopgemerkt, kunnen ze leiden tot gezichtsverlies en blindheid.

Zie ook

Diabetes symptomen: wanneer de diabetes symptomen zijn een punt van zorg

Slow-genezende wondjes of frequente infecties

Artsen en mensen met diabetes hebben waargenomen dat infecties lijken vaker voor als je diabetes hebt. Onderzoek op dit gebied, echter, is niet bewezen of dit helemaal waar is, en ook niet waarom. Het kan zijn dat de hoge niveaus van de bloedsuiker aantasten uw lichaam de natuurlijke genezingsproces en je vermogen om infecties te bestrijden. Voor vrouwen, blaas en vaginale infecties komen vooral veel voor.

Tintelende handen en voeten

Teveel suiker in je bloed kan leiden tot schade aan de zenuwen. U zult merken tintelingen en verlies van gevoel in je handen en voeten, evenals brandende pijn in je armen, handen, benen en voeten.

Rood, gezwollen, gevoelig tandvlees

Diabetes kan uw vermogen om ziektekiemen te bestrijden, die het risico op infectie in je tandvlees en in de botten die je tanden op zijn plaats houden verhoogt verzwakken. Uw tandvlees kan weg te trekken van uw tanden, kunnen je tanden los gaan zitten, of je kan zweren of zakken van pus in je tandvlees te ontwikkelen - vooral als je een tandvleesontsteking voordat diabetes ontwikkelt.

Neem hints van uw lichaam serieus

Diabetes. Diabetes symptomen: wanneer de diabetes symptomen zijn een punt van zorg.
Diabetes. Diabetes symptomen: wanneer de diabetes symptomen zijn een punt van zorg.

Als u eventuele diabetes tekenen of symptomen opmerkt, contacteer uw arts. Hoe eerder de aandoening wordt gediagnosticeerd, kan het eerder beginnen met de behandeling. Diabetes is een ernstige aandoening. Maar met uw actieve deelname en de steun van uw gezondheidszorg team, kun je diabetes te beheren, terwijl u geniet van een actief en gezond leven.

Zie ook