Suikerziekte

Bloedglucosemeter: hoe te kiezen

Veel soorten bloedglucosemeters zijn beschikbaar. Hier is hoe je een die bij uw behoeften en levensstijl past.

Als u diabetes hebt, je waarschijnlijk een bloedglucosemeter - een kleine geautomatiseerde apparaat - te meten en weergeven van uw bloedsuikerspiegel. Oefening, voedsel, medicijnen, stress en andere factoren die invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel. Met behulp van een bloedglucosemeter kan u helpen beter te beheren uw diabetes door het bijhouden van eventuele schommelingen als gevolg van deze factoren.

Veel soorten bloedglucosemeters zijn beschikbaar, van basismodellen tot meer geavanceerde meters met meerdere functies en opties. De kosten van bloedglucosemeters en teststrips varieert, evenals verzekeringsdekking. Bestuderen van al uw opties alvorens te beslissen welk model te kopen. Hier is wat te zoeken.

Het kiezen van de juiste meter

Bij het selecteren van een bloedglucosemeter, kan het helpen om de basis van hoe ze werken weten. Voor de meeste bloedglucosemeters gebruikt, u eerst het ene uiteinde van een teststrip in het apparaat. Dan, je lul een schone vingertop met een speciale naald (lancet) zodat u een druppel bloed te trekken. Je raakt voorzichtig het andere uiteinde van de teststrip op het bloed en wacht een bloedglucosemeting te verschijnen op het scherm.

Diabetes. Gebruiksgemak en onderhoud.
Diabetes. Gebruiksgemak en onderhoud.

Bloedglucosemeters zijn meestal nauwkeurig in hoe ze glucose meten, maar ze verschillen in het soort en het aantal functies die zij aanbieden. Hier zijn verschillende factoren te overwegen bij het kiezen van een bloedglucosemeter:

  • Verzekering. Neem contact op met uw verzekeraar voor de dekking informatie voordat je koopt. Sommige verzekeraars beperken de dekking op specifieke modellen of beperking van het totale aantal teststrips toegestaan.
  • Kosten. Meters variëren in prijs, dus winkel rond. Zorg ervoor dat u factor in de kosten van de teststrips, vooral als verzekering niet betalen voor hen. Teststrips zijn het duurste onderdeel van de controle omdat ze zo vaak gebruikt. Een meter kan de goedkoopste op de markt zijn, maar kan een goede deal zijn als de strips twee keer zoveel kosten. Ook individueel verpakte strips hebben de neiging om meer kosten, maar u misschien niet alle strips in of binnen het vereiste aantal dagen een container vóór de vervaldatum gebruiken na het openen van de container. Erachter te komen welk type van de strip is het meest rendabel voor u.
  • Gebruiksgemak en onderhoud. Sommige meters zijn gemakkelijker te gebruiken dan anderen. Zijn zowel de meter en de teststrips comfortabel te houden? Kunt u eenvoudig zien de getallen op het scherm? Hoe gemakkelijk is het om het bloed op de strips te krijgen? Heeft het een kleine of grote druppel bloed nodig? Ook sommige merken meters moeten worden gecodeerd en anderen geen codering. Codenummers worden gebruikt om de meter te kalibreren met de teststrips voor nauwkeurige resultaten.
  • Speciale functies. Vraag naar de mogelijkheden om te zien wat voldoet aan uw specifieke behoeften. Bijvoorbeeld, sommige meters zijn groot met strips die gemakkelijker te hanteren. Sommige zijn compact en gemakkelijker te dragen. Mensen met een verminderd gezichtsvermogen kan een meter met een groot scherm of een "sprekende" meter dat de resultaten aankondigt kopen. Kleurrijke meters dat een snelle lezing geven zijn beschikbaar voor kinderen. Sommige modellen hebben een backlight, wat handig is voor 's nachts metingen. Anderen zijn vervaardigd om extreme temperaturen, die nuttig kunnen zijn voor mensen die veel tijd buiten door te brengen, zoals wandelaars of bouwvakkers te weerstaan.
  • Informatie opslaan en terugvinden. Bedenk hoe de meter winkels en haalt informatie. Sommigen kunnen alle informatie die u normaal zou schrijven in een logboek, zoals de tijd en datum van een test, het resultaat, en trends in de tijd te volgen. Enkele meters bieden de mogelijkheid om uw bloedglucose metingen downloaden naar een computer of je mobiele telefoon, mail dan de testresultaten met uw arts.
  • Ondersteunen. Veel fabrikanten meter onder andere een gratis nummer op de achterkant van de meter of de verpakking die u kunt bellen voor hulp. Kijk voor een meter die duidelijke aanwijzingen dat de juiste manier om de meter te gebruiken te tonen omvat. Sommige fabrikanten bieden gebruikershandleidingen op hun websites.

Zie ook

Bloedglucosemeter: hoe te kiezen

Vooruitgang in de controle-instrumenten

Hoewel vingerprikken blijft de gouden standaard voor bloedsuiker controle, ontwikkelen de onderzoekers producten ontworpen om de "ouch" uit te maken van het proces. U kan uw arts vragen over deze alternatieven.

Apparaat Hoe het werkt Overwegingen
Alternatieve locatie beeldscherm Laat bloedmonsters van de sectoren die minder pijnlijk dan je vinger te zijn, zoals je arm, buik of dijen Niet zo nauwkeurig als vingertop monsters wanneer bloedsuikerspiegel stijgt of snel dalende
Continue glucose testen Maakt gebruik van een sensor onder de huid om bloedsuikerspiegel te meten geplaatst; zendt elke meting een kleine opname-apparaat op uw lichaam draagt, klinkt een alarm als de bloedsuikerspiegel te laag of te hoog Duur, vereist sensor moet worden vervangen om de drie tot zeven dagen, afhankelijk van het merk, moet bloedsuikerspiegel controleren met een traditionele monitor wanneer doseren voor insuline of het behandelen van lage bloedsuiker naar lezingen te bevestigen

Infrarood, laserlicht en elektrische stroom technologieën behoren tot een paar van de mogelijke offers aan de horizon voor de niet-invasieve methoden voor het controleren van de bloedsuikerspiegel. Echter, niets is nog goedgekeurd in de VS

Als je hebt gekeken naar de kosten, functies en andere overwegingen en zijn nog steeds niet zeker welke bloedglucosemeter te kopen, vraag dan uw arts of diabetes opvoeder voor een aanbeveling. Hij of zij kan je helpen uitzoeken van de voor-en nadelen en kan vragen over beschikbare modellen beantwoorden.

Zie ook