Suikerziekte

Insuline en gewichtstoename: houdt de kilootjes op

Insuline en gewichtstoename vaak hand in hand gaan, maar gewicht onder controle is mogelijk. Als u insuline therapie nodig, hier is hoe te minimaliseren - of te vermijden - gewichtstoename.

Gewichtstoename is een vaak voorkomende bijwerking voor mensen die insuline - een hormoon dat de absorptie van suiker (glucose) door cellen reguleert. Echter, het controleren van uw gewicht is niet alleen mogelijk, maar ook een belangrijk onderdeel van uw totale diabetes beheersplan.

Het verband tussen insuline en gewichtstoename

Diabetes. Lichamelijk actief te zijn.
Diabetes. Lichamelijk actief te zijn.

Als u insuline gebruikt, glucose is in staat om je cellen, en glucosespiegel invoeren in uw bloed laten vallen. Dit is het gewenste therapeutische doel. Echter, als het aantal calorieën je in en uw activiteitenniveau resulteert in meer calorieën dan je nodig hebt om een ​​gezond gewicht te behouden, zal je cellen meer glucose krijgen dan ze nodig hebben. Glucose die je cellen niet gebruikt accumuleert als vet.

Gewichtstoename kan ook verband houden met andere complexe functies van insuline in het lichaam gerelateerd aan hoe cellen gebruiken vetten en eiwitten.

Zie ook

Insuline en gewichtstoename: houdt de kilootjes op

Gewichtstoename te voorkomen tijdens het gebruik van insuline

Het eten van gezonde voeding en verblijf fysiek actief elke dag kan u helpen voorkomen dat ongewenste gewichtstoename. De volgende tips kunnen u helpen houdt de kilootjes op:

  • Calorieën tellen. Eten en drinken minder calorieën helpt u gewichtstoename te voorkomen. Voorraad van de koelkast en voorraadkast met fruit, groenten en volle granen. Plan voor elke maaltijd de juiste mix van zetmeel, groenten en fruit, eiwitten en vetten. Trim je portiegroottes, overslaan seconden porties en drink water in plaats van calorierijke dranken. Praat met uw arts, verpleegkundige of een diëtist over maaltijd-planning strategieën en middelen.
  • Sla geen maaltijden over. Probeer niet om calorieën te snijden door het overslaan van maaltijden. Wanneer u een maaltijd overslaat, je lichaam is minder efficiënt in het gebruik van energie, en heb je meer kans om slechte voeding keuzes te maken bij de volgende maaltijd omdat je te hongerig. Maaltijden overslaan veroorzaakt ook grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Een dag met gezonde snacks tussendoor drie bescheiden maaltijden kan resulteren in een betere controle van het gewicht en bloedsuikerspiegel.
  • Fysiek actief zijn. Lichamelijke activiteit verbrandt calorieën. Een redelijk doel voor de meeste volwassenen is minimaal 150 minuten per week matig intensieve aërobe activiteit - zoals wandelen, fietsen, water-aerobics, dansen of tuinieren - plus spierversterkende oefeningen minstens twee keer per week. Praat met uw arts over activiteiten en oefeningen die geschikt zijn voor u.
  • Vraag uw arts over andere diabetes medicijnen Sommige diabetes medicijnen die helpen reguleren bloedsuikerspiegel -. Waaronder metformine (Fortamet, Glucophage, anderen), exenatide (Byetta), liraglutide (Victoza) en pramlintide (Symlin) - kan gewichtsverlies te bevorderen en stellen u in staat om uw insulinedosering verminderen. Vraag uw arts als deze of andere medicijnen een passend deel van uw diabetes behandeling plan zou zijn.
  • Neem uw ​​insuline alleen zoals aangegeven. Niet overslaan of verminderen uw insulinedosering te weren gewichtstoename. Hoewel je zou kunnen werpen pond als je minder insuline dan voorgeschreven nemen, de risico's zijn ernstig. Zonder voldoende insuline, zal uw bloedsuikerspiegel stijgen - en zo zal uw risico op diabetes complicaties.

Zie ook