Tattoo verwijderen

Definitie

Tattoo inkt wordt geplaatst onder de bovenste laag van de huid. Dat maakt tatoeage verwijderen ingewikkelder - en duurder - dan de oorspronkelijke tatoeage toepassing. Als je niet langer tevreden met uw tatoeage, maar zou tatoeage verwijdering mogelijk.

Gemeenschappelijke procedures voor tatoeage verwijderen zijn onder andere:

  • Laserchirurgie
  • Dermabrasie
  • Chirurgische verwijdering

Als u geïnteresseerd bent in tatoeage verwijderen, raadpleeg dan uw dermatoloog over de mogelijkheden. Probeer niet tatoeage verwijderen op uw eigen. Doe-het-zelf tattoo verwijderen van crèmes en andere home behandelingen zijn waarschijnlijk niet effectief te zijn en kan huidirritatie of andere reacties veroorzaken.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Je zou kunnen overwegen tatoeage verwijderen als je spijt krijgt van een tatoeage of u niet tevreden bent met het uiterlijk van je tattoo. Misschien is de tatoeage is verdwenen of wazig is, of u besluit dat de tatoeage niet past uw huidige afbeelding. Tatoeage verwijderen misschien ook belangrijk als u een allergische reactie op de tatoeage of andere complicaties te ontwikkelen.

Zie ook

Risico's

Littekens is waarschijnlijk na de meeste vormen van tatoeage verwijderen. Infectie of verkleuring van de huid is ook mogelijk.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Tatoeage verwijderen. Definitie.
Tatoeage verwijderen. Definitie.

Als u overweegt tatoeage verwijderen, raadpleeg dan uw dermatoloog. Hij of zij kan de opties voor tattoo verwijderen uitleggen en helpen bij het kiezen van de methode die het meest waarschijnlijk effectief voor uw tatoeage te zijn. Bijvoorbeeld, sommige tattoo inkten zijn beter inspelen op de laserbehandeling dan anderen. Evenzo kunnen sommige kleine tatoeages goede kandidaten voor chirurgische verwijdering, terwijl andere slechts te groot te verwijderen met een scalpel.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Tatoeage verwijderen wordt vaak gedaan als een poliklinische procedure met plaatselijke verdoving. Gemeenschappelijke technieken voor tatoeage verwijdering omvatten laserchirurgie, dermabrasie en chirurgische verwijdering.

Laserchirurgie
Q-switched lasers - die energie vrij in een enkele, krachtige impuls - zijn vaak de behandeling van de keuze voor tatoeage verwijderen. Vóór laserbehandeling wordt de huid verdoofd met een injectie van een lokaal anestheticum. Dan is een krachtige pulsenergie wordt toegepast op de tatoeage verwarmen en breken de tatoeage inkt. Veelkleurige tattoos zou behandeling met verschillende lasers en verschillende golflengten nodig. Na de procedure, kunt u merken zwelling en eventueel blaren of bloeden. Antibacteriële zalf kan helpen de genezing te bevorderen. U zult waarschijnlijk moeten herhaalde sessies om de tatoeage te verlichten, en het zou niet mogelijk zijn om de tatoeage volledig te wissen.

Dermabrasie
Tijdens dermabrasie wordt de getatoeëerde gebied meestal gekoeld tot gevoelloos. Dan is de getatoeëerde huid wordt geschuurd om dieper niveau met een hoge snelheid roterende apparaat dat een slijpschijf of borstel heeft. Hierdoor kan de tatoeage inkt te lekken uit de huid. Het getroffen gebied zou pijnlijk en rauw gevoel voor maximaal 10 dagen na de procedure. Gedurende deze tijd, is het belangrijk om het getroffen gebied voorzichtig te behandelen. Mogelijk moet u antibacteriële zalf te gebruiken en bedekken het getroffen gebied met speciale bandages. Zoals laserchirurgie, dermabrasie misschien niet helemaal de tatoeage te verwijderen.

Chirurgische verwijdering
Tijdens de chirurgische verwijdering, wordt de huid verdoofd met een injectie van een lokaal anestheticum. De tatoeage is verwijderd met een scalpel, en de randen van de huid aan elkaar genaaid terug. Na de procedure, kan antibacteriële zalf helpt de genezing te bevorderen. Chirurgische tatoeage verwijderen is effectief - maar het laat een litteken en praktisch kan zijn alleen voor kleine tatoeages.

Zie ook

Resultaten

Tatoeages zijn bedoeld om permanent en volledig tatoeage verwijdering is moeilijk. Een zekere mate van littekenvorming of huidskleur variatie is waarschijnlijk te blijven, ongeacht de specifieke methode van tatoeage verwijderen.

Zie ook