Terugtrekking methode (coïtus interruptus)

Definitie

De opnamemethode van anticonceptie, ook bekend als coïtus interruptus, is de praktijk van het terugtrekken van de penis uit de vagina en bij externe genitaliën van een vrouw voor de ejaculatie om zwangerschap te voorkomen. De methode terugtrekking helpt voorkomen dat het sperma van het invoeren van de vagina.

Het gebruik van de terugtrekking methode voor geboortebeperking vergt zelfbeheersing. Zelfs dan, de terugtrekking methode als typisch gebruikt is niet een bijzonder effectieve vorm van anticonceptie. Sperma kan de vagina in te voeren indien de intrekking niet goed getimed of als pre-ejaculatie vloeistof bevat sperma. De methode terugtrekking biedt geen bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) bieden.

Zie ook

Waarom is het gedaan

De methode terugtrekking van anticonceptie om zwangerschap te voorkomen heeft een aantal voordelen:

  • Het is gratis en gemakkelijk beschikbaar
  • Heeft geen bijwerkingen
  • Heeft een fitting of recept niet nodig

Sommige paren kiezen om de terugtrekking methode te gebruiken, omdat ze niet willen andere methoden van anticonceptie te gebruiken.

Zie ook

Risico's

Het gebruik van de terugtrekking methode om zwangerschap te voorkomen heeft geen directe risico's opleveren, maar het biedt geen bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen te bieden. Het vereist veel zelfbeheersing om coïtus te onderbreken op het hoogtepunt van opwinding en sommige paren het gevoel dat terugtrekking verstoort seksueel genot. Ook kunnen sommige mensen moeite te voorspellen wanneer ze zullen ejaculeren hebben.

Terugtrekking methode (coïtus interruptus). Goed moment terugtrekking.
Terugtrekking methode (coïtus interruptus). Goed moment terugtrekking.

Maar liefst 22 van de 100 vrouwen die de praktijk van de terugtrekking methode voor een jaar zal zwanger te raken.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Tot de terugtrekking methode gebruiken:

  • Goed moment terugtrekking. Als een man voelt dat hij op het punt om ejaculeren, moet hij zijn penis uit de vagina van de vrouw te trekken. Zorg ervoor dat de zaadlozing plaatsvindt uit de buurt van de geslachtsdelen van de vrouw.
  • Neem voorzorgsmaatregelen voor de seks weer. Als u van plan om weer seks te hebben binnen een korte periode van tijd, zorg ervoor dat de man plast en reinigt het puntje van zijn penis eerste. Dit zal helpen bij het verwijderen alle resterende sperma van de vorige zaadlozing.

Als zaadlozing niet goed getimed en je bezorgd bent over zwangerschap, raadpleeg uw zorgverzekeraar over noodanticonceptie.

Zie ook