Tween en tiener gezondheid

Tienerzwangerschappen: rekening houden met de opties

Tienerzwangerschappen kan een grote invloed op het leven van een tiener te hebben. Help je dochter begrijpt de opties, gezondheidsrisico's en uitdagingen voor de toekomst.

Tienerzwangerschappen kan een van de moeilijkste ervaringen een tienermeisje ooit geconfronteerd. Weet hoe u uw dochter te ondersteunen als ze de gevolgen van tienerzwangerschappen gezichten.

Bieden ondersteuning

Tienerzwangerschappen is vaak een crisis voor een jong meisje en haar familie, maar ook de baby's vader en zijn familie. Voorkomende reacties zijn boosheid, schuld en ontkenning. Uw tiener kan ook ervaren angst, angst, shock en depressie. Praat met je dochter over wat ze voelt en de komende keuzes. Ze heeft je liefde, begeleiding en steun nu meer dan ooit.

Bespreek de mogelijkheden

Een zwangere tiener - samen met haar ouders, de vader van de baby en zijn ouders - heeft een verscheidenheid aan opties te overwegen:

  • Houd de baby. Veel zwangere tieners houden hun baby's. Sommige trouwen de baby's vader en samen verhogen de baby. Anderen rekenen op steun van familie om de baby op te voeden. Afwerking school en het krijgen van een goede baan kan moeilijk zijn voor een tiener ouder, echter. Als uw dochter is het denken over het houden van de baby, zorg ervoor dat ze begrijpt de uitdagingen en verantwoordelijkheden.
  • Geef de baby voor adoptie. Sommige zwangere tieners kiezen om hun baby's te geven voor adoptie. Als je dochter overweegt adoptie, haar helpen verkennen van de verschillende vormen van adoptie beschikbaar. Bespreek ook de emotionele impact van het geven van een baby voor adoptie.
  • Beëindig de zwangerschap. Sommige zwangere tieners kiezen om hun zwangerschap te beëindigen. Als je dochter overweegt abortus, bespreek de risico's en de emotionele gevolgen. Houd in gedachten dat sommige staten vereisen ouderlijke kennisgeving voor een legale abortus.
Tween en tiener gezondheid. Geef de baby voor adoptie.
Tween en tiener gezondheid. Geef de baby voor adoptie.

In aanvulling op je te praten, moedigen je dochter te praten over de mogelijkheden met haar zorgverzekeraar of een specialist in de zwangerschap begeleiding.

Zie ook

Tienerzwangerschappen: rekening houden met de opties

Begrijp de gezondheidsrisico's

Zwangere tieners en hun baby's lopen een hoger risico op gezondheidsproblemen dan zijn zwangere vrouwen die ouder zijn. De meest voorkomende complicaties voor zwangere tieners - vooral die jonger zijn dan 15 jaar en degenen die geen prenatale zorg krijgen - onder een laag niveau van ijzer in het bloed (anemie) en vroeggeboorte. Sommige onderzoek suggereert dat zwangere tieners wellicht meer kans op hoge bloeddruk te ontwikkelen.

Baby's van tienermoeders hebben meer kans op vroegtijdig geboren worden en hebben een laag geboortegewicht.

Bevorderen van een goede prenatale zorg

Een zwangere tiener kan haar kansen van het hebben van een gezonde baby te verbeteren door het nemen van goede zorg van zichzelf. Als je dochter besluit om de zwangerschap voort te zetten, haar aanmoedigen om:

  • Zoeken prenatale zorg. Tijdens de zwangerschap, kan regelmatige prenatale bezoeken helpen van uw dochter zorgverzekeraar bewaken de gezondheid van uw dochter en de baby's gezondheid.
  • . Laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen Seksueel overdraagbare aandoeningen - waaronder gonorroe, chlamydia en syfilis - kan verhogen het risico op een miskraam, vroeggeboorte, laag geboortegewicht, aangeboren afwijkingen en andere zwangerschap complicaties. Als uw tiener heeft een seksueel overdraagbare aandoening, de behandeling is essentieel.
  • Eet een gezond dieet. Tijdens de zwangerschap, zal je dochter meer foliumzuur, calcium, ijzer, eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen nodig. Een dagelijkse prenatale vitamine kan helpen vullen hiaten. Bovendien zou je dochter extra calcium en fosfor nodig omdat haar eigen botten nog groeien.
  • Blijf lichamelijk actief zijn. Regelmatige lichamelijke activiteit kan helpen verlichten of zelfs voorkomen ongemak, stimuleren van uw tiener energie-niveau en het verbeteren van haar algemene gezondheid. Het kan ook helpen haar voor te bereiden op arbeid en bevalling door het verhogen van haar uithoudingsvermogen en spierkracht. Moedig uw dochter om haar zorgverzekeraar's OK te krijgen voordat het starten of verder een trainingsprogramma, vooral als ze een onderliggende medische aandoening.
  • Gewichtstoename wijselijk verkrijgen van de juiste hoeveelheid gewicht kan de gezondheid van baby's te ondersteunen -. En het gemakkelijker maken voor uw tiener om de extra kilo's na de bevalling te verliezen. Een gewichtstoename van 25 tot 35 pond (ongeveer 11 tot 16 kg) wordt vaak aanbevolen voor vrouwen die een gezond gewicht voor de zwangerschap. Zwangere tieners kan nodig zijn om meer gewicht te krijgen. Moedig uw dochter om te werken met haar zorgverzekeraar om te bepalen wat goed voor haar.
  • Vermijd risicovolle stoffen. Alcohol, tabak, marihuana en andere illegale drugs zijn verboden tijdens de zwangerschap. Zelfs matig alcoholgebruik tijdens de zwangerschap schadelijk kunnen zijn een ontwikkeling van de baby. Roken verhoogt het risico op vroeggeboorte, problemen met de placenta en een laag geboortegewicht - en drugs uw tiener neemt kan overgaan van haar om haar baby, soms met verwoestende gevolgen. Zelfs recept en over-the-counter medicatie verdienen voorzichtigheid. Herinner uw dochter om enige medicatie of supplementen van tevoren duidelijk met haar zorgverzekeraar.
  • Neem bevalling klassen. Deze klassen kunnen helpen bij de voorbereiding van uw dochter voor zwangerschap, bevalling, borstvoeding en het ouderschap.

Als uw dochter niet over de financiën of vervoer nodig is om prenatale zorg krijgen - of hulp nodig heeft permanente haar opleiding - een vertrouwenspersoon of maatschappelijk werker zou kunnen helpen.

Bereid je voor op de toekomst

Tienerzwangerschappen heeft vaak een negatieve invloed op de toekomst van een tiener. Tienermoeders hebben minder kans op afstuderen van de middelbare school en naar de universiteit bij te wonen, hebben meer kans om in armoede leven en lopen het risico van huiselijk geweld. Tiener vaders hebben de neiging om minder jaren van de school dan oudere vaders afmaken. Ze zijn ook minder kans op een leefbaar loon te verdienen en het bezit van een vaste baan. Bovendien, kinderen van de tiener ouders hebben meer kans op gezondheids-en cognitieve aandoeningen hebben en hebben meer kans om te worden verwaarloosd of misbruikt. Meisjes geboren tiener ouders hebben meer kans op tienerzwangerschap ervaren zelf.

Als je dochter besluit om de zwangerschap voort te zetten, op die uitdagingen het hoofd-on. Bespreek haar doelen voor de toekomst en hoe ze zou gaan over het bereiken van hen als ouder. Kijk voor speciale programma's beschikbaar om te helpen zwangere tieners blijven op school of complete cursus werk vanuit huis. Moedig uw dochter om ouderschap klassen nemen en help haar voor te bereiden op financieel ondersteunen en een kind op te voeden.

Welke keuze je dochter maakt, er voor haar zo veel mogelijk. Uw liefde en steun zal haar helpen omgaan met zwangerschap en de toekomstige uitdagingen.

Zie ook