Type 1 diabetes

Definitie

Type 1 diabetes, vroeger bekend als juveniele diabetes of insuline-afhankelijke diabetes is een chronische aandoening waarbij de alvleesklier produceert weinig of geen insuline, een hormoon nodig om suiker (glucose) om cellen in te voeren energie. De veel voorkomende type 2 diabetes treedt op wanneer het lichaam tegen de werking van insuline of insuline niet genoeg maken.

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan type 1 diabetes, zoals genetica en blootstelling aan bepaalde virussen. Hoewel type 1 diabetes verschijnt meestal tijdens de kindertijd of adolescentie, het kan ook ontwikkelen bij volwassenen.

Ondanks actief onderzoek, type 1 diabetes is niet te genezen, maar het kan worden beheerd. Met de juiste behandeling kunnen mensen met type 1 diabetes verwachten langer, gezonder leven dan ze deden in het verleden leven.

Zie ook

Symptomen

Type 1 diabetes symptomen kunnen snel voordoen en kunnen bestaan ​​uit:

 • Verhoogde dorst en vaak plassen
 • Extreme honger
 • Gewichtsverlies
 • Vermoeidheid
 • Wazig zien

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Raadpleeg uw arts als u een type 1 diabetes symptomen opmerkt.

Zie ook

Oorzaken

De precieze oorzaak van type 1 diabetes is niet bekend. Bij de meeste mensen met type 1 diabetes, het lichaamseigen immuunsysteem - dat normaal bestrijdt schadelijke bacteriën en virussen - onrechte vernietigt de insuline-producerende (eilandje) cellen in de pancreas. Genetica kan een rol spelen in dit proces, en blootstelling aan bepaalde virussen kunnen de ziekte veroorzaken.

De rol van insuline
Zodra het eilandje cellen vernietigd worden, zult u produceert weinig of geen insuline. Insuline is een hormoon dat uit de alvleesklier, een klier zich achter en onder de maag.

 • De alvleesklier scheidt insuline in de bloedstroom.
 • De insuline circuleert, waardoor suiker naar je cellen te voeren.
 • Insuline verlaagt de hoeveelheid suiker in je bloed.
 • Als uw bloedsuikerspiegel daalt, neemt ook de afscheiding van insuline door de alvleesklier.

De rol van glucose
Glucose - een suiker - is een belangrijke bron van energie voor de cellen die deel uitmaken van spieren en andere weefsels.

 • Glucose komt uit twee belangrijke bronnen: voedsel en je lever.
 • Suiker wordt geabsorbeerd in de bloedbaan, waar het binnenkomt cellen met behulp van insuline.
 • Je lever slaat glucose als glycogeen.
 • Wanneer uw insuline niveaus laag zijn, bijvoorbeeld wanneer u niet in een tijdje hebben gegeten, converteert de lever opgeslagen glycogeen in glucose om je glucose niveau te houden binnen een normaal bereik.

Bij type 1 diabetes, is er geen insuline te laten glucose in de cellen, dus suiker opbouwt in je bloedbaan, waar het levensbedreigende complicaties kan veroorzaken.

De oorzaak van diabetes type 1 verschilt van de oorzaak van de meer bekende type 2 diabetes. Bij type 2 diabetes, zijn het eilandje cellen nog steeds functioneren, maar het lichaam resistent wordt voor insuline, of de alvleesklier onvoldoende insuline of beide niet produceren.

Zie ook

Risicofactoren

Er zijn niet veel bekende risicofactoren voor type 1 diabetes, hoewel onderzoekers blijven nieuwe mogelijkheden vinden. Sommige bekende risicofactoren:

 • Een familiegeschiedenis. Iedereen met een ouder of broer of zus met diabetes type 1 heeft een licht verhoogd risico op het ontwikkelen van de aandoening.
 • Genetics. De aanwezigheid van bepaalde genen geeft een verhoogd risico op het ontwikkelen van type 1 diabetes. In sommige gevallen - meestal door middel van een klinische proef - kunnen genetische tests worden gedaan om te bepalen of iemand die een familiegeschiedenis van diabetes type 1 heeft, is een verhoogd risico op het ontwikkelen van de aandoening.
 • Aardrijkskunde. De incidentie van type 1 diabetes heeft de neiging toe te nemen als je uit de buurt van de evenaar reizen. Mensen die in Finland en Sardinië hebben de hoogste incidentie van type 1 diabetes - ongeveer twee tot drie keer hoger dan de tarieven in de Europa en 400 keer dat van mensen die in Venezuela.

Mogelijke risicofactoren voor type 1 diabetes zijn onder meer:

 • Virale blootstelling. Blootstelling aan Epstein-Barr virus, coxsackievirus, kan bofvirus of cytomegalovirus de auto-immune vernietiging van de eilandjescellen activeren of het virus kan rechtstreeks infecteren de eilandjescellen.
 • Vroege vitamine D. Uit onderzoek blijkt dat vitamine D beschermend tegen diabetes type 1 kunnen zijn. Echter, vroege drinken van koemelk - een gemeenschappelijke bron van vitamine D - is verbonden met een verhoogd risico van type 1 diabetes.
 • Andere voedingsfactoren. Omega-3 vetzuren kunnen bieden enige bescherming tegen diabetes type 1. Drinkwater dat nitraten bevat kan het risico verhogen. Het consumeren van zuivelproducten, vooral koemelk, kan het risico van de ziekte van zuigelingen te verhogen. Bovendien kan de timing van de introductie van granen in een baby dieet risico beïnvloeden. Een klinisch onderzoek bleek dat tussen de leeftijd van 3 en 7 maanden lijkt de optimale tijd voor de invoering van granen zijn.

Enkele andere mogelijke risicofactoren zijn:

 • Het hebben van een moeder jonger dan 25 toen ze beviel van jou.
 • Het hebben van een moeder die tijdens de zwangerschap pre-eclampsie hadden.
 • Worden geboren met geelzucht.
 • Het hebben van een luchtweginfectie net na de geboorte.

Zie ook

Complicaties

Type 1 diabetes kan invloed hebben belangrijke organen in je lichaam, waaronder het hart, bloedvaten, zenuwen, ogen en nieren. Het houden van uw bloedsuikerspiegel dicht bij de normale merendeel van de tijd kan drastisch verminderen van de kans op veel complicaties.

Lange-termijn complicaties van type 1 diabetes te ontwikkelen geleidelijk over jaren. Hoe eerder u diabetes ontwikkelen - en de minder beheerst uw bloedsuiker - hoe hoger het risico op complicaties. Uiteindelijk kan diabetes complicaties worden invaliderende of zelfs levensbedreigende.

 • Hart-en vaatziekten. Diabetes drastisch verhoogt het risico op diverse cardiovasculaire problemen, zoals coronaire hartziekte met pijn op de borst (angina pectoris), hartaanval, beroerte, vernauwing van de slagaders (atherosclerose) en hoge bloeddruk.
 • Zenuwbeschadiging (neuropathie). Teveel suiker kan verwonden de wanden van de kleine bloedvaten (haarvaten) die je zenuwen te voeden, vooral in de benen. Dit kan tinteling, gevoelloosheid, branden of pijn die begint meestal aan de uiteinden van de tenen of vingers geleidelijk verspreidt boven veroorzaken. Slecht gecontroleerde bloedsuikerspiegel kan ertoe leiden dat u uiteindelijk verliest alle gevoel van gevoel in de aangedane ledematen. Schade aan de zenuwen die het maagdarmkanaal hebben invloed problemen met misselijkheid, braken, diarree of constipatie. Voor mannen, kunnen erectiestoornissen een probleem zijn.
 • Nierbeschadiging (nefropathie). De nieren bevatten miljoenen kleine bloed clusters schip dat filteren afvalstoffen uit het bloed. Diabetes kan deze delicate filtersysteem beschadigen. Ernstige schade kan leiden tot nierfalen of onomkeerbare eindstadium nierziekte, waarbij dialyse of een niertransplantatie nodig.
 • Schade oog. Diabetes kan de bloedvaten van het netvlies (diabetische retinopathie) beschadigen, wat kan leiden tot blindheid. Diabetes verhoogt ook het risico van andere ernstige oogaandoeningen, zoals staar en glaucoom.
 • Foot schade. Zenuwbeschadiging in de voeten of slechte bloedtoevoer naar de voet het risico van verschillende voetcomplicaties. Onbehandeld, kan snijwonden en blaren geworden ernstige infecties. Ernstige schade zou teen, voet of zelfs beenamputatie vereisen.
 • Huid en mond voorwaarden. Diabetes kan achterlaten als u meer vatbaar voor huidproblemen, waaronder bacteriële en schimmelinfecties. Tandvleesinfecties kan ook een zorg zijn, vooral als u een geschiedenis van slechte mondhygiëne.
 • Osteoporose. Diabetes kan leiden tot een lager dan normale botdichtheid, het verhogen van uw risico op osteoporose.
 • Zwangerschapscomplicaties. Hoge bloedsuikerspiegel kan gevaarlijk zijn voor zowel de moeder als de baby. Het risico op een miskraam, doodgeboorte en aangeboren afwijkingen worden verhoogd wanneer de diabetes niet goed onder controle. Voor de moeder, diabetes verhoogt het risico van diabetische ketoacidose, diabetisch oogproblemen (retinopathie), zwangerschap-geïnduceerde hoge bloeddruk en pre-eclampsie.
 • Gehoorproblemen. Gehoorproblemen vaker voorkomen bij mensen met diabetes.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Nadat je hebt gediagnosticeerd met type 1 diabetes, moet je dicht medische follow-up totdat uw bloedsuikerspiegel stabiliseert en uw arts bepaalt de meest effectieve vorm en dosering van insuline voor u. Een arts die gespecialiseerd is in hormonale stoornissen (endocrinoloog) coördineert het algemeen diabeteszorg, maar uw gezondheidszorg team waarschijnlijk zal omvatten:

 • Gecertificeerd diabetes educator
 • Voedingsdeskundige
 • Maatschappelijk werker
 • Arts die gespecialiseerd is in oogzorg (oogarts)
 • Arts die is gespecialiseerd in de gezondheid van uw voeten (podoloog)

Zodra uw bloedsuikerspiegel onder controle is, je endocrinoloog waarschijnlijk zal controles raden om de paar maanden. Een grondige jaarlijkse examen en regelmatige voet-en oogonderzoek ook belangrijk zijn - vooral als je diabetes niet goed onder controle, als u een hoge bloeddruk of nierziekte, of als u zwanger bent.

Het is goed voor te bereiden op uw afspraken, met inbegrip van inspectiebezoeken met verscheidene leden van uw gezondheidszorg team evenals uw behandelend arts. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen en om te weten wat te verwachten van uw arts.

Wat u kunt doen

 • Noteer alle zorgen die u hebt als ze zich voordoen. Zodra uw diabetes is in goede controle, moet de eerste symptomen van diabetes verdwijnen. Echter, moet u wellicht nieuwe zaken die je nodig hebt om aan te pakken, zoals terugkerende lage bloedsuikerspiegel afleveringen of hoe u een hoge bloedsuikerspiegel na het eten van bepaalde voedingsmiddelen aan te pakken.
 • Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van belangrijke spanningen of recente leven verandert. Vele factoren kunnen invloed hebben op uw diabetes controle, zoals stress.
 • Maak een lijst van alle medicijnen, vitamines en supplementen je neemt.
 • Voor uw regelmatige controles, breng een boek met uw opgenomen glucose waarden of uw meter naar uw afspraken.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.

Het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste uit uw tijd met uw arts en de rest van uw gezondheidszorg team. Bij type 1 diabetes, onderwerpen die u wilt verduidelijken met uw arts, diëtist of diabetes educator omvatten:

 • De frequentie en timing van de bloedglucose
 • Insulinetherapie - soorten insuline gebruikt, de timing van de toediening, hoeveelheid van de dosis
 • De toediening van insuline - schoten versus een pomp
 • Lage bloedsuiker - hoe te herkennen en te behandelen
 • Hoge bloedsuikerspiegel - hoe te herkennen en te behandelen
 • Ketonen - testen en behandeling
 • Voeding - soorten voedsel en hun invloed op de bloedsuikerspiegel
 • Koolhydraten tellen
 • Oefening - aanpassen insuline en voedselinname voor activiteit
 • Medisch management - hoe vaak naar de dokter en andere diabeteszorg specialisten bezoeken

Aarzel niet om eventuele andere vragen te stellen.

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals:

 • Hoe comfortabel bent u het beheer van uw diabetes?
 • Hoe vaak zijn uw lage bloedsuikerspiegel afleveringen?
 • Bent u zich bewust van wanneer uw bloedsuiker laag wordt?
 • Wat is een typische dag dieet eruit?
 • Ben je oefenen? Zo ja, hoe vaak?
 • Gemiddeld, hoeveel insuline u dagelijks gebruikt?

Wat u kunt doen in de tussentijd
Als uw bloedsuikerspiegel niet goed onder controle, of als u niet zeker bent over wat te doen in een bepaalde situatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw arts of diabetes educator tussen twee afspraken voor advies en begeleiding.

Zie ook

Tests en diagnose

In juni 2009, een internationale commissie van deskundigen van de Europese Diabetes Association, de Europese Vereniging voor de Studie van Diabetes en de Internationale Diabetes Federatie aanbevolen dat type 1 diabetes testen omvatten de:

 • Hemoglobineglycaat (A1C)-test. Deze bloedtest geeft uw gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen twee tot drie maanden. Hij meet het percentage van de bloedsuikerspiegel aan hemoglobine, de zuurstof-dragende eiwit in rode bloedcellen. Hoe hoger uw bloedsuikerspiegel, het meer hemoglobine je hebt met suiker gehecht. Een A1C niveau van 6,5 procent of hoger op twee afzonderlijke onderzoeken geeft aan dat u diabetes hebt.

Als de A1C test niet beschikbaar is, of als u aan bepaalde voorwaarden die de HbA1c-test onnauwkeurig kunnen maken - bijvoorbeeld als u zwanger bent of hebben een zeldzame vorm van hemoglobine (bekend als een hemoglobine-variant) - uw arts kan gebruik maken van de volgende tests om diabetes diagnose:

 • Willekeurige bloedsuiker testen. Een bloedmonster wordt genomen op een willekeurig tijdstip. Bloedsuiker waarden worden uitgedrukt in milligram per deciliter (mg / dL) of millimol per liter (mmol / L). Ongeacht wanneer u voor het laatst gegeten, een willekeurige bloedsuikerspiegel van 200 mg / dL (11,1 mmol / L) of hoger suggereert diabetes, vooral wanneer in combinatie met een van de tekenen en symptomen van diabetes, zoals vaak moeten plassen en extreme dorst.
 • Nuchtere bloedsuiker testen. Een bloedmonster wordt genomen na een nacht vasten. Een nuchtere bloedsuikerspiegel minder dan 100 mg / dL (5,6 mmol / L) is normaal. Een nuchtere bloedsuikerspiegel 100-125 mg / dl (5,6-6,9 mmol / L) wordt beschouwd als prediabetes. Als het 126 mg / dL (7 mmol / L) of hoger op twee afzonderlijke onderzoeken, je diabetes hebt.

Als je gediagnosticeerd met diabetes, zal uw arts ook draaien bloedonderzoek om te controleren op autoantilichamen die gebruikelijk zijn bij type 1 diabetes. Deze tests helpen met uw arts onderscheid tussen type 1 en type 2 diabetes. De aanwezigheid van ketonen - bijproducten van de afbraak van vet - in uw urine suggereert ook diabetes type 1, in plaats van type 2.

Na de diagnose
Als je eenmaal hebt gediagnosticeerd met type 1 diabetes, zult u regelmatig een bezoek aan uw arts om een ​​goede diabetes beheer te waarborgen. Tijdens deze bezoeken zal de arts controleren uw A1C niveaus. Uw doelgroep A1C doel kunnen variëren afhankelijk van uw leeftijd en diverse andere factoren, maar de Europese Diabetes Association raadt het algemeen dat A1C niveaus lager zijn dan 7 procent, wat neerkomt op een geschatte gemiddelde glucose van 154 mg / dL (8,5 mmol / L).

Vergeleken bij herhaalde dagelijkse bloedsuiker testen, A1C testen beter aangeeft hoe goed uw diabetes behandeling plan werkt. Een verhoogde A1C-niveau kan de noodzaak van een verandering in uw insuline regime, maaltijd plan of beide signaleren.

Type 1 diabetes. Andere voedingsfactoren.
Type 1 diabetes. Andere voedingsfactoren.

Naast de A1C test, zal de arts ook bloed af te nemen en urine monsters regelmatig om uw cholesterolgehalte, schildklierfunctie, leverfunctie en nierfunctie te controleren. De arts zal u ook onderzoeken om uw bloeddruk te beoordelen, en hij of zij zal controleren de sites waar u uw bloedsuiker te testen en te leveren insuline.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Behandeling voor type 1 diabetes is een levenslange toewijding aan:

 • Het nemen van insuline
 • Regelmatig te bewegen en handhaven van een gezond gewicht
 • Eten van gezond voedsel
 • Controle bloedsuiker

Het doel is om uw bloedsuikerspiegel te houden zo dicht mogelijk bij normaal mogelijk te vertragen of te voorkomen complicaties. Hoewel er uitzonderingen zijn, over het algemeen, het doel is om je overdag bloedsuikerspiegel te houden voor de maaltijd tussen 80 en 120 mg / dl (4,4-6,7 mmol / L) en bedtijd getallen tussen 100 en 140 mg / dl (5,6-7,8 mmol / L).

Als het beheer van uw diabetes lijkt overweldigend, neem het op een dag op een moment. En vergeet niet dat je niet alleen bent. Je zult nauw samenwerken met uw diabetesbehandeling team om uw bloedsuikerspiegel zo normaal mogelijk te houden.

Insuline en andere medicijnen
Iedereen die heeft type 1 diabetes heeft insuline therapie. Na de diagnose, kan er een "wittebroodsweken" periode, gedurende welke de bloedsuikerspiegel wordt met weinig of geen insuline. Echter, deze fase duurt niet.

Soorten insuline zijn talrijk en omvatten:

 • Snelwerkende insuline
 • Langwerkende insuline
 • Tussenliggende opties

Voorbeelden hiervan zijn regelmatig insuline (Humuline 70-30, Novolin 70/30, anderen), insuline isofane (Humuline N, Novolin N), insuline lispro (Humalog) en insuline aspart (Novolog). Langwerkende insulines omvatten glargine (Lantus) en detemir (Levemir).

Afhankelijk van uw behoeften, kan uw arts een mengsel van soorten insuline voorschrijven gedurende de dag en nacht te gebruiken.

Insuline kan worden toegediend met behulp van:

 • Een fijne naald en spuit
 • Een insulinepen - een apparaat dat lijkt op een inkt pen, met uitzondering van de cartridge is gevuld met insuline
 • Een insulinepomp - een apparaat ter grootte van een mobiele telefoon gedragen aan de buitenkant van je lichaam. Een buis verbindt een reservoir van insuline aan een katheter die onder de huid van de buik is geplaatst. Er is ook een draadloze pomp optie die beschikbaar is in de meeste gebieden. Je draagt ​​een reservoir van insuline op je lichaam, dat een kleine katheter die onder je huid is gestoken heeft. De insuline pod kan gedragen worden op je buik, onderrug, of op een been of een arm. De programmering wordt gedaan met een draadloos apparaat dat communiceert met de pod.

  Pompen worden geprogrammeerd om specifieke bedragen van snelwerkende insuline automatisch afzien. Deze gestage dosis insuline is bekend als uw basale snelheid, en het vervangt wat langwerkende insuline die u gebruikte. Als je eet, je de pomp met de hoeveelheid koolhydraten die u eet en uw huidige bloedsuikerspiegel te programmeren, en het geeft je wat heet een "bolus" dosis insuline geroepen om uw maaltijd te dekken en om uw bloedsuiker te corrigeren als het verhoogde. Sommige onderzoek heeft aangetoond dat bij sommige mensen een insulinepomp efficiënter bij controle van de bloedsuikerspiegel dan injecties kan worden.

Een opkomende benadering van de behandeling, nog niet beschikbaar is, wordt gesloten lus insulinetoediening, ook wel bekend als de kunstmatige alvleesklier. Het verbindt een continue glucose monitor op een insulinepomp. Geeft het apparaat automatisch de juiste hoeveelheid insuline wanneer de monitor geeft de noodzaak ervan. Uit tests is gebleken bemoedigende resultaten, maar meer onderzoek is nodig.

Insuline kan niet oraal worden genomen om de bloedglucose verlagen omdat maag enzymen verstoren actie insuline.

Orale medicatie echter soms voorgeschreven, zoals:

 • Hoge bloeddruk medicatie. Zelfs als u niet beschikt over een hoge bloeddruk, kan uw arts medicijnen voorschrijven die bekend staat als angiotensine-converting enzyme (ACE) remmers of angiotensine II receptor blokkers (ARB's), omdat deze medicijnen ook kan helpen om uw nieren gezond. Het is aanbevolen dat mensen met diabetes hebben bloeddruk lager dan 130/80 millimeter kwik (mm Hg).
 • Aspirine. Uw arts kan raden je baby of gewone aspirine per dag te nemen om je hart te beschermen.
 • Cholesterolverlagende medicijnen. Evenals bij hoge bloeddruk medicijnen, kan uw arts niet wachten tot je cholesterol verhoogd is voordat hij of zij schrijft cholesterol-verlagende middelen bekend als statines. Cholesterol richtlijnen zijn agressiever voor mensen met diabetes als gevolg van het verhoogde risico op hart-en vaatziekten. De Europese Diabetes Association raadt low-density lipoprotein (LDL of "slechte") cholesterol lager zijn dan 100 mg / dL (2,6 mmol / L) en dat de high-density lipoproteïne (HDL, of "goede" cholesterol) meer dan 50 mg / dl (1,3 mmol / L). Triglyceriden, een ander type vet in het bloed, zijn ideaal als ze minder dan 150 mg / dL (1,7 mmol / L).

Uw arts kan ook voorschrijven pramlintide (Symlin). Een injectie van deze medicatie voordat je eet kan de beweging van voedsel vertragen door je maag naar de sterke stijging van de bloedsuikerspiegel die optreedt na de maaltijd te beteugelen.

Gezond eten en monitoring koolhydraten
In tegenstelling tot de populaire perceptie, er is niet zoiets als een diabetes dieet. Je zal niet beperkt blijven tot een leven van saaie, zacht voedsel. In plaats daarvan, moet u naar het centrum van je dieet op voedzame, vetarme, vezelrijke voedingsmiddelen, zoals:

 • Fruit
 • Groenten
 • Volle granen

Je eet minder dierlijke producten en geraffineerde koolhydraten, zoals wit brood en snoep. Dit is de beste algemene eetplan, zelfs voor mensen zonder diabetes.

Je zult moeten leren hoe je de koolhydraten beoordelen in het voedsel dat je eet, zodat je jezelf kunt geven genoeg insuline aanmaakt om goed te metaboliseren die koolhydraten. Een diëtiste kan u helpen een maaltijd plan dat uw gezondheid doelen, voorkeuren voeding en levensstijl past creëren.

Lichamelijke activiteit
Iedereen heeft behoefte aan regelmatige aërobe oefening, en mensen met type 1 diabetes zijn geen uitzondering. Krijgen van uw arts op OK om te oefenen. Kies dan voor activiteiten die u genieten, zoals wandelen, zwemmen of fietsen. Maak fysieke activiteit een deel van je dagelijkse routine. Streven naar ten minste 30 minuten van aërobe oefening de meeste dagen van de week. Flexibiliteit en krachttraining oefeningen zijn ook belangrijk. Als je niet actief zijn geweest voor een tijdje, beginnen langzaam en geleidelijk opbouwen.

Vergeet niet dat lichamelijke activiteit verlaagt de bloedsuikerspiegel, vaak lang nadat je klaar bent met werken. Als u een nieuwe activiteit begint of uw bloedsuikerspiegel vaker dan normaal totdat u weet hoe dat activiteit van invloed op uw bloedsuikerspiegel. Mogelijk moet u uw maaltijd plan of insulinedosering aan te passen om te compenseren voor de verhoogde activiteit. Als u een insulinepomp gebruiken, kunt u een tijdelijke basale snelheid instellen om uw bloedsuiker te houden uit te laten vallen. Vraag uw arts of diabetes educator te laten zien hoe.

Bloedsuiker controle
Afhankelijk van wat voor soort insulinetherapie u selecteren of nodig - tweemaal daags injecties, meerdere dagelijkse injecties of insulinepomp - u kan nodig zijn om ten minste vier keer per dag, en misschien vaker controleren en registreren van uw bloedsuikerspiegel. Een zorgvuldige controle is de enige manier om ervoor te zorgen dat uw bloedsuikerspiegel binnen uw doelgroep bereik blijft. Zorg ervoor dat u uw handen te wassen voor het controleren van uw bloedsuikerspiegel.

Zelfs als je insuline te nemen en te eten op een strak schema, kan de hoeveelheid suiker in uw bloed onvoorspelbaar veranderen. Met de hulp van uw diabetesbehandeling team, leert u hoe u uw bloedglucosegehalte verandert in reactie op:

 • Voedsel. Welke en hoeveel je eet is van invloed op uw bloedsuikerspiegel. Bloedsuiker is typisch hoogste een tot twee uur na een maaltijd.
 • Lichamelijke activiteit. Lichamelijke activiteit beweegt suiker uit je bloed in je cellen. Hoe actiever je bent, hoe lager uw bloedsuikerspiegel. Om dit te compenseren, moet u mogelijk uw insulinedosis verlagen voordat ongewone lichamelijke activiteit.
 • Medicatie. Je moet insuline om uw bloedsuikerspiegel verlagen. Maar andere medicijnen die u neemt, kan invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel zo goed, soms vereisen veranderingen in uw diabetes behandeling plan.
 • Ziekte. Tijdens een verkoudheid of een andere ziekte, kan uw lichaam hormonen die uw bloedsuikerspiegel verhogen produceren. Dit kan veranderingen in uw diabetes behandelplan nodig.
 • Alcohol. Alcohol kan ofwel hoge of lage bloedsuikerspiegel veroorzaken, afhankelijk van hoeveel je drinkt en als je eten op hetzelfde moment. Als u ervoor kiest om te drinken, dat doen met mate, wat betekent dat niet meer dan een drankje per dag voor vrouwen en twee drankjes of minder per dag voor mannen.
 • Stress. De hormonen je lichaam kan produceren in reactie op langdurige stress kan voorkomen dat insuline minder goed werkt.
 • . Voor vrouwen, schommelingen in de hormoonspiegel Als je hormonen fluctueren tijdens je menstruele cyclus, zo kan uw bloedsuikerspiegel - met name in de week voor je menstruatie. Menopauze kan leiden tot schommelingen in uw bloedsuikerspiegel ook.

Continue glucose monitoring (CGM) is de nieuwste manier om de bloedsuikerspiegel te controleren, en kan heel nuttig zijn voor mensen die hypoglykemie onwetendheid hebben ontwikkeld. Continue glucose monitors hechten aan het lichaam met behulp van een fijne naald net onder de huid die bloedsuikerspiegel controleert elke paar minuten. CGM wordt nog niet beschouwd als accuraat als standaard bloedsuiker controle, dus het is niet beschouwd als een vervanging methode voor het bijhouden van de bloedsuikerspiegel, maar een aanvullende maatregel voor sommige mensen.

Situationeel betreft
Bepaalde omstandigheden in het leven roepen voor andere overwegingen.

 • Rijden. Hypoglykemie kan optreden op elk moment, zelfs als je rijdt. Het is een goed idee om uw bloedsuikerspiegel te controleren wanneer je krijgt achter het stuur. Als deze onder de 70 mg / dL (3,9 mmol / L), een snack en vervolgens opnieuw te testen weer in 15 minuten om ervoor te zorgen dat het gestegen tot een veilig niveau. Lage bloedsuiker maakt het moeilijk om zich te concentreren of om zo snel te reageren als u nodig heeft om tijdens het rijden.
 • Werken. In het verleden, mensen met type 1 diabetes zijn vaak geweigerd bepaalde banen omdat ze diabetes had. Gelukkig hebben vooruitgang in de behandeling van diabetes en anti-discriminatie wetten zoals algemene verboden maakte grotendeels een zaak van het verleden. Echter, kan diabetes type 1 een aantal uitdagingen op de werkvloer opleveren. Bijvoorbeeld, als je werkt in een baan die gaat rijden of het bedienen van zware machines, hypoglykemie kan een ernstig risico voor u en degenen om je heen vormen. Het kan nodig zijn om te werken met uw arts en uw werkgever om ervoor te zorgen dat bepaalde accommodaties worden gemaakt, zoals uw het hebben van een korte pauze voor bloedsuiker testen en snelle toegang tot eten en drinken op elk moment, zodat je goed kan beheren van uw diabetes en lage bloeddruk te voorkomen suiker niveaus. Er zijn federale en staatswetten in de plaats die dat werkgevers verplicht om redelijke aanpassingen voor mensen met diabetes.
 • Zwanger zijn. Vanwege het risico op zwangerschapscomplicaties is hoger voor vrouwen met type 1 diabetes, deskundigen bevelen aan dat vrouwen een vooroordeel evaluatie en dat A1C lezingen moet minder dan 7 procent zijn voordat u probeert zwanger te raken. Sommige geneesmiddelen, zoals hoge bloeddruk medicatie en cholesterolverlagende medicijnen, moet worden gestopt voordat zwangerschap. Het risico van geboorteafwijkingen is voor vrouwen met type 1 diabetes, vooral wanneer de diabetes slecht gecontroleerd tijdens de eerste zes tot acht weken van de zwangerschap, dus het plannen van uw zwangerschap is de sleutel. Zorgvuldig beheer van uw diabetes tijdens de zwangerschap kan het risico op complicaties te verminderen.
 • Omdat ouder. Zolang je bent nog steeds actief en hebben een normale cognitieve vaardigheden, uw diabetesbehandeling doelen zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als ze waren toen je jonger was wel. Maar, voor degenen die zwak, ziek of cognitieve tekorten, strakke controle van de bloedsuikerspiegel niet praktisch. Als je de zorg voor een dierbare met type 1 diabetes, vraag zijn of haar arts wat de nieuwe diabetes doelen moeten zijn.

Onderzoeksbehandelingen

 • Alvleesklier transplantatie. Met een succesvolle pancreas transplantatie, zou u niet meer insuline nodig. Maar alvleesklier transplantaties zijn niet altijd succesvol - en de procedure brengt ernstige risico's. Je zou een levensduur van krachtige immuun-onderdrukkende medicijnen om afstoting van organen te voorkomen nodig. Deze geneesmiddelen kunnen ernstige bijwerkingen, waaronder een verhoogd infectierisico en orgaanschade hebben. Aangezien de bijwerkingen gevaarlijker dan diabetes zelf kan worden pancreastransplantaties algemeen gereserveerd voor degenen met een zeer moeilijk te control diabetes.
 • Eilandje celtransplantatie. Onderzoekers experimenteren met eilandje cel transplantatie, waarbij nieuwe insuline-producerende cellen voorziet van een donor alvleesklier. Hoewel deze experimentele procedure stuit op problemen in het verleden, nieuwe technieken en betere geneesmiddelen voor de eilandjes van Langerhans afstoting te voorkomen kan de toekomstige slaagskans verbeteren. Echter, eilandje celtransplantatie vereist nog steeds het gebruik van immuunonderdrukkende geneesmiddelen, en enkel aangezien het met zijn eigen natuurlijke eilandjescellen, het lichaam vernietigt vaak getransplanteerd eilandjescellen, waardoor de tijd geïnjecteerde insuline korte duur. Daarnaast is een voldoende aanbod van eilandje cellen is niet beschikbaar voor deze behandeling om meer wijdverbreid.
 • Stamcel transplantatie. In een Braziliaanse studie uit 2007, een klein aantal mensen met nieuw gediagnosticeerde type 1 diabetes in staat waren om te stoppen met behulp van insuline na de behandeling met stamcellen gemaakt van hun eigen bloed. Hoewel stamceltransplantaties - die betrekking afsluiten van het immuunsysteem en dan bouwen het weer - kan riskant zijn, kan de techniek op een dag een extra optie voor de behandeling van type 1 diabetes.

Tekenen van problemen
Ondanks al uw inspanningen, soms problemen ontstaan. Bepaalde korte-termijn complicaties van type 1 diabetes vereisen onmiddellijke zorg. Onbehandeld, kunnen deze voorwaarden epileptische aanvallen en bewustzijnsverlies (coma) veroorzaken.

Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie). Dit gebeurt wanneer uw bloedsuikerspiegel daalt onder uw streefwaarden. Vraag uw arts wat er beschouwd als een lage bloedsuikerspiegel voor u. Bloedsuikerspiegel kan dalen om vele redenen, waaronder het overslaan van een maaltijd, het krijgen van meer lichamelijke activiteit dan normaal of teveel te injecteren, insuline.

Leer de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, en test uw bloedsuiker als u denkt dat uw bloedsuikerspiegel dalen. Bij twijfel, altijd doen een test van de bloedsuiker. Vroege tekenen en symptomen van lage bloedsuiker zijn:

 • Zweten
 • Bibberen
 • Honger
 • Zwakte
 • Angst
 • Duizeligheid of licht in het hoofd
 • Bleke huid
 • Snelle of onregelmatige hartslag
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Wazig zien
 • Prikkelbaarheid

Later tekenen en symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, die soms kan worden verward met alcoholintoxicatie bij tieners en volwassenen zijn onder meer:

 • Loomheid
 • Verwarring
 • Gedragsveranderingen, soms dramatische
 • Slechte coördinatie
 • Krampen

Als u hypoglykemie ontwikkelen tijdens de nacht, zou je wakker worden met zweet doordrenkte pyjama of hoofdpijn. Dankzij een natuurlijke rebound-effect, misschien nachtelijke hypo een ongewoon hoge bloedsuikerspiegel leest eerste ding in de ochtend veroorzaken.

Als u een lage bloedsuiker lezen:

 • Heb wat vruchtensap, druivensuikertabletten, Hard Candy, reguliere (niet dieet) frisdrank of een andere bron van suiker.
 • Hertest je bloedsuikerspiegel in ongeveer 15 minuten om te controleren of het normaal is.
 • Als het niet normaal, hebben meer sap, snoep, glucose tabletten of andere bron van suiker, en test opnieuw in een ander 15 minuten.
 • Herhaal dit tot je een normaal lezen.
 • Eet een gemengde voedselbron, zoals pindakaas en crackers, te helpen stabiliseren uw bloedsuiker.

Als een bloedglucosemeter is niet direct beschikbaar, te behandelen voor lage bloedsuiker toch als u symptomen van hypoglykemie, en test zo snel mogelijk.

Neem altijd een bron van snelwerkende suiker bij u. Onbehandeld, zal een lage bloedsuikerspiegel leiden dat u het bewustzijn te verliezen. Een hormoon dat de afgifte van suiker stimuleert in het bloed - als dit gebeurt, kunt u een noodsituatie injectie van glucagon nodig. Zorg ervoor dat u altijd een glucagon noodpakket beschikbaar - thuis, op het werk, wanneer je uit bent - en zorg ervoor dat het niet is verstreken.

Hypoglykemie onwetendheid. Sommige mensen kunnen het vermogen om te voelen dat hun bloedsuikerspiegel te laag worden steeds verliezen, omdat ze een aandoening die bekend staat als hypoglykemie onwetendheid hebben ontwikkeld. Met hypoglykemie onwetendheid, het lichaam niet meer reageert op een lage bloedsuikerspiegel met symptomen zoals duizeligheid of hoofdpijn. Hoe meer je ervaart lage bloedsuikers, hoe meer kans je hebt om hypoglykemie onwetendheid ontwikkelen. Het goede nieuws is dat als je kunt voorkomen dat een hypoglycemische episode voor enkele weken, kunt u beginnen om meer bewust van het naderende dieptepunten geworden.

Voorbereiding op uw afspraak. Hart-en vaatziekten.
Voorbereiding op uw afspraak. Hart-en vaatziekten.

Hoge bloedsuikerspiegel (hyperglycemie). Uw bloedsuikerspiegel kan stijgen om vele redenen, waaronder het eten van te veel, het eten van de verkeerde soorten voedsel, niet nemen genoeg insuline of ziekte.

Kijk uit voor:

 • Vaak moeten plassen
 • Toegenomen dorst
 • Wazig zien
 • Vermoeidheid
 • Misselijkheid
 • Prikkelbaarheid
 • Honger
 • Moeite met concentreren

Als u hyperglycemie vermoedt, controleer uw bloedsuiker. Mogelijk moet u uw maaltijd plan of medicatie aan te passen. Als uw bloedsuikerspiegel hoger is dan uw streefwaarden, moet je waarschijnlijk een "correctie" met behulp van een insuline geschoten of via een insulinepomp te beheren. Een correctie is een extra dosis insuline die uw bloedsuikerspiegel terug moet brengen in het normale bereik. Hoge bloedsuikerspiegel niet naar beneden komen zo snel als ze omhoog gaan. Vraag uw arts hoe lang te wachten tot je opnieuw controleren. Als u een insulinepomp gebruikt, kan willekeurige hoge bloedsuiker metingen betekenen dat je nodig hebt om de pomp site te wijzigen.

Als u twee achtereenvolgende bloedsuiker waarden boven 250 mg / dL (13,9 mmol / L), test voor ketonen met behulp van een urinetest stok. Niet uitoefenen wanneer uw bloedsuikerspiegel erg hoog is of als er ketonen aanwezig zijn. Als slechts een spoor of kleine hoeveelheden van ketonen aanwezig zijn, drink extra vocht uit te spoelen de ketonen.

Als uw bloedsuikerspiegel is aanhoudend boven 300 mg / dL (16,7 mmol / L), bel dan uw arts of vragen dringende zorg.

. Verhoogde ketonen in uw urine (diabetische ketoacidose) Als je cellen worden uitgehongerd voor energie, kan uw lichaam beginnen te breken vet - van giftige zuren die bekend staat als ketonen.

Tekenen en symptomen van deze ernstige aandoening zijn:

 • Misselijkheid
 • Braken
 • Buikpijn
 • Een zoete, fruitige geur op je ademhaling
 • Gewichtsverlies

Als u ketoacidose vermoedt, controleer uw urine voor overtollige ketonen met een over-the-counter ketonen testkit. Als u grote hoeveelheden van ketonen in uw urine, bel uw arts meteen of vragen dringende zorg. Ook, bel uw arts als u meer dan een keer hebben gebraakt en je hebt ketonen in uw urine.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Type 1 diabetes is een ernstige ziekte. Naar aanleiding van uw diabetes behandeling plan neemt rond-de-klok inzet, dat kan frustrerend zijn op keer. Maar beseffen dat uw inspanningen de moeite waard zijn. Zorgvuldig beheer van type 1 diabetes kan uw risico op ernstig beperken - zelfs levensbedreigende - complicaties. Houd rekening met deze tips:

 • Een verbintenis aangaan om het beheer van uw diabetes. Neem uw ​​medicijnen zoals aanbevolen. Leer alles wat je kunt over type 1 diabetes. Maak gezonde voeding en lichamelijke activiteit een deel van je dagelijkse routine. Een relatie met een diabetes opvoeder, en vraag uw diabetesbehandeling team voor hulp wanneer u het nodig hebt.
 • Identificeer jezelf. Draag een tag of een armband die zegt dat je diabetes hebt. Houd een glucagon kit omgeving in het geval van een lage bloed noodsituatie suiker - en zorg ervoor dat je vrienden en geliefden weten hoe het te gebruiken.
 • Plan een jaarlijks lichamelijk onderzoek en regelmatig oogonderzoek. Jouw reguliere diabetes controles zijn niet bedoeld om jaarlijks physicals of routine oogonderzoek te vervangen. Tijdens de fysieke, zal uw arts kijken voor elke diabetes gerelateerde complicaties, evenals het scherm voor andere medische problemen. Uw oogspecialist zal controleren op tekenen van schade aan het netvlies, staar en glaucoom.
 • Houd uw vaccinaties up to date. Hoge bloedsuikerspiegel kan je immuunsysteem verzwakken. Hier krijg je een griepprik ieder jaar, en krijg een tetanus booster geschoten om de 10 jaar. Uw arts zal waarschijnlijk adviseren de longontsteking vaccin, als goed. De Centers for Disease Control en Prevention (CDC) ook adviseert momenteel hepatitis B vaccinatie als je nog niet eerder zijn gevaccineerd tegen hepatitis B en je bent een volwassen leeftijd 19-59 met type 1 of type 2 diabetes. De laatste CDC richtsnoeren geven vaccinatie zo spoedig mogelijk na de diagnose van type 1 of type 2 diabetes. Als je 60 jaar of ouder en hebben diabetes en hebben niet eerder het vaccin kregen, overleg dan met uw arts over de vraag of het goed is voor jou.
 • Verzorg je gebit. Diabetes kan je gevoelig zijn voor tandvlees infecties te verlaten. Poets je tanden minstens tweemaal per dag, flos je tanden een keer per dag en plannen tandheelkundige examens ten minste tweemaal per jaar. Raadpleeg uw tandarts meteen als uw tandvlees bloedt of kijk rood of gezwollen.
 • Besteed aandacht aan je voeten. Was uw voeten dagelijks in lauw water. Droog ze voorzichtig, vooral tussen de tenen, en hydrateren met een lotion. Controleer uw voeten elke dag voor blaren, snijwonden, zweren, roodheid of zwelling. Raadpleeg uw arts als u een pijnlijke of andere voet probleem dat niet geneest hebben.
 • Houd uw bloeddruk en cholesterol onder controle. Eten van gezonde voeding en regelmatig sporten kan een lange weg naar controle op hoge bloeddruk en cholesterol te gaan. Medicatie kan nodig zijn, ook.
 • Als u rookt of gebruik maken van andere vormen van tabak, vraag dan uw arts om u te helpen stoppen. Roken verhoogt het risico op diverse complicaties van diabetes, zoals een hartaanval, beroerte, zenuwbeschadiging en nierziekten. In feite, rokers die diabetes hebben drie keer meer kans om te sterven aan hart-en vaatziekten dan zijn niet-rokers die diabetes hebben, volgens de Europese Diabetes Association. Praat met uw arts over manieren om te stoppen met roken of om te stoppen met het gebruik van andere soorten tabak.
 • Als u alcohol drinkt, doe dat dan verantwoord. Alcohol kan ofwel hoge of lage bloedsuikerspiegel veroorzaken, afhankelijk van hoeveel je drinkt en als je eten op hetzelfde moment. Als u ervoor kiest om te drinken, dat doen alleen met mate en altijd met een maaltijd.
 • Handhaven van een gezond gewicht. Goede diabetes controle is makkelijker als je op een gezond gewicht. Als je nodig hebt om gewicht te verliezen, vraag dan uw arts over gezonde manieren te verminderen. Sommige mensen manipuleren hun insulinegebruik tot een diabetische ketoacidose bewegen om gewicht te verliezen - een aandoening die bekend staat als diabulimia. Dit is een ongezonde manier om gewicht en uiterst gevaarlijk verliezen.
 • Neem spanning serieus. Als je gestresst bent, is het gemakkelijk om uw gebruikelijke diabetesbehandeling routine te verlaten. De hormonen je lichaam kan produceren in reactie op langdurige stress kan voorkomen dat insuline minder goed werkt, dat alleen maakt het nog erger. Om controle te nemen, grenzen. Prioriteiten stellen uw taken. Leren ontspanningstechnieken. Zorg voor voldoende slaap.

Boven alles, blijf positief. De goede gewoonten die je vandaag de dag te nemen kan u helpen genieten van een actief en gezond leven met diabetes type 1.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Leven met diabetes type 1 is niet eenvoudig. Goede diabeteszorg vergt veel tijd en moeite, vooral in het begin.

Diabetes kan zowel direct als indirect invloed op je emoties. Slecht gecontroleerde bloedsuikerspiegel kan direct invloed hebben op uw emoties door het veroorzaken van gedragsveranderingen, zoals prikkelbaarheid. Diabetes kan ook zorgen dat u zich anders dan andere mensen, en er kunnen momenten zijn je haatdragend dat je altijd om diabetes planning te integreren in alles wat je doet voelen.

Mensen met diabetes hebben een verhoogd risico op depressie en angst, die kan zijn waarom veel diabetes specialisten regelmatig voorzien van een maatschappelijk werker of psycholoog als onderdeel van hun diabeteszorg team.

Misschien vindt u dat het praten met andere mensen met type 1 diabetes is behulpzaam. Er zijn steungroepen beschikbaar zowel online als in persoon. Hoewel steungroepen zijn niet voor iedereen, kunnen ze worden goede bronnen van informatie. Groepsleden vaak weten over de nieuwste behandelingen en hebben de neiging om hun eigen ervaringen of nuttige informatie, zoals waar te koolhydraattellingen vinden voor uw favoriete meeneem restaurant delen. Als je geïnteresseerd bent, kan uw arts in staat zijn om een ​​groep in uw omgeving aanbevelen.

Of u kunt een bezoek de websites van de Europese Diabetes Association (ADA) of de Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF) voor steungroep informatie-en uit te checken de plaatselijke activiteiten voor mensen met type 1 diabetes. U kunt ook bereiken de ADA op 800-DIABETES (800-342-2383) of JDRF op 800-533-CURE (800-533-2873).

Zie ook

Het voorkomen

Er is geen bekende manier om het type 1 diabetes te voorkomen. Maar onderzoekers werken aan het voorkomen van de ziekte of de verdere vernietiging van het eilandje cellen bij mensen die onlangs zijn gediagnosticeerd. Vraag uw arts of u misschien in aanmerking komen voor een van deze onderzoeken, maar de risico's en voordelen van een behandeling in een klinische studie zorgvuldig afwegen.

U kunt meer informatie over de soorten onderzoek wordt gedaan uit TrialNet, een samenwerking van diabetes onderzoekers vinden. TrialNet voert ook een natuurlijk beloop te controleren op diabetes genen in ouders, kinderen en broers en zussen van mensen met type 1 diabetes.

Zie ook