Type 1 diabetes bij kinderen

Definitie

Type 1 diabetes bij kinderen is een aandoening waarbij de alvleesklier van uw kind niet meer produceert de insuline uw kind nodig heeft om te overleven, en je moet de ontbrekende insuline te vervangen. Type 1 diabetes bij kinderen vroeger bekend als jeugddiabetes of insuline-afhankelijke diabetes.

De diagnose van type 1 diabetes bij kinderen kan overweldigend zijn op het eerste. Plotseling, u en uw kind - afhankelijk van zijn of haar leeftijd - moeten leren hoe ze injecties, tellen koolhydraten en de monitor de bloedsuikerspiegel te geven.

Type 1 diabetes bij kinderen. Verhoogde dorst en vaak plassen.
Type 1 diabetes bij kinderen. Verhoogde dorst en vaak plassen.

Hoewel diabetes type 1 bij kinderen vereist consistente zorg, hebben de vooruitgang in bloedsuiker controle en insulinetoediening het dagelijks beheer van type 1 diabetes bij kinderen verbeterd.

Zie ook

Symptomen

De symptomen van type 1 diabetes bij kinderen ontwikkelen zich gewoonlijk snel, over een periode van weken. Kijk voor:

 • Verhoogde dorst en vaak plassen. Aangezien teveel suiker opbouwt in de bloedbaan van uw kind, wordt vloeistof getrokken uit de weefsels. Dit kan uw kind dorst. Daardoor kan je kind drinkt - en plassen - meer dan normaal.
 • Extreme honger. Zonder voldoende insuline om suiker in de cellen van uw kind te verplaatsen, spieren en organen van je kind geworden energie uitgeput. Deze triggers intense honger.
 • Gewichtsverlies Ondanks het eten van meer dan gebruikelijk om de honger te verlichten, kan uw kind afvallen -. Soms snel. Zonder de energie suiker levert, spierweefsel en vet winkels gewoon krimpen. Onverklaarbaar gewichtsverlies is vaak het eerste teken om opgemerkt te worden.
 • Vermoeidheid. Als cellen van uw kind zijn verstoken van suiker, kan hij of zij moe en lusteloos.
 • Prikkelbaarheid of ongewoon gedrag. Kinderen met gediagnosticeerde diabetes type 1 kan plotseling lijken chagrijnig of prikkelbaar.
 • Wazig zien. Als de bloedsuikerspiegel van je kind te hoog is, kan vloeistof uit de lenzen van de ogen van uw kind worden getrokken. Dit kan invloed hebben op het vermogen van uw kind om duidelijk te richten.
 • Schimmelinfectie. Meisjes met type 1 diabetes kan een genitale infectie en baby's kunnen luieruitslag veroorzaakt door gist te ontwikkelen.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Praat met de arts van uw kind als u merkt dat een van de tekenen of symptomen van type 1 diabetes - verhoogde dorst en vaak plassen, extreme honger, gewichtsverlies, wazig zien, of vermoeidheid.

Zie ook

Oorzaken

De precieze oorzaak van type 1 diabetes is niet bekend. Wetenschappers weten dat bij de meeste mensen met type 1 diabetes, het lichaam het eigen immuunsysteem - dat normaal bestrijdt schadelijke bacteriën en virussen - ten onrechte vernietigt de insuline-producerende (eilandje) cellen in de alvleesklier. Genetica kan een rol spelen in dit proces, en blootstelling aan bepaalde virussen kunnen de ziekte veroorzaken.

Insuline sleutel tot suiker invoeren van cellen
Wat de oorzaak ook, zodra het eilandje cellen vernietigd worden, zal uw kind produceren weinig of geen insuline. Normaal gesproken, het hormoon insuline zorgt ervoor dat glucose in cellen van uw kind om energie te leveren aan de spieren en weefsels. Insuline is afkomstig van de alvleesklier, een klier gelegen net achter de maag. Als alles goed werkt, zodra je eet, de alvleesklier meer insuline in de bloedbaan. Als insuline circuleert, het fungeert als een sleutel door het ontsluiten microscopische deuren die het mogelijk maken suiker naar de cellen van het lichaam te voeren. Insuline verlaagt de hoeveelheid suiker in het bloed, en als de bloedsuikerspiegel daalt, neemt ook de afscheiding van insuline door de pancreas.

De lever fungeert als een opslag-glucose-en productiecentrum. Als insuline niveaus laag zijn - als je nog niet gegeten in de zoveel tijd, bijvoorbeeld - de lever releases opgeslagen glycogeen, dat vervolgens wordt omgezet in glucose uw bloedsuikerspiegel te houden binnen een normaal bereik.

Gevaarlijke glucosegehalte in bloed
Bij type 1 diabetes, niets van dit alles gebeurt omdat er geen of zeer weinig insuline om glucose te laten in de cellen. Dus in plaats van te worden vervoerd in de cellen van uw kind, suiker opbouwt in de bloedbaan van uw kind, waar het levensbedreigende complicaties kan veroorzaken.

De oorzaak van diabetes type 1 verschilt van de meer gebruikelijke type 2 diabetes. Bij type 2, worden de eilandjes van Langerhans cellen nog steeds functioneren, maar het lichaam resistent wordt voor insuline of de alvleesklier niet genoeg insuline produceert.

Zie ook

Risicofactoren

Er zijn niet veel bekende risicofactoren voor type 1 diabetes, hoewel onderzoekers blijven nieuwe mogelijkheden vinden.

Bekende risicofactoren
Deze omvatten:

 • Een familiegeschiedenis. Iedereen met een ouder of broers en zussen met diabetes type 1 heeft een licht verhoogd risico op het ontwikkelen van de aandoening.
 • Genen. De aanwezigheid van bepaalde genen geeft een verhoogd risico op het ontwikkelen van type 1 diabetes. In sommige gevallen - meestal door middel van een klinische proef - kunnen genetische tests worden gedaan om te bepalen of een kind dat een familiegeschiedenis van diabetes type 1 heeft, is een verhoogd risico op het ontwikkelen van de aandoening.

Mogelijke risicofactoren
Mogelijke risicofactoren voor type 1 diabetes zijn onder meer:

 • Virale blootstelling. Blootstelling aan Epstein-Barr virus, coxsackievirus, kan de bof of cytomegalovirus de auto-immune vernietiging van de eilandjes van Langerhans cellen triggeren, of het virus kan rechtstreeks besmetten het eilandje cellen.
 • Lage vitamine D-spiegel. Onderzoek suggereert dat vitamine D kan beschermen tegen diabetes type 1. Echter, vroege inname van koemelk - een gemeenschappelijke bron van vitamine D - is verbonden met een verhoogd risico van type 1 diabetes.
 • Andere voedingsfactoren. Drinkwater dat nitraten bevat kan het risico van type 1 diabetes te verhogen. De timing van de introductie van granen in een baby dieet kan ook het risico van type 1 diabetes van een kind beïnvloeden. Een klinisch onderzoek bleek dat tussen de leeftijd van 4 en 7 maanden lijkt de optimale tijd voor de invoering van granen zijn. Een andere studie vond dat de aard van de flesvoeding baby's verbruiken ook van invloed kunnen het risico op diabetes. Dit onderzoek suggereert dat wanneer speciale makkelijker te verteren formules (hydrosolate) worden gegeven aan baby's wanneer ze tussen de leeftijd van 6 en 8 maanden in plaats van de standaard koemelk formule, zou het risico op type 1 diabetes worden verminderd. Echter, de studie niet standaard koemelk formules te koppelen aan de ontwikkeling van type 1 diabetes.

Zie ook

Complicaties

Type 1 diabetes kan invloed hebben bijna elk belangrijk orgaan in het lichaam van uw kind, met inbegrip van het hart, bloedvaten, zenuwen, ogen en nieren. Het goede nieuws is dat het houden van uw kind bloedsuikerspiegel dicht bij de normale merendeel van de tijd kan drastisch het risico op deze complicaties te verminderen.

Lange-termijn complicaties van diabetes type 1 geleidelijk ontwikkelen. Uiteindelijk, als de bloedsuikerspiegel niet goed onder controle, diabetes complicaties kunnen worden invaliderende of zelfs levensbedreigende.

 • Hart-en vaatziekten. Diabetes drastisch verhoogt risico op verschillende cardiovasculaire problemen, zoals coronaire hartziekte met pijn op de borst (angina pectoris), hartaanval, beroerte, vernauwing van de slagaders (atherosclerose) en hoge bloeddruk, later in het leven van uw kind.
 • Zenuwbeschadiging (neuropathie). Teveel suiker kan verwonden de wanden van de kleine bloedvaten (haarvaten) die zenuwen van je kind te voeden, vooral in de benen. Dit kan tintelingen, gevoelloosheid, branden of pijn veroorzaken. Zenuwbeschadiging gebeurt meestal geleidelijk, over een lange periode van tijd.
 • Nierbeschadiging (nefropathie). Diabetes kan de talrijke kleine bloed clusters schip beschadigen dat filteren afvalstoffen uit het bloed van uw kind. Ernstige schade kan leiden tot nierfalen of onomkeerbare eindstadium nierziekte, die dialyse of een niertransplantatie.
 • Schade oog. Diabetes kan de bloedvaten van het netvlies (diabetische retinopathie) beschadigen. Diabetische retinopathie kan blindheid veroorzaken. Diabetes kan leiden tot staar en een groter risico op glaucoom.
 • Foot schade. Zenuwbeschadiging in de voeten of slechte bloedtoevoer naar de voet het risico van verschillende voetcomplicaties. Onbehandeld, kan snijwonden en blaren geworden ernstige infecties.
 • Huidaandoeningen. Diabetes kan uw kind gevoeliger voor huidproblemen, zoals bacteriële infecties, schimmelinfecties en jeuk.
 • Osteoporose. Diabetes kan leiden tot een lager dan normale botmineraaldichtheid, verhoging van het risico van osteoporose van uw kind als een volwassene.
 • Hersenen problemen. Hoewel de exacte reden voor de link is niet duidelijk, mensen met diabetes hebben een verhoogd risico op dementie en de ziekte van Alzheimer.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Huisarts of kinderarts van uw kind zal waarschijnlijk het eerste diagnose van diabetes, en eventueel stuur uw kind direct naar het ziekenhuis. Daar zal het personeel zijn of haar bloedsuikerspiegel te stabiliseren, en u en uw kind zal leren over de insulinetoediening, koolhydraten tellen en meer. Diabetes educatie kan ook worden gedaan op een poliklinische basis als conditie van uw kind is stabiel.

Zodra uw kind is ontslagen uit het ziekenhuis, zal zijn of haar diabeteszorg waarschijnlijk worden behandeld door een arts die is gespecialiseerd in stofwisselingsziekten bij kinderen (pediatrische endocrinoloog). Zorgteam van uw kind zal ook in het algemeen een diëtist, een gecertificeerde diabetes opvoeder, en een arts die gespecialiseerd is in oogzorg (oogarts).

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en er is vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om goed voorbereid te zijn op eventuele afspraken die je hebt met gezondheidszorg team van uw kind. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak, en wat u kunt verwachten van uw arts.

Voorbereiding op uw afspraak. Prikkelbaarheid of ongewoon gedrag.
Voorbereiding op uw afspraak. Prikkelbaarheid of ongewoon gedrag.

Wat u kunt doen

 • Noteer alle zorgen die u hebt over uw kind het welzijn dat u wilt delen met uw arts.
 • Vraag een familielid of vriend om mee te doen, indien mogelijk. Het beheren van diabetes goed vereist dat u een heleboel informatie te behouden, en het kan soms moeilijk te begrijpen en te onthouden van alle informatie die u tijdens een afspraak informatie zijn. Iemand die je begeleidt misschien iets dat je gemist of vergeten.
 • Neem een notitieboekje en een pen of potlood, om belangrijke informatie op te schrijven.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen die u kunnen helpen aspecten van de zorg van uw kind te verduidelijken kan nuttig zijn. Sommige van uw zorgen kan het best worden aangepakt door een diëtist of een diabetesverpleegkundige opvoeder. Vraag uw arts om een ​​verwijzing. Bij type 1 diabetes bij kinderen, sommige onderwerpen die u zou willen pakken met uw arts, diëtist of diabetes educator omvatten:

 • De frequentie en timing van de bloedglucose
 • Insulinetherapie - soorten insuline gebruikt, de timing van de toediening, hoeveelheid van de dosis
 • De toediening van insuline: schoten versus pompen
 • Lage bloedsuiker - hoe te herkennen en te behandelen
 • Hoge bloedsuikerspiegel - hoe te herkennen en te behandelen
 • Ketonen - testen en behandeling
 • Voeding - soorten voedsel en hun invloed op de bloedsuikerspiegel
 • Koolhydraten tellen
 • Oefening - aanpassen insuline en voedselinname voor activiteit
 • Omgaan met diabetes op school, op zomerkamp en bij speciale gelegenheden, zoals logeerpartijtjes
 • Medisch management - hoe vaak naar de dokter en andere diabeteszorg specialisten bezoeken

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kan de tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd besteden aan behouden. Uw arts kan vragen:

 • Hoe comfortabel bent u het beheer van diabetes van uw kind?
 • Heeft uw kind gehad lage bloedsuikerspiegel afleveringen?
 • Wat is een typische dag dieet eruit?
 • Is uw kind te oefenen? Zo ja, hoe vaak?
 • Gemiddeld, hoeveel insuline u dagelijks gebruikt?

Wat u kunt doen in de tussentijd
Als de bloedsuikerspiegel van je kind niet goed onder controle, of als u niet zeker bent over wat te doen in een bepaalde situatie, aarzel dan niet om de arts van uw kind of diabetes educator contact tussen twee afspraken voor advies en begeleiding.

Zie ook

Tests en diagnose

Als uw kind de arts vermoedt diabetes, zal hij of zij een screening test aanraden. De primaire-test gebruikt om type 1 diabetes te diagnosticeren bij kinderen is het:

 • Willekeurige bloedsuiker testen. Een bloedmonster wordt genomen op een willekeurig tijdstip. Bloedsuiker waarden worden uitgedrukt in milligram per deciliter (mg / dL) of millimol per liter (mmol / L). Ongeacht wanneer uw kind het laatst gegeten, een willekeurige bloedsuikerspiegel van 200 mg / dL (11,1 mmol / L) of hoger suggereert diabetes.

Als willekeurige bloedsuiker testresultaten van uw kind niet suggereren diabetes, maar uw arts vermoedt het nog steeds vanwege de symptomen van uw kind, kan je arts doet een:

 • Hemoglobineglycaat (A1C)-test. Dit bloed test geeft een gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen twee tot drie maanden. Hij meet het percentage van de bloedsuikerspiegel aan hemoglobine, de zuurstof-dragende eiwit in rode bloedcellen. Hoe hoger de bloedsuikerspiegel, het meer hemoglobine, dat is suiker toegevoegd. Een A1C niveau van 6,5 procent of hoger op twee afzonderlijke testen aangeeft diabetes.

Een andere test uw arts zou kunnen gebruiken is een nuchtere bloedsuiker testen. Een bloedmonster wordt genomen na een nacht vasten. Een nuchtere bloedsuikerspiegel minder dan 100 mg / dL (5,6 mmol / L) is normaal. Een nuchtere bloedsuikerspiegel 100-125 mg / dl (5,6-6,9 mmol / L) wordt beschouwd als prediabetes. Als het 126 mg / dL (7 mmol / L) of hoger op twee afzonderlijke testen, zal uw kind worden gediagnosticeerd met diabetes.

Als uw kind wordt gediagnosticeerd met diabetes, zal uw arts ook draaien bloedonderzoek om te controleren op autoantilichamen die gebruikelijk zijn bij type 1 diabetes en artsen helpen onderscheid te maken tussen type 1 en type 2 diabetes. De aanwezigheid van ketonen - bijproducten van de afbraak van vet - in de urine van uw kind stelt ook voor diabetes type 1, in plaats van type 2.

Na de diagnose
Zodra uw kind is gediagnosticeerd met type 1 diabetes, zal hij of zij regelmatig te bezoeken zijn of haar arts om een ​​goede diabetes beheer te waarborgen.

Tijdens deze bezoeken zal de arts ook controleren A1C-waarden van uw kind. Doelgroep A1C doel van uw kind kan variëren, afhankelijk van zijn of haar leeftijd en diverse andere factoren. De Europese Diabetes Association (ADA) adviseert over het algemeen iets hoger A1C-waarden voor kinderen en tieners dan bij volwassenen, omdat kinderen minder kans om de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel merken. Voor kinderen jonger dan 6 jaar, de ADA beveelt een A1C van minder dan 8,5 procent. Bij kinderen tussen de leeftijd van 6 en 12, de aanbeveling is voor een HbA1c onder de 8 procent, en tieners worden geadviseerd om te proberen hun A1C onder 7,5 procent te houden.

Vergeleken bij herhaalde dagelijkse bloedsuiker testen, A1C testen beter aangeeft hoe goed diabetes behandelplan van uw kind werkt. Een verhoogde A1C-niveau kan de noodzaak van een verandering in van uw kind insulineregime of maaltijd plan signaleren.

Naast de A1C test, zal de arts ook regelmatig te controleren cholesterolgehalte van uw kind, schildklierfunctie, leverfunctie en nierfunctie met bloed en urine monsters, alsook periodiek test voor coeliakie. De arts zal ook uw kind onderzoeken om zijn of haar bloeddruk en groei te evalueren, en zal controleren de sites waar uw kind test zijn of haar bloedsuiker en geeft insuline.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Behandeling voor type 1 diabetes is een levenslange verbintenis van bloedsuiker controle, insuline, gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging - zelfs voor kinderen. En als uw kind groeit en verandert, zo zal zijn of haar diabetes behandelplan. In de loop der jaren, kan uw kind nodig heeft andere doses of soorten insuline, een nieuwe maaltijd plan of een andere behandeling verandert.

Als het beheer van diabetes van uw kind lijkt overweldigend, neem het op een dag op een moment. Sommige dagen je bloedsuiker van uw kind perfect te beheren. Andere dagen, kan het lijken alsof er niets werkt goed. Vergeet niet dat je niet alleen bent. Je zult nauw samenwerken met diabetes behandelteam van uw kind - arts, diabetes educator en diëtiste - om bloedsuikerspiegel van uw kind zo normaal mogelijk te houden.

Bloedsuiker controle
Afhankelijk van wat voor soort insulinetherapie uw kind nodig heeft, moet u minstens drie keer per dag, maar waarschijnlijk vaker controleren en registreren de bloedsuikerspiegel van je kind. Dit vereist frequente vinger stokken. Sommige bloedglucosemeters toestaan ​​voor het testen op andere sites. Frequent testen is de enige manier om ervoor te zorgen dat bloedsuikerspiegel van je kind blijft binnen zijn of haar doelbereik - dat kan veranderen als uw kind groeit en verandert. De arts van uw kind zal u laten weten wat de bloedsuikerspiegel doelbereik van uw kind is. Uw arts kan u vragen om een ​​logboek bij van de bloedglucose lezingen te houden, of hij of zij die informatie downloaden van de bloedglucosemeter.

Continue glucose monitoring (CGM)
CGM is de nieuwste manier om de bloedsuikerspiegel te controleren, en kan heel nuttig zijn voor mensen die hypoglykemie onwetendheid hebben ontwikkeld. CGM hecht aan het lichaam met behulp van een fijne naald net onder de huid die bloedsuikerspiegel controleert elke paar minuten. CGM wordt nog niet beschouwd als accuraat als standaard bloedsuiker controle, dus het is niet beschouwd als een vervanging methode voor het bijhouden van de bloedsuikerspiegel, maar wordt gebruikt als een extra hulpmiddel.

Insuline en andere medicijnen
Iedereen die heeft diabetes type 1 insuline nodig behandeling te overleven. Omdat maag enzymen interfereert met insuline via de mond, orale insuline is geen optie voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Veel soorten insuline beschikbaar, inclusief:

 • Snelwerkende insuline, zoals insuline lispro (Humalog) en insuline aspart (NovoLog), begint in vijf tot 15 minuten en de pieken 30 tot 90 minuten later.
 • Kortwerkende insuline, zoals menselijk insuline (Humulin R, Novolin R, anderen), begint 30 tot 60 minuten na injectie en algemeen pieken in 2-4 uur.
 • Langwerkende insuline, zoals insuline glargine (Lantus) en insuline detemir (Levemir), bijna geen piek kan dekking zolang als 20 tot 26 uur.
 • Middellang werkende insuline, zoals NPH insuline (Humuline N, Novolin N), begint een tot drie uur nadat het is genomen en pieken in acht uur. NPH insuline is gelijkaardig in effectiviteit met langwerkende vormen van insuline, maar wellicht meer kans om een ​​lage bloedsuikerspiegel veroorzaken. NPH insuline zorgt voor minder flexibiliteit maaltijden, en in de hoeveelheid koolhydraten een kind kan eten.

Afhankelijk van de leeftijd en de behoeften van uw kind, kan de arts een mengsel van soorten insuline voorschrijven gedurende de dag en nacht te gebruiken.

Insulinetoediening opties
Vaak wordt insuline geïnjecteerd met een fijne naald en spuit of een insulinepen - een apparaat dat lijkt op een inkt pen, met uitzondering van de cartridge is gevuld met insuline.

Een insulinepomp kan ook een optie voor sommige kinderen. De pomp is een apparaat ter grootte van een mobiele telefoon gedragen op de buitenkant van het lichaam. In de meeste gevallen, een buis verbindt het reservoir van insuline aan een katheter die onder de huid van de buik is geplaatst. Een draadloze pomp die kleine peulen gevuld met insuline gebruikt is een andere optie die is nu beschikbaar. De pomp is geprogrammeerd om specifieke hoeveelheden insuline automatisch doseren. Het kan worden aangepast om meer of minder leveren insuline afhankelijk maaltijden activiteitenniveau en bloedsuikerspiegel.

Gezond eten
In tegenstelling tot de populaire perceptie, er is geen diabetes dieet. Uw kind zal niet beperkt blijven tot een leven van saaie, zacht voedsel. In plaats daarvan, zal uw kind veel fruit, groenten en volle granen nodig - voedsel dat veel voeding en weinig vet en calorieën zijn. Diëtist van uw kind zal waarschijnlijk suggereren dat je kind - en de rest van de familie - verbruikt minder dierlijke producten en snoep. Sterker nog, het is het beste eten plan voor het hele gezin. Suikerhoudende voedingsmiddelen zijn OK, een keer in de zoveel tijd, zolang ze zijn opgenomen in de maaltijd plan van uw kind.

Toch begrijpen wat en hoeveel te voeden uw kind kan een uitdaging zijn. Een diëtiste kan u helpen een maaltijd plan dat gezondheid doelen, voorkeuren voeding en levensstijl van uw kind past creëren. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals die met een hoog suiker-of vetgehalte, kan moeilijker in de maaltijd plan van uw kind aan te nemen dan gezondere keuzes. Bijvoorbeeld, vetrijke voedingsmiddelen - omdat het vet vertraagt ​​de vertering - kan een piek in de bloedsuikerspiegel enkele uren nadat uw kind heeft gegeten veroorzaken. Helaas, er is geen vaste formule om u te vertellen hoe het lichaam van uw kind verschillende voedingsmiddelen zal verwerken. Maar, naarmate de tijd verstrijkt, zul je meer weten over hoe je favorieten kind invloed op zijn of haar bloedsuiker, en dan kun je leren om te compenseren voor hen.

Lichamelijke activiteit
Iedereen heeft behoefte aan regelmatige aërobe oefening, en kinderen met type 1 diabetes zijn geen uitzondering. Moedig je kind aan regelmatige fysieke activiteit te krijgen. Aanmelden voor een sportclub of danslessen. Beter nog, oefenen samen. Spelen vangen in de achtertuin. Wandelen of lopen door je wijk. Bezoek een indoor klimwand of plaatselijke zwembad. Maak fysieke activiteit een deel van de dagelijkse routine van uw kind.

Maar vergeet niet dat lichamelijke activiteit verlaagt meestal de bloedsuikerspiegel, en het kan invloed hebben op de bloedsuikerspiegel tot 12 uur na het sporten. Als uw kind een nieuwe activiteit begint, check de bloedsuikerspiegel van je kind vaker dan normaal totdat je leert hoe zijn of haar lichaam reageert op de activiteit. Mogelijk moet u maaltijd plan van uw kind of insulinedosering aan te passen om te compenseren voor de verhoogde activiteit.

Flexibiliteit
Zelfs als uw kind neemt insuline en eet op een strak schema, kan de hoeveelheid suiker in zijn of haar bloed onvoorspelbaar veranderen. Met hulp van diabetes behandelteam van uw kind, leert u hoe bloedsuikerspiegel veranderingen van uw kind in reactie op:

 • Voedsel. Welke en hoeveel uw kind eet is van invloed op de bloedsuikerspiegel van je kind. Voedsel kan een bijzondere uitdaging voor de ouders van zeer jonge kinderen met diabetes type 1 opleveren. Dat komt omdat jonge kinderen zijn berucht voor het niet afwerken van wat er op hun bord, en dat is een probleem als je het kind een insuline-injectie om meer voedsel dan hij of zij aten dekken hebt gegeven. Als je weet dat dit een probleem zal zijn, laat de arts van uw kind weten, zodat hij of zij kan samen met u om te komen met een insuline regime dat werkt voor uw gezin.
 • Lichamelijke activiteit. Lichamelijke activiteit beweegt suiker uit het bloed van uw kind in zijn of haar cellen. Hoe actiever je kind is, hoe lager zijn of haar bloedsuikerspiegel. Om dit te compenseren, moet u de insulinedosis van uw kind verlagen voordat ongewone lichamelijke activiteit, of uw kind kan nodig zijn om een ​​hapje te eten voor de training.
 • Medicatie. Je kind insuline nodig om zijn of haar bloedsuiker verlagen. Maar andere medicijnen uw kind kunnen beïnvloeden zijn of haar bloedsuikerspiegel ook - soms vereisen veranderingen in diabetes behandelplan van uw kind.
 • Ziekte. Tijdens een verkoudheid of andere ziekte, zal uw kind het lichaam produceert hormonen die zijn of haar bloedsuikerspiegel te verhogen. Daarnaast is er een koorts verhoogt het metabolisme van uw kind. Daardoor kan uw kind nodig heeft om vaker of grotere doses insuline te nemen. Als uw kind een ziekte die wordt veroorzaakt braken en hij of zij kan niet blijven geen voedsel naar beneden, zijn of haar lichaam nog steeds insuline om de glucose in de lever geproduceerd dekken. Vraag uw arts over het bedenken van een zieke-dag beheersplan.
 • Groei spurts en de puberteit. Net als je insuline behoeften van uw kind onder de knie hebt, hij of zij schiet omhoog 2 centimeter schijnbaar 's nachts en opeens krijgt niet genoeg insuline. Hormonen kunnen ook invloed hebben op de behoefte aan insuline, in het bijzonder voor tienermeisjes als ze beginnen te menstrueren.
 • Slapen. Afhankelijk van insuline regime van uw kind, kan hij of zij het ​​risico van een lage bloedsuikerspiegel te zijn tijdens de nacht. Om die reden moet de bloedsuikerspiegel van je kind iets hoger voor het slapen dan ze zijn tijdens de dag. Voor kinderen jonger dan 6 jaar, een goede pre-bedtijd niveau is 110 tot 200 mg / dL (6,1-11,1 mmol / L), terwijl een kind tussen de leeftijd van 6 en 12 moeten worden in de 100-180 mg / dL (5,6 tot 10 mmol / L) bereik. Bloedsuikerspiegel tieners 'moet tussen 90 en 150 mg / dL (5 tot 8,3 mmol / L) voor het slapen gaan.

Onderzoeksbehandelingen

 • Alvleesklier transplantatie. Met een succesvolle pancreas transplantatie, je kind zou niet meer ingespoten insuline nodig. Maar alvleesklier transplantaties zijn niet altijd succesvol - en de procedure brengt ernstige risico's. Uw kind zou een levensduur van krachtige immuun-onderdrukkende medicijnen om afstoting van organen te voorkomen nodig. Deze geneesmiddelen kunnen ernstige bijwerkingen, waaronder een verhoogd infectierisico en orgaanschade hebben. Omdat de bijwerkingen gevaarlijker dan de diabetes kan zijn, pancreas transplantaties bij kinderen meestal niet gedaan.
 • Eilandje celtransplantatie. Onderzoekers ook experimenteren met eilandje cel transplantatie, waarbij nieuwe insuline-producerende cellen voorziet van een donor alvleesklier. Hoewel deze experimentele procedure stuit op problemen in het verleden, nieuwe technieken en betere geneesmiddelen voor de eilandjes van Langerhans afstoting te voorkomen kan belofte voor de toekomst te houden. Echter, eilandje celtransplantatie vereist nog steeds het gebruik van immuunonderdrukkende geneesmiddelen, en enkel aangezien het met zijn eigen natuurlijke eilandjescellen, het lichaam vernietigt vaak getransplanteerd eilandjescellen, waardoor de tijd insuline korte duur.

Tekenen van problemen
Ondanks al uw inspanningen, soms problemen ontstaan. Bepaalde korte-termijn complicaties van type 1 diabetes vereisen onmiddellijke zorg. Onbehandeld, kunnen deze voorwaarden epileptische aanvallen en bewustzijnsverlies (coma) veroorzaken.

Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie). Als bloedsuikerspiegel van je kind daalt onder zijn of haar doelbereik, is het bekend als een lage bloedsuikerspiegel. Vraag uw arts wat er beschouwd als een lage bloedsuikerspiegel voor uw kind. Bloedsuikerspiegel kan dalen om vele redenen, waaronder het overslaan van een maaltijd, het krijgen van meer lichamelijke activiteit dan normaal of teveel te injecteren, insuline. Hypoglykemie vaker voorkomt met middellang werkende insuline, zoals NPH.

Leer uw kind de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, en dat in geval van twijfel, moet hij of zij altijd doen een test van de bloedsuiker. Vroege tekenen en symptomen van lage bloedsuiker zijn:

 • Zweten
 • Bibberen
 • Honger
 • Duizeligheid
 • Bleke huid
 • Snelle of onregelmatige hartslag
 • Vermoeidheid
 • Moeite met concentreren
 • Hoofdpijn
 • Prikkelbaarheid

Later tekenen en symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, die soms worden verward met alcoholintoxicatie bij tieners en volwassenen, onder andere:

 • Loomheid
 • Verwarring
 • Gedragsveranderingen, soms dramatische
 • Slechte coördinatie
 • Krampen

Als uw kind zich ontwikkelt hypoglycemie tijdens de nacht, kan hij of zij wakker met zweet doordrenkte pyjama of hoofdpijn. Dankzij een natuurlijke rebound-effect, misschien nachtelijke hypo een ongewoon hoge bloedsuikerspiegel leest eerste ding in de ochtend veroorzaken.

Als uw kind een lage bloedsuikerspiegel lezen, geef hem of haar vruchtensap, druivensuikertabletten, Hard Candy, reguliere (niet dieet) frisdrank of een andere bron van suiker. Vervolgens opnieuw te testen zijn of haar bloedsuiker in ongeveer 15 minuten om zeker te zijn gestegen in het normale bereik. Als het niet in het normale bereik, opnieuw behandelen met meer suiker (sap, snoep, druivensuikertabletten of een andere bron van suiker) en dan opnieuw testen in een ander 15 minuten. Blijf dit doen totdat je een normaal lezen. Het is een goed idee om uw kind eet een tussendoortje, dit een met een gemengde voedselbron, zoals pindakaas en crackers, te helpen stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

Als een bloedglucosemeter is niet direct beschikbaar, te behandelen voor een lage bloedsuiker toch als uw kind symptomen van hypoglykemie, en test zo snel mogelijk.

Zorg ervoor dat uw kind draagt ​​altijd een bron van snelwerkende suiker met hem of haar.

Onbehandeld, zal een lage bloedsuikerspiegel veroorzaken uw kind het bewustzijn te verliezen. Een hormoon dat de afgifte van suiker stimuleert in het bloed - als dit gebeurt, kan hij of zij een noodsituatie injectie van glucagon nodig. Zorg ervoor dat uw kind altijd een glucagon noodpakket beschikbaar - thuis, op school, tijdens het sporten, op logeerpartijen - en zorg ervoor dat het niet is verstreken.

Hoge bloedsuikerspiegel (hyperglycemie). Net als bij een lage bloedsuikerspiegel, kan de bloedsuikerspiegel van je kind stijgen om vele redenen, waaronder het eten van te veel, het eten van de verkeerde soorten voedsel, niet nemen genoeg insuline of ziekte.

Kijk uit voor:

 • Vaak moeten plassen
 • Toegenomen dorst
 • Wazig zien
 • Vermoeidheid
 • Misselijkheid
 • Prikkelbaarheid
 • Ademhalingsproblemen
 • Moeite met concentreren

Als u hyperglycemie vermoedt, controleren bloedsuiker van uw kind. Je moet misschien maaltijd plan of medicijnen van uw kind aan te passen. Als de bloedsuikerspiegel van je kind is hoger dan zijn of haar doelbereik, moet je waarschijnlijk een "correctie" met behulp van een insuline geschoten of via een insulinepomp te beheren. Een correctie is een extra dosis van insuline, dat de bloedsuikerspiegel van je kind terug te brengen in het normale bereik. Hoge bloedsuikerspiegel niet naar beneden komen zo snel als ze omhoog gaan. Vraag uw arts hoe lang te wachten tot je opnieuw controleren. Als uw kind gebruik maakt van een insulinepomp, moet u de pomp site te wijzigen indien de bloedsuikerspiegel niet naar beneden komen.

Als uw kind twee opeenvolgende bloedsuiker waarden boven 250 mg / dL (13,9 mmol / L), moet uw kind test voor ketonen met behulp van een urinetest stok. Sta niet toe dat je kind uit te oefenen, indien zijn of haar bloedsuikerspiegel hoog is of wanneer ketonen aanwezig zijn. Als slechts een spoor of een kleine hoeveelheid ketonen aanwezig zijn, moet je kind drinken van extra vocht voor het spoelen van de ketonen.

Als de bloedsuikerspiegel van je kind is voortdurend boven 300 mg / dL (16,7 mmol / L), belt de arts van uw kind of vragen dringende zorg.

. Verhoogde ketonen in de urine van uw kind (diabetische ketoacidose) Als cellen van uw kind worden uitgehongerd voor energie, kan het lichaam van uw kind begint te breken vet - giftige zuren die bekend staat als ketonen.

Tekenen en symptomen van deze ernstige aandoening zijn:

 • Verlies van eetlust, gewichtsverlies
 • Misselijkheid
 • Braken
 • Buikpijn
 • Een zoete, fruitige adem van uw kind

Als u diabetische ketoacidose vermoedt, controleer urine van uw kind voor overtollige ketonen met een over-the-counter ketonen testkit. Als uw kind een grote hoeveelheid ketonen in zijn of haar urine, bel de arts van uw kind meteen of vragen dringende zorg. Ook, bel uw arts als uw kind meer dan een keer in een periode van vier uur heeft gebraakt en heeft ketonen in zijn of haar urine.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Type 1 diabetes is een ernstige ziekte. Het helpen van uw kind zijn of haar diabetes behandelplan neemt rond-de-klok inzet te volgen en zal in eerste instantie een aantal belangrijke veranderingen in levensstijl vereisen. Maar uw inspanningen de moeite waard zijn. Zorgvuldig beheer van type 1 diabetes kan het risico van ernstige van uw kind te verminderen - zelfs levensbedreigende - complicaties.

: Als je kind ouder wordt

 • Moedig hem of haar naar een steeds actievere rol in het beheer van diabetes te nemen
 • Benadrukken het belang van een leven lang diabeteszorg
 • Leer je kind hoe zijn of haar bloedsuiker te testen en insuline injecteren
 • Help je kind verstandige voedingskeuzes
 • Stimuleer je kind om lichamelijk actief te blijven
 • Bevorderen van een relatie tussen je kind en zijn of haar diabetes behandelteam
 • Zorg ervoor dat uw kind draagt ​​een medische identificatielabel

Boven alles, blijf positief. De gewoonten die je vandaag de dag je kind te leren zal hem of haar te helpen genieten van een actief en gezond leven met type 1 diabetes.

School en diabetes
Samen met at-home care, zult u ook moeten werken met school verpleegkundige en leraren van uw kind om ervoor te zorgen dat ze weten wat de symptomen van hoge en lage bloedsuikerspiegel zijn, en in sommige gevallen, de school verpleegkundige kan nodig zijn om te beheren insuline of controleren bloedsuikerspiegel van uw kind. Federale wet beschermt kinderen met diabetes, en scholen moeten redelijke aanpassingen om ervoor te zorgen dat alle kinderen krijgen een goede opleiding.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Leven met diabetes type 1 is niet eenvoudig - voor u of voor uw kind. Goede diabeteszorg vergt veel tijd en moeite, vooral in het begin.

Emoties van je kind
Diabetes kan zowel direct als indirect invloed op emoties van je kind. Slecht gecontroleerde bloedsuikerspiegel kan direct zijn of haar emoties beïnvloeden door het veroorzaken van gedragsveranderingen, zoals prikkelbaarheid. En, als dat gebeurt op een verjaardagsfeestje omdat uw kind vergat om insuline te nemen voordat een fluitje van een cent, kon hij of zij aan het ruziemaken met vrienden.

Een andere manier om diabetes kan een tol op de emoties van je kind door hem of haar anders dan andere kinderen voelen. De meeste van de tijd, kinderen niet anders willen zijn, en die om bloed te trekken en geven zichzelf schoten zeker zet kinderen met diabetes, afgezien van hun leeftijdsgenoten. Het krijgen van uw kind samen met andere kinderen die diabetes hebben kunnen helpen om uw kind zich minder alleen.

Geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg
Mensen met diabetes hebben een verhoogd risico op depressie en angst, die kan zijn waarom veel diabetes specialisten regelmatig voorzien van een maatschappelijk werker of psycholoog als onderdeel van hun diabeteszorg team.

Tieners, in het bijzonder, kan een bijzonder harde tijd omgaan met diabetes. Een kind dat zeer goed is geweest over het vasthouden aan zijn of haar diabetes regime kan in de tienerjaren rebelleren door het negeren van zijn of haar diabeteszorg. Tieners kunnen ook een hardere tijd vrienden of vriendjes of vriendinnen vertellen dat ze diabetes hebben, omdat ze willen passen inch Ze kunnen ook experimenteren met drugs of alcohol, gedragingen die nog gevaarlijker kan zijn voor iemand met diabetes. Eetstoornissen en afzien insuline afvallen zijn andere problemen die vaker optreden in de tienerjaren.

Praat met uw tiener, of vraag de arts van uw tiener om uw tiener te praten, over de effecten van drugs en alcohol op iemand met diabetes. Als u merkt dat uw kind of adolescent is voortdurend verdrietig of pessimistisch, of als je dramatische veranderingen in zijn of haar slaapgewoonten, vrienden of schoolprestaties merkt, raadpleeg dan uw arts of een therapeut om uw tiener geëvalueerd voor depressie. Daarnaast laat de arts van uw kind weten als u merkt dat uw zoon of dochter is het verliezen van gewicht of lijkt niet goed te eten.

Steungroepen
Praten met een begeleider of therapeut kan uw kind te helpen of u te maken met de dramatische veranderingen in de levensstijl die komen met een type 1 diabetes diagnose. Uw kind kan bemoediging en begrip vinden in een type 1 diabetes steungroep voor kinderen. Steungroepen voor ouders ook beschikbaar. Hoewel steungroepen zijn niet voor iedereen, kunnen ze worden goede bronnen van informatie. Groepsleden vaak weten over de nieuwste behandelingen en hebben de neiging om hun eigen ervaringen of nuttige informatie, zoals waar te koolhydraattellingen vinden voor favoriete meeneem restaurant van uw kind te delen. Als je geïnteresseerd bent, kan uw arts in staat zijn om een ​​groep in uw omgeving aanbevelen.

Of, kunt u een bezoek de websites van de Europese Diabetes Association, de Juvenile Diabetes Research Foundation of kinderen met diabetes te ondersteunen en regionale activiteiten te vinden voor mensen met type 1 diabetes en hun gezinnen. De Europese Diabetes Association heeft ook diabetes kamp programma's die kinderen en tieners met diabetes educatie en ondersteuning te bieden. En, deze groepen bieden online informatie en fora voor kinderen en tieners.

Plaatsen van informatie in context
Omdat complicaties van slecht gereguleerde diabetes kan zo beangstigend, het is belangrijk te onthouden dat veel studies - en dus, veel literatuur die je kan lezen - werden voltooid voordat vele ontwikkelingen in de diabeteszorg opgetreden. En dat betekent dat veel van die enge statistieken niet noodzakelijk van toepassing op uw kind. Als u en uw kind werken met de arts van uw kind en uw best doen om de bloedsuikerspiegel, uw kind te controleren met waarschijnlijk een lang en normaal leven.

Zie ook

Alternatieve geneeswijzen

Er is geen behandeling die insuline kan vervangen voor iedereen met diabetes type 1. Mensen met type 1 diabetes moeten ingespoten insuline (exogene insuline) elke dag gebruiken om te overleven.

Het is al gesuggereerd dat sommige stoffen kunnen helpen met bloedglucose onder controle, maar niemand heeft bewezen effectief te beheren of te voorkomen type 1 diabetes. Een aantal van de stoffen die zijn getest en ineffectief voor controle van de bloedsuiker onder nicotinamide, vitamine D, kaneel, zink en alfa-liponzuur.

Er is nog niet genoeg bewijs voor vitamine E of chroom te beoordelen of deze stoffen nuttig zijn in het verlagen van de bloedsuikerspiegel kunnen zijn.

Zie ook

Het voorkomen

Er is niets u of uw kind kunnen doen om type 1 diabetes te voorkomen, is er momenteel geen bekende manier om type 1 diabetes te voorkomen.

Tests kunnen worden uitgevoerd bij kinderen die een hoog risico op het ontwikkelen van type 1 diabetes om te zien of ze hebben geen van de antilichamen in verband gebracht met type 1. Echter, de aanwezigheid van deze antilichamen niet dat diabetes zeker is, en er is geen bekende manier om te voorkomen dat type 1 diabetes of de antilichamen worden gevonden.

Onderzoekers werken aan het voorkomen van type 1 diabetes bij mensen met een hoog risico op het ontwikkelen van de ziekte, zoals degenen die de type 1-antilichamen, en anderen werken aan het voorkomen van verdere vernietiging van het eilandje cellen bij mensen die onlangs zijn gediagnosticeerd.

Sommige kinderen met diabetes type 1 kunnen in aanmerking komen voor klinische proeven, maar de risico's en voordelen van een behandeling in een klinische proef met uw arts zorgvuldig af te wegen.

Terwijl er niets wat je had kunnen doen om diabetes van uw kind te voorkomen, kunt u uw kind helpen complicaties als gevolg van diabetes type 1 door hem of haar te helpen voorkomen behoud van een goede controle van de bloedsuiker zo veel mogelijk.

Daarnaast moet u regelmatig een bezoek te plannen met diabetes arts van uw kind en een jaarlijks oogonderzoek begin niet meer dan vijf jaar na de eerste diagnose van diabetes.

En, net als iedereen, mensen met type 1 diabetes moeten eten van een gezond dieet vol fruit, groenten en volle granen, en deel te nemen aan regelmatige fysieke activiteit te helpen houden hun hart gezond.

Zie ook