Type 2 diabetes bij kinderen

Definitie

Type 2 diabetes bij kinderen is een chronische aandoening die de manier waarop uw kind het lichaam metaboliseert suiker (glucose) beïnvloedt.

Type 2-diabetes is een ziekte vaker geassocieerd met volwassenen. In feite is het vroeger genoemd ouderdomsdiabetes. Maar type 2 diabetes bij kinderen is op de stijging, grotendeels gevoed door de obesitas-epidemie.

Er is genoeg je kunt doen om te helpen bij het beheren of voorkomen van type 2 diabetes bij kinderen. Stimuleer je kind om gezond te eten, krijgen veel lichamelijke activiteit en een gezond gewicht handhaven. Als dieet en lichaamsbeweging zijn niet genoeg om type 2 diabetes bij kinderen te controleren, kan orale medicatie of insuline behandeling nodig zijn.

Zie ook

Symptomen

Type 2 diabetes bij kinderen kan zich geleidelijk ontwikkelen. Sommige kinderen met type 2 diabetes hebben geen tekenen of symptomen. Anderen ervaren:

 • Verhoogde dorst en plassen. Aangezien teveel suiker opbouwt in de bloedbaan van uw kind, wordt vloeistof getrokken uit de weefsels. Dit kan uw kind dorst. Daardoor kan je kind drinkt - en plassen - meer dan normaal.
 • Meer honger. Zonder voldoende insuline om suiker in uw kind de cellen, spieren van uw kind en organen verplaatsen uitgeput raken van energie. Dit leidt tot honger.
 • Gewichtsverlies. Ondanks het eten van meer dan gebruikelijk om de honger te verlichten, kan uw kind afvallen. Zonder de energie suiker leveringen aan je cellen, spieren en vetreserves gewoon krimpen.
 • Vermoeidheid. Als cellen van uw kind zijn verstoken van suiker, kan hij of zij moe en prikkelbaar.
 • Wazig zien. Als de bloedsuikerspiegel van je kind te hoog is, kan vloeistof uit de lenzen van de ogen van uw kind worden getrokken. Dit kan invloed hebben op het vermogen van uw kind om duidelijk te richten.
 • Slow-genezende wondjes of frequente infecties. Type 2 diabetes beïnvloedt het vermogen van uw kind om te genezen en te weerstaan ​​infecties.
 • Gebieden van donkere huid. Gebieden van donkere huid (acanthosis nigricans) kan een teken van insulineresistentie. Deze donkere vlekken vaak in de oksels of nek.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Zie je arts kind als uw kind een hoog risico op diabetes type 2. Om type 2 diabetes te diagnosticeren voordat het doet ernstige schade, wordt diabetes screening aanbevolen voor alle kinderen en jongeren met een hoog risico, ook al hebben ze geen tekenen of symptomen van de aandoening. Uw kind kan zijn met een hoog risico als hij of zij:

 • Heeft een body mass index (BMI) boven de 85e percentiel
 • Heeft een broer of zus, ouder, grootouder, tante, oom of neef met type 2 diabetes
 • Is zwart, Spaanse, inheemse Europese, Aziatische-Europese of Oceanisch, omdat deze raciale groepen hebben een hogere incidentie van type 2 diabetes
 • Heeft tekenen van insulineresistentie, zoals donkere huid van de hals

Praat met de arts van uw kind als u zich zorgen maakt over diabetes of als u merkt dat een van de tekenen of symptomen van type 2 diabetes - verhoogde dorst en plassen, meer honger, gewichtsverlies, vermoeidheid, wazig zien, slow-genezende wondjes of frequente infecties.

Zie ook

Oorzaken

Type 2 diabetes ontwikkelt zich wanneer het lichaam resistent wordt voor insuline of wanneer de alvleesklier stopt met het produceren van voldoende insuline. Precies waarom dit gebeurt is onbekend, hoewel overgewicht, inactiviteit en genetische factoren lijken belangrijk te zijn.

Insuline: de sleutel voor suiker
Insuline is een hormoon dat afkomstig is van de alvleesklier, een klier gelegen net achter de maag. Wanneer uw kind eet, de alvleesklier scheidt insuline in de bloedbaan. Als insuline circuleert, het fungeert als een sleutel door het ontsluiten microscopische deuren die het mogelijk maken suiker naar de cellen van uw kind in te voeren. Insuline verlaagt de hoeveelheid suiker in het bloed van uw kind. Zoals bloedsuikerspiegel daalt van uw kind, neemt ook de afscheiding van insuline door de pancreas.

Glucose: de energiebron
Glucose - suiker - is een belangrijke bron van energie voor de cellen die deel uitmaken van spieren en andere weefsels. Glucose komt uit twee belangrijke bronnen: de voeding van uw kind eet en de lever van uw kind. Tijdens de spijsvertering, wordt suiker opgenomen in de bloedbaan. Normaal, suiker gaat dan cellen met behulp van insuline.

Lever: productie en opslag
De lever fungeert als een opslag-glucose-en productiecentrum. Als insuline niveaus van uw kind laag zijn - als je kind niet heeft gegeten in de zoveel tijd, bijvoorbeeld - de lever geeft de opgeslagen glucose naar glucose-niveau van je kind te houden binnen een normaal bereik.

Bij type 2 diabetes, werkt dit proces niet goed werken. In plaats van het verplaatsen in de cellen van uw kind, suiker bouwt in zijn of haar bloed. Dit gebeurt wanneer de alvleesklier van uw kind niet voldoende insuline aanmaakt of de cellen van uw kind resistent worden tegen de werking van insuline.

Zie ook

Risicofactoren

Onderzoekers niet volledig begrijpen waarom sommige kinderen ontwikkelen type 2 diabetes en anderen niet, ook al hebben ze dezelfde risicofactoren. Het is duidelijk dat bepaalde factoren verhogen het risico, echter, waaronder:

 • Gewicht. Overgewicht is een primaire risicofactor voor type 2 diabetes bij kinderen. Hoe vetweefsel een kind, de meer resistente diens cellen voor insuline. Gewicht is echter niet de enige factor in de ontwikkeling van type 2 diabetes. Sommige kinderen met diabetes type 2 zijn normaal gewicht.
 • Inactiviteit. Hoe minder actief je kind is, hoe groter zijn of haar risico op diabetes type 2. Fysieke activiteit helpt je kind controle over zijn of haar gewicht, gebruikt glucose als energie, en maakt cellen van uw kind beter inspelen op de insuline.
 • Familiegeschiedenis Het risico van type 2 diabetes verhoogt aanzienlijk indien een ouder of broer of zus heeft diabetes type 2 -. Maar het is moeilijk te zeggen of dit verband houdt met levensstijl, genetica of beide.
 • Race Hoewel het onduidelijk waarom, Kinderen van bepaalde rassen -. Vooral zwarten, Hispanics, inheemse Europeanen, Aziatische-Europeanen, en Pacific Islanders - hebben meer kans om diabetes type 2 te ontwikkelen.
 • Sex. Type 2 diabetes komt vaker voor bij meisjes dan bij jongens in de kindertijd.

Zie ook

Complicaties

Type 2 diabetes kan gemakkelijk zijn om te negeren, vooral in de vroege stadia, wanneer uw kind goed voelt. Maar diabetes type 2 moet serieus worden genomen. De aandoening kan invloed hebben op vrijwel elk belangrijk orgaan in het lichaam van uw kind, met inbegrip van het hart, bloedvaten, zenuwen, ogen en nieren. Het houden van uw kind bloedsuikerspiegel dicht bij de normale merendeel van de tijd kan drastisch verminderen van het risico op deze complicaties.

De lange-termijn complicaties van diabetes type 2 zich geleidelijk ontwikkelen. Maar uiteindelijk, kan diabetes complicaties worden invaliderende of zelfs levensbedreigende.

 • Hart-en vaatziekten. Diabetes drastisch verhoogt risico op verschillende cardiovasculaire problemen, waaronder hart-en vaatziekten, beroertes, hoge cholesterol en hoge bloeddruk van uw kind.
 • Zenuwbeschadiging (neuropathie). Teveel suiker kan verwonden de wanden van de kleine bloedvaten (haarvaten) die zenuwen van je kind te voeden, vooral in de benen. Dit kan tintelingen, gevoelloosheid, branden of pijn veroorzaken.
 • Niet-alcoholische leververvetting ziekte. Kinderen met type 2 hebben meer kans om alcoholvrije vette leverziekte, die uiteindelijk kan leiden tot verlittekening van de lever en cirrose ontwikkelen.
 • Nierbeschadiging (nefropathie). Diabetes kan de talrijke kleine bloed clusters schip schade in de nieren die normaal filteren afvalstoffen uit het bloed van uw kind. De eerder diabetes ontwikkelt, hoe groter de zorg. Ernstige schade kan leiden tot nierfalen of onomkeerbare eindstadium nierziekte, die dialyse of een niertransplantatie.
 • Schade oog. Diabetes kan de bloedvaten van het netvlies (diabetische retinopathie) beschadigen. Diabetes kan leiden tot staar en een groter risico op glaucoom.
 • Foot schade. Zenuwbeschadiging in de voeten of slechte bloedtoevoer naar de voet het risico van verschillende voetcomplicaties. Onbehandeld, kan snijwonden en blaren geworden ernstige infecties.
 • Huidaandoeningen. Diabetes kan uw kind gevoeliger voor huidproblemen, zoals bacteriële infecties, schimmelinfecties en jeuk.
 • Brain problemen. Diabetes wordt geassocieerd met een verhoogd risico op dementie en Alzheimer later in het leven. Precies de reden waarom deze voorwaarden zijn gerelateerd is nog niet duidelijk.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Huisarts of kinderarts van uw kind zal waarschijnlijk het eerste diagnose van diabetes. Echter, je zult waarschijnlijk dan worden doorverwezen naar een arts die gespecialiseerd is in stofwisselingsziekten bij kinderen (pediatrische endocrinoloog). Zorgteam van uw kind zal ook in het algemeen een diëtist, een gecertificeerde diabetes opvoeder, en een arts die gespecialiseerd is in oogzorg (oogarts). Als de bloedsuikerspiegel van je kind zijn erg hoog is, kan de arts van uw kind uw kind te sturen naar het ziekenhuis voor behandeling.

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en er is vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om goed voorbereid te zijn op eventuele afspraken die je hebt met gezondheidszorg team van uw kind. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak, en wat u kunt verwachten van de arts van uw kind.

Wat u kunt doen

 • Hoogte zijn van alle pre-afspraak beperkingen. Als de arts van uw kind gaat om de bloedsuikerspiegel van je kind te testen, kan hij of zij u vragen om uw kind zich te onthouden hebben van het eten of drinken iets anders dan water voor acht uur voor een nuchtere glucose-test of vier uur voor een test vóór de maaltijd. Als je het maken van een afspraak, vragen of elke vorm van vasten is noodzakelijk.
 • Noteer alle symptomen die uw kind ervaart, ook wanneer deze eventueel niet verwant lijkt.
 • Vraag een familielid of vriend om mee te doen, indien mogelijk. Het beheren van diabetes van uw kind goed vereist dat u een heleboel informatie te behouden, en het kan soms moeilijk zijn om te genieten van alle informatie die u tijdens een afspraak informatie. Iemand die je begeleidt misschien iets dat je gemist of vergeten.
 • Neem een notitieboekje en een pen of potlood, om belangrijke informatie op te schrijven.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.

Uw tijd met de arts van uw kind is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste uit uw tijd samen. Lijst van uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijke in het geval de tijd om is. Voor type 2 diabetes bij kinderen, een aantal fundamentele vragen aan de arts van uw kind te vragen zijn onder meer:

Glucosemonitoringsysteem

 • Hoe vaak moet ik de bloedsuikerspiegel van mijn kind te controleren? Op welke tijden moet ik controleren?
 • Wat is het doel bereik?
 • Wat moet bloedsuikerspiegel van mijn kind te zijn voor het slapen gaan?

Veranderingen in levensstijl

 • Welke soorten wijzigingen moeten worden aangebracht in de familie dieet?
 • Hoe kan ik meer te weten over het tellen van koolhydraten in de voeding?
 • Moet ik zie een diëtist te helpen met maaltijd planning thuis?
 • Hoeveel oefening moet mijn kind elke dag te krijgen?

Medicijnen

 • Zal mijn kind moet orale medicijnen in te nemen? Zo ja, wat voor soort en hoeveel?
 • Heeft het geneesmiddel moet op een bepaald moment van de dag te worden genomen?
 • Heeft mijn kind insuline moeten nemen?
 • Welke soorten insuline levering opties zijn beschikbaar? Welke raden jullie aan voor mijn kind en waarom? Hoe moet insuline worden opgeslagen?

Complicaties

 • Wat zijn de tekenen en symptomen van een lage bloedsuikerspiegel in mijn kind?
 • Wat zijn de tekenen van een hoge bloedsuikerspiegel?
 • Moet ik mijn kind testen op ketonen? Hoe wordt de test uitgevoerd?
 • Wat er gedaan moet worden als ketonen aanwezig zijn?
 • Mijn kind heeft een andere gezondheidstoestand. Hoe kunnen we het beste beheren ze samen?
Type 2 diabetes bij kinderen. Verhoogde dorst en plassen.
Type 2 diabetes bij kinderen. Verhoogde dorst en plassen.

Medisch management

 • Hoe vaak moet mijn kind moeten worden gecontroleerd op complicaties van diabetes? Wat specialisten hebben we nodig om te zien?
 • Wat doet de school van mijn kind moet weten over het beheer van diabetes? Hoe zit het zomerkamp?
 • Zijn er middelen beschikbaar zijn als ik problemen met het betalen van diabeteshulpmiddelen van mijn kind?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat we naar huis kunnen nemen? Welke websites raden jullie aan?

In aanvulling op de vragen die je hebt bereid zijn om uw arts te vragen, aarzel dan niet om meer vragen die kunnen komen tijdens de aanstelling te vragen.

Wat te verwachten van de arts van uw kind
De arts van uw kind is waarschijnlijk een aantal vragen, zoals de vraag:

 • Voel je je zelfverzekerd over behandelplan van uw kind?
 • Heeft u vragen of zorgen over zijn of haar huidige situatie?
 • Hoe voel je je kind omgaan met de diabetes en de behandeling?
 • Heeft uw kind ervaren elke lage bloedsuikerspiegel?
 • Wat is een typische dag dieet eruit?
 • Is uw kind te oefenen? Zo ja, hoe vaak?
 • Gemiddeld, hoeveel insuline is uw kind met behulp van elke dag?

Wat u kunt doen in de tussentijd
Als de bloedsuikerspiegel van je kind niet goed onder controle, of als u niet zeker bent over wat te doen in een bepaalde situatie, aarzel dan niet om de arts van uw kind of gecertificeerde diabetes opvoeder contact tussen twee afspraken voor advies en begeleiding.

Zie ook

Tests en diagnose

Als uw kind de arts vermoedt diabetes, zal hij of zij een screening test aanraden. De primaire-test gebruikt om diabetes te diagnosticeren bij kinderen is het:

 • Willekeurige bloedsuiker testen. Een bloedmonster wordt genomen op een willekeurig tijdstip. Bloedsuiker waarden worden uitgedrukt in milligram per deciliter (mg / dL) of millimol per liter (mmol / L). Ongeacht wanneer uw kind het laatst gegeten, een willekeurige bloedsuikerspiegel van 200 mg / dL (11,1 mmol / L) of hoger suggereert diabetes.

Als willekeurige bloedsuiker testresultaten van uw kind niet suggereren diabetes, maar uw arts vermoedt het nog, kan uw arts doen een:

 • Hemoglobineglycaat (A1C)-test. Dit bloed test geeft een gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen twee tot drie maanden. Hij meet het percentage van de bloedsuikerspiegel aan hemoglobine, de zuurstof-dragende eiwit in rode bloedcellen. Hoe hoger de bloedsuikerspiegel, het meer hemoglobine, dat is suiker toegevoegd. Een A1C niveau van 6,5 procent of hoger op twee afzonderlijke testen aangeeft diabetes. Een gevolg van 5,7-6,4 procent wordt beschouwd prediabetes, die een hoog risico op het ontwikkelen van diabetes aangeeft.

Een andere test uw arts zou kunnen gebruiken is een nuchtere bloedsuiker testen. Een bloedmonster wordt genomen na een nacht vasten. Een nuchtere bloedsuikerspiegel minder dan 100 mg / dL (5,6 mmol / L) is normaal. Een nuchtere bloedsuikerspiegel 100-125 mg / dl (5,6-6,9 mmol / L) wordt beschouwd als prediabetes. Als het 126 mg / dL (7 mmol / L) of hoger op twee afzonderlijke testen, zal uw kind worden gediagnosticeerd met diabetes.

Uw arts kan ook het uitvoeren van een orale glucose tolerantie test. Voor deze test, uw kind vasten 's nachts, en de nuchtere bloedsuikerspiegel wordt gemeten. Dan, je kind drinkt een suikerhoudende vloeistof, en de bloedsuikerspiegel worden periodiek getoetst op de volgende uren. Bij lezing van meer dan 200 mg / dL (11,1 mmol / L) na twee uur aangeeft diabetes. Een lezing van tussen de 140 en 199 mg / dL (7,8-11 mmol / L) geeft prediabetes.

Als uw kind wordt gediagnosticeerd met diabetes, kan de arts andere tests doen om onderscheid te maken tussen type 1 en type 2 diabetes - die vaak vereisen verschillende behandelstrategieën omdat bij type 1 diabetes, de alvleesklier niet meer maakt insuline.

Na de diagnose
In het begin kan je kind nodig frequente bezoeken aan diverse leden van zijn of haar zorgteam, zoals de arts en diëtist. Zodra de bloedsuikerspiegel van je kind is gestabiliseerd, zal hij of zij regelmatig te bezoeken zijn of haar arts om een ​​goede diabetes beheer te waarborgen.

De Europese Academy of Pediatrics (AAP) raadt A1C testen elke drie maanden om ervoor te zorgen bloedsuikerspiegel doelen zijn bereikt. Doelgroep A1C doel van uw kind kan variëren, afhankelijk van zijn of haar leeftijd en diverse andere factoren. Vraag uw arts wat A1C doel van uw kind is.

De Europese Diabetes Association heeft een formule die de A1C vertaalt in wat bekend staat als een geschatte gemiddelde glucose (EAG) geïntroduceerd. De EAG meer nauw correleert met dagelijkse bloedsuiker lezingen. A1C van 7 procent vertaald naar een EAG van 154 mg / dl (8,5 mmol / L). Dat zou betekenen dat de gemiddelde bloedsuikerspiegel van uw kind zijn ongeveer 150 mg / dL (8,3 mmol / L) op de meeste dagen.

Vergeleken bij herhaalde dagelijkse bloedsuiker testen, A1C testen beter aangeeft hoe goed diabetes behandelplan van uw kind werkt. Een verhoogde A1C-niveau kan de noodzaak van een verandering in van uw kind insulineregime of maaltijd plan signaleren.

Andere periodieke testen
Naast de A1C test, zal de arts ook regelmatig te controleren cholesterolgehalte van uw kind, schildklierfunctie, leverfunctie en nierfunctie met bloed-en urinemonsters. De arts zal ook uw kind onderzoeken om zijn of haar bloeddruk te beoordelen en ervoor zorgen dat hij of zij goed is groeit. Regelmatig oogonderzoek ook belangrijk zijn.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Behandeling voor diabetes type 2 is een levenslange verbintenis van bloedsuiker controle, gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en, soms, insuline of andere medicijnen - zelfs voor kinderen. En als uw kind groeit en verandert, zo zal zijn of haar diabetes behandelplan.

Als het beheer van diabetes van uw kind lijkt overweldigend, neem het op een dag op een moment. En vergeet niet dat je niet in het alleen. Je zult nauw samenwerken met diabetes behandelteam van uw kind - arts, gecertificeerde diabetes opvoeder en diëtist - om bloedsuikerspiegel van uw kind zo normaal mogelijk te houden.

Bloedsuiker controle
Afhankelijk van wat voor soort medicatie (indien van toepassing) uw kind nodig heeft, kan het nodig zijn om de bloedsuikerspiegel van uw kind ten minste dagelijks te controleren en op te nemen, eventueel vaker. Dit vereist meestal vinger stokken, hoewel sommige bloedglucosemeters toestaan ​​voor het testen op andere sites. Kinderen die insuline behandeling nodig zullen nodig hebben om hun bloedsuikerspiegel te controleren ten minste drie keer per dag. Vraag uw arts hoe vaak uw kind nodig heeft om zijn of haar bloedsuiker te testen.

Testen is de enige manier om ervoor te zorgen dat de bloedsuikerspiegel van je kind blijft binnen zijn of haar doelbereik - dat kan veranderen als uw kind groeit en verandert. De arts van uw kind zal u laten weten wat de bloedsuikerspiegel doelbereik van uw kind is. De arts kan u vragen om een ​​logboek bij van de bloedglucose metingen van uw kind te houden, of hij of zij die informatie downloaden van uw bloedglucosemeter.

Zelfs als uw kind eet op een strak schema, kan de hoeveelheid suiker in zijn of haar bloed onvoorspelbaar veranderen. Met hulp van diabetes behandelteam van uw kind, leert u hoe bloedsuikerspiegel veranderingen van uw kind in reactie op:

 • Voedsel. Welke en hoeveel uw kind eet is van invloed op de bloedsuikerspiegel van je kind.
 • Lichamelijke activiteit. Lichamelijke activiteit beweegt suiker uit het bloed van uw kind in zijn of haar cellen. Hoe actiever je kind is, hoe lager zijn of haar bloedsuikerspiegel.
 • Medicatie. Elke medicijnen uw kind kan zijn of haar bloedsuikerspiegel beïnvloeden, soms vereisen veranderingen in diabetes behandelplan van uw kind.
 • Ziekte. Tijdens een verkoudheid of andere ziekte, zal uw kind het lichaam produceert hormonen die zijn of haar bloedsuikerspiegel te verhogen.

Gezond eten
In tegenstelling tot de populaire perceptie, er is geen diabetes dieet. Uw kind zal niet beperkt blijven tot een leven van saaie, zacht voedsel. In plaats daarvan, zal uw kind veel fruit, groenten en volle granen nodig - voedsel dat veel voeding en weinig vet en calorieën zijn. Een gezond dieet beperkt ook frisdranken, vruchtensappen, snoep en heeft minder voedingsmiddelen met dierlijke vetten. Dit type van dieet is over het algemeen het beste eten plan voor het hele gezin. Zelfs suikerhoudende voedingsmiddelen zijn OK eens in de zoveel tijd, zolang ze zijn opgenomen in de maaltijd plan van uw kind.

Toch begrijpen wat en hoeveel te voeden uw kind kan een uitdaging zijn. Een diëtiste kan u helpen een maaltijd plan dat gezondheid doelen, voorkeuren voeding en levensstijl van uw kind past creëren. Als uw kind met overgewicht of obesitas, zal geleidelijke gewichtsvermindering een doel zijn.

Lichamelijke activiteit
Iedereen heeft behoefte aan regelmatige aërobe oefening, en kinderen die diabetes type 2 zijn geen uitzondering. De AAP adviseert kinderen en adolescenten met type 2 diabetes te krijgen ten minste 60 minuten van matige tot krachtige activiteit per dag en beperken nonacademic-gerelateerde tijd in de voorkant van televisies, computers en handhelds tot minder dan twee uur per dag. Aanmelden voor een sportclub of danslessen. Beter nog, krijg in de zaakjes. Spelen vangen in de achtertuin. Maak een wandeling of lopen door uw buurt. Bezoek een indoor klimwand of plaatselijke zwembad. Maak fysieke activiteit een deel van de dagelijkse routine van uw kind.

Voorbereiding op uw afspraak. Slow-genezende wondjes of frequente infecties.
Voorbereiding op uw afspraak. Slow-genezende wondjes of frequente infecties.

Lichamelijke activiteit verlaagt de bloedsuikerspiegel. Als uw kind insuline behandeling nodig heeft, kijk bloedsuikerspiegel van uw kind vóór elke activiteit. Hij of zij kan een snack nodig hebt voor de training om te voorkomen dat een lage bloedsuikerspiegel.

Medicatie en insuline
Een gezond dieet en lichaamsbeweging zijn belangrijke onderdelen van het controleren van de bloedsuikerspiegel bij kinderen met type 2 diabetes, maar orale medicatie en, soms, insulinebehandeling ook een belangrijke rol spelen.

Medicatie. De AAP beveelt metformine (Glucophage) voor alle kinderen met type 2-diabetes. Metformine vermindert de hoeveelheid suiker releases lever een kind in de bloedstroom tussen de maaltijden. Bijwerkingen kunnen zijn misselijkheid, maagklachten, diarree, hoofdpijn en, zelden, een schadelijke ophoping van melkzuur (lactaatacidose). Metformine is niet veilig voor iedereen die heeft leverfalen, nierfalen of hartfalen.

. Insuline De AAP beveelt ook insulinetherapie als uw kind:

 • Verschijnen willekeurige bloedsuikerspiegel van 250 mg / dL (13.9 mmol / L) of hoger
 • Heeft A1C niveaus van meer dan 9 procent
 • Heeft overtollige ketonen (giftige zuren) in zijn of haar urine (diabetische ketoacidose)
 • Kan hebben type 1 diabetes

Omdat maag enzymen interfereert met insuline via de mond, orale insuline is geen optie voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Daarom, wanneer de insuline nodig heeft onder de huid te leveren. Insulinetoediening opties omvatten:

 • Injecties Meestal insulinetoediening betekent injecties met een fijne naald en spuit of een insulinepen -. Een apparaat dat lijkt op een inkt pen, met uitzondering van de cartridge is gevuld met insuline.
 • Insulinepomp. Een insulinepomp kan ook een optie voor sommige kinderen. De pomp is een apparaat ter grootte van een mobiele telefoon gedragen op de buitenkant van het lichaam. Een buis verbindt het reservoir van insuline aan een katheter die onder de huid van de buik is geplaatst. Een draadloze pomp die kleine peulen gevuld met insuline gebruikt is een andere optie die is nu beschikbaar. De pomp is geprogrammeerd om specifieke hoeveelheden insuline automatisch doseren. Het kan worden aangepast om meer of minder leveren insuline afhankelijk maaltijden activiteitenniveau en bloedsuikerspiegel.

Veel soorten insuline beschikbaar, waaronder snelwerkende insuline, langwerkende insuline en tussenliggende opties. De beslissing over welke behandeling het beste is hangt af van het kind, zijn of haar bloedsuikerspiegel, en de aanwezigheid van andere gezondheidsproblemen. Aanvankelijk, kinderen van wie de bloedsuikerspiegel hoger is dan 200 mg / dL (11,1 mmol / L) of die een HbA1c boven de 8,5 procent zal waarschijnlijk worden gestart op insulinetherapie om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Zodra de bloedsuikerspiegel zijn genormaliseerd, kan uw kind gespeend insuline zijn en geplaatst op metformine alleen.

Echter, als de bloedsuikerspiegel niet goed onder controle met metformine en veranderingen in levensstijl, zal insuline moeten opnieuw worden gegeven. Een langwerkende insuline, zoals insuline glargine (Lantus), wordt vaak gebruikt voor type 2 diabetes bij kinderen.

Tekenen van problemen
Korte-termijn complicaties van diabetes type 2 vereisen onmiddellijke zorg, waaronder:

Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie). Als bloedsuikerspiegel van je kind daalt tot onder het normale bereik, is het bekend als een lage bloedsuikerspiegel. Bloedsuikerspiegel van uw kind kunt laten vallen om vele redenen, waaronder het overslaan van een maaltijd, het krijgen van meer lichamelijke activiteit dan normaal of teveel te injecteren, insuline.

Kijk uit voor:

 • Zweten
 • Bibberen
 • Slaperigheid
 • Honger
 • Duizeligheid
 • Prikkelbaarheid
 • Hoofdpijn
 • Dramatische gedragsveranderingen
 • Verwarring
 • Verlies van bewustzijn

Het behandelen van lage bloedsuiker
Als uw kind tekenen of symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, geef hem of haar vruchtensap, druivensuikertabletten, Hard Candy, reguliere (niet dieet) frisdrank of een andere bron van gelijkwaardige suiker tot 15 gram koolhydraten, en controleer dan opnieuw de bloedsuikerspiegel in 15 minuten. Als de lezing van de bloedsuiker is nog steeds laag, geef uw kind een andere snelwerkende bron van suiker, en test opnieuw in 15 minuten. Zodra de bloedsuikerspiegel een normaal niveau bereikt, geef je kind een gemengde snack, zoals pindakaas en crackers, om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

Een hormoon dat de afgifte van suiker stimuleert in het bloed - als uw kind het bewustzijn verliest, kan hij of zij een noodsituatie injectie van glucagon nodig. Dit is een medisch noodgeval.

Hoge bloedsuikerspiegel (hyperglycemie). Ook de bloedsuikerspiegel van je kind kan stijgen om vele redenen, waaronder het eten van te veel, niet nemen van voldoende insuline aanmaakt of ziekte.

Kijk uit voor:

 • Vaak moeten plassen
 • Toegenomen dorst
 • Droge mond
 • Wazig zien
 • Vermoeidheid
 • Misselijkheid

Behandeling van hoge bloedsuiker
Als u hyperglycemie vermoedt, controleren bloedsuiker van uw kind. Je moet misschien maaltijd plan of medicijnen van uw kind aan te passen. Als de bloedsuikerspiegel van je kind is voortdurend boven de doelzone door de arts van uw kind te stellen, belt u de arts van uw kind meteen of vragen dringende zorg.

. Verhoogde ketonen in de urine van uw kind (diabetische ketoacidose) Als cellen van uw kind worden uitgehongerd voor energie, kan het lichaam van uw kind begint te breken vet - giftige zuren die bekend staat als ketonen. Hoewel deze aandoening komt vaker voor bij kinderen met type 1 diabetes kan voorkomen bij kinderen met type 2 diabetes.

Kijk uit voor:

 • Verlies van eetlust
 • Misselijkheid
 • Braken
 • Koorts
 • Buikpijn
 • Een zoete, fruitige adem van uw kind
 • Verwarring
 • Ademhalingsproblemen
 • Uitputting

Het behandelen van verhoogde ketonen
Als u ketoacidose vermoedt, controleer urine van uw kind voor overtollige ketonen met een over-the-counter ketonen testkit. Als uw kind teveel ketonen in zijn of haar urine, bel de arts van uw kind meteen of vragen dringende zorg.

Zie ook

Alternatieve geneeswijzen

Talrijke middelen aangetoond in sommige studies om de gevoeligheid voor insuline te verbeteren, maar andere studies hebben geen enkel voordeel voor de controle van de bloedsuiker of bij het verlagen van A1C niveaus vinden. Vanwege de tegenstrijdige bevindingen, zijn er geen alternatieve therapieën momenteel aanbevolen voor diabetes controle. Enkele stoffen die zijn onderzocht in diabetes omvatten:

 • Alfa-liponzuur
 • Cafeïne
 • Kaneel
 • Chromium
 • Lijnzaad
 • Ginseng
 • Glucomannaan
 • Guargom
 • Magnesium
 • Niacinamide
 • Vitamine D
 • Vitamine E

Indien u graag om een ​​alternatieve therapie te proberen voor je kind, bespreek dit dan met een arts die bekend is met deze alternatieve behandelingen. Het is belangrijk om te controleren met de arts van uw kind de eerste om zeker te zijn dat wat de behandeling u wilt proberen zal niet leiden tot een negatieve reactie met andere medicijnen uw kind kan nemen. Het is ook belangrijk om niet te stoppen met het geven van uw kind elke voorgeschreven medicijnen, in het bijzonder insuline, zonder overleg met de arts van uw kind.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Type 2 diabetes is een ernstige ziekte. Het helpen van uw kind zijn of haar diabetes behandelplan neemt rond-de-klok inzet te volgen. Maar uw inspanningen de moeite waard zijn. Zorgvuldig beheer van diabetes type 2 kan het risico van ernstige van uw kind te verminderen - zelfs levensbedreigende - complicaties.

Begeleiding en ondersteuning
Praten met een begeleider of therapeut kan helpen uw kind of u om te gaan met de veranderingen in levensstijl die komen met een soort diabetes diagnose 2. Uw kind kan bemoediging en begrip vinden in een type 2 diabetes steungroep voor kinderen. Steungroepen voor ouders ook beschikbaar. Hoewel steungroepen zijn niet voor iedereen, kunnen ze worden goede bronnen van informatie. Groepsleden vaak weten over de nieuwste behandelingen en hebben de neiging om hun eigen ervaringen, of handige informatie, zoals waar te koolhydraattellingen vinden voor favoriete meeneem restaurant van uw kind te delen. Als je geïnteresseerd bent, kan uw arts in staat zijn om een ​​groep in uw omgeving aanbevelen.

Of, kunt u een bezoek van de European Association website diabetes te controleren lokale activiteiten voor mensen met type 2 diabetes. De Europese Diabetes Association heeft ook diabetes kamp programma's, online informatie en een online forum voor kinderen en tieners met diabetes.

Het krijgen van uw kind actief betrokken
Naarmate je kind ouder wordt, moedig hem of haar naar een steeds actievere rol in het beheer van diabetes te nemen. Leer je kind hoe zijn of haar bloedsuiker te testen en, indien nodig, insuline injecteren. Benadrukken het belang van een leven lang diabeteszorg, wat vooral belangrijk is voor kinderen en jongeren om te begrijpen, omdat ze kunnen rebelleren tegen hun diabetes zorg regime. Bevorderen van een relatie tussen je kind en zijn of haar behandeling van diabetes team. Zorg ervoor dat uw kind draagt ​​een medische ID-tag.

Boven alles, blijf positief. De gewoonten die je vandaag de dag je kind te leren zal hem of haar te helpen genieten van een actief en gezond leven met diabetes type 2.

Zie ook

Het voorkomen

Gezonde levensstijl keuzes kan helpen voorkomen dat diabetes type 2 bij kinderen en de complicaties ervan. En, als uw kind al type 2 diabetes, veranderingen in levensstijl kunnen de behoefte aan medicijnen te verminderen. Moedig je kind aan:

 • Eten gezonde voeding. Bied uw kind voedsel met weinig vet en calorieën. Focus op fruit, groenten en volle granen. Streef naar variatie om verveling te voorkomen.
 • Haal meer lichamelijke activiteit. Stimuleer je kind om actief te worden. Aanmelden voor een sportclub of danslessen, of kijk naar actieve dingen om samen te doen.
 • Verliezen overtollige kilo's. Help je kind te maken permanente veranderingen in zijn of haar eten en lichaamsbeweging.

Beter nog, maken het een familie aangelegenheid. Dezelfde levensstijl keuzes die kunnen helpen bij het voorkomen van type 2 diabetes bij kinderen kan hetzelfde doen voor volwassenen. Het beste dieet voor een kind met diabetes is ook de beste voeding voor het hele gezin.

Het houden van de ogen van uw kind gezond
Als uw kind al type 2 diabetes, moet u een jaarlijkse oogonderzoek plannen om te zoeken naar vroege tekenen van oogaandoeningen.

Zie ook