Verziendheid

Definitie

Verziendheid (hypermetropie) is een gemeenschappelijke visie aandoening waarbij u verre objecten duidelijk te zien, maar voorwerpen kunnen in de omgeving onscherp zijn.

De mate van uw verziendheid bepaalt uw inlevingsvermogen. Mensen met ernstige verziendheid kan duidelijk zien alleen objecten van een grote afstand, terwijl die met een milde verziendheid kan in staat zijn om duidelijk te zien objecten die dichter.

Verziendheid is meestal aanwezig bij de geboorte en heeft de neiging om te draaien in gezinnen. U kunt deze aandoening met bril of contactlenzen gemakkelijk te corrigeren. Een andere optie behandeling is een operatie.

Symptomen

Verziendheid kan betekenen:

 • Nabijgelegen objecten kunnen wazig
 • Moet je scheel om duidelijk te zien
 • Je hebt pijn aan de ogen, met inbegrip van brandende ogen, en pijn in of rond de ogen
 • Je ervaart algemeen ongemak in de ogen of hoofdpijn na een langdurige pauze van het doen van nauwe taken, zoals lezen, schrijven, computerwerk of tekening

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Als uw mate van verziendheid genoeg wordt uitgesproken dat u een taak niet kan uitvoeren als je wilt, of als de kwaliteit van je zicht doet afbreuk aan uw plezier van activiteiten, zie een oogarts. Hij of zij kan de mate van uw verziendheid te bepalen en u adviseren over mogelijkheden om uw visie te corrigeren.

Omdat het niet altijd gemakkelijk duidelijk dat u problemen ondervindt met uw visie, de European Academy of Ophthalmology beveelt de volgende intervallen voor regelmatig oogonderzoek:

Volwassenen
Als je niet een bril of contactlenzen dragen, hebben geen symptomen van oogproblemen en zijn op een laag risico op het ontwikkelen oogziekten, zoals glaucoom, is het aanbevolen dat u een basislijn oogonderzoek rond de leeftijd van 40, en vervolgens met de volgende tussenpozen.

 • Elke twee tot vier jaar tussen de 40 en 54 jaar
 • Om de een tot drie jaar tussen de 55 en 64 jaar
 • Om de een tot twee jaar die ingaat op 65-jarige leeftijd

Als je hoog risico van bepaalde oogziekten zoals glaucoom, dient de frequentie van de bezoeken worden verhoogd tot:

 • Elke twee tot vier jaar tot de leeftijd van 40
 • Elke 1-3 jaar tussen 40 en 54 jaar
 • Elke een tot twee jaar vanaf de leeftijd van 55 verder

Als u een bril of contactlenzen te dragen, zult u waarschijnlijk nodig hebt om je ogen controleren jaarlijks. Vraag uw oogarts hoe vaak je nodig hebt om je afspraken te plannen. Maar, als u problemen met uw visie, een afspraak met uw oogarts zo snel mogelijk, zelfs als u onlangs hebt gehad een oogonderzoek. Wazig zien, bijvoorbeeld, kan je aanraden een recept verandering nodig, of het kan een teken zijn van een ander probleem.

Kinderen en adolescenten
Kinderen moeten worden gescreend op oogziekte en hebben hun visie getest door een kinderarts, een oogarts of een andere getrainde screener tijdens de pasgeborene periode, en vervolgens bij elke routine gezondheid examen gedurende de vroege kindertijd.

Daarnaast, is het aanbevolen dat leerplichtige kinderen op school of via communautaire programma's ongeveer om de twee jaar worden gescreend om te controleren op problemen met het gezichtsvermogen.

Zie ook

Oorzaken

Verziendheid. Kinderen en adolescenten.
Verziendheid. Kinderen en adolescenten.

Uw oog heeft twee delen die zich richten beelden:

 • Het hoornvlies, de heldere voorste oppervlak van uw oog
 • De lens, een duidelijke structuur in je oog dat veranderingen vorm te richten voorwerpen helpen

In een perfect gevormde ogen, zijnde gericht elementen een perfect gladde kromming als het oppervlak van een rubberen bal. Een hoornvlies en de lens met een dergelijke kromming bocht (breken) alle binnenkomende licht op een zodanige wijze dat een scherp beeld te maken direct op het netvlies, op de achterkant van je oog.

Een refractieve fout
Echter, als uw hoornvlies of de lens is niet gelijkmatig en soepel gebogen, lichtstralen niet verbogen zijn (gebroken) goed, en je hebt een refractieve fout. Verziendheid is een type van refractieve fout.

Verziendheid treedt op wanneer uw hoornvlies te weinig is gebogen of uw oog is korter dan normaal. In plaats van precies gericht op uw netvlies, is het licht gericht achter je netvlies, wat resulteert in een wazige verschijning voor close-up objecten.

Andere refractieafwijkingen
Naast verziendheid andere refractieve fouten zijn:

 • Bijziendheid (myopie). Dit gebeurt wanneer uw hoornvlies te veel gebogen is of je oog langer is dan normaal, wat verre objecten wazig en nauwe voorwerpen duidelijk maakt.
 • Astigmatisme. Dit gebeurt wanneer uw hoornvlies of de lens wordt steiler gebogen in de ene richting dan in de andere. Ongecorrigeerde astigmatisme vervaagt uw visie.

Complicaties

Verziendheid kan worden geassocieerd met verschillende problemen zoals:

 • Gekruiste ogen. Sommige kinderen met verziendheid kan gekruiste ogen ontwikkelen. Speciaal ontworpen bril die juist voor een deel of het geheel van de verziendheid kan effectief te behandelen dit probleem.
 • Verminderde kwaliteit van leven. Gecorrigeerde verziendheid kan invloed hebben op uw kwaliteit van leven. Je zou niet in staat zijn om een ​​taak uit te voeren zo goed als u wilt, en je beperkte visie kan afbreuk doen aan uw genot van dag-tot-dag-activiteiten. Bij kinderen kan onbehandeld verziendheid leerproblemen veroorzaken.
 • Vermoeide ogen. Ongecorrigeerde verziendheid kan ertoe leiden dat u scheel of stam je ogen om aandacht te behouden. Dit kan leiden tot vermoeide ogen en hoofdpijn.
 • Verminderde veiligheid. Voor uw eigen veiligheid en die van anderen, niet rijden of het bedienen van zware apparatuur als u een gecorrigeerd gezichtsvermogen probleem.

Voorbereiding op uw afspraak

Drie soorten specialisten oog, elk met verschillende opleiding en ervaring, kan zorgen voor routine oogzorg:

 • Oogartsen. Een oogarts is een oogarts met een doctor in de geneeskunde (MD) of arts van de osteopathie (DO) graad die biedt volledige oogzorg, waaronder het uitvoeren van de ogen volledig evaluaties, het voorschrijven van corrigerende lenzen, diagnose en behandeling van gemeenschappelijke en complexe oogaandoeningen, en het uitvoeren van oogchirurgie wanneer het nodig is.
 • Optometristen. Een optometrist heeft een arts van optometrie (OD) graad. Optometristen zijn opgeleid om visie te evalueren, voorschrijven corrigerende lenzen en diagnosticeren voorkomende oogaandoeningen.
 • Opticiens Een opticien is een oogarts die recepten voor brillen vult -. Assembleren, monteren en ze te verkopen. In sommige staten, zijn opticiens ook toegestaan ​​om contactlenzen te verkopen en te passen.

Het maakt niet uit welk type oogarts u ook kiest, hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak, en weet wat te verwachten van uw arts.

Voorbereiding op uw afspraak. Bijziendheid (myopie).
Voorbereiding op uw afspraak. Bijziendheid (myopie).

Wat u kunt doen

 • Als u al een bril draagt, breng ze mee naar je afspraak. Uw arts heeft een apparaat dat hem of haar vertelt wat voor soort recept je nu hebt. Als u contacten draagt, breng een lege contactlens doos van elk type contact kunt u uw afspraak te gebruiken.
 • Noteer alle symptomen die je ervaart, zoals problemen met het lezen van dichtbij of moeite met 's nachts rijden.
 • Maak een lijst van alle medicijnen, vitaminen en supplementen die je neemt.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.

Uw tijd met uw arts kan worden beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste uit uw tijd samen. Voor verziendheid, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te vragen zijn onder andere:

 • Toen heb ik nodig om corrigerende lenzen gebruiken?
 • Wat zijn voordelen en nadelen aan een bril?
 • Wat zijn voordelen en nadelen aan contacten?
 • Hoe vaak heb je raden dat ik heb mijn ogen onderzocht?
 • Zijn meer permanente behandelingen, zoals oogchirurgie, een optie voor mij?
 • Welke soorten bijwerkingen zijn mogelijk vanaf oogchirurgie?
 • Zal mijn verzekeringsmaatschappij betalen voor de kosten van de oogchirurgie?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik naar huis kan nemen met mij? Welke websites heb je raden een bezoek?

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kan de tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd besteden aan behouden. Uw arts kan vragen:

 • Wanneer heeft u voor het eerst beginnen met het ervaren van symptomen?
 • Hoe ernstig zijn uw klachten?
 • Heeft uw gezichtsvermogen te verbeteren als je scheel of objecten verplaatsen dichter (of verder) weg?
 • Weet anderen in je familie gebruiken corrigerende lenzen? Weet je hoe oud ze waren toen ze voor het eerst begon problemen met hun visie?
 • Wanneer heb je voor het eerst begint het dragen van een bril of contactlenzen?
 • Heeft u ernstige medische problemen, zoals diabetes?
 • Ben je al begonnen aan een nieuwe medicatie, supplementen of kruidenpreparaten te nemen?

Tests en diagnose

Verziendheid wordt gediagnosticeerd door een eenvoudige oogonderzoek. Een volledig oogonderzoek omvat een reeks tests. Uw oogarts kan vreemd uitziende instrumenten gebruiken, richt felle lichten direct op je ogen en vraag of je kijkt door een scala aan lenzen. Elke test kan uw arts om een ​​ander aspect van uw ogen, met inbegrip van uw visie te onderzoeken.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Het doel van de behandeling is om verziendheid om licht concentreren op het netvlies door het gebruik van corrigerende lenzen of refractieve chirurgie.

Corrigerende lenzen
Bij jonge mensen is behandeling niet altijd noodzakelijk omdat de lenzen hun ogen zijn flexibel genoeg om te compenseren voor de aandoening. Maar als je ouder wordt, de lenzen worden minder flexibel en uiteindelijk zult u waarschijnlijk nodig corrigerende lenzen om je dichtbij zien verbeteren.

Het dragen van corrigerende lenzen behandelt verziendheid door het tegengaan van de verminderde kromming van uw hoornvlies of de kleinere omvang (lengte) van je oog. Types van corrigerende lenzen zijn:

 • Brillen. De verscheidenheid van brillen is breed en omvat bifocale, trifocale en het lezen van lenzen.
 • Contactlenzen Een grote verscheidenheid van contactlenzen zijn beschikbaar -. Harde, zachte, langdurig gebruik, wegwerp, harde zuurstofdoorlatende en bifocale. Vraag uw oogarts over de voors en tegens van contactlenzen en wat zou het beste zijn voor jou.

Als je ook het hebben van leeftijdsgerelateerde problemen met nauwe visie (presbyopie), kunnen monovisie contactlenzen een optie voor u zijn. Met monovisie contacten, kunt u niet corrigeren voor het oog die u gebruikt voor veraf (meestal de dominante oog) nodig, maar een contactlens kan worden gebruikt voor close-up visie in het andere oog. Sommige mensen hebben moeite aan te passen aan een dergelijke visie, omdat 3-D vision wordt opgeofferd om te kunnen beide in de buurt en in de verte duidelijk te zien. Monovisie contacten kunnen met tussenpozen worden gedragen zoals gewenst.

Gewijzigd monovisie contactlenzen zijn een andere optie. Met dit soort contactlenzen, kunt u dragen van een bifocale contactlens in uw nondominant oog en een contactlens voor afstand voorgeschreven in je dominante oog. U kunt dan gebruik maken van beide ogen voor afstand en een oog voor het zien van voorwerpen in de buurt.

Refractieve chirurgie
Hoewel de meeste refractieve chirurgische procedures worden gebruikt om bijziendheid te behandelen, kunnen ze ook gebruikt worden voor verziendheid. Deze chirurgische behandelingen juiste vooruitziende blik door de omvorming van de kromming van uw hoornvlies. Refractieve chirurgie methoden omvatten:

 • Laser-assisted in situ keratomileusis (LASIK). LASIK is een procedure waarbij een oogarts maakt een dunne, ronde scharnierende klep gesneden in uw hoornvlies. Dan, uw oog chirurg gebruikt een type laser genoemd een excimer laser om lagen van het centrum van uw hoornvlies te verwijderen om zijn koepelvorm steiler. Een excimer laser verschilt van andere lasers in zoverre dat het geen warmte. Na de excimer laser wordt gebruikt, wordt de dunne hoornvliesflap geherpositioneerd.
 • Laser-assisted subepitheliale keratectomie (LASEK). In plaats van een flap in het hoornvlies, de chirurg creëert een flap waarbij slechts dunne beschermende hoes van het hoornvlies (epitheel). Uw chirurg zal een excimer laser gebruikt om de buitenste lagen van het hoornvlies te hervormen en steiler haar kromming en vervolgens de positie van de epitheliale flap. Om healing kan een verband contactlens gedragen enkele dagen na de procedure.
 • Fotorefractieve keratectomie (PRK). Deze procedure lijkt op LASEK, behalve de chirurg verwijdert het epithelium. Zal het terug groeien van nature, die voldoen aan nieuwe vorm van uw hoornvlies. Zoals de LASEK procedure kan PRK het gebruik van een verband contactlens een paar dagen na operatie noodzakelijk.
 • Geleidende keratoplastie (CK). Deze procedure maakt gebruik van radiofrequente energie om warmte toe te passen op kleine plekjes rond het hoornvlies. Het effect lijkt op plastic folie wordt uitgerekt door de hitte. De mate van verandering in de kromming van de cornea is afhankelijk van het aantal en de afstand tussen de spots en de wijze waarop het hoornvlies geneest na behandeling. De resultaten van CK zijn niet permanent.

Enkele van de mogelijke complicaties die kunnen optreden na refractieve chirurgie omvatten:

 • Undercorrection of overcorrectie van uw eerste probleem
 • Visuele bijwerkingen, zoals een halo of starburst verschijnen rond lichten
 • Droge ogen
 • Infectie
 • Zelden, verlies gezichtsvermogen

Bespreek de mogelijke risico's en voordelen van deze procedures met uw oogarts.

Zie ook

Het voorkomen

Hoewel u verziendheid niet kunt voorkomen, kunt u helpen uw ogen en uw visie te beschermen. Volg deze stappen:

 • Laat uw ogen gecontroleerd. Ongeacht hoe goed je ziet, heb je ogen regelmatig gecontroleerd.
 • Controle chronische aandoeningen. Bepaalde aandoeningen, zoals diabetes en hoge bloeddruk, kan invloed hebben op uw visie als je niet de juiste behandeling krijgen.
 • Herkennen symptomen. Plotselinge verlies van het gezichtsvermogen in een oog, plotse wazig of wazig zien, lichtflitsen, zwarte vlekken, of halo's of regenbogen rond lichten kan een ernstig medisch probleem, zoals acute glaucoom, een beroerte of een andere behandelbare retinale aandoening signaleren zoals retinale scheuren of loslaten. Roep onmiddellijk medische hulp als u een van deze tekenen of symptomen.
 • Bescherm je ogen tegen de zon. Draag een zonnebril dat blok ultraviolet (UV) straling. Dit is vooral belangrijk als je lange uren doorbrengen in de zon of het nemen van een recept medicatie die je gevoeligheid verhoogt voor UV-straling.
 • Eten gezonde voeding. Zorg voor een gezond dieet dat veel groenten en fruit bevat. Een dieet met deze voedingsmiddelen is geassocieerd met een verminderde incidentie van macula degeneratie. Eet donkere bladgroenten voedsel en felgekleurde vruchten en groenten, zoals spinazie, boerenkool, wortelen, yams en meloen.
 • Rook niet. Net zoals roken is niet goed voor de rest van je lichaam, kan dit een negatief invloed hebben op uw gezondheid van het oog ook.
 • Gebruik de juiste bril. De juiste bril optimaliseren van uw visie. Het hebben van reguliere examens zal ervoor zorgen dat uw lenzenvloeistof recept juist is.
 • Gebruik goede verlichting. Draaien de lichten kan het contrast te verbeteren en u helpen beter te zien.