Verziendheid

Definitie

Presbyopie is het geleidelijke verlies van het vermogen van je ogen 'om actief te focussen op nabije objecten. Het is een natuurlijk, vaak vervelende onderdeel van het ouder die meestal wordt merkbaar in uw begin tot halverwege de jaren '40 en blijft verslechteren tot rond de leeftijd van 65.

U kunt zich bewust worden van presbyopie wanneer u begint met boeken en kranten op armlengte te kunnen om ze te lezen. Als je bijziend bent, zou je tijdelijk presbyopie te beheren door het lezen zonder bril.

Een basis oogonderzoek kan presbyopie bevestigen. U kunt het staat met nonprescription leesbril of recept bril of contactlenzen te corrigeren. Chirurgie kan ook een optie voor presbyopie zijn.

Symptomen

Presbyopie ontwikkelt zich geleidelijk. U kunt eerst opmerken deze tekenen en symptomen na de leeftijd van 40:

 • Een neiging om vast te houden leesmateriaal verder weg naar de letters duidelijker te maken
 • Wazig zicht op normale leesafstand
 • Vermoeide ogen of hoofdpijn na het lezen of het doen van dicht werk

U zult merken deze symptomen worden erger als je moe bent, alcohol heeft gehad of zijn in een gebied met weinig licht.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Als je problemen hebt met het lezen of het doen van dichtbij het werk, of als wazig close-up visie houdt dat u genieten van de normale activiteiten, zie een oogarts. Hij of zij kan bepalen of u presbyopie en adviseren u over uw mogelijkheden.

Zie ook

Oorzaken

Presbyopie wordt veroorzaakt door een verharding van de lens van het oog, dat optreedt met veroudering. Als uw lens wordt minder flexibel, kan het niet meer van vorm veranderen om zich te concentreren op close-up beelden. Als gevolg daarvan, deze beelden lijken onscherp.

Om een ​​beeld te vormen, de gaten afhankelijk van het hoornvlies en de lens om het licht gereflecteerd van voorwerpen gericht. Het hoornvlies is het duidelijk, koepelvormige voorkant van je oog. De lens is een duidelijke structuur over de grootte en de vorm van een M & M's candy. Beide structuren bocht (breken) licht in je oog om het beeld scherp op het netvlies, gelegen aan de binnenkant achterwand van je oog.

De lens, in tegenstelling tot het hoornvlies, is enigszins flexibel en kan vervormen met behulp van een kringspier eromheen. Als je kijkt naar iets wat op een afstand, de kringspier ontspant. Als je in de buurt kijken naar iets, de spier vernauwt, waardoor het relatief elastische lens curve steiler en verander de focus kracht.

Risicofactoren

Leeftijd
Leeftijd is de grootste risicofactor voor presbyopie. Bijna iedereen ervaart het na de leeftijd van 40.

Presbyopie. Andere medische aandoeningen.
Presbyopie. Andere medische aandoeningen.

Premature presbyopie
Echter, sommige mensen presbyopie eerder dan leeftijd 40 ontwikkelen als gevolg van bepaalde ziekten of bepaalde geneesmiddelen. Premature presbyopie kan een indicator dat je een ziekte hebt u misschien niet bewust van zijn. Risicofactoren voor vroegtijdig presbyopie omvatten:

 • Andere medische aandoeningen. Omdat verziend of het hebben van bepaalde ziekten, zoals diabetes, multiple sclerose of hart-en vaatziekten, kan het verhogen van uw risico op vroegtijdig presbyopie.
 • Drugs. Sommige recepten en nonprescription geneesmiddelen kan het inlevingsvermogen van je oog te verlagen. Zij omvatten antidepressiva, antihistaminica en diuretica.

Voorbereiding op uw afspraak

Als u problemen ondervindt met uw visie, te beginnen bij het zien van een van beide een optometrist of oogarts. Om de meeste van uw tijd met uw arts te maken, is het een goed idee om voor te bereiden op uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen voor te bereiden en om te weten wat te verwachten van uw arts.

Wat u kunt doen

 • Noteer alle symptomen die u ondervindt, ook wanneer deze eventueel los van de reden waarvoor u de afspraak gepland lijkt.
 • Maak een lijst van alle medicijnen, vitaminen en supplementen die je neemt.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.

Het opstellen van een lijst met vragen van tevoren kan u helpen het meeste uit uw tijd met uw arts. Lijst van uw vragen van de belangrijkste naar minst belangrijke. Voor presbyopie, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te vragen zijn onder andere:

 • Wat is de meest waarschijnlijke oorzaak van mijn klachten?
 • Zijn er nog andere mogelijke oorzaken?
 • Heb ik een andere dan een volledig oogonderzoek ondergaan tests moeten?
 • Welke behandelingen zijn beschikbaar?
 • Wat zijn de bijwerkingen of mogelijke problemen in verband met elke behandeling?
 • Welke behandeling zou u aanbevelen voor mij?
 • Wat zijn de alternatieven voor de primaire aanpak die jij suggereert?
 • Als ik andere oogaandoeningen, hoe kan ik het beste samen beheren deze voorwaarden?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan meenemen? Welke websites raden jullie aan?

In aanvulling op de vragen die je hebt voorbereid, aarzel dan niet om extra vragen die kunnen optreden om u tijdens uw afspraak.

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, waaronder enkele die betrekking hebben op uw algemene gezondheid, uw medische geschiedenis, uw oog gezondheid geschiedenis, uw familie medische geschiedenis en uw geschiedenis van oogproblemen. Uw arts kan vragen:

 • Wanneer heeft u voor het eerst beginnen met het ervaren van symptomen?
 • Laat uw symptomen zijn continu of af en toe?
 • Hoe ernstig zijn uw klachten?
 • Wat, als er iets lijkt te verbeteren van uw klachten?
 • Wat, als er iets lijkt te verergeren uw klachten?
 • Doe je veel lezen of ander dichtbij werk?

Wat u kunt doen in de tussentijd
Als je problemen hebt met het zien van close-up, zorg ervoor dat je voldoende verlichting. U kunt ook proberen met behulp van over-the-counter leesbril.

Tests en diagnose

Als u problemen hebt met uw visie, een afspraak met uw oogarts zo snel mogelijk, zelfs als u onlangs hebt gehad een oogonderzoek. Wazig zien kan u adviseren een recept verandering nodig hebt of een ernstiger oog probleem dat behandeling nodig heeft.

Voorbereiding op uw afspraak. Noteer alle symptomen die u ondervindt.
Voorbereiding op uw afspraak. Noteer alle symptomen die u ondervindt.

Presbyopie wordt gediagnosticeerd door een eenvoudige oogonderzoek, die over het algemeen wordt uitgevoerd door een oogarts of een optometrist. Een compleet oogonderzoek omvat een reeks tests. Uw oogarts zal waarschijnlijk druppels in uw ogen om uw leerlingen, die je ogen meer licht gevoelig voor een paar uur na het examen kan doen verwijden. Dilatatie kan uw arts om de binnenkant van je ogen gemakkelijker te evalueren.

Uw arts kan gebruik maken van diverse instrumenten, gericht felle lichten op je ogen en vraag of je kijkt door een scala aan lenzen om je afstand en close-up visie te testen. Elke test kan uw arts om een ​​ander aspect van uw visie te evalueren.

De Europese Academy of Ophthalmology (AAO) adviseert dat u een compleet oogonderzoek begin op de leeftijd van 40 als u geen andere risicofactoren voor oogziekte en hoeft geen bril of contactlenzen te dragen. Na dat het AAO beveelt een oogonderzoek ieder:

 • Twee tot vier jaar tussen de leeftijden 40 en 54
 • Een tot drie jaar tussen de leeftijden 55 en 64
 • Een tot twee jaar die ingaat op 65-jarige leeftijd

Afhankelijk van de bevindingen van uw examen, kan uw arts meer-frequente onderzoeken bevelen. Bijvoorbeeld, als je een bril of contactlenzen te dragen, kan uw ogen moeten vaker worden gecontroleerd. Vraag uw arts wat hij of zij aanbeveelt.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Het doel van de behandeling is om te compenseren voor het onvermogen van de ogen te focussen op nabije objecten. Behandeling opties omvatten het dragen van corrigerende lenzen, het ondergaan van refractieve chirurgie of het krijgen van lens implantaten.

Corrigerende lenzen
Als je goed bent, gecorrigeerd gezichtsvermogen gehad ontwikkelen presbyopie, kunt u in staat om nonprescription gebruik van over-the-counter leesbril. Vraag uw oogarts als vrij verkrijgbare glazen zijn OK voor u.

Leesbril verkocht over-the-counter worden aangegeven op een schaal die overeenkomt met de mate van vergroting (power). De minst krachtige gelabeld 1,00, en krachtiger worden gelabeld toenemende stappen tot 4,00. Bij de aanschaf van een leesbril:

 • Probeer verschillende krachten tot je de vergroting die u toelaat om comfortabel te lezen.
 • Test elk paar op gedrukt materiaal gehouden ongeveer 14 tot 16 inch (35 tot 40 centimeter) in de voorkant van je gezicht.

Je zult moeten recept lenzen voor presbyopie als over-the-counter glazen zijn onvoldoende of als u al voorschrift corrigerende lenzen voor bijziendheid, verziendheid of astigmatisme vereisen. Uw keuzes zijn:

 • Recept leesbril. Als u geen andere visie problemen hebt, kunt u glazen op sterkte voor alleen lezen.
 • Bifocale Deze brillen komen in twee stijlen -. Die met een zichtbare horizontale lijn en die zonder een lijn (progressieve bifocale). Als je door progressieve bifocale op ooghoogte, de lenzen corrigeren uw zicht in de verte. Deze correctie verandert geleidelijk correctie lezing onderaan.
 • Trifocals Deze brillen correcties voor dichtbij werk, midden-afstand visie hebben -. Zoals computerschermen - en visie afstand. Trifocals komen met zichtbare lijnen of progressieve lenzen.
 • Bifocale contactlenzen. Bifocale contactlenzen, zoals bifocale glazen, bieden afstand en close-up correctie op elke aanraking. Bij een type bifocale lens, wordt de bodem, het lezen gedeelte van de lens gewogen om de lens correct op uw oog te houden. Deze zijn vaak moeilijk in te passen en vaak niet geheel bevredigende visuele resultaten.

  Nieuwere soorten bifocale contactlenzen bieden correctie afstand door het randdeel van de lens en vlak-correctie door het meer centrale deel van de lens, of afwisselend, de afstandscorrectie door het midden van de lens en vlak correctie in het randdeel van de lens. Een proef van het dragen van deze lenzen zal u laten weten of een van deze lens stijlen die je kunt voorzien van goede visie. De eerste resultaten met deze lenzen zijn bemoedigend.

 • Monovisie contactlenzen. Met monovisie contacten, draag je een contactlens voor veraf in je dominante oog en een contactlens voor close-up visie in uw nondominant oog. Je dominante oog is meestal degene die je gebruikt als je gericht een camera om een ​​foto te maken.
 • Modified monovisie. Met deze optie, draag je een bifocale contactlens in uw nondominant oog en een contactlens set voor afstand in je dominante oog. Je gebruikt beide ogen voor afstand en een oog voor het lezen. Je hersenen leert welke lens te bevoordelen - afhankelijk van of u bekijkt dingen close up of ver weg - zodat je niet hoeft te bewust te maken van de keuze van die ogen te gebruiken.

Refractieve chirurgie
Refractieve chirurgie verandert de vorm van je hoornvlies. Voor presbyopie, deze behandeling - gelijk aan het dragen monovisie contactlenzen - kan worden gebruikt om close-up visie in uw nondominant oog te verbeteren. De Europese Academy of Ophthalmology beveelt aan dat mensen proberen monovisie contacten te bepalen of ze kunnen aanpassen aan deze vorm van correctie alvorens refractieve chirurgie.

Refractieve chirurgische procedures omvatten:

 • Geleidende keratoplastie (CK). Deze procedure maakt gebruik van radiofrequente energie om warmte toe te passen op zeer kleine plekjes rond het hoornvlies. De mate van verandering in de kromming van de cornea is afhankelijk van het aantal en de afstand tussen de spots, alsmede de wijze waarop het hoornvlies weefsel geneest na de behandeling. De resultaten van CK zijn variabel en niet langdurig voor veel mensen.
 • Laser-assisted in situ keratomileusis (LASIK). Met deze procedure, uw oog chirurg maakt gebruik van een speciale laser of een instrument genaamd een keratoom om een dunne, scharnierende klep te maken in uw hoornvlies. Uw chirurg maakt dan gebruik van een excimer laser om binnenste lagen van uw hoornvlies te verwijderen om zijn koepelvorm steiler. Een excimer laser verschilt van andere lasers in zoverre dat het geen warmte. Een nieuwere methode, bekend als epitheliale laser in situ keratomileusis (epi-LASIK), wordt verondersteld om een ​​aantal van de risico's van LASIK voorkomen.
 • Laser epitheliale keratomileusis (LASEK). In plaats van het creëren van een flap in het hoornvlies, de chirurg creëert een flap alleen in dunne beschermende hoes van het hoornvlies (epitheel). Uw chirurg zal een excimer laser gebruikt om de buitenste lagen van het hoornvlies te hervormen en steiler haar kromming en vervolgens de positie van de epitheliale flap.
 • Fotorefractieve keratectomie (PRK). Deze procedure is vergelijkbaar met LASEK, behalve de chirurg verwijdert en gooit het epitheel. Zal het terug groeien van nature, die voldoen aan nieuwe vorm van uw hoornvlies.

Oogimplantaten
Een andere procedure die door sommige oogartsen gaat om het verwijderen van uw duidelijke natuurlijke lens en vervanging met een kunststof lens in je oog (intraoculaire lensimplantatie). Sommige nieuwere lens implantaten zijn ontworpen om uw ogen om dingen te zien zowel dichtbij als op afstand. Echter, deze speciale lens implantaten niet geheel bevredigend geweest. De optische voordelen van deze lenzen worden soms opwegen tegen visuele bijwerkingen die schittering en onscherpte te omvatten.

Bovendien, deze operatie met zich dezelfde risico's in verband met conventionele cataractchirurgie, zoals ontsteking, infectie, bloeding, glaucoom en netvliesloslating. Echter, de ontwikkeling van nieuwere technologie, die beter deze implantaten in de toekomst.

Kleine diameter hoornvlies inlays
Een nieuwere chirurgische procedure het invoegen plastic ringen aan de rand van de cornea. Echter, heeft deze operatie niet geheel voorspelbare resultaten gehad, en is nog steeds experimenteel beschouwd. Hoewel de ringen kan worden verwijderd, de operatie is niet zonder risico.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Hoewel u presbyopie niet kunt voorkomen, kunt u helpen uw ogen en uw visie te beschermen. Hier is hoe:

 • Laat uw ogen gecontroleerd. Ongeacht hoe goed je ziet, uw ogen regelmatig te laten controleren op problemen.
 • Controle chronische aandoeningen. Bepaalde aandoeningen, zoals diabetes en hoge bloeddruk, kan invloed hebben op uw visie als je niet de juiste behandeling krijgen.
 • Bescherm je ogen tegen de zon. Draag een zonnebril dat blok ultraviolet (UV) straling. Dit is vooral belangrijk als je lange uren doorbrengen in de zon of het nemen van een recept medicatie die je gevoeligheid verhoogt voor UV-straling.
 • Oogletsel te voorkomen. Draag oogbescherming bij het ​​sporten, het maaien van het gazon, of schilderen of het gebruik van andere producten met giftige dampen. Kijk voor "ANSI Z87.1," een nationale norm van effectiviteit in het beschermen tegen verwondingen, op de lens of het frame.
 • Eet gezond voedsel. Probeer om veel fruit en bladgroenten en andere groenten te eten. Deze voedingsmiddelen bevatten algemeen hoge niveaus van antioxidanten en vitamine A en betacaroteen. Ze zijn ook van vitaal belang voor het behoud van gezonde visie.
 • Gebruik de juiste bril. De juiste bril optimaliseren van uw visie. Het hebben van reguliere examens zal ervoor zorgen dat uw lenzenvloeistof recept juist is.
 • Gebruik goede verlichting. Turn up of voeg licht voor beter zicht.
 • Herkennen symptomen. Plotselinge verlies van het gezichtsvermogen in een oog, plotse wazig of wazig zien, lichtflitsen, zwarte vlekken, of halo's of regenbogen rond lichten kan een ernstig medisch probleem, zoals acute glaucoom of een beroerte, of een andere behandelbare retinale aandoening signaleren zoals een netvliesscheuring of netvliesloslating. Raadpleeg uw arts onmiddellijk als u een van deze symptomen.