Voeding en gezond eten

Jicht dieet: wat mag, wat niet

Definitie

Jicht, een pijnlijke vorm van artritis, is al lang in verband gebracht met een dieet, vooral verwennerij in vlees, vis en alcohol. Dientengevolge, jicht behandeling gebruikt om ernstige dieetbeperkingen, die jicht dieet moeilijk te houden aan die omvatten. Gelukkig hebben nieuwere medicijnen om jicht te behandelen van de noodzaak van een dergelijk streng dieet verminderd.

Nieuwer dieet aanbevelingen lijken op een gezond-eten plan aanbevolen voor de meeste mensen. Naast het helpen om een ​​gezond gewicht en vermijd meerdere chronische ziekten, kan dit dieet bijdragen aan een betere algemene beheer van uw jicht.

Doel

Jicht ontstaat wanneer hoge niveaus van urinezuur in uw bloed veroorzaken kristallen te vormen en zich ophopen rond een gewricht. Uw lichaam produceert urinezuur als het afbreekt purines. Purines komen van nature in je lichaam, maar je krijgt ze ook van het eten van bepaalde voedingsmiddelen, zoals orgaanvlees, ansjovis, haring, asperges en champignons.

Een jicht dieet helpt bij de productie en verwijdering van urinezuur, die kan helpen voorkomen jichtaanvallen of verminderen de ernst controleren. Het dieet is niet een behandeling van jicht, maar kan je helpen je aanvallen te controleren. Obesitas is ook een risicofactor voor jicht, dus het verliezen van gewicht kan u helpen uw risico op aanvallen verlagen.

Dieet informatie

Een jicht dieet vermindert uw inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan purines, zoals dierlijke producten, die helpt bij de productie van urinezuur uw lichaam te controleren zijn. Het dieet beperkt ook alcohol, vooral bier, die is gekoppeld aan jicht aanvallen. Als je met overgewicht of obesitas, afvallen. Vermijd echter vasten en snel gewichtsverlies, omdat deze kunnen een jichtaanval te bevorderen. Drink veel vocht te spoelen urinezuur hulp van je lichaam. Vermijd ook eiwitrijk gewichtsverlies diëten, die kan ertoe leiden dat u te veel urinezuur (hyperurikemie) produceren.

Om het dieet te volgen:

 • Limiet vlees, gevogelte en vis. Dierlijke eiwitten zijn hoog in purine. Vermijden of high-purine voedingsmiddelen, zoals orgaanvlees, haring, ansjovis en makreel ernstig beperken. Rood vlees (rund-, varkens-en lamsvlees), vette vis en zeevruchten (tonijn, garnalen, kreeft en coquilles) worden geassocieerd met een verhoogd risico op jicht. Want alle vlees, gevogelte en vis bevatten purines, beperk uw inname tot 4 tot 6 gram (113-170 gram) per dag.
 • Bezuinigen op vet. Verzadigd vet verlaagt het vermogen van het lichaam om urinezuur te elimineren. Het kiezen van plantaardige eiwitten, zoals bonen en peulvruchten, en vetarme of vetvrije zuivelproducten helpt u omgehakt de hoeveelheid verzadigd vet in uw dieet. Vetrijke maaltijden kunnen bijdragen aan obesitas, gekoppeld aan jicht.
 • Beperk of vermijd alcohol. Alcohol verstoort de eliminatie van urinezuur uit je lichaam. Het drinken van bier, in het bijzonder, is gekoppeld aan jichtaanvallen. Als je met een aanval, vermijd alle alcohol. Echter, als je het niet hebben van een aanval, het drinken van een of twee 5-ounce (148 milliliter) porties per dag van wijn is waarschijnlijk niet uw risico verhogen.
 • Beperken of voedsel gezoet met high-fructose corn syrup te vermijden. Fructose is de enige koolhydraat bekend om urinezuur verhogen. Het beste is om dranken gezoet met high-fructose corn syrup, zoals frisdrank of sap drinken te vermijden. Sappen die 100 procent vruchtensap lijken niet te urinezuur productie zo veel te stimuleren.
 • Kies complexe koolhydraten. Eet meer hele granen en groenten en fruit en minder geraffineerde koolhydraten, zoals wit brood, gebak en snoep.
 • Kies vetarme of vetvrije zuivelproducten. Sommige studies hebben aangetoond dat een laag-vet zuivelproducten kan helpen verminderen het risico op jicht.
 • Drink veel, vooral water. Vloeistoffen kunnen helpen verwijderen urinezuur uit je lichaam. Doel voor 8 tot 16 glazen per dag. Een glas is 8 gram (237 milliliter). Er is ook enig bewijs dat het drinken van 4-6 koppen koffie per dag vermindert jicht risico bij mannen.

Een voorbeeld menu
Hier is een blik op wat je zou kunnen eten tijdens een typische dag op een jicht dieet:

Ontbijt

 • Volkoren, ongezoete ontbijtgranen met magere of halfvolle melk, gegarneerd met vers fruit
 • Volkoren toast met trans-free margarine
 • 100 procent vruchtensap
 • Koffie

Lunch

 • Mager vlees, gevogelte of vis (2 tot 3 gram) sandwich op volkoren brood, met sla, tomaat en vetarme spread
 • Wortel en bleekselderij, salade of groentesoep
 • Vers fruit, zoals appel, sinaasappel of peer
 • Magere of halfvolle melk

Diner

 • Gebakken of geroosterde kip (2 tot 3 gram)
 • Gestoomde groenten
 • Gebakken aardappel met magere zure room
 • Groene salade met tomaten en vetarme dressing
 • Vers fruit, zoals bessen of meloen
 • Niet-alcoholische dranken, zoals water of thee

Snacks kan dit menu worden toegevoegd, zolang je gezonde keuzes te maken - zoals fruit, groenten en volle granen, noten en af ​​en toe - en u bent op een gezond gewicht of blijven binnen uw limiet calorie.

Resultaten

Voeding en gezond eten. Beperk vlees, gevogelte en vis.
Voeding en gezond eten. Beperk vlees, gevogelte en vis.

Naar aanleiding van een jicht dieet kan u helpen urinezuur uw lichaam de productie te beperken en verhoging van de eliminatie. Het is niet waarschijnlijk dat het urinezuur concentratie verlagen in uw bloed genoeg om uw jicht te behandelen zonder medicatie, maar het kan helpen verminderen het aantal aanvallen en beperken hun ernst.

Naar aanleiding van de jicht dieet en het beperken van uw calorieën - vooral als je ook toevoegen in een matige dagelijkse oefening, zoals stevig wandelen - kan ook uw algehele gezondheid te verbeteren door te helpen bij het bereiken en handhaven van een gezond gewicht.

Risico's

De jicht dieet is niet zo verschillend van de gezonde maaltijden patronen aanbevolen door de Dietary Guidelines voor de Europeanen. Aldus zijn de risico's na het dieet zijn weinig of geen.

Zie ook