Voeding en gezond eten

Vleesloze maaltijden: de voordelen van het eten van minder vlees

U kunt gezond te eten zonder de uitgaven veel. Een manier om gezond te besparen is om vlees te dienen minder vaak.

Het kan een uitdaging om gezonde maaltijden te serveren op een budget, maar met het plannen van je kunt beter eten voor minder. Veel mensen geld te besparen door het toevoegen vleesloze maaltijden aan hun weekmenu's. Vleesloze maaltijden zijn opgebouwd rond groenten, bonen en granen - in plaats van vlees, die de neiging duurder te zijn. Vleesloze maaltijden bieden ook voordelen voor de gezondheid.

De gezondheid factor

Een plantaardig dieet, waarin fruit en groenten, granen, bonen en peulvruchten, noten en benadrukt, is rijk aan vezels, vitaminen en andere voedingsstoffen. En mensen die alleen plantaardig voedsel eet - aka vegetariërs - algemeen eet minder calorieën en minder vet, minder wegen en hebben een lager risico op hart-en vaatziekten dan niet-vegetariërs doen.

Alleen minder eten vlees heeft een beschermend effect. Een National Cancer Institute studie onder 500.000 mensen bleek dat degenen die 4 ounces (113 gram) van rood vlees of meer per dag aten waren 30 procent meer kans te zijn gestorven van welke oorzaak dan gedurende een periode van 10 jaar dan waren zij die minder verbruikt. Worst, vleeswaren en andere vleeswaren ook verhoogd het risico. Degenen die meestal aten gevogelte of vis hadden een lager risico op overlijden.

Hoeveel eiwit heb je nodig?

Het feit is dat de meeste Europeanen krijgen genoeg eiwit in hun voeding. Volwassenen algemeen moet 10 tot 35 procent van de totale dagelijkse calorieën uit eiwit. Gebaseerd op een 2000 calorieën per dag dieet bedraagt ​​dit ongeveer 50-175 gram per dag. Natuurlijk kun je eiwitten uit andere bronnen dan vlees.

In feite, de Dietary Guidelines voor de Europeanen raadt het kiezen van een verscheidenheid van eiwitrijk voedsel, zoals eieren, bonen en erwten, soja producten, en ongezouten noten en zaden. De richtlijnen stellen ook voor het vervangen van eiwitrijke voedingsmiddelen die hoger zijn in vaste vetten met keuzes die lager zijn in vaste vetten en calorieën. De vetten in vlees, gevogelte en eieren worden beschouwd als vaste vetten, terwijl de vetten in vis, noten en zaden worden beschouwd oliën.

Zie ook

Vleesloze maaltijden: de voordelen van het eten van minder vlees

Probeer vleesloze maaltijden of twee keer per week

Voeding en gezond eten. Vleesloze maaltijden: de voordelen van het eten van minder vlees.
Voeding en gezond eten. Vleesloze maaltijden: de voordelen van het eten van minder vlees.

Je hoeft niet te cold turkey gaan. Probeer in plaats daarvan versoepeling in vleesloze maaltijden. Overwegen om vleesloze een dag per week. Als je niet van het idee van een hele dag zonder vlees, te beginnen met een paar vleesloze maaltijden per week. Plan maaltijden die voorgerechten je die typisch zijn vleesloze, zoals lasagne, soep of pasta salade voorzien. Of probeer het vervangen van de volgende eiwitrijke voedingsmiddelen voor vlees in uw favoriete recepten:

  • Bonen en peulvruchten - groot in stoofschotels en salades
  • Vegetarisch gebakken bonen - een goed alternatief voor vlees in burrito's en taco's
  • Tofu - een perfecte toevoeging aan roerbakgerechten

Als vlees op het menu

Wanneer uw maaltijden bevatten vlees, niet toegeeflijk. Kies mager vlees en vermijd grote porties. Een portie proteïne mag niet meer dan 3 gram (85 gram) - of over de grootte van een spel kaarten - en mag maximaal niet meer dan een kwart van je bord. Groenten en fruit moet betrekking hebben op de helft van je bord. Volle granen uitmaken van de rest.

Buigen voor uw gezondheid

De term "flexitarian" is bedacht om iemand die meestal eet plantaardig voedsel, maar af en toe eet vlees, gevogelte en vis te beschrijven. Dat soort van gezond eten is het centrale thema van het mediterrane dieet - dat rood vlees beperkt en benadrukt fruit, groenten, peulvruchten, volle granen en gezonde vetten - en is aangetoond dat het risico op hart-en vaatziekten en andere chronische aandoeningen te verminderen. Waarom niet werken aan uw flexibiliteit en plukken wat gezonde voordelen?

Zie ook