Voeding en gezond eten

Kruiden-supplementen: wat u moet weten voordat u koopt

Herbal supplementen zijn niet goed voor iedereen. Verkrijg de feiten voordat je koopt.

Echinacea om verkoudheid te voorkomen. Ginkgo om het geheugen te verbeteren. Lijnzaad om cholesterol te verlagen. De lijst van kruiden gaat maar door.

Kruiden-supplementen, ook wel plantaardige, zijn niet nieuw. Planten zijn gebruikt voor medicinale doeleinden voor duizenden jaren. Echter, zijn kruiden-supplementen niet zijn onderworpen aan dezelfde wetenschappelijke onderzoek en zijn niet zo strikt gereguleerd als medicijnen. Bijvoorbeeld, makers van kruiden-supplementen niet om goedkeuring van de Food and Drug Administration (FDA) te krijgen alvorens hun producten op de markt.

Maar sommige kruiden-supplementen - inclusief producten geëtiketteerd als "natuurlijke" - hebben drug-achtige effecten die gevaarlijk kunnen zijn. Dus het is belangrijk om je huiswerk te doen en te onderzoeken mogelijke voordelen en bijwerkingen van kruiden-supplementen voordat je koopt. En zorg ervoor om te praten met uw arts, vooral als u medicijnen neemt, hebben chronische gezondheidsproblemen, of zwanger bent of borstvoeding geeft.

Zijn kruiden-supplementen veilig?

Herbal supplementen zijn gereguleerd door de FDA, maar niet als drugs of als voedsel. Zij vallen onder een categorie genoemd voedingssupplementen. De regels voor voedingssupplementen zijn:

 • Fabrikanten niet hoeven te FDA-goedkeuring te zoeken alvorens voedingssupplementen op de markt. Daarnaast kunnen bedrijven beweren dat producten richten een tekort aan voedingsstoffen, ondersteunen de gezondheid of zijn gekoppeld aan lichaamsfuncties - als ze ondersteuning van onderzoek en zij omvatten een disclaimer dat de FDA niet de claim heeft geëvalueerd.
 • Fabrikanten moeten good manufacturing practices te volgen om ervoor te zorgen dat de supplementen zijn consequent verwerkt en voldoen aan de kwaliteitsnormen. Deze voorschriften zijn bedoeld om de verkeerde ingrediënten en verontreinigende stoffen, zoals pesticiden en lood, uit supplementen, alsmede ervoor te zorgen dat de juiste ingrediënten worden opgenomen in de juiste hoeveelheden te houden.
 • Zodra een voedingssupplement op de markt is, de FDA is verantwoordelijk voor het toezicht op de veiligheid. Als de FDA vindt een product onveilig te zijn, kan het optreden tegen de fabrikant of distributeur of beide, en kan een waarschuwing geven of eisen dat het product uit de handel worden genomen.

Deze voorschriften garantie bieden dat kruidensupplementen voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en dat de FDA kan ingrijpen om gevaarlijke producten uit de markt te nemen.

De regels zijn echter niet garanderen dat kruidensupplementen veilig voor iedereen te gebruiken zijn. Omdat veel supplementen bevatten actieve ingrediënten die sterke effecten op het lichaam hebben, kunnen deze producten onverwachte risico's opleveren. Bijvoorbeeld, het nemen van een combinatie van kruiden-supplementen of het gebruik van supplementen in combinatie met voorgeschreven medicijnen kan leiden tot schadelijke, zelfs levensbedreigende resultaten. Om deze reden is het belangrijk met uw arts te raadplegen voordat u kruidensupplementen.

Hoe weet je wat er in een kruidensupplement?

De FDA eist dat de volgende gegevens worden opgenomen op de etiketten van alle kruiden-supplementen:

 • De naam van de kruidensupplement
 • De naam en het adres van de fabrikant of distributeur
 • Een volledige lijst van ingrediënten - hetzij in het Supplement Facts paneel of eronder vermeld
 • Portie grootte, hoeveelheid en het werkzame bestanddeel

Als je iets niet begrijpt op het etiket een kruidensupplement's, vraag dan uw arts of apotheker om uitleg.

Een gemakkelijke manier om ingrediënten te vergelijken in producten is met behulp van de voedingssupplementen Labels Database, die beschikbaar is op de National Library of Medicine website is. De database bevat informatie over de ingrediënten voor duizenden voedingssupplementen verkocht in de Europa. U kunt producten zoeken op merknaam, toepassingen, werkzame stof of fabrikant.

Zie ook

Kruiden-supplementen: wat u moet weten voordat u koopt

Hoe weet je of aanspraken kruidensupplementen 'waar zijn?

Fabrikanten van kruiden-supplementen zijn er verantwoordelijk voor dat de vorderingen die zij maken over hun producten niet onjuist of misleidend is en dat ze gesteund door voldoende bewijs. Zij zijn echter niet verplicht om dit bewijsmateriaal te dienen bij de FDA.

Voeding en gezond eten. Vraag uw arts of apotheker.
Voeding en gezond eten. Vraag uw arts of apotheker.

Dus wees een slimme consument en doe een beetje huiswerk. Niet alleen vertrouwen op de markt brengen van een product. Kijk voor objectieve, op onderzoek gebaseerde informatie aan beweringen van een product te beoordelen. Om betrouwbare informatie over een bijzondere aanvulling krijgen:

 • Vraag uw arts of apotheker. Zelfs als ze niet weten over een specifiek supplement, kunnen zij in staat om u de nieuwste medische begeleiding over het gebruik ervan en de risico's wijzen.
 • Kijk voor wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Twee goede bronnen zijn onder andere het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM) en het Bureau van voedingssupplementen. Beide hebben websites die informatie verstrekken aan consumenten te helpen weloverwogen keuzes over voedingssupplementen.
 • Contact opnemen met de fabrikant. Indien u vragen heeft over een specifiek product, bel de fabrikant of distributeur. Vraag om te praten met iemand die vragen, zoals welke gegevens het bedrijf heeft op claims van zijn producten te onderbouwen kan beantwoorden.

Wie moet niet kruidensupplementen gebruiken?

Als je gezondheidsproblemen hebt, is het essentieel dat u praat met uw arts voordat u probeert kruidensupplementen. In feite, in sommige risicovolle situaties, zal uw arts waarschijnlijk adviseren dat u helemaal te vermijden kruidensupplementen.

Het is vooral belangrijk dat u praat met uw arts voordat u kruidensupplementen indien:

 • Je neemt recept of over-the-counter (OTC) medicatie. Sommige kruiden kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken wanneer gemengd met recept en OTC-geneesmiddelen, zoals aspirine, bloedverdunners of bloeddruk medicatie. Praat met uw arts over mogelijke interacties.
 • Je bent zwanger bent of borstvoeding geeft. Medicijnen die veilig kan zijn voor u als volwassene schadelijk zijn voor uw foetus of uw kind dat borstvoeding kan zijn. Recept, OTC of kruidenthee - - Als algemene regel, geen medicijnen nemen wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft, tenzij uw arts goedkeurt.
 • Je bent geopereerd. Veel kruiden-supplementen kan het succes van de operatie beïnvloeden. Sommigen kunnen de effectiviteit van anesthetica verminderen of leiden tot gevaarlijke complicaties, zoals bloedingen of hoge bloeddruk. Vertel uw arts over alle kruiden u neemt of overweegt te nemen zodra je weet dat je een operatie nodig hebt.
 • Je bent jonger dan 18 of ouder dan 65. Ouderen kunnen metaboliseren medicijnen anders. En enkele kruiden-supplementen zijn op kinderen getest of zijn veilige doses voor kinderen opgericht.

Tips voor veilig gebruik van kruiden-supplementen

Als je je huiswerk en van plan om een ​​kruidensupplement proberen heb gedaan, op veilig spelen met deze tips:

 • Volg supplement instructies. Neem niet meer dan de aanbevolen doseringen of neem het kruid langer dan aanbevolen.
 • Houd bij wat je neemt. Neem maar een aanvulling op een tijd om te bepalen of het effectief is. Noteer wat je te nemen - en hoeveel voor hoe lang - en hoe het u beïnvloedt.
 • Wees voorzichtig met supplementen buiten de Verenigde Staten vervaardigd. Herbal producten uit een aantal Europese landen zijn sterk gereguleerd en gestandaardiseerd. Maar giftige bestanddelen en medicijnen zijn gevonden in supplementen elders geproduceerd, met name China, India en Mexico.
 • Controleer waarschuwingen en adviezen. De FDA en NCCAM houden lijsten van supplementen die onder herziening van de regelgeving of die zijn gemeld om schadelijke effecten veroorzaken. Check hun website regelmatig voor updates.

Zie ook