Voeding en gezond eten

Gezond koken voor 1 of 2

Neem geen genoegen met restjes of bevroren diners. Met een beetje planning, kunt u genieten van gezonde en lekkere maaltijden of u alleen of met een begeleider dineren bent.

Heeft u tijd voor gezond koken te maken als je koken voor jezelf? Zo niet, je bent jezelf tekort. In plaats van genoegen te nemen restjes en bevroren diner, probeer dan te experimenteren met deze tips over gezond koken voor een of twee:

  • Maak een plan. Neem de tijd om het menu van de week en een boodschappenlijstje te noteren. Je vindt het maakt uw boodschappen eenvoudiger en zorgt ervoor dat je hebt alles wat je nodig hebt als je klaar bent om te koken.
  • Voorraad uw pantry. Houd ingeblikte groenten, bonen en fruit bij de hand voor een snelle en gezonde toevoegingen aan maaltijden. Spoel ingeblikte groenten en bonen onder koud stromend water om hun zoutgehalte verlagen. Denk gehele korrels, zoals quinoa, gerst en pasta. Gedroogde voedingsmiddelen zijn eenvoudig geportioneerd voor een.
  • Profiteer van uw vriezer. Koop in bulk en vries in kleinere hoeveelheden die je kunt ontdooien en koken voor een of twee maaltijden. U kunt worden verrast om te leren dat je ook voedingsmiddelen, waaronder brood, vlees, fruit, groenten, volle granen, noten en zaden kunnen bevriezen. Invriezen houdt het voedsel langer vers en helpt afvalstoffen te voorkomen. Voor de beste kwaliteit, vriezen voedsel, terwijl het is fris.
  • Koken een partij en vries enkele porties. Maak bijvoorbeeld een braadpan of stoofpot en bevriezen individuele-size porties. Neem dan uitsluitend de hoeveelheid voedsel die u nodig hebt. Zorg ervoor dat de datum en de inhoud te schrijven op pakketten en bewegen oudere pakketten naar voren als je voeding toe te voegen aan je vriezer.
  • Bereiden een gerecht maaltijden. Voor een snelle en eenvoudige gerechten, kies dan een gerecht dat fungeert als de hele maaltijd. Kijk voor gerechten die items uit verschillende groepen levensmiddelen, zoals vlees, volle granen, peulvruchten en groenten bevatten. Gezonde voorbeelden zijn rundvlees, gerst en plantaardige hutspot, kip, groente en rijst braadpan, kalkoen en bonenschotel, en vegetarische chili.
  • Gebruik extra's wijselijk. Plan maaltijden, zodat u de extra voedsel kan gebruiken in nieuwe gerechten. Bijvoorbeeld, koken rijst als bijgerecht voor een maaltijd, en gebruik vervolgens de rest in een braadpan of rijstpudding. Bak kip voor een maaltijd en gebruik de restjes in broodjes of soep, of gooi met greens, gedroogd fruit en noten voor een smakelijke salade. Of maak een gehaktbrood mengsel en bak sommigen als een gehaktbrood en bevriezen de ongekookte gedeelte om later in gevulde paprika gebruiken.
  • Winkelen met gemak in het achterhoofd. Je weet dat er zullen dagen dat je niet de tijd om te koken. Dus vooruit te plannen en bij de hand houden kant-en-klare, vetarm, verlaagd natrium-soep in blik en vetarme bevroren maaltijden of voorverpakte single-serving voedsel. De laatste kan worden prijzig, dus de balans op wanneer u een koop.

Zie ook

Gezond koken voor 1 of 2

Gezond koken: hoe om het leuk te houden

Het vinden van inspiratie kan een van de grootste uitdagingen als het gaat om koken voor een. Gelukkig kunt u een groot aantal kookboeken over koken te vinden voor een of twee personen. Sommige bieden zelfs praktisch advies over zaken als het selecteren van gezonde voeding, planning menu's, winkelen en lezen van etiketten van levensmiddelen.

Voeding en gezond eten. Profiteer van uw vriezer.
Voeding en gezond eten. Profiteer van uw vriezer.

Wees niet bang om dingen door elkaar halen en probeer een voedzame snack in plaats van een traditionele maaltijd als je weinig tijd of energie bent. Bijvoorbeeld, verspreiden een bruine rijst taart met ricotta en verse aardbeien of gekruide geitenkaas en gesneden olijven. Andere snack-draaien-maaltijd ideeën zijn graanmuffins geserveerd met appel en plakjes kaas, of vetvrije gebakken bonen gemengd met salsa, een kleine hoeveelheid magere zure room en gebakken tortilla chips.

Tot slot, waarom niet verwen uzelf bedrijf van tijd tot tijd? Nodig vrienden of familie dan om een ​​aantal van uw home cooking proeven. Of start een kook club - het is een geweldige kans om nieuwe recepten te proberen en hebben plezier in de keuken.

Zie ook