Voeding en gezond eten

Menu planning: gezonder eten en minder uitgeven

Met deze tips en trucs van doorgewinterde menu planners, kunt u beter eten en geld te besparen.

Wanneer de klok benadert 05:00, begin je zorgen te maken over wat te hebben voor het diner? Ben je moe van het gebruik van fast food als het antwoord? Als dat zo is, probeer deze ouderwetse truc die is terug in de mode - menu planning.

Menu planning is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je het eten van een uitgebalanceerd dieet en het voldoen aan uw voedingsbehoeften. En, zoals elke zuinig kok weet, menu planning bespaart u tijd en geld.

Voordelen van menuplanning

En uw budget - - Je kan een grote impact hebben op uw gezondheid alleen maar door het eten vaker thuis. Met menu planning weet u wat uw maaltijden eruit zal zien en wat je nodig hebt om te kopen. Dat maakt boodschappen efficiënter en vermindert op ongeplande uitstapjes naar een of twee items te kopen. En met een boodschappenlijstje in de hand - een bijproduct van goed menu planning - het is makkelijker om impulsaankopen te weerstaan.

Menu-planning basics

Voeding en gezond eten. Geef elke dag een thema.
Voeding en gezond eten. Geef elke dag een thema.

Menu planning hoeft niet ingewikkeld te zijn. Om te beginnen, noteer een aantal van uw favoriete maaltijden. Koken voor een gezin? Vraag hen om te suggereren menu ideeën, ook. Voor meer inspiratie, bladeren door kookboeken of uitchecken recept websites. Je kunt er zelfs sample menu's en menu-planning apps online.

Van plan een aantal dagen of een week van maaltijden op een moment. Zorg ervoor dat u bijgerechten evenals voorgerechten en een aantal gezonde desserts, te omvatten. Wanneer u uw menuplan ingevuld, maak een boodschappenlijstje van de ingrediënten die je nodig hebt.

Sommige dingen te overwegen als u overwegen menuopties:

  • Kijk voor de verkoop. Wat is op de verkoop deze week in de supermarkt?
  • Shop je voorraadkast. Die blik bonen in de achterkant van de kast het startpunt voor een aantal gezonde maaltijden kunnen zijn.
  • Denk seizoensgebonden. Wat verse producten is beschikbaar deze tijd van het jaar? Is het salade seizoen of soep weer?
  • Meng dingen. Houd het menu interessant door het plannen van een aantal vleesloze maaltijden of het vervangen van een ontbijt voor een diner. Alternate nieuwe recepten en oude favorieten.
  • Foto van de plaat. Als u van plan elke maaltijd, in gedachten houden dat groenten en fruit de helft van je bord te dekken, moet magere eiwitten bestrijken een kwart, en de rest van je bord zou moeten zijn granen, bij voorkeur volle granen.

Zie ook

Menu planning: gezonder eten en minder uitgeven

Kom in de menu-planning routine

Zoals elke nieuwe gewoonte, menu planning wordt gemakkelijker met de praktijk. Na verloop van tijd, zult u erachter te komen manieren om het proces te laten werken voor jou. In de tussentijd, hier zijn enkele tips en trucs van ervaren menu planners:

  • Geef elke dag een thema. Niet vanaf nul beginnen iedere week. Vestigen themadagen. Zo wijzen maandag als pasta nachten en donderdag als kip nachten. Van plan om nieuwe recepten te proberen op zaterdag en uitwrijven restjes op zondag.
  • Recycle uw menu's. Niet weggooien je menuplan aan het eind van de week. In plaats daarvan, vast te houden en later opnieuw gebruiken.
  • Wees flexibel. Uw menu is niet in steen geschreven. Voel je vrij om dingen te ruilen rond. Of aanwijzing van een nacht als "cook's choice 'en gebruik die nacht om duidelijk uit de koelkast door het maken van een ovenschotel, roerbakken of andere mix-and-match maaltijd.

Koesteren in de glorie

Neem een ​​moment goed te weten dat menu planning maakt het makkelijker voor u om een ​​gezond dieet te voelen. En geef jezelf een extra klopje op de rug voor het besparen van geld, terwijl je toch bezig bent!

Zie ook