Voeding en gezond eten

Hoe vlees en gevogelte fit in je gezonde voeding

Wanneer u deze methoden om het vet te snijden, kunnen vlees en gevogelte zowel een smakelijke en gezonde deel van uw dieet te zijn.

Vlees en gevogelte kunnen waardevolle bronnen van eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen. Maar vlees en gevogelte kan ook een bron van ongezonde vet en cholesterol. Helaas, hogere vet vlees en gevogelte neiging om lekkerder te zijn - iets wat celebrity chefs weten, dat is waarom ze vaak gebruik van hogere vet stukken vlees en gevogelte in hun recepten. Maar voordat je in hun voetsporen treden, overweeg dit: Met een paar eenvoudige trucs en tips, kunt u van twee walletjes - smaak en gezondheid.

Voeding en gezond eten. Hoe vlees en gevogelte fit in je gezonde voeding.
Voeding en gezond eten. Hoe vlees en gevogelte fit in je gezonde voeding.

Leer hoe je de gezondste keuzes van vlees en gevogelte en hoe ze te bereiden met behulp van vetarme methoden kiezen. Met deze tips kunt u het vet te verminderen, zelfs in hogere vet gemarmerd bezuinigingen.

Vlees en gevogelte te selecteren

  • Kijk voor mager vlees. Bepaalde stukken vlees en gevogelte zijn lager in vet. Mager rundvlees zijn ronde, chuck, lendenen en ossenhaas. Mager varkensvlees of lamsvlees omvat varkenshaas, karbonades en been. De magerste gevogelte is wit vlees van de borst met geen huid.
  • Controleer percentages Bij het ​​kopen van gemalen rundvlees, kijk voor pakketten met het hoogste percentage mager vlees -. 90 procent of hoger.
  • Kijken naar de grond. Ground gevogelte kan zo veel vet hebben als gehakt heeft, of meer, omdat het ook vaak donker vlees en de huid. Om de magerste keuze te maken, kiest gemalen borstvlees, of kijk naar vetarme gemalen kip of kalkoen.
  • Wees selectief. Kies rundvlees dat wordt aangeduid met "keuze" of "Select" in plaats van "Prime", die heeft meestal meer vet. Als u de hogere vet keuzes niet kunnen weerstaan, gebruiken ze als een occasionele verwennerij in plaats van een gewone optie.

Zie ook

Hoe vlees en gevogelte fit in je gezonde voeding

Voorbereiding van vlees en gevogelte

  • Trim het vet. Knip zichtbaar, vast vet van vlees en gevogelte. Dit omvat het vel van gevogelte. Bij het braden kip of kalkoen, het OK is om te laten op de huid om te koken, maar verwijder de huid en het vet eronder voor het eten. Verwijder bovendien alle resterende zichtbare vet van varkens-en rundvlees voor het eten.
  • Gebruik marinades. Marinades mals vlees en het vochtig te houden tijdens het koken. Ze kunnen ook smaak te verbeteren die anders verloren kunnen gaan wanneer je vet trimmen. Kiezen voor magere marinades, zoals mengsels van kruiden of specerijen met wijn, sojasaus of citroensap.
  • Ga laag. Vetarm koken methoden zijn grillen, braden, roosteren, braden en bakken. Cooking smelt veel van het vet in vlees en gevogelte. Dus als je vlees of gevogelte in de oven koken, moet u het zodat het vet druipt weg te zetten op een rek op een bakblik.
  • Romen vooruit. Maak gerechten waarin je het vlees in een vloeistof, zoals soepen en stoofschotels, een dag of twee van tevoren koken en dan de koelkast. Als de schotel koude rillingen, het vet hard op de top en u kunt eenvoudig romen het af.
  • Tap het vet. Na het koken gemalen vlees, laat het vet uit de pan en spoel het vlees met warm water. Dep het vlees met een papieren handdoek om alle resterende vet en het water te verwijderen.
  • Kijk porties. Verminderen van uw portiegrootte vermindert uw vet-en cholesterol-inname. Neem niet meer dan 3 gram (85 gram) van het vlees. Dat is ongeveer de grootte van een spel kaarten. Drie gram ook gelijk aan de helft van een been, kippenborst zonder vel, of een kip zonder vel been met dij, of twee dunne plakjes mager rosbief.

Het eten van vlees en gevogelte met mate

De 2010 Dietary Guidelines voor de Europeanen adviseert dat de meeste mensen bezuinigen op vlees en gevogelte. Wanneer je eet ze, streven naar lean versies. Overweeg ook het eten van vis en zeevruchten vaker en in grotere verscheidenheid door te kiezen voor vis of zeevruchten in plaats van wat vlees en gevogelte. Probeer een paar vleesloze maaltijden, ook. Dat wil niet zeggen dat je niet kunt genieten van vlees en gevogelte als u kiest. Maar houd het gezond door mager vlees te selecteren en vetarme bereidingswijzen.

Zie ook