Volwassen gezondheid

Huidverzorging: 5 tips voor een gezonde huid

Goede huidverzorging - met inbegrip van bescherming tegen de zon en zachte reiniging - kan je huid gezond en stralend te houden voor de komende jaren.

Heb je geen tijd voor intensieve verzorging? Verwen uzelf met de basis. Goede huidverzorging en een gezonde levensstijl kan helpen vertragen het natuurlijke verouderingsproces en het voorkomen van diverse huidproblemen. Aan de slag met deze vijf no-nonsense tips.

1. Bescherm uzelf tegen de zon

Volwassen gezondheid. Draag beschermende kleding.
Volwassen gezondheid. Draag beschermende kleding.

Een van de belangrijkste manieren om te zorgen voor je huid is om het te beschermen tegen de zon. Een levenslange blootstelling aan de zon kan rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidproblemen veroorzaken - evenals het verhogen van het risico op huidkanker.

Voor de meest complete bescherming tegen de zon:

  • Gebruik zonnebrandcrème. Gebruik een breed-spectrum zonnebrandcrème met een SPF van minstens 15. Als je buiten bent, opnieuw zonnebrandcrème elke twee uur - of vaker als je zwemmen of transpireren.
  • Zoek schaduw. Vermijd de zon 10:00-16:00, wanneer de zonnestralen het sterkst zijn.
  • Draag beschermende kleding. Bedek je huid met strak geweven lange mouwen, lange broeken en breedgerande hoeden. Ook wasserette additieven die kleding een extra UV bescherming voor een aantal wasbeurten, of speciale zon beschermende kleding geven - die specifiek is ontworpen om ultraviolette stralen te blokkeren.

2. Niet roken

Roken maakt je huid er ouder en draagt ​​bij tot rimpels. Roken vernauwt de kleine bloedvaten in de buitenste lagen van de huid, die de bloedstroom afneemt. Dit put de huid van zuurstof en voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde huid zijn. Roken ook schade collageen en elastine - de vezels die uw huid haar stevigheid en elasticiteit geven. Daarnaast is de repetitieve gelaatsuitdrukkingen die je maakt bij het roken - zoals je lippen tuiten bij het inademen en loensen je ogen te houden uit rook - kan bijdragen aan rimpels.

Als u rookt, is de beste manier om je huid te beschermen is om te stoppen. Vraag uw arts om tips of behandelingen om u te helpen stoppen met roken.

Zie ook

Huidverzorging: 5 tips voor een gezonde huid

3. Behandel uw huid zacht

Dagelijks reinigen en scheren kan een tol op je huid. Om het zacht te houden:

  • Beperk bad tijd. Warm water en een lange douche of bad oliën van je huid te verwijderen. Beperk uw bad of douche de tijd, en gebruik warm - in plaats van warm - water.
  • Vermijd sterke zepen. Sterke zeep en wasmiddelen kunnen vetlaag van de huid. Kies in plaats daarvan een milde reinigingsmiddelen.
  • Scheren zorgvuldig. Ter bescherming en smeer uw huid, van toepassing scheerschuim, lotion of gel voor het scheren. Voor de dichtstbijzijnde scheren, gebruik dan een schone, scherp scheermes. Scheren in de richting waarin het haar groeit, niet tegen.
  • Dep ze droog. Na het wassen of baden, dep of deppen uw huid droog met een handdoek, zodat wat vocht blijft op je huid.
  • Hydrateren droge huid. Als uw huid droog is, gebruik dan een vochtinbrengende crème die past bij uw huidtype. Voor dagelijks gebruik, overweeg dan een vochtinbrengende crème die SPF bevat.

4. Eet een gezond dieet

Een gezond dieet kan u helpen kijken en voel je best. Eet veel fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. Het verband tussen voeding en acne is niet duidelijk - maar wat onderzoek suggereert dat een dieet rijk aan vitamine C en weinig ongezonde vetten en bewerkte of geraffineerde koolhydraten jonger uitziende huid kunnen bevorderen.

5. Het beheer van stress

Ongecontroleerde stress kan uw huid gevoeliger en trekker acne en andere huidproblemen te maken. Om een ​​gezonde huid te stimuleren - en een gezonde gemoedstoestand - maatregelen te treffen om uw stress te beheren. Stel redelijke grenzen, schaal terug uw to-do lijst en maak tijd om de dingen die je leuk vind. De resultaten kunnen worden dramatischer dan u verwacht.

Zie ook

Volwassen gezondheid