Volwassen gezondheid

Lege nest syndroom: tips voor het omgaan

Zorgen over lege nest syndroom? erachter te komen hoe een leeg nest kan beïnvloeden ouders, wat u kunt doen als voorbereiding op de overgang en hoe om te gaan.

Als uw laatste kind al volwassen is en over naar huis te verlaten - of hij of zij reeds verhuisd - je zou kunnen ervaren wat gemengde gevoelens. Begrijpen waarom lege nest syndroom gebeurt en wat u kunt doen.

Wat is lege nest syndroom en waarom hebben sommige ouders ervaren?

Lege nest syndroom is niet een klinische diagnose. In plaats daarvan, lege nest syndroom is een verschijnsel waarbij de ouders ervaart gevoelens van verdriet en verlies als het laatste kind het huis verlaat.

Hoewel je zou kunnen actief aan te moedigen uw kinderen om onafhankelijk te worden, kan de ervaring van het loslaten pijnlijk zijn. Misschien vindt u het moeilijk om opeens heb geen kinderen thuis die je zorg nodig hebben. Je zou kunnen missen een deel van uw kinderen dagelijks leven - evenals de voortdurende gezelschap. Je zou ook intens zorgen te maken over de veiligheid van uw kinderen en of ze in staat zijn om voor zichzelf te zorgen op hun eigen. Je zou worstelen met de overgang als uw laatste kind verlaat het nest een beetje vroeger of later dan u verwacht - of in een tijd anders dan wanneer je deed. Als u slechts een kind of sterk identificeren met je rol als ouder, moet u mogelijk een bijzonder moeilijke tijd aan te passen aan een leeg nest.

Wat is de impact van de lege nest syndroom?

In het verleden, onderzoek suggereerde dat ouders omgaan met lege nest syndroom ervaren een diep gevoel van verlies dat ze kwetsbaar voor depressie, alcoholisme, identiteitscrisis en echtelijke conflicten zou kunnen maken.

Echter, recente studies suggereren dat een leeg nest ook ouders kunnen voorzien van vele voordelen. Wanneer het laatste kind het huis verlaat, ouders hebben een nieuwe kans om opnieuw te verbinden met elkaar, het verbeteren van de kwaliteit van hun huwelijk en weer op te rakelen belangen waarvoor zij eerder misschien niet hebben tijd gehad.

Zie ook

Lege nest syndroom: tips voor het omgaan

Hoe kan ik omgaan met lege nest syndroom?

Volwassen gezondheid. Lege nest syndroom: tips voor het omgaan.
Volwassen gezondheid. Lege nest syndroom: tips voor het omgaan.

Als je ervaart gevoelens van verlies als gevolg van lege nest syndroom, actie ondernemen. Bijvoorbeeld:

  • Accepteer de timing. Vermijd het tijdschema van uw kind te vergelijken met uw eigen persoonlijke ervaring. In plaats daarvan concentreren op wat u kunt doen om uw kind te helpen slagen als hij of zij doet het huis verlaten.
  • Blijf op de hoogte. Je kunt blijven om dicht bij je kinderen, zelfs als je uit elkaar wonen. Maak een poging om regelmatig contact te onderhouden door middel van bezoeken, telefoontjes, e-mails, teksten of video chats.
  • Zoeken steun. Als je met een moeilijke tijd omgaan met een leeg nest, leunen op geliefden en andere nauwe contacten voor ondersteuning. Deel je gevoelens. Als je depressief voelt, raadpleeg dan uw arts of een geestelijke gezondheid provider.
  • Blijf positief. Denken over de extra tijd en energie die je zou kunnen hebben om te besteden aan je huwelijk of persoonlijke belangen na uw laatste kind het huis verlaat kan u helpen aan te passen aan deze grote leven te veranderen.

Kan ik lege nest syndroom te voorkomen?

Als uw laatste kind is over naar huis te verlaten en u zich zorgen over lege nest syndroom, plan vooruit. Zoeken naar nieuwe kansen in uw persoonlijke en professionele leven. Bezig blijven of nieuwe uitdagingen op het werk of thuis kan helpen verlichten het gevoel van verlies dat het vertrek van uw kind zou kunnen veroorzaken.

Zie ook

Volwassen gezondheid