Volwassen gezondheid

Zonloze looien: wat u moet weten

Zonloze looien is een praktisch alternatief voor zonnebaden. Ontdek hoe zonloze looien producten werken, met inbegrip van mogelijke risico's en hoe je de beste resultaten te krijgen.

Niet wilt dat uw huid bloot te stellen aan schadelijke stralen van de zon, maar toch wil dat zonovergoten gloed? Overwegen te proberen zonloze looien producten. Beginnen met het begrijpen hoe de zonloze looien producten werken - en het belang van de toepassing ze zorgvuldig en correct.

Hoe kan zonloze looien producten werken?

Zonloze looien producten, ook wel zelfbruiners, kan je huid een gebruinde look te geven, zonder bloot te stellen aan schadelijke ultraviolette (UV) straling. Zonloze looien producten worden vaak verkocht als lotions en sprays die u op uw huid. Professionele spray-on tanning is ook verkrijgbaar bij veel salons, spa's en solariums.

Het werkzame bestanddeel in de meeste Sunless Tanning producten is de kleur additief, dihydroxyacetone. Wanneer toegepast, dihydroxyaceton reageert met dode cellen in het oppervlak van de huid om tijdelijk donkerder de huid. De kleur draagt ​​meestal na een paar dagen.

Zonloze looien producten wel of niet zonnebrandcrème bevatten. Als een product bevat zonnebrandcrème, het zal alleen effectief zijn voor een paar uur. De kleur die door de zonloze looien product zal uw huid niet beschermen tegen ultraviolette stralen. Als je tijd buiten doorbrengen, zonnebrandcrème blijft essentieel.

Hoe zit het met zonloze looien pillen?

Volwassen gezondheid. Zonloze looien: wat u moet weten.
Volwassen gezondheid. Zonloze looien: wat u moet weten.

Zonloze looien pillen, die meestal bevatten de kleur additief canthaxanthine, zijn onveilig. Wanneer genomen in grote hoeveelheden, kan cantaxanthine draai je huid oranje of bruin en veroorzaken netelroos, leverschade en een verminderd gezichtsvermogen.

Zie ook

Zonloze looien: wat u moet weten

Wordt zonloze looien veilig?

Topische Sunless Tanning producten zijn over het algemeen beschouwd als veilige alternatieven voor zonnebaden, zolang ze gebruikt zoals voorgeschreven.

De Food and Drug Administration (FDA) heeft dihydroxyaceton voor uitwendig gebruik op de huid goedgekeurd. Echter, heeft de FDA niet goedgekeurd het gebruik van dihydroxyaceton voor toepassing op gebieden in de buurt van de ogen, mond of neus. Als u gebruik maakt van een zonloze looien lotion, is het gemakkelijk om deze gebieden te vermijden. Met tanning, kan dit moeilijker - omdat het product wordt gewoonlijk toegepast op het hele lichaam gelijkmatige kleur te garanderen. Spray tanning kan ook zorgen dat je het product inhaleren.

Verder onderzoek is nodig om de risico's te bepalen - indien van toepassing - van dit type van blootstelling. In de tussentijd, uw ogen, mond en neus te beschermen bij spray tanning en vermijd het inademen van het product. Zorg ervoor dat u een veiligheidsbril en neus stekkers dragen, en houd je adem in terwijl de spray wordt toegepast.

Wat is de beste manier om een ​​zonloze looien lotion?

Voor het beste resultaat volgt u de aanwijzingen op de verpakking zorgvuldig. In het algemeen:

  • Eerste exfoliëren. Voordat u een zonloze looien product, wast u uw huid om overtollige dode huidcellen te verwijderen. Breng een beetje extra tijd exfoliërende gebieden met een dikke huid, zoals je knieën, ellebogen en enkels.
  • Toepassing in secties. Masseer het product in de huid in een cirkelvormige beweging. Breng de leerlooier om je lichaam in secties, zoals uw armen, benen en romp. Was uw handen met water en zeep na elke sectie om verkleuren uw handpalmen te voorkomen. Licht het product te breiden van je enkels om je voeten en van uw polsen naar uw handen.
  • Veeg gezamenlijke ruimtes. De knieën, ellebogen en enkels de neiging om meer te absorberen van zonloze looien producten. Om het looien effect op deze gebieden te verdunnen, ze zachtjes wrijven met een vochtige doek.
  • Neem de tijd om te drogen. Wacht ten minste 10 minuten te kleden. Draag losse kleding en voorkomen zweten gedurende drie uur.

Zie ook

Volwassen gezondheid