Volwassen gezondheid

Tattoos: begrijpen de risico's en voorzorgsmaatregelen

Tatoeages wellicht vaker voor dan ooit, maar neem niet tatoeëren lichtvaardig. Ken de gevaren en weten elementaire voorzorgsmaatregelen en nazorg stappen.

Je kon de trotse eigenaar van een nieuwe tatoeage in een kwestie van uren zijn - maar laat het gemak om tatoeages te stoppen u van het maken van een doordachte beslissing over permanente body art. Voordat je een tatoeage, zorg ervoor dat je weet wat er bij komt. Ook, er zeker van dat het tatoeëren is de juiste beslissing voor u.

Hoe tatoeages worden gedaan

Een tatoeage is een permanent teken of ontwerp gemaakt op uw huid met pigmenten ingebracht via prikt in de huid van de bovenste laag. Typisch, de tatoeëerder maakt gebruik van een hand-held machine die veel werkt als een naaimachine, met een of meer naalden doorboren van de huid herhaaldelijk. Bij elke punctie, de naalden plaatst kleine inktdruppels. Het proces - dat wordt uitgevoerd zonder verdoving - veroorzaakt een kleine hoeveelheid bloeding en lichte tot potentieel aanzienlijke pijn.

Ken de risico's

Tatoeages schending van de huid, waardoor de huid infecties en andere complicaties mogelijk. Specifieke risico's omvatten:

 • Allergische reacties Tattoo kleurstoffen -. Vooral rood, groen, geel en blauw kleurstoffen - kan allergische huidreacties, zoals een jeukende uitslag op de tattoo website veroorzaken. Dit kan zelfs jaren nadat je de tattoo.
 • Huidinfecties Een huidinfectie -. Die roodheid, zwelling, pijn en een pus-achtige drainage zouden kunnen veroorzaken - is mogelijk na het tatoeëren.
 • Andere huidproblemen. Soms bultjes genaamd granulomen vorm rond tatoeage inkt. Tatoeëren kan ook leiden tot keloids - verhoogde gebieden veroorzaakt door een overmatige groei van littekenweefsel.
 • . Bloodborneziekten Als het gebruikt om uw tatoeage te creëren apparatuur is verontreinigd met besmet bloed, dan kunt u contract diverse bloodborneziekten - waaronder tetanus, hepatitis B en hepatitis C.
 • MRI complicaties. Zelden, tatoeages of permanente make-up kan leiden tot zwelling of branden in de getroffen gebieden tijdens magnetische resonantie beeldvorming (MRI) examens. In sommige gevallen kan tatoegeringspigment interfereren met de kwaliteit van het beeld - zoals wanneer een persoon die permanent eyeliner heeft een MRI van het oog.

Medicatie of andere behandeling - met inbegrip van mogelijke verwijdering van de tatoeage - is wellicht nodig zijn als u een allergische reactie op de tatoeage inkt of u een infectie of een ander huidprobleem buurt van een tatoeage te ontwikkelen.

Zie ook

Tattoos: begrijpen de risico's en voorzorgsmaatregelen

Zorg dat je er klaar voor bent

Voordat je een tatoeage, vraag jezelf af of je echt wilt investeren in permanente body art. Als u niet zeker weet of bezorgd dat je het op een dag misschien spijt, geef jezelf meer tijd om na te denken over het. Laat je niet te druk worden gezet in het krijgen van een tattoo, en niet een tattoo niet krijgen als je onder invloed bent van alcohol of drugs.

Als u besluit om verder te gaan met de tatoeage, kies de locatie van de tatoeage voorzichtig. Overweeg of u wilt dat de tatoeage zichtbaar of verborgen zijn onder de kleding. Bedenk ook dat de gewichtstoename - inclusief zwangerschap gewichtstoename - de tatoeage zou verstoren of anderszins van invloed zijn verschijning.

Aandringen op veiligheidsmaatregelen

Om ervoor te zorgen dat uw tattoo zal veilig worden toegepast, deze vragen beantwoorden:

 • Wie kent het tatoeëren? Probeer niet om tatoeage uzelf of toestaan ​​dat een ongetrainde vriend om de tatoeage te doen. Ga naar een gerenommeerde tatoeage studio die alleen goed opgeleide werknemers tewerkstelt. Houd in gedachten dat regelgeving eisen en vergunningverlening normen variëren van staat tot staat. Controleer met uw stad, provincie of staat afdeling voor informatie over lokale vergunningen en regelgeving gezondheid.
 • Heeft de tatoeëerder handschoenen dragen? Zorg dat de tatoeëerder wast zijn of haar handen en draagt ​​een vers paar beschermende handschoenen voor elke procedure.
 • Heeft de tatoeëerder gebruiken juiste apparatuur? Zorg ervoor dat de tatoeëerder verwijdert de naald en buizen uit verzegelde pakken voordat je begint. Elke pigmenten, trays of containers dienen ongebruikt te zijn ook.
 • Heeft de tatoeëerder te steriliseren nondisposable apparatuur? Zorg ervoor dat de tatoeëerder gebruikt een warmte sterilisatie machine (autoclaaf) om alle nondisposable apparatuur tussen klanten steriliseren. Instrumenten en benodigdheden die niet kan worden gesteriliseerd met een autoclaaf - met lades handgrepen, tafels en spoelbakken - moeten worden ontsmet met een commerciële desinfecterende of bleekwater oplossing na elk gebruik.

Zorg goed voor je tattoo

Volwassen gezondheid. Wie doet het tatoeëren?
Volwassen gezondheid. Wie doet het tatoeëren?

Hoe u de zorg voor uw nieuwe tatoeage is afhankelijk van het type en de omvang van de verrichte werkzaamheden. Typisch, echter, moet u:

 • Verwijder de pleister na 24 uur. Breng een antibiotische zalf op de getatoeëerde huid terwijl het de genezing.
 • Houd de getatoeëerde huid schoon. Gebruik gewoon water en zeep en een zachte aanraking. Tijdens het douchen, vermijd directe stromen van water op het pas getatoeëerde huid. Pat - niet wrijven - het gebied droog.
 • Gebruik vochtinbrengende crème. Breng een lichte moisturizer om de getatoeëerde huid meerdere malen per dag.
 • Vermijd blootstelling aan de zon. Bewaar de getatoeëerde gebied uit de zon voor minstens een paar weken.
 • Vermijd zwemmen. Blijf uit zwembaden, hot tubs, rivieren, meren en andere wateren, terwijl je piercing genezen is.
 • Kies kleding zorgvuldig. Doe niets dat zou kunnen vasthouden aan de tatoeage niet dragen.
 • Sta tot 2 weken voor genezing. Niet plukken op elk korsten, die het risico op infectie vergroot en kan het ontwerp beschadigen en littekens.

Als u denkt dat uw tattoo zou kunnen worden besmet of u zich zorgen dat uw tatoeage is niet goed genezen bent, neem dan contact op met uw arts. Als u geïnteresseerd in tatoeage verwijdering bent, vraag dan uw dermatoloog over laserchirurgie of andere mogelijkheden voor tatoeage verwijdering.

Zie ook

Volwassen gezondheid