Volwassen gezondheid

Vingernagels: do's en don'ts voor gezonde nagels

Bent u een goede verzorging van je nagels? hier is wat je moet weten om uw nagels te houden in tiptop vorm.

Neem een ​​korte blik op uw nagels. Zijn ze sterk en gezond op zoek? Of zie je ribbels, deuken, of gebieden van ongebruikelijke kleur of vorm? Veel minder dan wenselijk nagel voorwaarden kan worden voorkomen door middel van goede vingernagel zorg. Anderen wijzen op een onderliggende aandoening die de aandacht vraagt.

Vingernagels: wat is normaal, wat niet

Vingernagels - waarin gelamineerde lagen van een eiwit keratine - groeien van het gebied aan de voet van de nagel onder de cuticula. Als nieuwe cellen groeien, ouder cellen hard en verdicht en worden uiteindelijk uit naar je vingertoppen geduwd.

Gezonde nagels zijn glad, zonder putjes of groeven. Ze zijn gelijk in kleur en consistentie en vrij van vlekken of verkleuring. Soms vingernagels ontwikkelen onschadelijk verticale richels die lopen vanaf de nagelriem naar het uiteinde van de nagel. Verticale tanden vaak prominenter met de leeftijd. Vingernagels kan ook de ontwikkeling van witte strepen of vlekken als gevolg van letsel, maar deze uiteindelijk uit te groeien met de nagel.

Niet alle nagel voorwaarden zijn echter normaal. Raadpleeg uw arts of dermatoloog als u merkt:

 • Veranderingen in nagellak, zoals verkleuring van de volledige nagel of een donkere strook onder de nagel
 • Veranderingen in de nagel vorm, zoals gekrulde nagels
 • Dunner of verdikking van de nagels
 • Scheiding van de nagel van de omringende huid
 • Bloeden rond de nagels
 • Roodheid, zwelling of pijn rond de nagels

Vingernagel zorg: do's en don'ts

Om uw nagels te houden op hun best, volgt u deze eenvoudige richtlijnen.

Do:

 • Houd uw nagels droog en schoon. Dit voorkomt dat bacteriën, schimmels en andere organismen van het groeien onder je nagels. Draag katoenen gevoerde rubberen handschoenen bij het afwassen, schoonmaken of het gebruik van agressieve chemicaliën, en vermijd lange doorweekt in het bad.
 • Trim en vijl je nagels regelmatig. Gebruik een scherp manicure schaar of tondeuse. Knip je nagels recht af, dan rond de tips in een flauwe bocht. Het is misschien makkelijkst te trimmen en het bestandssysteem van uw nagels als ze zacht, zoals na het baden.
 • Gebruik vochtinbrengende crème. Wanneer u met de hand lotion, wrijf de lotion in je nagels en nagelriemen, ook.

Niet doen:

 • Misbruik maken van uw nagels. Om nagel schade te voorkomen, geen gebruik maken van uw nagels als instrumenten te halen, porren of wrikken dingen.
 • Bijt je nagels of ophalen bij je nagelriemen. Deze gewoonten kunnen het nagelbed beschadigd raken. Zelfs een kleine snede naast uw vingernagel kan toestaan ​​bacteriën of schimmels om een ​​infectie te voeren en leiden.
 • Trek losse velletjes. Je zou rippen levend weefsel samen met de nijnagel. In plaats daarvan, zorgvuldig clip uit losse velletjes.
 • Problemen negeren. Als u een nagel probleem dat niet lijkt om weg te gaan op zijn eigen hebben of wordt geassocieerd met andere symptomen, raadpleeg dan uw arts of dermatoloog voor een evaluatie.

Zie ook

Vingernagels: do's en don'ts voor gezonde nagels

Tips voor zwakke of broze nagels

Zwakke nagels kan een uitdaging om harder te zijn. Om zwakke of broze nagels te beschermen en het risico van het splitsen of breken:

 • Houd je nagels kort. Lange nagels hebben meer kans op splijten of breken.
 • Gebruik vochtinbrengende crème. Breng moisturizer om uw nagels en nagelriemen meerdere malen gedurende de dag en voor het slapen gaan. Overwegen het dragen van katoenen handschoenen terwijl u slaapt, om afdichting te helpen in het vocht.
 • Toepassing nagellak. Een dunne laag van duidelijke nagellak kan helpen om vocht in je nagels.
 • Beperk het gebruik van nagellak remover. Gebruik geen nagellak remover meer dan een keer per week. Als u nodig hebt om nagellak remover te gebruiken, kiest u de aceton-vrije variant. Aceton droogt nagels.
 • Vraag uw arts over biotine supplementen. Het veranderen van uw dieet of het nemen dagelijks multivitaminen is niet waarschijnlijk dat je nagels te versterken. Echter, wat onderzoek suggereert dat het voedingssupplement biotine kunnen helpen versterken zwakke of broze nagels.

Een opmerking over de manicure en pedicure

Volwassen gezondheid. Houd uw nagels droog en schoon.
Volwassen gezondheid. Houd uw nagels droog en schoon.

Als u vertrouwen op manicures of pedicures voor gezond uitziende nagels, houden een paar dingen in gedachten. Vasthouden aan salons die een huidige stand licentie geven, en alleen werken met technici ook een vergunning van de staatsraad. Niet over je nagelriemen verwijderen - het kan leiden tot infecties nagel. Ook, zorg ervoor dat uw nagelstyliste goed steriliseert alle instrumenten die worden gebruikt tijdens de procedure. Verschillende virussen kunnen verspreiden met behulp van gesteriliseerde instrumenten. Je zou ook vragen hoe de voetbaden worden gereinigd. Idealiter wordt een bleekmiddel oplossing gebruikt tussen cliënten en de filters worden regelmatig schoongemaakt.

Het is gemakkelijk om uw nagels te verwaarlozen - maar er is veel dat je kunt doen om uw nagels gezond en sterk te houden. Begin met eenvoudige vingernagel zorg.

Zie ook

Volwassen gezondheid