Volwassen gezondheid

Oogletsel: tips om visie te beschermen

Oogletsels kunnen gezichtsvermogen beschadigen en zelfs blindheid veroorzaken, maar de meeste kunnen worden voorkomen. Bescherm uw visie met deze tips.

Als je nadenkt over wie er aan het risico van oogletsel, die je waarschijnlijk arbeiders in een fabriek of op een bouwplaats. En inderdaad veel oogletsel gebeuren op de baan. Maar bijna net zo veel gebeuren rond het huis. Al duurt het is een vliegende champagnekurk of een schietpartij elastiekje. Gelukkig zijn de meeste oogletsels te voorkomen zijn. Nemen stappen om het risico van een oog letsel te verminderen en te begrijpen wanneer een arts te zien.

Wat kunt u doen om een ​​oogletsel te voorkomen?

Om een ​​oogletsel rond het huis te voorkomen, volg deze veiligheidstips:

 • Draag beschermende bril tijdens de risicovolle activiteiten. Draag een veiligheidsbril met zijschermen wanneer je zou kunnen worden blootgesteld aan vliegende deeltjes, objecten of stof. Draag een veiligheidsbril bij blootstelling aan chemicaliën - zelfs als je gewoon een omstander. Beschermende telt brillen tijdens het sporten, ook. Elke sport met een bal, racket of vliegend object vormt een potentieel risico van oogletsel.
 • Wees voorzichtig met chemicaliën en reinigingsmiddelen. Lees aandachtig de etiketten van chemicaliën en huishoudelijke schoonmaakproducten, zoals bleekmiddel, voordat u ze gebruikt. Niet vermengen. Houd alle chemicaliën en sprays buiten het bereik van een kind.
 • Toezicht gebruik van gereedschap van uw kind. Potloden, scharen, vorken en messen kunnen allemaal leiden tot ernstig oogletsel. Houd in gedachten dat gemeenschappelijke huishoudelijke artikelen - zoals paperclips, bungee koorden, draad kleerhangers, elastiekjes en vishaken - ook gevaarlijk kan zijn.
 • Vermijd speelgoed bepaalde kinderen. Sta niet toe dat uw kind om te spelen met nonpowder geweren, zoals pellet guns of BB guns. Vermijd projectiel speelgoed, zoals darten, pijl en boog, en raket-firing speelgoed.
 • Sta niet toe dat uw kinderen gebruiken laser pointers. Laser pointers, vooral die met korte golflengten zoals groene laser pointers, kan het netvlies permanent beschadigen en leiden tot verlies van gezichtsvermogen met blootstelling zo kort als een paar seconden. Als volwassene, wees voorzichtig bij het gebruik van laser pointers. Vermijd het richten van de straal niet naar iemands ogen.
 • Wees voorzichtig bij het ​​koken of het gebruik van hete voorwerpen. Gebruik vet schilden om het ploeteren van hete vet of olie te voorkomen. Vermijd het gebruik van een krultang in de buurt van uw ogen.
 • Elimineren gevaren die valpartijen. Secure tapijten en leuningen kunnen veroorzaken. Overwegen met betrekking tot scherpe meubels randen en hoeken met een dempend materiaal, vooral als een kind of oudere volwassen leven in uw huis.
 • Afzien achtertuin vuurwerk. Laat vuurwerk aan goed opgeleide vakmensen.
 • Wees voorzichtig bij het ​​openen van een champagnefles. Schud de fles. Richt de fles in een hoek van 45 graden weg van uzelf en eventuele omstanders. Stevig plaats uw handpalm over de kurk tijdens het verwijderen van de draad kap. Leg een handdoek over de gehele bovenkant van de fles, pak de kurk en langzaam draai de fles tot de kurk is bijna uit de nek. Om de kurk te voorkomen dat ontslagen als een raket, onderhouden lichte neerwaartse druk uit op de kurk net zoals het komt uit de fles.
 • Gebruik autostoelen. Zorg ervoor dat uw kind goed is vastgezet in een autostoel en dat de gordel of de schoudergordel goed vastzit. Sta niet toe dat een kind 12 jaar of jonger te rijden op de voorbank. Bewaar losse voorwerpen in uw kofferbak of zet ze op de vloer van uw voertuig.

Zie ook

Oogletsel: tips om visie te beschermen

Wat zijn de tekenen en symptomen van een verwonding aan het oog?

Volwassen gezondheid. Draag beschermende bril tijdens de risicovolle activiteiten.
Volwassen gezondheid. Draag beschermende bril tijdens de risicovolle activiteiten.

Het is niet altijd gemakkelijk om een ​​oogletsel te identificeren - vooral in een kind. Zoek medische zorg onmiddellijk als u een van deze tekenen of symptomen:

 • Voor de hand liggende pijn of problemen zien
 • Een gesneden of gescheurd ooglid
 • Een oog niet beweegt en het andere oog
 • Een oog uit te steken verder of lijkt meer op de voorgrond dan de andere
 • Een ongewone pupil grootte of vorm
 • Bloed in het witte deel van het oog
 • Een object op het oog of onder het ooglid die niet gemakkelijk los

Wat kunt u doen als er een verwonding aan het oog voordoet?

Wanneer een verwonding aan het oog optreedt, dient medische hulp van een oogarts of een andere arts zo snel mogelijk - zelfs als de schade lijkt gering. Het uitstellen van zorg kan leiden tot permanent gezichtsverlies of blindheid. Bovendien nemen stappen om verdere schade te voorkomen. Bijvoorbeeld:

 • Niet aanraken, wrijven of druk uit op het oog
 • Probeer niet om een ​​object dat lijkt vast te zitten op het oppervlak van het oog of een object dat wordt weergegeven in het oog te zijn doorgedrongen verwijderen
 • Heb zalf of medicijnen niet voor het oog
 • Spoelen geen chemicaliën in het oog is blootgesteld aan met veel schoon water
 • Plaats voorzichtig een schild of gaasje over het oog tot je medische hulp kunt krijgen

Een ongeval kan gebeuren in het knipperen van een oog. Wordt voorbereid - zowel door middel van preventie en snelle actie in geval van nood - kan helpen om u en uw dierbaren helder zien.

Zie ook

Volwassen gezondheid