Volwassen gezondheid

Ontrouw: herstellen van uw huwelijk na een affaire

Ontrouw veroorzaakt hevige emotionele pijn, maar een affaire hoeft niet het einde van je huwelijk betekenen. Begrijpen hoe een huwelijk kan worden herbouwd na een affaire.

Paar echtelijke problemen veroorzaken zo veel verdriet en verwoesting als ontrouw. Geldzorgen, gezondheidskwesties en meningsverschillen over kinderen kan een relatie stam - maar ontrouw ondermijnt het fundament van het huwelijk zelf.

Echtscheiding is niet per definitie onvermijdelijk na ontrouw, echter. Met de tijd om te genezen en een gemeenschappelijk doel van de wederopbouw van de relatie, kunnen sommige paren komen uit ontrouw met een sterkere en meer intieme relatie.

Het definiëren van ontrouw

Ontrouw is niet een enkele, duidelijk omschreven situatie - en wat wordt beschouwd als ontrouw varieert tussen paren en zelfs tussen de partners in een relatie. Bijvoorbeeld, is een emotionele band zonder lichamelijke intimiteit als ontrouw? Hoe zit het met online relaties?

Volwassen gezondheid. Heb overhaaste beslissingen maken.
Volwassen gezondheid. Heb overhaaste beslissingen maken.

Houd in gedachten dat zaken zijn grotendeels fantasieën. De persoon buiten het huwelijk wordt vaak geïdealiseerd en gezien als een vlucht uit de echte problemen.

Waarom zaken gebeuren

Vele factoren kunnen bijdragen aan ontrouw, waarvan sommige zijn niet fundamenteel over seks. Sommige factoren voort uit individuele problemen, zoals een laag gevoel van eigenwaarde, alcoholisme of seksuele verslaving. Echtelijke problemen die zijn gebouw voor jaren kan ook brandstof een affaire. In het algemeen, een persoon die een affaire:

 • Ervaart seksuele aantrekking tot andere dan zijn of haar partner iemand en besluit om op te treden op dit gevoel in plaats van onderdrukken
 • Houdt de affaire gaan in het geheim door toevlucht te nemen tot leugens en bedrog
 • Vertrouwt in andere dan zijn iemand of haar partner over zijn of haar echtelijke problemen
 • Voelt een sterkere emotionele band in een romantische manier om andere dan zijn iemand of haar huwelijkspartner
 • Ontwikkelt onrealistische fantasieën over andere dan zijn of haar partner iemand, en luistert niet naar het tegendeel

Zie ook

Ontrouw: herstellen van uw huwelijk na een affaire

Het ontdekken van een affaire

De eerste ontdekking van een affaire triggers meestal krachtige emoties voor beide partners - shock, woede, verraad, schaamte, depressie, schuld, wroeging. Op dit punt, is het belangrijk om voorzichtig te werk gaan:

 • Heb overhaaste beslissingen maken. Als je denkt dat je zou jezelf of iemand anders fysiek pijn doen, zoek professionele hulp onmiddellijk.
 • Geef elkaar de ruimte. De ontdekking van een affaire kan intens zijn. Misschien vindt u zelf handelt onregelmatig of in tegenstelling tot jezelf als je probeert te begrijpen wat er is gebeurd. Neem een ​​"time-out" als de emoties hoog oplopen.
 • Zoeken steun. Deel je gevoelens met vertrouwde vrienden of geliefden, of praten met een geestelijk leider of begeleider. Objectieve, onbevooroordeelde ondersteuning kan u helpen bij het verwerken van wat je voelt.
 • Neem je tijd. Vermijd verdiepen in de intieme details van de affaire meteen. Terwijl u misschien simpele feiten upfront delen, overwegen te wachten om meer complexe vraagstukken te bespreken - zoals motivatie - totdat je verderop in het genezingsproces.

Herstellen een gebroken huwelijk

Herstellende van een affaire is een moeilijk en langdurig proces. Toch is het mogelijk om een ​​huwelijk om te overleven - en zelfs verbeteren - na een affaire. Beschouw deze stappen om genezing te bevorderen:

 • Niet beslissen. Alvorens te kiezen om verder te gaan of te beëindigen uw huwelijk, neem de tijd om te genezen en te begrijpen wat er achter de affaire. Leer de lessen die toekomstige problemen kunnen voorkomen.
 • Verantwoording. Als je ontrouw was, neem verantwoordelijkheid voor je daden. Beëindig de affaire, en stop alle interactie of communicatie met de persoon. Als de affaire betrokken een mede-werker, beperken strikt contact om zaken of een andere baan.
 • Wees eerlijk Zodra de eerste schok voorbij is, bespreken wat open en eerlijk gebeurd -. Ongeacht hoe moeilijk praten of horen over de affaire zou kunnen zijn.
 • Denk aan gezamenlijke doelen. Het is misschien tijd nemen om uit te zoeken wat er gebeurd is en te overwegen of je relatie kan genezen. Als je een doel van verzoening te delen, beseffen dat genezing het huwelijk zal tijd, energie en inzet nemen.
 • Raadpleeg een huwelijk counselor. Zoek hulp van een licentie therapeut die is specifiek opgeleid in relatietherapie en ervaren in het omgaan met ontrouw. Huwelijkstherapie kan je helpen zet de zaak in perspectief, problemen te identificeren die mogelijk hebben bijgedragen aan de affaire, leren hoe te bouwen en te versterken uw relatie en echtscheiding te vermijden - als dat de wederzijdse doel. Vraag dan uw adviseur om leesmateriaal adviseren over het onderwerp, ook.
 • Herstellen van vertrouwen. Ga naar begeleiding samen om uw inzet voor het huwelijk te bevestigen en om geheimhouding te voorkomen uit voortgezette om je relatie te eroderen. Als je ontrouw was, zou u bezorgd om de affaire achter je en vooruit - maar het is belangrijk om je partner te stellen zijn of haar eigen tijdschema voor herstel.
 • Vergeven. Ontrouw is emotioneel verwoestende. Vergeving is niet waarschijnlijk te snel of gemakkelijk komen, maar het kan gemakkelijker geworden in de tijd. Houd in gedachten dat vergeving betekent niet te vergeten of discontering wat er is gebeurd.

Moving forward

Niet elk huwelijk beïnvloed door ontrouw kan - of moet - worden opgeslagen. Soms te veel schade is aangericht of verzoening blijft ongrijpbaar.

Als u ervoor kiest om uw huwelijk weer op te bouwen, gericht op herstel van het vertrouwen. Praat over je angsten met je partner - of u bang om verraden of nooit opnieuw wordt vertrouwd bent. Deel je gevoelens, luisteren naar elkaar en reset uw burgerlijke grenzen.

Als u beiden inzetten voor de wederopbouw van je relatie en je hebt de kracht en vastberadenheid voor de taak, kan de beloning van een partnerschap dat in de diepte, eerlijkheid en intimiteit groeit zijn.

Zie ook

Volwassen gezondheid