Volwassen gezondheid

Vergeving: het loslaten van wrok en bitterheid

Als iemand je om je pijn doet, kunt u vasthouden aan woede, wrok en gedachten van wraak - of omarmen vergeving en vooruit.

Bijna iedereen is gekwetst door de handelingen of woorden van een ander. Misschien is je moeder bekritiseerde uw opvoedingsvaardigheden, je collega gesaboteerd een project of uw partner een affaire had. Deze wonden kunnen achterlaten als u met blijvende gevoelens van woede, bitterheid of zelfs wraak - maar als je geen vergeving beoefenen, zou u degene die het meest innig betaalt worden. Door het omarmen van vergeving, dan kunt u ook omarmen vrede, hoop, dankbaarheid en vreugde. Bedenk hoe vergeving kunt u leiden naar het pad van fysieke, emotionele en spirituele welzijn.

Wat is vergeving?

In het algemeen, vergeving is een beslissing te laten gaan van wrok en gedachten van wraak. De handeling die gekwetst of beledigd je zou altijd een deel van je leven blijven, maar vergeving kan zijn greep op u te verminderen en helpen concentreren op andere, positieve delen van je leven. Vergeving kan zelfs leiden tot gevoelens van begrip, empathie en compassie voor degene die je pijn doen.

Vergeving betekent niet dat je de verantwoordelijkheid van de andere persoon voor jou kwetsen ontkennen, en het maakt niet minimaliseren of rechtvaardigen de verkeerde. U kunt de persoon vergeven zonder excuus de daad. Vergeving brengt een soort vrede die je helpt om te gaan met het leven.

Wat zijn de voordelen van iemand vergeven?

Het loslaten van wrok en bitterheid kan maken voor medeleven, vriendelijkheid en vrede. Vergeving kan leiden tot:

  • Gezondere relaties
  • Grotere spirituele en psychische welbevinden
  • Minder angst, stress en vijandigheid
  • Lagere bloeddruk
  • Minder symptomen van depressie
  • Lager risico op alcohol-en drugsmisbruik

Waarom is het zo makkelijk om een ​​wrok te houden?

Wanneer je gekwetst door iemand die je liefde en vertrouwen, zou je boos, verdrietig of verward worden. Als je stilstaan ​​bij kwetsende gebeurtenissen of situaties, kunnen wrok gevuld met wrok, wraak en vijandigheid beklijven. Als u toestaan ​​dat negatieve gevoelens te verdringen positieve gevoelens, zou je jezelf opgeslokt door uw eigen bitterheid of gevoel van onrechtvaardigheid.

Wat zijn de effecten van het houden van een wrok?

Als je meedogenloos bent, zou je de prijs herhaaldelijk betalen met het brengen van woede en bitterheid in elke relatie en nieuwe ervaring. Je leven zou kunnen worden zo verpakt in het verkeerde dat je niet kunt genieten van het heden. Je zou depressief of angstig worden. Je zou het gevoel dat je leven ontbreekt betekenis of doel, of dat u bent op gespannen voet met je spirituele overtuigingen. Je zou waardevolle en verrijkende verbondenheid te verliezen met anderen.

Hoe maak ik een staat van vergeving te bereiken?

Vergeving is een verbintenis tot een proces van verandering. Om te beginnen, zou je:

  • Denk aan de waarde van vergeving en het belang ervan in je leven op een gegeven moment
  • Denk na over de feiten van de situatie, hoe je hebt gereageerd, en hoe deze combinatie heeft beïnvloed je leven, gezondheid en welzijn
  • Als je klaar bent, actief voor kiezen om de persoon die je beledigd vergeven
  • Af te stappen van uw rol als slachtoffer en laat de controle en macht de overtredende persoon en situatie hebben in je leven gehad

Als je loslaat van wrok, zult u niet langer je leven bepalen door hoe je hebt gekwetst. Je zou zelfs mededogen en begrip te vinden.

Zie ook

Vergeving: het loslaten van wrok en bitterheid

Wat gebeurt er als ik niet iemand kan vergeven?

Vergeving kan lastig zijn, vooral als de persoon die je pijn niet verkeerd toegeven of niet spreken over zijn of haar verdriet. Als je jezelf vast, rekening houden met de situatie vanuit het oogpunt van de andere persoon. Vraag jezelf af waarom hij of zij zou gedragen op zo'n manier. Misschien zou u net hebben gereageerd als je geconfronteerd dezelfde situatie. Daarnaast overwegen om uw kijk op de wereld. Verwacht incidenteel onvolkomenheden van de mensen in je leven. Je zou willen nadenken over tijden die je hebt anderen pijn gedaan en op wie je hebt vergeven. Het kan ook nuttig om te schrijven in een dagboek, bidden of gebruik geleide meditatie te zijn - of praat met iemand die je hebt gevonden om wijs en barmhartig, zoals een spiritueel leider, een geestelijke gezondheid provider, of een onpartijdig geliefde of vriend.

Doet vergeving garantie verzoening?

Volwassen gezondheid. Vergeving: het loslaten van wrok en bitterheid.
Volwassen gezondheid. Vergeving: het loslaten van wrok en bitterheid.

Indien de kwetsende evenement betrokken iemand wiens relatie die je anders waarde, kan vergeving leiden tot verzoening. Dit is niet altijd het geval. Verzoening zou onmogelijk zijn als de dader overleden is of niet bereid is om met u te communiceren. In andere gevallen kan verzoening niet geschikt. Toch is vergeving mogelijk is - zelfs als verzoening niet.

Wat als ik om te communiceren met de persoon die mij pijn doen, maar ik wil niet?

Als u nog niet bereikt een staat van vergeving, dat in de buurt van de persoon die je pijn zou gespannen en stressvol. Om deze situaties om te gaan, vergeet niet dat je kunt kiezen om specifieke functies en bijeenkomsten bij te wonen of te voorkomen. Respecteer jezelf en doen wat het beste lijkt. Als u ervoor kiest om te wonen, niet worden verrast door een zekere mate van onhandigheid en misschien zelfs meer intense gevoelens. Doe je best om een ​​open hart en geest te houden. Misschien vindt u dat de ervaring die u helpt om verder te gaan met vergeving.

Wat als de persoon die ik ben vergeven niet verandert?

Het krijgen van een andere persoon om zijn of haar daden, gedrag of woorden te veranderen is niet het punt van vergeving. Denk aan vergeving meer over hoe het je leven kan veranderen - door te brengen u vrede, geluk, en emotionele en spirituele genezing. Vergeving kan wegnemen van de kracht van de ander blijft hanteren in je leven.

Wat als ik ben degene die vergeving nodig heeft?

De eerste stap is om eerlijk te beoordelen en erkennen de fouten die je hebt gedaan en hoe die fouten hebben anderen beïnvloed. Op hetzelfde moment, voorkomen oordelen jezelf te hard. Je bent een mens, en u zult fouten maken. Als je echt spijt van iets wat je hebt gezegd of gedaan, overwegen toe te geven aan degenen die je hebt geschaad. Spreken van uw oprechte verdriet of spijt, en specifiek vragen om vergeving - zonder het maken van excuses. Bedenk echter, kun je niet dwingen iemand om je te vergeven. Anderen moeten verhuizen naar vergeving in hun eigen tijd. Ongeacht de uitkomst, verplichten tot het behandelen van anderen met compassie, empathie en respect.

Zie ook

Volwassen gezondheid