Volwassen gezondheid

Rugpijn op het werk: het voorkomen van pijn en letsel

Zwaar tillen, repeterende bewegingen en zitten aan een bureau de hele dag kan zijn tol eisen op je rug. Verkrijg de feiten over pijn in de rug op het werk en hoe het te voorkomen.

Of het is saai en pijnlijke of scherpe en stekende, kan rugpijn het moeilijk om zich te concentreren op je werk te maken. Helaas zijn veel beroepen - zoals verpleging, bouw-en werk in de fabriek - kan plaatsen belangrijke eisen op je rug. Zelfs routine kantoorwerk kan veroorzaken of verergeren rugpijn. Begrijpen wat de oorzaken rugpijn op het werk en wat u kunt doen om het te voorkomen.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van rugpijn op het werk?

Een aantal factoren kunnen bijdragen tot rugpijn op het werk. Bijvoorbeeld:

  • Kracht uitoefenen van te veel kracht op je rug -. Zoals door het optillen of verplaatsen van zware objecten - kunnen letsel veroorzaken.
  • Herhaling. Herhalen bepaalde bewegingen kan leiden tot spiervermoeidheid of letsel.
  • Houding. Slouching overdrijft natuurlijke rondingen van uw rug, wat kan leiden tot spiervermoeidheid en verwondingen.

Natuurlijk, bepaalde medische aandoeningen en leefstijlfactoren - zoals obesitas, slaaphouding, slechte lichamelijke conditie, roken en stress - ook kan bijdragen tot rugpijn.

Zie ook

Rugpijn op het werk: het voorkomen van pijn en letsel

Wat kan ik doen om weer te voorkomen pijn op het werk?

U kunt stappen ondernemen om op het werk terug te voorkomen pijn en blessures. Bijvoorbeeld:

  • Onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine. Handhaven van een gezond gewicht minimaliseert stress op je rug. Voor de meeste gezonde volwassenen, het ministerie van Volksgezondheid en Human Services beveelt minstens 150 minuten per week van matige aërobe activiteit of 75 minuten per week van krachtige aërobe activiteit - bij voorkeur verspreid over de week - en krachttraining oefeningen minstens twee keer per week. Combineer aërobe oefening, zoals zwemmen of wandelen, met oefeningen die te versterken en strek je rug spieren en buik.
  • Besteed aandacht aan houding. Wanneer staan, houd uw gewicht in evenwicht op je voeten. Niet slouch. Om een ​​goede houding te bevorderen bij het zitten, kies een stoel die u toelaat om beide voeten plat op de vloer rusten en houd uw knieën level met je heupen. Indien nodig, prop je voeten met een voetenbankje of andere ondersteuning. Als de stoel niet ondersteunt curve van uw onderrug's, plaats een opgerolde handdoek of een klein kussen achter je onderrug. Verwijder uw portemonnee of mobiele telefoon uit je achterzak bij het zitten, zetten extra druk op je billen of onderrug te voorkomen.
  • Til goed. Bij het ​​tillen en dragen een zwaar voorwerp, til met je knieën en draai je core spieren. Houd het object dicht bij je lichaam. Handhaaf de natuurlijke curve van je rug. Als een object is te zwaar om veilig op te tillen, iemand vinden om je te helpen.
  • Wijzig repetitieve taken. Gebruik hefinrichtingen, indien beschikbaar, om u te helpen belastingen te heffen. Proberen om fysiek veeleisende taken met minder veeleisende degenen afwisselen. Als u werkt op een computer, zorg ervoor dat uw monitor, toetsenbord, muis en stoel goed worden gepositioneerd. Als je op de telefoon het grootste deel van de dag, gebruik een headset. Vermijd onnodig buigen, draaien en het bereiken. Beperk de tijd die je besteedt het dragen van zware aktetassen, portemonnees en tassen. Overweeg het gebruik van een rollende koffer.
  • Luister naar je lichaam. Als je moet zitten voor een langere periode, verander van plaats af, sta op en rek wanneer u zich moe.
Volwassen gezondheid. Onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine.
Volwassen gezondheid. Onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine.

Rugpijn kan pest uw werkdagen en vrije tijd. Je bent niet zitten met het, dat wel. Neem de tijd om uw werkomgeving en adres situaties die je terug zou kunnen verergeren onderzoeken. Zelfs eenvoudige stappen om terug te verlichten pijn in zijn stappen in de goede richting.

Zie ook

Volwassen gezondheid