Volwassen gezondheid

Slaapmiddelen: inzicht over-the-counter opties

Moeite met slapen? over-the-counter slaapmiddelen misschien tijdelijk helpen - maar veranderingen in levensstijl zijn meestal de beste aanpak voor chronische slapeloosheid.

Je hebt gevolgd de gebruikelijke tips voor het krijgen van voldoende slaap - slapen op een regelmatig schema, het vermijden van cafeïne en dutjes overdag, regelmatig te bewegen, en het beheer van stress. Toch, het is al weken en een goede nachtrust blijft ongrijpbaar. Is het tijd voor een over-the-counter slaapmiddel? Hier is wat je moet weten als u overweegt medicatie om u te helpen slapen.

Slaapmiddelen: geen wondermiddel

Over-the-counter slaapmiddelen effectief af en toe slapeloze nacht kan worden. Er zijn een paar kanttekeningen echter. De meeste over-the-counter slaapmiddelen bevatten antihistaminica. Tolerantie voor de sedatieve effecten van antihistaminica kan snel ontwikkelen - dus hoe langer je ze neemt, hoe minder kans dat ze om u slaperig te maken. Daarnaast kunnen een aantal over-the-counter slaapmiddelen laat je suf voelen en onwel de volgende dag. Dit is de zogenaamde kater effect. Medicatie interacties zijn ook mogelijk, en er moet nog veel onbekend is over de veiligheid en effectiviteit van over-the-counter slaapmiddelen.

Zie ook

Slaapmiddelen: inzicht over-the-counter opties

Slaapmiddelen: de opties

Over-the-counter slaapmiddelen beschikbaar in bijna elke apotheek. Hier is een lijst van gemeenschappelijke keuzes en de mogelijke bijwerkingen:

  • Diphenhydraminum (benadryl, Unisom slaap). Difenhydramine is een sederende antihistaminicum. Bijwerkingen kunnen zijn overdag slaperigheid, droge mond, duizeligheid en problemen met het geheugen.
  • Doxylaminum (Unisom SleepTabs). Doxylaminum is ook een sederende antihistaminicum. Bijwerkingen zijn vergelijkbaar met difenhydramine, waaronder slaperigheid overdag, droge mond, duizeligheid en problemen met het geheugen.
  • Melatonine. Het hormoon melatonine helpt uw natuurlijke slaap-waak cyclus. Sommige onderzoeken suggereren dat melatonine supplementen kunnen nuttig zijn bij de behandeling van jetlag of het verminderen van de tijd die het kost om in slaap te vallen - hoewel het effect is meestal mild. De meest voorkomende melatonine bijwerkingen zijn slaperigheid overdag, duizeligheid en hoofdpijn. Andere, minder vaak voorkomende melatonine bijwerkingen kunnen zijn buikpijn, milde angst, prikkelbaarheid, verwardheid en kortdurende depressieve gevoelens.
  • Valeriaan. Supplementen gemaakt van deze plant kan de hoeveelheid tijd die het kost om in slaap te vallen, alsook bevordert de algehele betere slaap verminderen. Echter, het actieve ingrediënt niet duidelijk en sterkte kan variëren. Bijwerkingen van valeriaan supplementen kunnen zijn hoofdpijn, buikpijn, prikkelbaarheid of onbehagen, en verstoringen van het hart.
Volwassen gezondheid. Diphenhydraminum (benadryl, Unisom slaap).
Volwassen gezondheid. Diphenhydraminum (benadryl, Unisom slaap).

Winkelmerken die dezelfde werkzame bestanddelen als merknaam slaapmiddelen zijn algemeen beschikbaar. Winkelmerken hebben dezelfde risico's en voordelen als hun merknaam tegenhangers, vaak op een meer redelijke prijs.

Als u besluit om over-the-counter slaapmiddelen gebruiken

Als je denkt dat je zou kunnen profiteren van over-the-counter slaapmiddelen, als volgt te werk:

  • Begin met uw arts. Je weet van uw arts op OK niet nodig om een over-the-counter slaapmiddel te nemen, maar het is een goed idee om toch contact op met hem of haar. Uw arts kan ervoor zorgen dat de slaap steun zal geen interactie met andere medicijnen of onderliggende aandoeningen, evenals bepalen wat de beste dosering.
  • Houd voorzorgsmaatregelen in gedachten Difenhydramine en doxylamine worden niet aanbevolen voor mensen die met gesloten hoek glaucoom, astma, chronisch obstructief longlijden, ernstige leverziekte of urineretentie -. Die kan worden voorafgegaan door een zwakke urinestraal of problemen met het opstarten plassen. Daarnaast worden de meeste slaapmiddelen niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
  • Neem het een dag tegelijk. Over-the-counter slaapmiddelen zijn een tijdelijke oplossing voor slapeloosheid. In het algemeen, zijn ze niet bedoeld om te worden gebruikt voor langer dan twee weken.
  • Vermijd alcohol. Meng nooit alcohol en slaapmiddelen. Alcohol kan de sedatieve effecten van het geneesmiddel te verhogen.
  • Pas op bijwerkingen. Rijd niet of proberen andere activiteiten die alertheid vereisen, terwijl het nemen van slaapmiddelen.

Iedereen profiteert van een goede nachtrust. Als u nog steeds moeite met slapen hebben, raadpleeg dan uw arts voor extra hulp. Naast veranderingen in levensstijl, kan uw arts gedragstherapie raden om u te helpen leren van nieuwe slaapgewoonten en manieren om uw slaapomgeving meer bevorderlijk om te slapen te maken. In sommige gevallen kan op korte termijn gebruik van voorgeschreven slaapmiddelen en worden aanbevolen.

Zie ook

Volwassen gezondheid