Volwassen gezondheid

Slaap tips: 7 stappen om beter te slapen

Je bent niet gedoemd om te gooien en elke nacht draaien. Overweeg eenvoudige tips voor beter slapen, van het opzetten van een slaap schema om met inbegrip van fysieke activiteit in je dagelijkse routine.

Slechtgehumeurd het voelen de laatste tijd? Of gewoon versleten? Misschien is de oplossing is een betere slaap.

Denk na over alle factoren die kunnen interfereren met een goede nachtrust - van de druk op het werk en gezinstaken op onverwachte uitdagingen, zoals ontslagen, relatieproblemen of ziektes. Het is geen wonder dat de kwaliteit van de slaap is soms ongrijpbaar.

Hoewel je misschien niet in staat zijn om alle van de factoren die interfereren met uw slaap te controleren, kunt u gewoonten die een betere nachtrust te bevorderen nemen. Begin met deze eenvoudige tips slaap.

Nr 1: vasthouden aan een slaap schema

Volwassen gezondheid. Slaap tips: 7 stappen om beter te slapen.
Volwassen gezondheid. Slaap tips: 7 stappen om beter te slapen.

Ga naar bed en sta op hetzelfde tijdstip iedere dag, ook in de weekenden, feestdagen en vrije dagen. Consequent versterkt slaap-waak cyclus uw lichaam en helpt te bevorderen beter slapen 's nachts. Er is een addertje onder het gras, dat wel. Als je niet in slaap valt binnen ongeveer 15 minuten, sta op en doe iets ontspannend. Ga terug naar bed als je moe bent. Als u worstelen met in slaap vallen, misschien vind je het nog moeilijker af te knikken.

Nr 2: let op wat je eet en drinkt

Ga niet naar een van beide honger of gevulde bed. Uw ongemak zou kunnen houden u op. Beperken ook hoeveel je drinkt voor het slapen gaan, om te voorkomen dat verstorende middle-of-the-night trips naar het toilet.

Nicotine, cafeïne en alcohol verdient voorzichtigheid, ook. De stimulerende effecten van nicotine en cafeïne - die uren duren te slijten - kunnen grote schade aanrichten met een kwaliteit van de slaap. En hoewel alcohol slaperig kan maken op het eerste gevoel, kan het verstoren later slapen in de nacht.

Nr 3: maak een bedtijd ritueel

Dezelfde dingen doen elke avond om je lichaam te vertellen is het tijd om te ontspannen. Dit kan onder meer het nemen van een warm bad of douche, een boek lezen, of het luisteren naar rustgevende muziek - liefst met de lichten gedimd. Ontspannende activiteiten kan een betere nachtrust te bevorderen door de overgang tussen waken en slaperigheid.

Wees op uw hoede van het gebruik van de tv of andere elektronische apparaten als onderdeel van uw slapengaan ritueel. Sommige onderzoek suggereert dat het scherm de tijd of andere media te gebruiken voor het slapen gaan interfereert met de slaap.

Nr 4: comfortabel werken

Maak een ruimte die ideaal is voor het slapen. Vaak betekent dit koel, donker en stil. Overweeg het gebruik van verduisterende tinten, oordopjes, een ventilator of andere apparaten aan een omgeving die past bij uw behoeften te creëren.

Uw matras en kussen kan bijdragen aan een betere slaap, ook. Omdat de kenmerken van goede bedden zijn subjectief, kiezen wat het meest comfortabel voelt voor jou. Als u uw bed te delen, zorg ervoor dat er genoeg ruimte voor twee. Als u kinderen of huisdieren, grenzen stellen over hoe vaak ze slapen bij je hebt - of aandringen op aparte slaapruimtes.

Zie ook

Slaap tips: 7 stappen om beter te slapen

No 5: limiet dutjes overdag

Lange dutjes overdag kunnen interfereren met de nachtelijke slaap - vooral als je moeite hebt met slapeloosheid of een slechte kwaliteit van de slaap 's nachts. Als u ervoor kiest om te slapen tijdens de dag, je beperken tot ongeveer 10 tot 30 minuten en maken het tijdens de midafternoon.

Als je nachten werkt, moet u een uitzondering te maken op de regels over slapen overdag. In dit geval, houd uw raambekleding gesloten, zodat het zonlicht - die uw interne klok past - onderbreekt niet uw slaap overdag.

Nr. 6: onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine

Regelmatige lichamelijke activiteit kan bevorderen betere slaap, die u helpen om sneller in slaap vallen en om te genieten van diepere slaap. Timing is belangrijk, dat wel. Als je oefening te dicht bij het slapen gaan, zou je al te energiek om in slaap te vallen. Als dit lijkt een probleem voor u zijn, eerder uit te oefenen op de dag.

Nr. 7: het beheer van stress

Wanneer u te veel te doen - en te veel na te denken over - uw slaap is waarschijnlijk te lijden. Om u te helpen de vrede te herstellen in je leven, overweeg gezonde manieren om stress te beheren. Beginnen met de basis, zoals het krijgen van georganiseerd, het stellen van prioriteiten en het delegeren van taken. Geef jezelf toestemming om een ​​pauze te nemen als u er een nodig hebt. Delen een goede lach met een oude vriend. Voor het slapen gaan, noteer wat er op je geest en opzij leggen voor morgen dan.

Weet wanneer je moet contact opnemen met uw arts

Bijna iedereen heeft af en toe een slapeloze nacht - maar als je vaak moeite met slapen, neem dan contact op met uw arts. Identificeren en behandelen van eventuele onderliggende oorzaken kan u helpen om het beter te slapen die u verdient.

Zie ook

Volwassen gezondheid