Volwassen gezondheid

Anger management: 10 tips om je humeur te temmen

Het houden van uw humeur in bedwang kan een uitdaging zijn. Gebruik eenvoudige woede management tips - van het nemen van een time-out om het gebruik van "i" verklaringen - de touwtjes in handen.

Heb je jezelf rokend wanneer iemand je afsnijdt in het verkeer? Heeft uw bloeddruk gaan door het dak als je kind weigert mee te werken? Woede is een normale en zelfs gezonde emotie - maar het is belangrijk om te gaan met het op een positieve manier. Ongecontroleerde woede kan een tol op zowel je gezondheid en je relaties.

Klaar om je woede onder controle te krijgen? Begin met het overwegen van deze 10 woede management tips.

Nr 1: neem een ​​time-out

Tellen tot 10 is niet alleen voor kinderen. Alvorens te reageren op een gespannen situatie, neem een ​​paar momenten om diep te ademen en tel tot 10. Vertragen kan helpen bezweren uw humeur. Indien nodig, neem een ​​pauze van de persoon of situatie totdat je frustratie een beetje afneemt.

Nr 2: zodra je kalm bent, druk uw boosheid

Zodra je helder denken, druk uw frustratie op een assertieve, maar confrontatie zou manier. Vermeld uw zorgen en behoeften duidelijk en direct, zonder anderen te kwetsen of te proberen om hen te controleren.

Nr 3: nog wat oefenen

Lichamelijke activiteit kan een uitlaatklep voor je emoties te bieden, vooral als je op uitbarsten. Als je voelt dat je woede escaleert, gaan voor een stevige wandeling of lopen, of wat tijd doorbrengen doen van andere favoriete fysieke activiteiten. Lichamelijke activiteit stimuleert verschillende chemicaliën in de hersenen die kunnen achterlaten als u gelukkiger en meer ontspannen dan je was voordat je uitgewerkt gevoel.

Nr 4: denk na voor je spreekt

In de hitte van het moment, is het makkelijk om iets wat je later spijt zeggen. Neem even de tijd om je gedachten te verzamelen voordat iets te zeggen - en aan anderen die betrokken zijn bij de situatie om hetzelfde te doen.

No 5: brengen van mogelijke oplossingen

In plaats van te focussen op wat maakte je boos, werken aan het oplossen van het probleem bij de hand. Heeft rommelige kamer van je kind je gek? Sluit de deur. Is uw partner laat voor het diner elke avond? Plan maaltijden later op de avond - of het eens te eten in je eentje een paar keer per week. Herinner jezelf eraan dat boosheid niets zal oplossen, en zou het alleen maar erger.

Zie ook

Anger management: 10 tips om je humeur te temmen

Nr. 6: stok met 'i' uitspraken

Om te voorkomen dat het bekritiseren of het plaatsen van schuld - die uitsluitend mag toenemen spanning - gebruik "I" verklaringen om het probleem te beschrijven. Wees respectvol en specifiek. Zeg bijvoorbeeld: 'Ik ben boos dat je linksaf de tafel zonder het aanbieden om te helpen met de afwas, "in plaats van:" Je doet nooit huishoudelijk werk. "

Nr. 7: niet in het bezit van een wrok

Vergeving is een krachtig hulpmiddel. Als u toestaan ​​dat boosheid en andere negatieve gevoelens te verdringen positieve gevoelens, zou je je opgeslokt door je eigen bitterheid of gevoel van onrechtvaardigheid vinden. Maar als je iemand die je kwaad kan vergeven, zou je zowel leren van de situatie. Het is niet realistisch om te verwachten dat iedereen zich te gedragen zoals u wilt te allen tijde.

Nr 8: Gebruik humor om spanning los

Lightening up kan helpen diffuse spanning. Gebruik geen sarcasme, maar - het kan gekwetste gevoelens en erger maken.

Nr 9: de praktijk ontspanning vaardigheden

Volwassen gezondheid. Anger management: 10 tips om je humeur te temmen.
Volwassen gezondheid. Anger management: 10 tips om je humeur te temmen.

Wanneer je humeur fakkels, zet ontspanning vaardigheden aan het werk. Oefen diepe ademhalingsoefeningen, stel een ontspannende scène, of herhaal een kalmerend woord of zin, zoals "Take it easy." Je zou ook naar muziek luisteren, schrijven in een dagboek of doe een paar yoga houdingen - wat nodig is om ontspanning te bevorderen.

Nr 10: weet wanneer om hulp te zoeken

Leren om woede onder controle is voor iedereen een uitdaging op keer. Overweeg die hulp zoeken voor woede kwesties als uw woede lijkt uit de hand, zorgt ervoor dat je dingen die je de mensen om je spijt of pijn doen. Je zou lokale woede beheer klassen of anger management begeleiding verkennen. Met professionele hulp, kunt u:

  • Leer wat woede is
  • Identificeer wat triggers je boosheid
  • Erken tekenen dat je boos
  • Leren om te reageren op frustratie en woede in een gecontroleerde, gezonde manier
  • Ontdek onderliggende gevoelens, zoals verdriet of depressie

Woede beheer klassen en begeleiding kan individueel worden gedaan, met uw partner of andere familieleden, of in een groep. Vraag een verwijzing van uw huisarts naar een counselor gespecialiseerd in woede management, of vraag familieleden, vrienden of andere contacten voor aanbevelingen. Uw zorgverzekeraar, Employee Assistance Program (EAP), geestelijkheid, provincie of lokale instanties ook zouden kunnen aanbieden aanbevelingen.

Zie ook

Volwassen gezondheid