Volwassen gezondheid

Piercings: hoe om complicaties te voorkomen

Piercings wellicht vaker voor dan ooit, maar geen piercing licht te nemen. Ken de gevaren en weten elementaire voorzorgsmaatregelen en nazorg stappen.

Van oor tot lippen te bellybuttons, piercings zijn populair en makkelijk te krijgen. Toch laat niet het gemak van het verkrijgen van piercings stoppen met u van het doen van uw onderzoek. Piercings dragen risico's en kan leiden tot complicaties. De beslissingen die je maakt nu - zoals waar je de piercing en hoe je zorg voor de piercing - kan u helpen infectie te voorkomen en versnellen het genezingsproces.

Ken de risico's

Een piercing is het inbrengen van sieraden in een opening in het oor, neus, wenkbrauw, lip, tong of ander lichaamsdeel - meestal zonder verdoving. Hoewel de oorlel piercing is over het algemeen minder risicovol dan andere piercings, elke vorm van piercing vormt een risico van infectie en andere complicaties. Specifieke risico's omvatten:

 • Allergische reacties Sommige piercing sieraden -. Vooral stukken gemaakt van nikkel - kan allergische reacties veroorzaken.
 • Orale complicaties. Juwelen gedragen met de tong piercings kan chip en crack je tanden en tandvlees beschadigen. Tong zwelling na een nieuwe piercing kan interfereren met kauwen en slikken - en soms ademen.
 • Huidinfecties Een huidinfectie -. Die roodheid, zwelling, pijn en een pus-achtige ontlading zou kunnen veroorzaken - is mogelijk na een piercing.
 • . Andere huidproblemen piercing kan leiden tot littekens en keloïden - verhoogde gebieden veroorzaakt door een overmatige groei van littekenweefsel.
 • Bloodborneziekten Als het wordt gebruikt om de piercing te doen apparatuur is besmet met besmet bloed, dan kunt u contract diverse bloodborneziekten -. Waaronder hepatitis B, hepatitis C, tetanus en HIV.
 • Scheuren of trauma. Sieraden kunnen raken en uitgescheurd ongeluk, potentieel die steken of andere reparatie.

Medicatie of andere behandeling - met inbegrip van mogelijke sieraden verwijderen - kan nodig zijn als u een allergische reactie, infectie of andere huid probleem bij de piercing te ontwikkelen.

Zorg dat je er klaar voor bent

Volwassen gezondheid. Wie doet de piercings?
Volwassen gezondheid. Wie doet de piercings?

Voordat je een piercing, vraag jezelf af of je echt wilt investeren in body art. Kijk ook eens naar de plaats van de piercing en of u zult in staat zijn om de piercing te verbergen indien nodig - zoals op de werkplek. Als je niet zeker bent over de piercing of zorgen dat je het op een dag misschien spijt, geef jezelf meer tijd om na te denken over het. Laat je niet te druk worden gezet in het krijgen van een piercing, en niet een piercing niet krijgen als je onder invloed bent van alcohol of drugs.

Zie ook

Piercings: hoe om complicaties te voorkomen

Aandringen op veiligheidsmaatregelen

Om ervoor te zorgen dat je piercing wordt veilig gedaan worden, deze vragen beantwoorden:

 • Wie kent de piercings? Probeer niet te doorboren uzelf of toestaan ​​dat een ongetrainde vriend om de piercing te doen. Ga naar een gerenommeerde piercing studio die alleen goed opgeleide werknemers tewerkstelt. Houd in gedachten dat regelgeving eisen en vergunningverlening normen variëren van staat tot staat. Controleer met uw stad, provincie of staat afdeling voor informatie over lokale vergunningen en regelgeving gezondheid.
 • Heeft de piercer handschoenen dragen? Zorg ervoor dat de piercer wast zijn of haar handen en draagt ​​een vers paar beschermende handschoenen voor elke piercing.
 • Heeft de piercer gebruiken juiste apparatuur? Voor oorlel piercing, piercer vaak gebruik van een oor-piercing pistool om snel te duwen een oorbel door de oorlel. Voor andere piercings, piercer duwen meestal een naald door een lichaamsdeel en steek vervolgens een sieraad in het gat. Zorg ervoor dat de piercer gebruikt alleen verse, steriele naalden.
 • Heeft de piercer steriliseren nondisposable apparatuur? Zorg ervoor dat de piercer maakt gebruik van een warmte-sterilisatie machine (autoclaaf) om alle nondisposable apparatuur steriliseren na elke piercing. Instrumenten en benodigdheden die niet kan worden gesteriliseerd met een autoclaaf - met lades handgrepen, tafels en spoelbakken - moeten worden ontsmet met een commerciële desinfecterende of bleekwater oplossing na elk gebruik.
 • Heeft de piercer gebruik hypoallergeen sieraden Kijk voor chirurgische-grade staal, titanium, niobium, of 14 -? Of 18-karaats goud.

Zorg goed voor je piercing

De huid rond een nieuwe piercing kunnen enigszins gezwollen, rood en aanbesteding voor een paar dagen. De site zou zelfs lichtjes bloeden. Als de piercing geneest, zou wit of geel vocht uitlekken en vormen een lichte korst op de sieraden. Om besmetting te voorkomen en om de genezing te bevorderen, zorg goed voor je piercing:

 • Schoon orale piercings met mondwater. Als je je tong, lip of wang doorboord hebt gehad, spoelen met een antibacterieel, alcoholvrije mondspoeling of een verpakte steriele zoutoplossing gedurende 30 tot 60 seconden na elke maaltijd en voordat je naar bed gaat. Poets je tanden met een nieuwe, zachte tandenborstel om te voorkomen dat er bacteriën in je mond.
 • Schone huid piercings met antibacteriële zeep. Als je hebt gehad je huid doorboord, het reinigen van de site met antibacteriële zeep of twee keer per dag. Zorg ervoor dat u uw handen te wassen voor het reinigen van uw piercing. Verwijder eventuele korstvorming met een wattenstaafje. Vermijd alcohol en peroxide, die de huid kan drogen. Vermijd ook zalven, die zuurstof houden van het bereiken van de piercing.
 • Vermijd zwemmen. Blijf uit zwembaden, hot tubs, rivieren, meren en andere wateren, terwijl je piercing genezen is.
 • Niet knoeien met je piercings. Heb een nieuwe piercing niet aan en draai de sieraden tenzij je schoonmaken. Houd kleding uit de buurt van de piercing, ook. Overmatig wrijven of wrijving kan uw huid en genezing vertragen irriteren.
 • Houd de sieraden op hun plaats. Meeste piercings genezen binnen ongeveer zes weken, maar sommige soorten kunnen enkele maanden of langer duren om te genezen. Als u wilt dat de piercing te behouden, laat de juwelen op zijn plaats in deze tijd om het gat te houden van het sluiten. Na de piercing geneest, ziet u een inkeping of gat als je de sieraden te verwijderen.

Als je denkt dat je piercing zou kunnen worden besmet of u zich zorgen dat uw piercing niet goed genezen bent, neem dan contact op met uw arts. Snelle behandeling kan helpen voorkomen dat potentieel ernstige complicaties.

Zie ook

Volwassen gezondheid