Volwassen gezondheid

Weerstandsvermogen: bouwen vaardigheden om ontberingen doorstaan

Veerkracht is de mogelijkheid om aan te passen aan ongelukken en tegenslagen van het leven. Test uw veerkracht niveau en krijgen tips om je eigen weerbaarheid op te bouwen.

Wanneer er iets misgaat, heb je de neiging om terug te stuiteren of uit elkaar vallen?

Als je veerkracht, je innerlijke kracht die je helpt om rebound van een tegenslag of uitdaging, zoals een verlies van baan, een ziekte, een ramp of het overlijden van een dierbare te benutten. Als u niet over veerkracht, zou je stilstaan ​​bij problemen, voelen slachtoffer, worden overweldigd of draai aan ongezonde coping-mechanismen, zoals drugsmisbruik.

Volwassen gezondheid. Maak elke dag zinvol.
Volwassen gezondheid. Maak elke dag zinvol.

Veerkracht zal niet de problemen weg te gaan - maar veerkracht kan geven u de mogelijkheid om te zien langs hen, vinden plezier in het leven en een betere greep stress. Als je niet zo veerkrachtig als je zou willen zijn, kunt u vaardigheden te ontwikkelen om weerbaarder te worden.

Veerkracht betekent aanpassing aan tegenspoed

Veerkracht is het vermogen op te rollen met de stoten. Bij stress, tegenslag of trauma stakingen, u nog steeds woede, verdriet en pijn, maar u in staat om te laten functioneren zijn - zowel fysiek als psychisch. Veerkracht is niet over toughing het uit, het zijn stoïcijnse of gaat het alleen. In feite, in staat om uit te reiken naar anderen voor ondersteuning is een belangrijk onderdeel van het zijn veerkrachtig.

Veerkracht en geestelijke gezondheid

Veerkracht biedt bescherming tegen verschillende psychische aandoeningen, zoals depressie en angst. Veerkracht kan ook helpen compenseren factoren die het risico op psychische aandoeningen toenemen, zoals het gebrek aan sociale steun, gepest of vorige trauma. Als u een bestaande psychische aandoening hebben, verend kan uw vermogen om te gaan verbeteren.

Zie ook

Weerstandsvermogen: bouwen vaardigheden om ontberingen doorstaan

Tips om uw veerkracht te verbeteren

Indien u wilt veerkrachtiger geworden, lees dan deze tips:

  • Get connected. Opbouwen van sterke, positieve relaties met dierbaren en vrienden kunnen u voorzien van benodigde ondersteuning en acceptatie in zowel goede en slechte tijden. Stellen andere belangrijke verbindingen door het doen van vrijwilligerswerk, het krijgen van die betrokken zijn in uw gemeenschap, of lid worden van een geloof of spirituele gemeenschap.
  • Maak elke dag zinvol. Je iets dat geeft je een gevoel van vervulling en het doel elke dag. Stel doelen te helpen kijken naar de toekomst met betekenis.
  • Leren uit ervaring. Denk terug aan hoe je bent omgegaan met ontberingen in het verleden. Denk aan de vaardigheden en strategieën die u geholpen door moeilijke tijden. Je zou zelfs kunnen schrijven over ervaringen uit het verleden in een dagboek om je te helpen zowel positieve als negatieve gedragspatronen te identificeren - en begeleiden je gedrag in de toekomst.
  • Blijven hoopvol. Je kunt niet veranderen wat er gebeurd in het verleden, maar je kunt altijd kijken naar de toekomst. Het accepteren en zelfs anticiperen op verandering maakt het makkelijker aan te passen en te bekijken nieuwe uitdagingen met minder angst.
  • Zorg goed voor jezelf. De neiging om uw eigen behoeften en gevoelens, zowel fysiek als emotioneel. Deelnemen aan activiteiten en hobby's die u genieten. Onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine. Zorg voor voldoende slaap. Eet een gezond dieet. Om een ​​innerlijk gevoel van vrede of rust, praktijk stressmanagement en ontspanning technieken, zoals yoga, meditatie, geleide fantasie, diepe ademhaling of gebed te herstellen.
  • Wees pro-actief. Niet uw problemen negeren of proberen om ze weg te wensen. In plaats daarvan, erachter te komen wat er gedaan moet worden, maak een plan en actie te ondernemen. Hoewel het kan tijd om te herstellen van een grote tegenslag, traumatische gebeurtenis of verlies te nemen, weet dat uw situatie kan verbeteren als je actief aan werken.

Wanneer moet professioneel advies in te winnen

Steeds veerkrachtiger kost tijd en oefening. Als je niet het gevoel dat je vooruitgang boekt - of je weet niet waar te beginnen - te overwegen een gesprek met een geestelijke gezondheid provider. Met begeleiding, kunt u uw veerkracht en mentale welzijn te verbeteren.

Zie ook

Volwassen gezondheid