Volwassen gezondheid

Vriendschappen: verrijk uw leven en uw gezondheid te verbeteren

Vriendschappen kunnen goed voor je zijn. Meer informatie over de verbinding tussen uw gezondheid en vriendschap, en hoe gezond vriendschappen bevorderen en te handhaven.

Vriendschappen kunnen een grote invloed hebben op uw gezondheid en welzijn te hebben, maar het is niet altijd eenvoudig om vriendschappen op te bouwen of te onderhouden. Begrijpen het belang van vriendschappen in je leven en wat je kunt doen om vriendschappen te ontwikkelen en te koesteren.

Wat zijn de voordelen van vriendschappen?

Volwassen gezondheid. Neem uw kind - of huisdier - voor een wandeling.
Volwassen gezondheid. Neem uw kind - of huisdier - voor een wandeling.

Goede vrienden zijn goed voor je gezondheid. Vrienden kunnen helpen vieren goede tijden en bieden ondersteuning tijdens slechte tijden. Vrienden voorkomen eenzaamheid en geven u een kans om de benodigde gezelschap te bieden,. Vrienden kunt ook:

 • Het verhogen van uw gevoel van verbondenheid en het doel
 • Verhoog uw geluk
 • Stress te verminderen
 • Verbeter je eigenwaarde
 • Helpen omgaan met trauma's, zoals echtscheiding, ernstige ziekte, verlies van baan of het overlijden van een dierbare
 • Moedigen u aan om te veranderen of te vermijden ongezonde leefgewoonten, zoals overmatig drinken of gebrek aan lichaamsbeweging

Waarom is het soms moeilijk om vrienden te maken of vriendschappen te onderhouden?

Veel volwassenen vinden het moeilijk om nieuwe vriendschappen te sluiten of te houden bestaande vriendschappen. Vriendschappen kunnen een achterbank voor andere prioriteiten, zoals werk of de zorg voor kinderen of bejaarde ouders. Jij en je vrienden kunnen uit elkaar zijn gegroeid als gevolg van veranderingen in uw leven of interesses. Of misschien hebt u verhuisd naar een nieuwe gemeenschap en nog niet een manier om mensen te ontmoeten gevonden. Ontwikkelen en onderhouden van goede vriendschappen kost moeite. Het genot en comfort vriendschap kan bieden, echter, maakt de investering de moeite waard.

Wat is een gezond aantal vrienden?

Er is geen noodzaak om te streven naar een bepaald aantal vrienden. Sommige mensen profiteren van een groot en divers netwerk van vrienden, terwijl anderen liever een kleinere kring van vrienden en kennissen. Er zijn ook verschillende soorten vriendschap. Je hebt misschien een paar goede vrienden u terecht voor zeer persoonlijke gesprekken, en meer casual vrienden met wie zie je films, basketbal spelen of te delen achtertuin cookouts. Bedenk wat voor u werkt. Algemeen, de kwaliteit van je relaties is belangrijker dan de specifieke aantal vrienden je hebt.

Zie ook

Vriendschappen: verrijk uw leven en uw gezondheid te verbeteren

Wat zijn sommige manieren om nieuwe mensen te ontmoeten?

U kunt stappen ondernemen om mensen te ontmoeten en vriendschappen te ontwikkelen. Bijvoorbeeld:

 • Neem uw ​​kind - of huisdier - voor een wandeling Chatten met buren die ook uit en over of ga naar een populair park staking gesprekken daar..
 • Uit te werken. Volg een cursus bij een lokale sportschool, senior centrum of gemeenschap fitnesscentrum. Start een middag wandelen op het werk.
 • Weet lunch. Nodig een kennis om mee te doen voor een kopje koffie of een maaltijd.
 • Accepteer nodigt. Wanneer je uitgenodigd voor een gezellig samenzijn, zeg ja. Contact met iemand die onlangs uitgenodigd om een ​​activiteit en terug te keren de gunst.
 • Vrijwilliger. Bied je tijd of talenten in een ziekenhuis, plaats van verering, museum, buurthuis, charitatieve groep of andere organisatie. U kunt sterke verbindingen vormen wanneer je werkt met mensen die wederzijdse belangen.
 • Wonen communautaire gebeurtenissen. Kom samen met een groep van mensen die werken in de richting van een doel dat je gelooft in, zoals een verkiezing of het opruimen van een natuurgebied. Zoek een groep met dezelfde interesses in een activiteit, zoals autosport, tuinieren, lezen of knutselen.
 • Naar school gaan. Neem een hogeschool of gemeenschapsonderwijs cursus om mensen die dezelfde interesses te ontmoeten.
 • Word lid van een geloofsgemeenschap. Profiteer van de speciale activiteiten en get-to-know-je evenementen voor nieuwe leden.

Boven alles, blijf positief. Je mag geen vrienden met iedereen die je tegenkomt geworden, maar het onderhouden van een vriendelijke houding en gedrag kan helpen bij het verbeteren van de relaties in je leven en zaaien de zaden van vriendschap met nieuwe kennissen.

Hoe werkt social media invloed vriendschappen?

Deelnemen aan een chatgroep of een online community kunnen u helpen of te onderhouden verbindingen en verlichten eenzaamheid. Onderzoek wijst echter uit dat het gebruik van social networking sites is niet per se te vertalen naar een grotere offline netwerk of dichter offline relaties met leden van het netwerk. Bovendien, vergeet niet om voorzichtig te zijn bij het delen van persoonlijke informatie of het regelen van een activiteit met iemand die je alleen online ontmoet.

Hoe kan ik voeden mijn vriendschappen?

Ontwikkelen en onderhouden van gezonde vriendschappen gaat geven-en-nemen. Soms heb je zelf diegene bent die steun, en de andere keer ben je aan de ontvangende kant. Te laten vrienden weten dat je om hen geeft en waarderen hen kan helpen versterken van uw obligatie. Het is zo belangrijk voor u om een ​​goede vriend als het is om jezelf te omringen met goede vrienden te zijn.

Om uw vriendschappen te koesteren:

 • Ga gemakkelijk. Niet vrienden overweldigen met telefoontjes, teksten, chatberichten of e-mails. Respecteren de grenzen van uw vrienden.
 • Niet concurreren. Laat geen vriendschappen te zetten in een strijd over wie het meeste geld maakt of wie heeft het mooiste huis.
 • Adopteer een gezonde, realistische zelfbeeld Werk aan het bouwen van uw gevoel van eigenwaarde door het verzorgen van jezelf -. Eten van een gezond dieet en omvatten fysieke activiteit in je dagelijkse routine. Ijdelheid en voortdurende zelfkritiek kan zijn afslagen naar potentiële vrienden.
 • Vermijd meedogenloze klagen. Nonstop klagen kunt een druk op je vriendschappen. Praat met je vrienden over hoe u het delen van je leven die je ongelukkig maken kunt veranderen.
 • Adopteer een positieve kijk. Probeer de humor te vinden in de dingen. Lachen is aanstekelijk en aantrekkelijk.
 • Luister. Vraag wat er gaande is in het leven van je vrienden '. Vermijd praten over je eigen problemen de hele tijd. Probeer alleen advies als je vrienden vragen.
 • Oordeel niet. Geef je vrienden de ruimte om te veranderen, te groeien en fouten maken. Moedig je vrienden om hun emoties vrijelijk te uiten.
 • Respect privacy. Houd vertrouwelijke persoonlijke informatie die je vrienden met je delen. Probeer niet op vragen die je vrienden ongemakkelijk te vragen.

Vergeet niet, het is nooit te laat om nieuwe vriendschappen op te bouwen of weer met oude vrienden. Tijd investeren in het maken van vrienden en het versterken van uw vriendschappen te kunnen afbetalen in een betere gezondheid en een betere vooruitzichten voor de komende jaren.

Zie ook

Volwassen gezondheid