Volwassen gezondheid

Work-life balance: tips om de controle terug te winnen

Als je werk leven en persoonlijke leven uit balans, je stress niveau waarschijnlijk stijgen. Gebruik deze praktische strategieën om de harmonie te herstellen.

Er was een tijd dat de grenzen tussen werk en thuis waren vrij duidelijk. Vandaag, echter, het werk is waarschijnlijk uw persoonlijke leven binnen te vallen - en onderhouden van work-life balance is geen eenvoudige opgave. Dit kan vooral het geval als u zich zorgen over het verliezen van je baan als gevolg van herstructureringen, ontslagen of andere factoren zijn.

Toch, work-life balance is niet buiten bereik.

Begin met het evalueren van je relatie te werken. Dan gelden specifieke strategieën om u te helpen een gezonder evenwicht.

Getrouwd met je werk? overwegen de kosten

Het kan verleidelijk zijn om rack up uur op het werk, vooral als je probeert om een ​​promotie te verdienen of beheerder van een steeds toenemende werklast - of gewoon je hoofd boven water te houden. Soms overuren zelfs kunnen worden verlangd. Als je het grootste deel van uw tijd werken, hoewel, je leven thuis zal nemen een hit.

Volwassen gezondheid. Verloren tijd met vrienden en geliefden.
Volwassen gezondheid. Verloren tijd met vrienden en geliefden.

Denk aan de gevolgen van een slechte work-life balance:

  • . Vermoeidheid Wanneer je moe bent, kan uw vermogen om productief te werken en denken duidelijk zou kunnen lijden - die een tol kan nemen op uw professionele reputatie of leiden tot gevaarlijke of kostbare fouten.
  • Verloren tijd met vrienden en geliefden. Als je te veel werken, zou je belangrijke familie gebeurtenissen of mijlpalen missen. Dit kan verlaten voel je je buitengesloten en kunnen relaties met uw dierbaren schaden. Het is ook moeilijk om vriendschappen te koesteren als je altijd aan het werk.
  • . Verhoogde verwachtingen Als u regelmatig extra uren, zou je meer verantwoordelijkheid - die kunnen leiden tot extra zorgen en uitdagingen.

Zie ook

Work-life balance: tips om de controle terug te winnen

Zorgen voor een beter evenwicht tussen werk en leven

Zolang je werkt, jongleren de eisen van carrière en persoonlijke leven zal waarschijnlijk een voortdurende uitdaging. Beschouw deze ideeën aan de work-life balans die het beste bij u past:

  • Bijhouden van uw tijd. Besteed aandacht aan je dagelijkse taken, waaronder werkgerelateerde en persoonlijke activiteiten. Beslissen wat nodig is en wat u voldoet aan de hoogste. Knippen of delegeren activiteiten je niet genieten of niet aankan - of deel uw zorgen en mogelijke oplossingen met uw werkgever of anderen.
  • Maak gebruik van uw mogelijkheden. Vraag uw werkgever over flex uur, een gecomprimeerde werkweek, duobanen, telewerken of andere planning flexibiliteit. Hoe meer controle je hebt over je uren, de minder gestrest bent u waarschijnlijk.
  • Leer om nee te zeggen. Of het nu een collega vragen u om speerpunt een extra project of de leerkracht van uw kind vragen u om een klasse feest te organiseren, bedenk dan dat het OK is om respectvol nee zeggen. Als u stoppen met het aanvaarden taken uit schuldgevoel of een vals gevoel van verplichting, zult u meer tijd voor de activiteiten die zinvol zijn voor je hebt.
  • Verlaat het werk op het werk Met de technologie om verbinding te maken met iedereen op elk moment vanaf elke locatie, is er geen grens tussen werk en thuis te zijn -. Tenzij je er een aanmaken. Maak een bewuste beslissing om de werktijd te scheiden van persoonlijke tijd. Als je met je gezin, bijvoorbeeld, houden je laptop in je koffer.
  • Beheer uw tijd. Organiseer huishoudelijke taken efficiënt, zoals boodschappen doen in batches of het doen van een lading van wasserij elke dag, in plaats van sparen het allemaal voor je vrije dag. Zet familie gebeurtenissen op een wekelijkse familie kalender en een dagelijkse to-do lijst te houden. Doe wat gedaan moet worden en laat de rest gaan.
  • Bolster uw steun systeem Op het werk, bundelen hun krachten met medewerkers die kunnen dekken voor u -. En vice versa - wanneer familie conflicten ontstaan. Thuis, werf aan vertrouwde vrienden en geliefden om de toonhoogte in met kinderopvang of huishoudelijke verantwoordelijkheden wanneer u moet overwerken of reizen te werken.
  • Verzorg jezelf. Eet een gezond dieet, onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine en genoeg slaap krijgt. Braaklegging tijd elke dag voor een activiteit die u genieten, zoals het beoefenen van yoga of lezen. Beter nog, ontdek activiteiten die u kunt doen met uw partner, familie of vrienden - zoals wandelen, dansen of het nemen van kooklessen.

Weet wanneer je moet professionele hulp te zoeken

Iedereen heeft hulp nodig van tijd tot tijd. Als je leven voelt te chaotisch om te beheren en je bent je wielen spinnen zorgen over te maken, praten met een professional - zoals een adviseur of een andere geestelijke gezondheid provider. Als uw werkgever heeft een medewerker bijstandsprogramma (EAP), profiteren van de beschikbare diensten.

Vergeet niet, het vinden van een gezonde work-life balance is niet een one-shot deal. Het creëren van werk-prive balans is een continu proces als je familie, interesses en werk leven veranderen. Periodieke controle van uw prioriteiten - en wijzigingen aanbrengen, indien nodig - om ervoor te zorgen dat je het houden op het goede spoor.

Zie ook

Volwassen gezondheid