Volwassen gezondheid

Cosmetische chirurgie: wat te voren weten

Cosmetische chirurgie kan helpen bij het verbeteren van je uiterlijk, maar het is niet voor iedereen. Weten wat te overwegen voor de operatie, hoe je een chirurg en wat vragen te stellen vinden.

Cosmetische chirurgie of plastische chirurgie, lijkt misschien de gemakkelijkste manier om jaren afscheren je uiterlijk of het verbeteren van je lichaamsbouw. Als je niet tevreden bent met je uiterlijk, zou cosmetische chirurgie helpen kijken en zich beter voelt.

Cosmetische chirurgie heeft echter risico's en beperkingen. Als u overweegt cosmetische chirurgie, hier is wat je moet weten.

Factoren om te overwegen

Cosmetische chirurgie verandert je uiterlijk door het veranderen van delen van uw lichaam die normaal functioneren, maar niet de manier waarop je wilt niet kijken. Voordat u verder gaat met cosmetische chirurgie, overwegen:

 • Uw verwachtingen. Anticipeer verbetering, geen perfectie. Als u verwacht dat cosmetische chirurgie om u in een filmster, bent u gebonden aan teleurgesteld worden. Reken niet op een operatie om een ​​rotsachtige relatie te redden, krijgen een promotie of het verbeteren van je sociale leven.
 • Expense. Cosmetische chirurgie is niet gedekt door de meeste ziektekostenverzekering plannen. De kosten afhankelijk van de procedure, van honderden tot duizenden dollars. Overweeg ook de kosten van de eventuele follow-up zorg of aanvullende corrigerende procedures.
 • Risico's. Ontevredenheid is mogelijk na elke vorm van cosmetische chirurgie. Chirurgische complicaties mogelijk, ook - waaronder overmatige bloeding of infectie van de operatiewond.
 • Herstel. Na cosmetische chirurgie, moet u dagen, weken of zelfs maanden om te herstellen. Begrijp de fysieke effecten die deel uitmaken van uw herstel zou kunnen worden, maar ook hoe de operatie van invloed zou kunnen aspecten van uw persoonlijke en professionele leven.
 • Psychologische veranderingen. Uw zelfvertrouwen kunnen verbeteren na de cosmetische chirurgie, maar cosmetische chirurgie is het niet waarschijnlijk dat depressie of andere psychische aandoeningen te verlichten.

Zie ook

Cosmetische chirurgie: wat te voren weten

Het vinden van een gekwalificeerde plastisch chirurg

Als u besluit om cosmetische chirurgie na te streven, zult u waarschijnlijk uw keuze van cosmetische chirurgen. Kies een die gespecialiseerd is in de procedure die u wilt hebben gedaan en is gecertificeerd in de specialiteit door een raad erkend door de Europese Raad van Medische Specialiteiten, zoals de Europese Raad van Plastische Chirurgie en de Europese Raad van Facial Plastische en Reconstructieve Chirurgie. Pas op voor misleidende certificeringen van niet-herkende of als zelfstandige aangewezen planken.

Als u zult worden met een procedure die algemene anesthesie vereist, zeker van zijn dat de operationele faciliteit is geaccrediteerd door een nationale-of door de staat erkende accreditatie bureau, zoals De Gemengde Commissie, of een vergunning van de staat waarin de voorziening is gelegen.

Voldoen uw chirurg

Volwassen gezondheid. Psychologische veranderingen.
Volwassen gezondheid. Psychologische veranderingen.

Wanneer u uw keuze van chirurgen hebt teruggebracht, plannen een overleg - of meerdere overleg met verschillende chirurgen. De chirurg zal het deel van je lichaam dat je wilt behandelen evalueren, en u zult uw medische geschiedenis te delen, een lijst van alle medicijnen die je neemt, en bespreek uw wensen en verwachtingen. Tijdens het eerste consult, vraagt ​​de chirurg:

 • Ben ik een goede kandidaat voor deze procedure? Waarom wel of niet?
 • Zijn er andere dan een operatie die net zo goed of beter werkt voor mij behandelingen?
 • Hoe vaak heb je deze procedure gedaan? Wat waren de resultaten?
 • Kunt u deze delen voor en na foto's of schema's om me te helpen de procedure en de verwachte resultaten te begrijpen?
 • Kan het gewenste effect worden bereikt in een procedure, of verwacht u meerdere procedures?
 • Wat zijn de chirurgische opties? Wat zijn de voor-en nadelen voor elk?
 • Zullen de resultaten blijvend zijn?
 • Wat voor soort verdoving wordt gebruikt? Hoe zal het mij beïnvloeden?
 • Zal ik worden opgenomen in het ziekenhuis? Zo ja, voor hoe lang?
 • Wat zijn de mogelijke complicaties?
 • Hoe wordt mijn voortgang worden gevolgd na de operatie? Welke nazorg zal ik nodig? Hoe lang van een herstelperiode kan ik verwachten?
 • Hoeveel zal de procedure kosten?

Hoe dichter u met uw chirurg om specifieke, meetbare en haalbare doelen te stellen voor de operatie, hoe meer kans je hebt om tevreden te zijn met de resultaten.

Vergeet niet, hoewel, zelfs als je je huiswerk hebt gedaan en vond een chirurg die u wilt - tegen een prijs die u zich kunt veroorloven - de beslissing om cosmetische chirurgie na te streven is jou en jou alleen. Zorg ervoor dat u vertrouwd bent met de chirurg bent en hecht waarde aan uw behandeling keuzes.

Zie ook

Volwassen gezondheid