Voorhuwelijkse begeleiding

Definitie

Voorhuwelijkse counseling is een vorm van therapie die helpt koppels bereiden op het huwelijk. Voorhuwelijkse begeleiding kan ervoor zorgen dat u en uw partner hebben een sterke, gezonde relatie - geeft u een betere kans voor een stabiele en bevredigende huwelijk. Voorhuwelijkse counseling kan ook helpen zwakheden die grotere problemen kunnen raken tijdens het huwelijk te identificeren.

Voorhuwelijkse counseling wordt vaak geleverd door erkende therapeuten bekend als huwelijk en gezin therapeuten. Deze therapeuten hebben doctorale of postdoctorale graden - en velen ervoor kiezen om te worden geaccrediteerde door de European Association for Marriage-en gezinstherapie (AAMFT). Voorhuwelijkse begeleiding kunnen worden aangeboden door middel van religieuze instellingen ook. In feite, sommige geestelijke leiders nodig voorhuwelijkse begeleiding voor het uitvoeren van een huwelijksceremonie.

Waarom is het gedaan

Voorhuwelijkse begeleiding helpt koppels het verbeteren van hun relaties voor het huwelijk. Door voorhuwelijkse begeleiding, paren aangemoedigd om een ​​brede waaier van belangrijke en intieme onderwerpen met betrekking tot het huwelijk, zoals te bespreken:

 • Financiën
 • Mededeling
 • Overtuigingen en waarden
 • Rollen in het huwelijk
 • Genegenheid en seks
 • Kinderen en ouderschap
 • Familierelaties
 • Besluitvorming
 • Omgaan met boosheid
 • Tijd samen doorgebracht

Voorhuwelijkse begeleiding helpt partners verbeteren van hun vermogen om te communiceren, realistische verwachtingen voor het huwelijk en de ontwikkeling van conflictoplossing vaardigheden. Daarnaast kan voorhuwelijkse begeleiding paren helpen opzetten van een positieve houding over die hulp zoeken bij hun huwelijk op de weg.

Houd in gedachten dat je je eigen waarden, meningen en persoonlijke geschiedenis in een relatie te brengen, en ze misschien niet altijd overeenkomen met uw partner. Bovendien, veel mensen gaan in het huwelijk geloven dat het zal hun sociale, financiële, seksuele en emotionele behoeften te vervullen - en dat is niet altijd het geval. Door het bespreken van de verschillen en de verwachtingen voor het huwelijk, kunnen jij en je partner beter te begrijpen en steunen elkaar tijdens het huwelijk. Vroege interventie is van belang omdat het risico van echtscheiding is het hoogst in het begin van het huwelijk.

Hoe je voor te bereiden

Voorhuwelijkse counseling. Opleiding en ervaring.
Voorhuwelijkse counseling. Opleiding en ervaring.

De enige voorbereiding die nodig is voor het huwelijk counseling is om een ​​therapeut te vinden. Geliefden en vrienden kunnen geven aanbevelingen op basis van hun ervaringen. Uw zorgverzekeraar, Employee Assistance Program, geestelijkheid, of staat of lokale geestelijke gezondheid agentschappen ook kan bieden aanbevelingen.

Voordat het plannen van sessies met een bepaalde therapeut, overwegen of de therapeut een goede pasvorm voor u en uw partner zou zijn. U vraagt ​​zich misschien af ​​vragen als deze:

 • Opleiding en ervaring. Wat is uw opleiding en training achtergrond? Bent u een vergunning van de staat? Bent u credentialed door de AAMFT? Wat is uw ervaring met het huwelijk counseling?
 • Logistiek. Waar is uw kantoor? Wat zijn uw kantooruren?
 • Behandelplan. Hoe lang is elke sessie? Hoe vaak zijn sessies gepland? Hoeveel behandelingen moet ik verwacht te hebben? Wat is uw beleid ten aanzien van geannuleerde sessies?
 • Vergoedingen en verzekeringen. Hoeveel moet je betalen voor elke sessie? Heeft u mijn verzekering te accepteren? Moet ik het volledige bedrag vooraf te betalen?

Wat u kunt verwachten

Voorhuwelijkse begeleiding omvat doorgaans 5-7 ontmoetingen met een hulpverlener. Vaak in voorhuwelijkse begeleiding, wordt elke partner gevraagd om afzonderlijk te beantwoorden van een schriftelijke vragenlijst, die bekend staat als een voorhuwelijkse vragenlijst. Deze vragenlijsten moedigen partners om hun perspectieven van elkaar en hun relatie te evalueren. Ze kunnen ook helpen bij het identificeren van een paar sterke en zwakke punten en mogelijke probleemgebieden. Het doel is om bewustwording en discussie te stimuleren en aan te moedigen koppels om problemen proactief aan te pakken. Uw adviseur kan u helpen uw resultaten samen interpreteren, moedigen u en uw partner te bespreken gebieden van gemeenschappelijk ongeluk of onenigheid, en stel doelen om u te helpen de uitdagingen te overwinnen.

Een foto en de omvang van uw gepercipieerde steun van individuele middelen, relatie middelen, en culturele en communautaire middelen - uw adviseur zou ook hebben u en uw partner een tool genaamd een Couples Resource Map gebruiken. U en uw partner zullen aparte maps op het eerste. Na een gesprek met uw adviseur over de verschillen tussen de twee kaarten, zult u een kaart met een partner te creëren. Het doel is om u en uw partner vergeet niet om deze middelen te gebruiken om te helpen bij het beheren van uw problemen.

Daarnaast kan uw adviseur u en uw partner vragen stellen om erachter te komen uw unieke visies voor je huwelijk en verduidelijken wat u kunt doen om kleine, positieve veranderingen in je relatie te maken.

Vergeet niet, de voorbereiding voor het huwelijk is meer dan het kiezen van een trouwjurk en een feestje. Neem de tijd om een ​​solide basis voor je relatie op te bouwen.